3+1 τροφές για καλύτερη ζωή

Σε έναν όλο και πιο χαοτικό και βιομηχανοποιημένο κόσμο, με όλο και πιο αγχωτικούς ρυθμούς και εξουθενωτικά ωράριο, συχνά είναι εύκολο να παραμελήσουμε τη διατροφή μας. Η αγορά βρίθει από τυποποιημένα προϊόντα κακής ποιότητας. Τα περισσότερα προϊόντα προς κατανάλωση, ακριβώς λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, είναι σχεδιασμένα στρατηγικά με στόχο τη γρήγορη κατανάλωση. Ωστόσο, αν και ενίοτε είναι πρακτικά παραμένουν ιδιαζόντως επιβλαβή για τον οργανισμό.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να συνδέουν λανθασμένα την υγιεινή διατροφή με την απώλεια βάρους, ενώ στην πραγματικότητα φέρνει πολλά άλλα οφέλη στον οργανισμό όπως η υγεία, η ζωτικότητα και ακόμη και η ευτυχία. Επομένως, είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν υγιεινά και φυσικά προϊόντα στη διατροφή μας. Η Ελλάδα είναι άλλωστε ευλογημένο από αυτής της απόψεως…

Αν και δεν υπάρχει ένα τέλειο τρόφιμο που να συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, η προσεγμένη επιλογή τροφίμων μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι δυνατόν να βρείτε μια επιλογή από τρόφιμα που είναι νόστιμα, θρεπτικά και άριστα για την υγεία; Φυσικά! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας παρουσιάζουμε μια συλλογή από τα κορυφαία τρόφιμα για την υγεία:

Πριν περάσουμε στην λίστα, να υπενθυμίσουμε ότι η υγιεινή διατροφή δεν είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα. Η τακτική άσκηση, ο καλός βραδινός ύπνος, η αποβολή του άγχους και η διασκέδαση συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της ευεξίας. Μια βόλτα, μια καλή ταινία, ένα βιβλίο είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Βέβαια, αν προτιμάτε τα παιχνίδια στο ίντερνετ, στο Novibet παιχνίδια casino θα βρείτε αμέτρητες επιλογές διασκέδασης.

Μήλα

Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τις ουσίες που προκαλούν γήρανση όσο και ορισμένες ασθένειες. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (ΗΠΑ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μήλα είναι ένας “θαυματουργός καρπός”, καθώς οι πολυφαινόλες που περιέχονται στα μήλα αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Αμύγδαλα

Στη δεύτερη θέση των πιο υγιεινών τροφίμων είναι τα αμύγδαλα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη Ε, ο σίδηρος, το ασβέστιο, οι ίνες και η ριβοφλαβίνη. Η κατανάλωση τους στα μέσα του πρωινού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο καρπό.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, φολικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (ΗΠΑ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπρόκολο στον ατμό μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, της πιο κοινής μορφής αρθρίτιδας.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα τρόφιμο που μπορείτε να το καταναλώσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ωμό ή μαγειρεμένο. Αυτό το λαχανικό έχει πολλά μέταλλα και βιταμίνες. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, τα σημαντικότερα είναι η ικανότητά να προστατεύει τον βλεννογόνο του στομάχου, να βοηθά την όραση, να ενισχύει τα οστά και να συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

loading...