Σύμπραξη των «Εξι» με τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι ψήφοι τους θα προσμετρώνται ως ψήφοι συμπολίτευσης – Στους 151 και πάλι η κυβέρνηση

Αποκαταστάθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, αφού οι έξι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,
εντάχθηκαν στην συμπολίτευση και πλέον η κυβέρνηση έχει 151 ψήφους στη Βουλή και θα μπορεί να κυβερνά χωρίς τα εμπόδια των επιτροπών όπου δεν είχαν πλειοοψήφια.

Ετσι δεν θα αναγκάζονται και οι βουλευτές της ΝΔ να πατάνε «κατά λάθος» το «Ναι» στα κυβερνητικά νομοσχέδια όπως έγινε με τις δύο ψήφους που έριξαν για να περάσει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ.

Οι έξι βουλευτές, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης, δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτά είναι απλώς «διαδικαστικά» θέματα.

Με επιστολή τους στο προεδρείο της Βουλής, οι 6 βουλευτές ζητούν η ψήφος τους, στις ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα γίνουν στο εξής να προσμετράται με του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την ώρα ο προεδρεύων της Βουλής διαβάζει τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών.

Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό, οι κ.κ. Παπακώστα, Κόκκαλης, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις και Δανέλλης, ουσιαστικά μπορούν πλέον να υπολογίζονται στην πλειοψηφία, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πραγματοποιείται ονομαστική ψηφοφορία για να διαπιστωθεί η πλειοψηφία.

loading...

6 thoughts on “Σύμπραξη των «Εξι» με τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι ψήφοι τους θα προσμετρώνται ως ψήφοι συμπολίτευσης – Στους 151 και πάλι η κυβέρνηση

  1. Αιδως αργειοι η κατα τον Πανουση Αιδως αχρειοι.

  2. ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ.ΟΥΤΕ ΘΕΟ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

  3. Δέστε τους και αναρωτηθείτε που κατάντησε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ

  4. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

  5. Κούλη τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά σύμφωνα με τις κρυφές δημοσκοπήσεις που έχεις κρυμμένες βαθιά στο συρτάρι σου… ούτε η Φώφη πάει καλά…υπάρχει βέβαια και η Metron Analysis για ψυχοθεραπεία…

  6. Κατάρα στους 6 (Ελ)λαδέμπορες…

Comments are closed.