Τι έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για να είναι αξιόπιστη



Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα, ιδρυτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Η κυβέρνηση αυτή και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και στο θέμα των μνημονίων κ.λπ, μας παραπλανά και εμπαίζει με τον πιο ασύστολο τρόπο. Αν πραγματικά είχε πρόθεση να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις, για να παραμείνουμε στο θέμα αυτό, μπορούσε κάλλιστα στα σχεδόν τέσσερα χρόνια παραμονής της στην εξουσία να πράξει τα ακόλουθα για να δείξει πράγματι ότι αυτά που λέει τα εννοεί.

Πρώτον, να είχε προβεί σε ρηματική διακοίνωση μέσω της διπλωματικής οδού για όλες τις διεκδικήσεις, όπως έγινε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη από τον ίδιο.

Δεύτερον, θα έπρεπε να υλοποιήσει την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, που εκκρεμεί.

Tρίτον να καταργήσει το άρθρο 923 του κώδικα πολιτικής δικονομίας που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης να εγκρίνει ή απορρίπτει τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Αν είναι δυνατόν, να παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο η εκτελεστική εξουσία στην δικαιοσύνη με τέτοιον τρόπο.

Τέταρτον, να καταργήσει η  ελληνική κυβέρνηση το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, που σκοπός του είναι να εξαγοράσει τα ους Μαρτυρικούς Δήμους και τα Χωριά και το Ελληνογερμανικό  Ίδρυμα Νεολαίας, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαϊερ στις 12 Οκτωβρίου 2018, το οποίο σκοπό έχει να αλλοτριώσει την συνείδηση της νεολαίας, καθιστώντας την υποχείριο  και υπηρέτη της γερμανικής πολιτικής.

Τίποτε δεν έπραξε η κυβέρνηση έως τώρα προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός από υποσχέσεις, για να δώσει, όπως λένε, δείγματα γραφής ότι πράγματι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Η ώρα της κρίσης βασικά έρχεται με τον ερχομό της κυρίας «go back κυρία Μέρκελ» την γνωστής φράσης του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα. Από το «go back κυρία Μέρκελ», στο «come back κυρία Μερκελ», αποδεικνύουν περίτρανα την διείσδυση της γερμανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα, που την μεταβάλλει σε προτεκτοράτο των Γερμανών.

loading...