Καθηγητής Άγγελος Συρίγος:«Δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα, δίνει «Μακεδονικό» λαό – Αν κυρώσουμε τη συμφωνία τελειώνει το παιχνίδι»

Στα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα και δυστυχώς με τη διπλωματική διακοίνωση που μας ήρθε προχθές ότι δίνει και λαό. Στη διπλωματική διακοίνωση αναφέρεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει «Μακεδονικός» λαός. Ως τώρα εμείς ξέραμε ότι είχαμε υπογράψει ότι υπάρχει μια «μακεδονική» γλώσσα, μια «μακεδονική» υπηκοότητα, αποδεχθήκαμε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και με τη διπλωματική διακοίνωση μας έρχεται και «μακεδονικός» λαός.

Έχουμε μια πλημμυρίδα λέξεων «μακεδονικών» να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας με τη συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο καθηγητής κ. Συρίγος.

Παράλληλα ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων συμπλήρωσε: «Επειδή η κυβέρνηση πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα για την κύρωση της Συμφωνίας αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διπλωματική διακοίνωση έχει δύο προβλήματα. Το ένα το ανέφερα. Αναφέρεται μέσα ρητώς σε «μακεδονικό» λαό. Κάτι που δεν έχουμε πει ποτέ εμείς. Προσπαθεί να μας δεσμεύσει με αυτό.Το δεύτερο και πιο σημαντικό. Μας έχουν στείλει τις τροποποιήσεις χωρίς να μας στέλνουν το τελικό κείμενο των τροποποιήσεων. Πώς μπαίνουν αυτές μέσα στο κείμενο. Αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο. Δεν μπορείς να καλείς τους βουλευτές να ψηφίσουν ένα κείμενο που βασίζεται στο ότι εκεί θα αλλάξουμε αυτά αλλά το τελικό κείμενο πως θα είναι δεν το ξέρουμε».

«Άν κυρώσουμε τη συμφωνία τελειώνει το παιχνίδι», προειδοποίησε, τέλος ο καθηγητής.

loading...

4 thoughts on “Καθηγητής Άγγελος Συρίγος:«Δίνει γλώσσα, δίνει υπηκοότητα, δίνει «Μακεδονικό» λαό – Αν κυρώσουμε τη συμφωνία τελειώνει το παιχνίδι»

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ……ΕΔΟΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ……..ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ……..Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ Δ Ε Ν ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ………

  2. Ήδη έχουν δώσει καί έδαφος, αλλά δεν μιλάει κανένας!…. Στα τέλη Νοεμβρίου, οι σκοπιανοί ξήλωσαν 105 πυραμίδες-ορόσημα από τα σύνορά μας καί αντί να τους βομβαρδίσουμε σπεύδουμε να επικυρώσουμε καί την προδοτική συμφωνία των εαμοσλάβων-κομμουνιστών!…. Κανένας κονδυλοφόρος δεν αναφέρεται στο θέμα των πυραμίδων, λές καί είναι κάτι απλό καί επουσιώδες!…. Αν είναι κάτι απλό, ας τολμήσει ένας Έλληνας να πάει να ξηλώσει, όχι 105, αλλά μία μόνο μία πυραμίδα από τα Ελληνοτουρκικά ή τα Ελληνοβουλγαρικά ή καί τα Ελληνοαλβανικά σύνορα καί τότε θα μάθουν καί οι νεοραγιάδες καί πληρωμένοι κονδυλοφόροι ποιά είναι η αξία μιάς πυραμίδας!….. Πατρίδα μου!….. Ελλάδα μου!…. πώς σε κατάντησαν, πως σε εξευτέλισαν έτσι τα παιδιά σου!!!!…………………. ΑΙΣΧΟΣ!!!….. καί για τους πολιτικούς μας, αλλά καί για τους στρατιωτικούς μας, που μόνο μπιχλιμπίδια ξέρουν να φοράνε στα στήθια τους καί να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις καί στις παρελάσεις!!!……….. ΑΙΣΧΟΣ!!!…. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!….. ΜΑΥΡΙΛΑ!!!…. ΑΗΔΊΑ!!!………… …Λ.

  3. " ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ " : «Άν κυρώσουμε τη συμφωνία τελειώνει το παιχνίδι»

    Η φαιδρότητα αυτής της μητσοτακικής καρικατούρας δεν έχει όρια.

    Μπακογιάννη: Έγκλημα να τους λένε όλοι Μακεδονία κι εμείς φούφουτους

    https://youtu.be/BIzPmUIB8vM

    Ντ. Μπακογιάννη: «Μοναδική λύση για το Σκοπιανό η σύνθετη ονομασία έναντι όλων»

    Ποιά είναι η θέση της Νου-Δούλας στο Μακεδονικό κ καθηγητά της παπαρολογίας ?

    Δεν ήταν υπουργός των Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη που διαπραγματεύονταν τη διπλή ονομασία και χωρίς καμία αλλαγή στο Σύνταγμα ?

    Δεν ήταν ο Σαμαράς ως υπουργός των Εξωτερικών ξεπούλησε το όνομα Μακεδονίας τότε που είχε τη δυνατότητα ?

    Μήπως δεν ήταν ο Δράκουλας Μητσοτάκης που έλεγε σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει το όνομα της Μακεδονίας ?

    Έτσι κυβερνούσατε όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσατε τετελεσμένα πετούσατε τα προβλήματα κάτω από το χαλί για το πολιτικό κόστος και να μπορείτε λεηλατήσετε την Ελλάδα με την ησυχία.

    Και τώρα θα μας πουλήσετε και πατριωτισμό !!

    Ποιοι ?

    Αυτοί που χρεοκόπησαν ένα ολόκληρο έθνος.

    Και νομίζετε πως ο κόσμος θα φάει το σανό σας με την δήθεν διαφορετική σας άποψη στο θέμα λες και δεν σας ξέρει τι κουμάσια είστε.

  4. τόν άκουγα στήν 'ΕΡΤ' σήμερα….ήταν απόλαυση…
    ό μόνος πού τά έλεγε όπως πρέπει….οι δημοσιογράφοι έκαναν 'δημοσιογραφικές' ερωτήσεις καί οί άλλοι τρείς καλεσμένοι ήταν γιά 'κρέμασμα' μ' αυτά πού έβγαιναν από τά στόματα τους

Comments are closed.