Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Κύριοι Βουλευτές,

Όπως γνωρίζεται αρχίζει η διάσκεψη για το σύμφωνο του ΟΗΕ για την «λαθρομετανάστευση».

Και όλοι μαζί χωρίς να ενημερώσετε και να ζητήσετε τη γνώμη του Ελληνισμού, ετοιμάζετε την εξαφάνιση του Ελληνισμού με την υπογραφή του σύμφωνου αυτού.

Δεν φταίει επίσης μόνον ο Κυριάκος για το «έξυπνο» λεχθέν του για «Εθνικού» σκοπού των Χοτ Σποτ. Είναι η πολυετής, κάποτε μυστική «πατριωτική» γραμμή του κόμματος.

Για το θέμα αυτό υπήρξε πολυετής συνομωσία όλων των κομμάτων του κατ ευφημισμό δημοκρατικού κατοχικού τόξου.

Καταστροφής του Ελληνισμού, είτε «ιδεολογικά», είτε ενεργούντες ως πειθήνια όργανα.

Θυμηθείτε πχ το κατωτέρω της ΝΔ του Κωστάκη Καραμανλή..

Ευριπίδης Μπίλλης

Χαιρετισμός http://www.gfmdathens2009.org/

Αγαπητοί φίλοι,

Η Μετανάστευση και η Ανάπτυξη παραδοσιακά αντιμετωπίζονται ως διαφορετικά ζητήματα στη χάραξη πολιτικής.Στο σημερινό κόσμο της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο, σε καμία χώρα οι κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές δεν μπορούν να στεφθούν με επιτυχία, αν δεν αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση ως εργαλείο ανάπτυξης.

Το Πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη εστίασε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αυξηθούν ουσιαστικά οι αναπτυξιακές προοπτικές της μετανάστευσης. Το Δεύτερο Παγκόσμιο Φόρουμ έδωσε έμφαση στην προστασία και την ενδυνάμωση των μεταναστών, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ελέγχου των παγκόσμιων μεταναστευτικών ρευμάτων.

Το Τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό: να αναδείξει τρόπους διαχείρισης της μετανάστευσης μέσα από αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και αναπτυξιακή συλλογιστική, με το σκεπτικό ότι η μετανάστευση είναι συνέπεια –και όχι αιτία– της έλλειψης ανάπτυξης.

Δεν θεωρούμε ότι η μετανάστευση «υπονομεύει» την ανάπτυξη, όπως και δεν πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη «υποκαθιστά» τη μετανάστευση. Αυτές οι δύο διαδικασίες πρέπει να συνυπάρχουν, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας. Πρέπει να δρουν σε συνεργασία για να αυξήσουν το βιοτικό επίπεδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η βάση της συλλογιστικής μας και ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας, που μας κατευθύνουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη το 2009.

Η άποψή μας για την ανάγκη ενσωμάτωσης της μετανάστευσης στην ανάπτυξη βασίζεται στη βαθιά μας πίστη ότι η μετανάστευση εργατικού δυναμικού στο μέλλον θα πρέπει κυρίως να ωθείται από επιλογή και όχι από ανάγκη ή υποχρέωση.

Όταν περισσότεροι άνθρωποι μεταναστεύουν κατ’ επιλογή και όχι από ανέχεια, συνεισφέρουν περισσότερα σε όφελος τόσο της χώρας προέλευσης όσο και της χώρας προορισμού και οι ζωές τους είναι πιο ασφαλείς.

Όταν η μετανάστευση γίνεται κατ’ επιλογή, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ανάπτυξη, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Αυτοί οι δύο δυναμικοί παράγοντες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο χωρίς να υποκαταστήσουν ο ένας τον άλλο. Χρειαζόμαστε και τους δύο, αν θέλουμε να δούμε στα χρόνια που έρχονται ένα κόσμο με περισσότερη ελευθερία, ευκαιρίες και επιλογές για όλους.

Το Τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη αναζητά ουσιαστικούς τρόπους και πρακτικές για να ενισχύσει αυτή την ελευθερία. Θα προσπαθήσει, επίσης, να προσδιορίσει βιώσιμες πολιτικές για τη μετανάστευση, οι οποίες θα οδηγήσουν σε καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα και θα προωθήσουν μια πιο δυναμική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού.

Θανάσης Νάκος
Υφυπουργός Εσωτερικών
και Πρόεδρος του GFMD Athens 2009

http://www.anakos.gr/omilies_arxeio1.php?j=613

30.10.2008 : Ομιλία στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη στις Φιλιππίνες

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος εκφώνησε σήμερα την καταληκτική ομιλία στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στη Μανίλα των Φιλιππίνων, προαναγγέλλοντας έτσι τη διεξαγωγή του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ στην Αθήνα, στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2009.
Στην ομιλία του, ο κ. Νάκος αναφέρθηκε στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, στην πορεία προετοιμασίας της ελληνικής διοργάνωσης και στους κεντρικούς άξονες της θεματολογίας της.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Νάκου:

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στην τελευταία συνεδρίαση του 2ου παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, ως μελλοντικός πρόεδρος του 3ου φόρουμ.
Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να συγχαρώ την προεδρία των Φιλιππίνων και ειδικότερα τον Υφυπουργό, κύριο Esteban Conejos για την άψογη και αποτελεσματική διοργάνωση αυτού του δεύτερου παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη. Όλοι θα γυρίσουμε πίσω στην πατρίδα μας, έχοντας αποκομίσει πλήθος νέων πολύτιμων εμπειριών, ιδεών και καλών πρακτικών.
Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση εκ μέρους της Ελληνικής αποστολής, για τη ζεστή φιλοξενία που προσέφερε σε όλους μας η προεδρία των Φιλιππίνων.
Επιτρέψτε μου, κύριε πρόεδρε, να απευθύνω από αυτό το βήμα τις ευχαριστίες μου προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κύριο Ban Ki Moon, για την αφοσίωσή του στο παγκόσμιο φόρουμ. Η αποδοχή της πρόσκλησής μας για να παρακολουθήσει το τρίτο παγκόσμιο φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2009, αποδεικνύει τη μεγάλη αφοσίωσή του σ’ αυτή τη διοργάνωση.
Τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο της μετανάστευσης εξελίσσεται ραγδαία λόγω σημαντικών αλλαγών στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι περιφερειακές διαμάχες, οι κλιματικές αλλαγές, η παγκοσμιοποίηση και πιο πρόσφατα, η παγκόσμια οικονομική κρίση την οποία όλοι παρακολουθούμε, έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη μετανάστευση και, αναμφίβολα θα εξακολουθούν να έχουν και στο μέλλον.

Κατά συνέπεια, μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι στο φαινόμενο της μετανάστευσης υπάρχει μια αυξανόμενη αλληλεξάρτηση όλων των χωρών, ανεξαρτήτως αν αυτές είναι χώρες καταγωγής, διέλευσης ή προορισμού μεταναστών.

Εξαιτίας αυτών των παγκόσμιων εξελίξεων, η χώρα μου καλείται να αντιμετωπίσει μια καινούρια πρόκληση.

Η Μετανάστευση, στην Ελλάδα, δε μπορεί πλέον να θεωρείται παροδικό φαινόμενο. Η δική μας πολιτική επανεξετάζεται σε σταθερή βάση και προσαρμόζεται στις καινούριες εξελίξεις. Η Μετανάστευση, στην εσωτερική μας πολιτική, θεωρείται πλέον εργαλείο ανάπτυξης και υπ’ αυτή την έννοια η μεταναστευτική πολιτική μας στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ίδιων των μεταναστών, καθώς και στην ένταξή τους στην κοινωνία μας.

Κοινός μας στόχος είναι η μεγιστοποίηση του οφέλους μας από τη διεθνή μετανάστευση και η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεών της. Θα πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε η μετανάστευση να είναι ζήτημα επιλογής και όχι ανάγκης.

Ως μελλοντική προεδρία του παγκόσμιου φόρουμ, θα θέλαμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο ακόλουθο ζήτημα : η διεθνής μετανάστευση δεν μπορεί να θεωρείται υποκατάστατο της ανάπτυξης.

Η διεθνής μετανάστευση πρέπει να είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής για την ανάπτυξη, όπως επίσης και των εθνικών, περιφερειακών και διεθνών αναπτυξιακών στρατηγικών.

Κατά συνέπεια οι αντικειμενικοί μας στόχοι, για το 3ο παγκόσμιο φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, είναι οι εξής:

– να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα γόνιμο, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο γι’ αυτά τα θέματα,
– να μοιραστούμε τις καλές πρακτικές μας και να δημιουργήσουμε μια πηγή έμπνευσης για τις κυβερνήσεις μας στην υιοθέτηση και την εφαρμογή μεταναστευτικών πολιτικών. Να διαδραματίσουν οι περιφερειακοί και διεθνείς εταίροι, σε διαφορετικό επίπεδο βέβαια, έναν επίσης σημαντικό ρόλο στην προώθηση, την οργάνωση και την εφαρμογή αυτών των στόχων.
Όσον αφορά, τώρα, στις περιφερειακές δομές και τους εταίρους, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν υιοθετήσει εδώ και λίγες μέρες, το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο». Με την υιοθέτηση αυτού του Συμφώνου πολιτικών κατευθύνσεων στο υψηλότερο επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της, εξέφρασαν τη δέσμευσή τους ότι θα δημιουργήσουν μία δίκαιη, αποτελεσματική και συνεκτική πολιτική για να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που η μετανάστευση παρουσιάζει. Αυτή η κοινή πολιτική πρέπει να θεμελιωθεί στην κατάλληλη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και προς όφελος, όχι μόνο των χωρών υποδοχής μεταναστών αλλά και των χωρών καταγωγής και των ίδιων των μεταναστών.

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,
Η Ελλάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το τρίτο παγκόσμιο φόρουμ για τη μετανάστευση και ανάπτυξη. Μια ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμόνων έχει ήδη ξεκινήσει την εργασία της και η Ελληνική προεδρία θα συνεργαστεί με διεθνείς συμβούλους, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι διαφορετικές απόψεις πάνω σε συγκεκριμένες έννοιες και ιδέες θα συζητηθούν στο τρίτο Φόρουμ και θα ληφθούν δεόντως υπόψη. Θα μελετήσουμε προσεκτικά τα αποτελέσματα των προηγούμενων φόρουμ, υπό την προεδρία του Βελγίου και των Φιλιππίνων. Αποβλέπουμε σε μια πιο ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν συνέχεια των συζητήσεων στα προηγούμενα Φόρουμ. Στοχεύουμε, λοιπόν, στη διασφάλιση της θεματικής συνέχειας αλλά και στην ενασχόληση με καινούρια ζητήματα που αποτελούν την πρόκληση των καιρών μας στον τομέα της μετανάστευσης και της ανάπτυξης.
Με αυτή την προοπτική, προτείνουμε το γενικότερο θέμα του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και Ανάπτυξη της Αθήνας να είναι :
«Η ένταξη των μεταναστευτικών πολιτικών σε στρατηγικές ανάπτυξης προς όφελος όλων και κυρίως των χωρών καταγωγής μεταναστών».
Αναμένουμε την ενεργή συμμετοχή όλων σας. Περιμένουμε από όλες τις χώρες να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους, τις καλύτερες στρατηγικές τους, αλλά, επιπλέον και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την επινόηση ή την υλοποίηση της πολιτικής που ακολουθούν.

Όσον αφορά στο φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, έχουμε αναθέσει την οργάνωσή της στο δημόσιο κοινωφελές ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης». Το ίδρυμα έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του, δυο μέρες πριν, όταν παρέλαβε την προεδρία από το Ίδρυμα Ayala.

Η Ελλάδα, ως μελλοντική προεδρεύουσα χώρα του φόρουμ θα εργαστεί για να διασφαλίσει τη συνοχή και τη συνέχεια του Φόρουμ. Αισθανόμαστε ότι η Μονάδα Υποστήριξης, που πρότεινε η προεδρία των Φιλιππίνων, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέσο για αυτό το σκοπό. Πιστεύουμε ότι ο αντικειμενικός στόχος, που έχουμε θέσει για τη συνέχεια του Φόρουμ, εξυπηρετείται καλύτερα από μια μικρή και ευέλικτη μονάδα, με κύριο στόχο να υποστηρίζει την προεδρία, ανάλογα με τις δικές της, ιδιαίτερες ανάγκες.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,
Είναι μεγάλη μου τιμή και ευχαρίστηση, να σας προσκαλώ στο τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και Ανάπτυξη, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2009. Υπολογίζουμε στην ένθερμη υποστήριξή σας και στην οικονομική συνεισφορά σας, για να ενισχύσουμε την εταιρικότητα του Διαλόγου μας. Υπολογίζουμε στην ενεργή συμμετοχή σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας, με τις ιδέες σας, τις απόψεις σας, καθώς και την παραγωγική κριτική σας σκέψη.
Θα επαναλαμβάνω συνεχώς και ακούραστα, ότι ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα νέων ιδεών και καλών πρακτικών, αληθινή πηγή έμπνευσης για τις κυβερνήσεις και τους άλλους εταίρους.
Η ενεργή σας συμμετοχή είναι το κλειδί για την επιτυχία του διακρατικού μας διαλόγου.

Σας ευχαριστώ.

loading...