ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝIEΡO DEAL» ΤΣΙΠΡΑ:-!ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
.



Γράφει η Σερένα Νομικού

Με τα υπέρ-πλεονάσματα ληστεύονται οι Έλληνες και υπονομεύεται το μέλλον της χώρας, με το Μακεδονικό επιχειρείται για πρώτη φορά η

υφαρπαγή της ιστορίας και του πολιτισμού μας, ενώ με το διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας η διάλυση του θρησκευτικού μας υπόβαθρου ως Έθνους. Εάν δεν αντιδράσουμε, καληνύχτα Ελλάδα.

«Διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας – τι δυστυχώς σημαίνει: Θα πρέπει να καταργηθεί η νομοθεσία περί Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, να καταργηθούν ή τροποποιηθούν τα άρθρα του Συντάγματος περί αναπαλλοτρίωτου της περιουσίας των Πατριαρχείων και περί του καθεστώτος του Αγίου Όρους (το οποίο θα πρέπει να γίνει περιφέρεια της χώρας με αιρετές αρχές ΟΤΑ, ενώ θα καταργηθεί το λεγόμενο «άβατο»).
Να καταργηθεί η προσευχή και ο εκκλησιασμός στα σχολεία, να αντικατασταθεί η ορθόδοξη κατήχηση (Θρησκευτικά) από ένα μάθημα θρησκειολογίας, να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δημόσια κτίρια και τις υπηρεσίες (σχολεία και δικαστήρια, μάλλον για να μην ενοχλούνται οι λαθρομετανάστες).
Να αλλάξει ο τρόπος ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και των λοιπών αρχών, να σταματήσει το δημόσιο να μισθοδοτεί και να ασφαλίζει τους κληρικούς, να απολέσει η Εκκλησία το χαρακτήρα των ΝΠΔΔ, ώστε να μην απολαμβάνει της προστασίας και των προνομίων που έχουν τα κρατικά ΝΠΔΔ, να μετατραπεί σε ΜΚΟ κοκ.».
Άποψη
Ακούγοντας χθες τη νύχτα τον κ. Βιλιάρδο στην εκπομπή του κ. Λιάτσου, συγκράτησα δύο πράγματα. Πρώτον ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, σε μία απελπιστική οικονομική κατάσταση, με μοναδική δυνατότητα να τα καταφέρει τη συναίνεση κομμάτων και κοινωνίας. 
Ενδεχομένως με μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αποτελούμενη από τους ικανότερους Έλληνες και Ελληνίδες, η οποία όμως θα στηρίζεται από όλους.
Όσον αφορά τα υπέρ-πλεονάσματα της κυβέρνησης για να εξυπηρετηθούν οι «πελάτες» της, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, αφού δημιουργούνται από τους υπερβολικούς φόρους και από τον περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. 
Άρα εις βάρος της ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να λυθεί κανένα πρόβλημα της Ελλάδας. Ούτε το συνταξιοδοτικό, όπου με βάση τον προϋπολογισμό του 2019 οι συντάξεις θα μειωθούν από 29 δις € το 2017 στα 25,5 δις €, ούτε το ασφαλιστικό, ούτε το τραπεζικό, ούτε κανένα άλλο. 
Όλα τα υπόλοιπα, όπως το ότι η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα, πως θα βγούμε στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια ή ότι τα μνημόνια τελείωσαν, είναι ψευδαισθήσεις που δεν βοηθούν κανέναν. Εκτός βέβαια από τους πολιτικούς που θέλουν να κρατήσουν μόνο την καρέκλα τους, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους.







loading...

2 thoughts on “ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝIEΡO DEAL» ΤΣΙΠΡΑ:-!ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

  1. Ο διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας,δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου,ή της θρησκείας μας. Από την στιγμή που η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία,καλό θα ήταν να ξαλαφρώσει λιγάκι το δημόσιο,και να αναλάβει μερικά …"έξοδα" (πχ μισθοδοσία ιερέων).
    Αλλα είναι που εξαθλιώνουν τους Ελληνες. Η ακρίβεια,η έλλειψη κράτους πρόνιας,οι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ,που συνεχίζει να παραμένει,παρά τις υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης. Η κοροιδία ότι από τον νέο χρόνο θα μειωθεί κατά 10%,μας εξαγριώνει ακόμη περισσότερο,διότι το ένα και μοναδικό μας σπίτι που οι περισσότεροι εξ ημών το χρωστάμε στις τράπεζες,καλουμαστε να πληρώσουμε και "νοίκιο" από πάνω. Έλεος
    Τα τέλη κυκλοφορίας; Τί γίνεται μ αυτά κ Τσίπρα; Πληρώνουμε πανάκριβα τέλη για να κυκλοφορούμε με οχήματα λιγμένης ή ξεπερασμένης τεχνολογίας,15 και 20 ετών. Αυτή είναι η πρόοδος που υποσχόσασταν;
    Εχετε αναλογιαστεί,τί έχει να πληρώσει ο φουκαράς ο Ελληνας τώρα; Φόρο εισοδήματος ΕΝΦΙΑ,τέλη κυκλοφορίας,ασφάλεια αυτοκινήτου οι περισσότεροι,πετρέλαιο θέρμανσης κλπ κλπ.
    Πιστεύετε ότι ένας μισθός ή μια σύνταξη 1000€,που σήμερα θεωρείται προνομιακή(θα ήταν προνομιακή,αν το κόστος ζωής ήταν Βουλγαρίας),φτάνουν για να τα βγάλει πέρα ο κόσμος;
    Αυτό ήταν το όραμά σας; Κόστος ζωής Σουηδίας και μισθοί Βουλγαρίας;
    Γιατί να πρέπει οι συνταξιουχοι να καταφεύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν πίσω αυτά που παράνομα τους κόψατε εσείς,και τα προηγούμενα λαμόγια; Αν υπήρχε πολιτική βούληση,και εαν είχαμε βγεί από τα μνημόνια,όπως κοροιδεύετε τον κόσμο,δεν θα χρειάζονταν να παίρνουμε την έγκριση των Γερμανών,τους οποιους πλέον προσκυνάτε στα τέσσερα,αυτούς που αιματοκύλησαν την υφήλιο δύο φορές τα τελευταία 100 περίπου χρόνια.
    Αν συνεχίσετε με τέτοιες πολιτικές,σύντομα θα πάρετε την απάντηση του λαού με το όπλο που διαθέτει. Οι λαοί της Ευρώπης αγανακτουν και ξεσηκώνονται,όπως διαπιστώνετε,αλλά τα ΜΜΕ δεν βγάζουν άχνα για Ουγγαρία για Ιταλία για Σουηδία κλπ

  2. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ
    ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ … ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ .. ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ

Comments are closed.