Χουλιαράκης: Προσαρμογή σημαίνει αύξηση φόρων, αλλιώς θα είχαμε άτακτη χρεοκοπία

Ομολογία …

Όπως είπε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επί του Προϋπολογισμού
2019 «η άλλη επιλογή ήταν άτακτη χρεοκοπία με ολέθριες συνέπειες για τα νοικοκυριά που έχουν μικρές καταθέσεις και για τους μισθωτούς».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι «αυτό ήταν το πραγματικό δίλημμα στο οποίο η κυβέρνηση απάντησε και επέλεξε τον δύσκολο δρόμο που έχει το πολιτικό κόστος της προσαρμογής.

Αν το κριτήριο είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας δηλαδή η διαχείριση των δημοσιονομικών τότε η τριετία κρίνεται επιτυχής.

Πρώτα από όλα γιατί εκμηδενίστηκαν ακραίοι κίνδυνοι που ταλάνισαν την οικονομία από το 2010 – 2015 και μιλώ για το Grexit.
Ήρθε η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας το 2017 σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες και αποκλιμακώθηκαν τα επιτόκια δανεισμού».

Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα συνολικά επιτυχή την τριετία διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

loading...

1 thought on “Χουλιαράκης: Προσαρμογή σημαίνει αύξηση φόρων, αλλιώς θα είχαμε άτακτη χρεοκοπία

  1. Ολα θα τα επιχειρησουν οι κρατικοδιαιτοι δυναστες(τρομαρα τους και καταισχυνη μας) εκτος απο το σωστο το δικαιο, το ορθολογικο και το πρεπον.Να κοψουν δηλαδη τους μισθους και τις συνταξεις τους και να περιορισουν τα εξοργιστικα τους προνομια εις βαρος των επιχειρησεων και του ιδιωτικου τομεα. Οι περισσοτερες διαταξεις που αφορουν επιχειρησεις ειτε ειναι φορολογικες ειτε του πρωην ΟΑΕΕ ειτε διοικητικες ειναι καταφορα Αντισυνταγματικες, Σοβιετικες και αντιθετες με τα οποια ανθρωπινα δικαιωματα!!! Καμμια μα καμμια ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ πχ δεν υπαρχει μεταξυ ΟΑΕΕ και των ασφαλιστικων ταμειων της κρατικης και κομματικης συνηθως ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ!!!!ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ στον υπερθετικο βαθμο!!!! Γιαυτον τον λογο αλλα και για αλλα θεματα δεν θεσπισαν ποτε Συνταγματικο Δικαστηριο!!!! Μετερχονται ολων των υποτιθεμενων(κατ αυτους) κολπων και τεχνασματων για να εξαπατησουν (ετσι πιστευουν) τους Ευρωπαιους αλλα πιο πολυ τα μονιμα θυματα της τυραννιας τους.Εμας!!!! Τους Ελληνες πολιτες δηλαδη της ελευθερης ανταγωνιστικης και παραγωγικης οικονομιας.Σχεδον τα εχουν καταφερει.Δεν μιλαω μονο για τα χρονια της μεταπολιτευσης.Μιλαω και για τα χρονια της οικονομικης κρισης. Εχουν περασει στο ευρυ κοινο την προπαγανδα τους.Οτι δηλαδη φταινε ολοι οι αλλοι πλην των ιδιων.Δεν φταινε αυτοι που αρπαζαν τα απιστευτα εφαρπαξ, τις Λουδοβικειες συνταξεις διπλες και τριπλες πολλες φορες στα 45, και τις αργομισθιες σε καθε πτυχη και δομη του δημοσιου.ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ!!!Φταιει ο ιδιωτικος τομεας οχι μονο σχετικα αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Φταινε οι Ευρωπαιοι ο διαβολος και ο τριβολος.Και οι Γερμανοι βεβαιως βεβαιως!!Οι Ναζι!!Αλλο ξεκαρφωμα αυτο!!! Κανενας κρατικοδιαιτος δεν ευθυνεται!!Αυτοι προλεταριοι ηταν με ενα λιγο καλυτερο μισθο.Προχθες απο τον τυπο μαθαμε οτι 28χρονοι βοηθοι Πανεπιστημιων στην μεταπολιτευση βγηκαν συνταξιουχοι!!!!! Τωρα αλλα και παντα βγαινει ενας πατρωνας τους ο καθε Χουλιαρακης και λεει οτι δημοσιονομικη προσαρμογη σημαινει αυξηση των φορων και οχι μειωση ας πουμε των 2-9συνταξεων που παιρνουν γυρω στους 450000 διπλοτριπλοσυνταξιουχοι!!!!Ουτε θεσπιση δημοσιονομικων φρενων!!!! Τι να λεμε!!! ειναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΤΟΙ!!! Αν παμε μια διμοιρια λογιστων και σκαλισουμε τα κιταπια στα βρωμοταμεια τους αντιλαμβανεστε κυριοι και κυριες τι απιστευτα θα βρουμε????? Χωρις πτυχιο εκαναν τους γιατρους και πληρωνονταν αιωνες απο το εγκληματικο τους κρατος!!! Το κρατος που κατεστρεψε το εθνος!!! Τους πιανανε με τα προσημειωμενα στα χερια και τους ΑΘΩΩΝΑΝΕ! Για τετοιο κρατος μιλαμε!Παιδεραστες δασκαλοι και δεν απολυονταν ποτε απο το κ….. υπουργειο τους!!Οσετζηδες μισθωνανε τα τραινα και τα λεφτα στην τσεπη!!ΑΙΣΧΟΣ και για ολους μας που ανεχομαστε τετοια καταπτωση!!

Comments are closed.