ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ «ΠΟΥΛΑΝΕ » ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Το 1148 ο αυτοκράτορας Μανουήλ Α’
Κομνηνός, ο οποίος επιζητούσε τη συμμαχία
των Βενετών…
τους παραχώρησε εμπορικά
προνόμια στην Κρήτη και στην Κύπρο. Αν και η Πάφος και η Λεμεσός άντλησαν από αυτό
το γεγονός την ευημερία τους, η απόφαση
αυτή είχε βαριές μελλοντικές συνέπειες…

Η μάχη της Τριμυθούντος (1191) έθεσε
τέλος κατά τρόπο αμετάκλητο, στις
διεκδικήσεις των Βυζαντινών στην Κύπρο.
Καμία έκτοτε ελληνική εξουσία δεν πέτυχε
πλέον να επιβληθεί στη νήσο».

Alain Blondy, Η Κύπρος, εκδ. Ζαχαρόπουλος

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα πρόκειται να αρχίσει γεωτρήσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, βορείως του νησιού, στα ανοιχτά των κατεχομένων.

Εμείς δεν θέλουμε να σπεύσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά.

Αφού οι Αμερικανοί (όπως και οι Ισραηλινοί) είναι τώρα οι νέοι «σύμμαχοι» της Κύπρου, αφού σε αυτούς εδόθησαν οι ενεργειακοί πόροι νοτίως του νησιού, αφού προς αυτούς κάνει τόσο σημαντικές στρατιωτικές διευκολύνσεις η Λευκωσία, λογικό είναι σε αντάλλαγμα, αν μη τι άλλο, η Ουάσιγκτων να καταδικάσει δριμύτατα το γεγονός.

Το λιγότερο δηλαδή, γιατί έχει και πολλά άλλα μέσα να επηρεάσει την κατάσταση. Βεβαίως τα αυτά ισχύουν και για την Ε.Ε.

Αν δεν το κάνει σημαίνει ότι κάπως περίεργη είναι και αυτή η «συμμαχία» που τόσο μας διαφημίζουν οι Κύπριοι φίλοι και όλοι οι φιλοαμερικανοί αρθρογράφοι Λευκωσίας και Αθηνών – δεν έχουμε διαβάσει τον όρο «συμμαχία» σε δηλώσεις ούτε Αμερικανών, ούτε Ισραηλινών αξιωματούχων – αλλά και κάπως περίεργα, αν μη τι άλλο, αποτελέσματα μοιάζει να παράγει η ενεργειακή, εξωτερική και αμυντική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμα χειρότερα. Σημαίνει ότι, εμμέσως πλην σαφώς, οι Αμερικανοί αποδέχονται τουλάχιστο σιωπηρώς τη διχοτόμηση και τη νομιμότητα της ΤΔΒΚ και των δικαιωμάτων της.

Γι’ αυτό η Λευκωσία τους δίνει τους υποθαλάσσιους πόρους και το έδαφός της για τις στρατιωτικές τους δυνάμεις;

Η καταπληκτική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν

Προς το παρόν διαβάσαμε κατάπληκτοι την ακόλουθη δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας, του κ. Ερντογάν, την οποία έκαναν «γαργάρα», κατά το κοινώς λεγόμενο, οι πολυάριθμοι φίλοι των Αμερικανών σε Κύπρο και Ελλάδα:

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την ExxonMobil των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από κει και πέρα κάνετε οτιδήποτε”. Όπως ξέρετε εμείς ξεκινήσαμε πρώτα από τα βόρεια»
 (Καθημερινή, 14.11.2018)

Αυτά λέει ο Ερντογάν. Λέει δηλαδή ότι Αμερικανοί και Τούρκοι μοίρασαν ουσιαστικά τα πετρέλαια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου! Η κυπριακή κυβέρνηση εφαρμόζει το μέρος αυτής της «συνεννόησης» που εξαρτάται από την ίδια, εμφανίζοντάς το όμως ως μία τεράστια εθνική και οικονομική επιτυχία της Κύπρου!

Λέγεται ότι τα κοιτάσματα νοτίως είναι πολύ μεγαλύτερα των κοιτασμάτων βορείως. Κι έτσι όμως, πρόκειται για έμμεση πλην σαφή αναγνώριση της διχοτόμησης. Αν θέλουν όντως διχοτόμηση οι Κύπριοι είναι ένα θέμα. Το να την αναγνωρίζει η Αμερική είναι κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ «ΠΟΥΛΑΝΕ » ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Πριν λιγο καιρο ειχα γραψει:….. Διαφαινεται οτι η Ελλαδα και η Κυπρος βασιζονται τροπο τινα στην καλυψη της ετεροκλητης οσο και περιστασιακης συμμαχιας του Ισραηλ-Αιγυπτου-ΗΠΑ.Νομιζω οτι ΔΕΝ ειναι συνετο να τους εμπιστευθουμε αν δεν εκμαιευθουν δημοσιες διαβεβαιωσεις και εγγυησεις περι αυτου.Η αν η Ελλας και Κυπρος δεν ειναι αποφασισμενες να συγκρουστουν μετωπικα και ΝΙΚΗΦΟΡΑ με την Τουρκια αν κατι στραβωσει!!Πραγμα που δεν προκυπτει ομως απο πουθενα και που ειναι ομως εκ των ουκ ανευ!!!Ημεις ως συνηθως αδωμεν!!! Θυμιζω οτι οι ΗΠΑ μας πουλησαν κανονικα επι χουντας οταν και τοτε διαβεβαιωναν τον ανεγκεφαλο η (και προδοτη καλυτερα) Ιωαννιδη για ασφαλη επεμβαση στην Κυπρο. Ειδαμε τι εγινε!! Θυμιζω επισης πως οι Δυτικες δυναμεις το 1919 μας εσπρωξαν στην Μικρα Ασια και μετα εβγαλαν την ουρα τους απ εξω!!Δεν ειναι οτι θελουν να μας εξαφανισουν ως κρατικη δομη, αν και αυτο ακομα δεν αποκλειεται!! Απλα μας θελουν υποβαθμισμενους,υπνωττοντες, υποβασταζομενους, και μεχρι εκει. Αυτο το νοημα ειχε και το Ναυαρινο!! Οκ στον συμμοριτοπολεμο μας βοηθησαν!!! Ομως απαξ και παγιωθηκε το ψωραλεο κρατος μας οταν και οποτε εμπλεκεται απεναντι μας η Τουρκια στο τελος παιρνουν το μερος της προσπαθωντας να μας κοντυνουν ακομα παραπανω!!Ειναι και η εμμονη των Αγγλοσαξονων με το διαιρει (Ελλαδα-Τουρκια) και βασιλευε!!! Καμμια εκπληξη για μενα οι οντως μονοτονες διφορουμενες συνεχεις και σταθερες δηλωσεις των Αμερικανων για τα ορυκτα καυσιμα της Κυπριακης ΑΟΖ που πρεπει να μοιραστουν και μαλιστα ισομερως οχι κατ αναλογια!!! Ηδη ο Ερντογαν μαλλον τα βρηκε με τις ΗΠΑ αφου ηδη εν αιθρια ξεφουρνισε οτι δεν αποδεχεται την ανεξαρτησια της Κριμαιας ερχομενος ετσι σε αντιπαραθεση με τους Ρωσους. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ????

Comments are closed.