Ο νόμος περί ζώων -και ένας κακός γείτονας- μπορούν να πάρουν τον… σκύλο σου

Ο νόμος για όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ζωάκι συντροφιάς έχει γίνει πιο αυστηρός, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Είναι προφανές πως μια ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία θα πρέπει να διέπεται και από τους συγκεκριμένους κανόνες, αλλά αλίμονο στην περίπτωση κατά την οποία έχεις γείτονα που δεν αγαπά τα ζώα: οποιοσδήποτε που θέλει να εκδιώξει έναν σκύλο από μια πολυκατοικία μπορεί να κάνει μια ψευδή καταγγελία για «κακοποίηση» ή «επιθετικότητα» και πετυχαίνει έτσι την αυτόματη προσωρινή αφαίρεση του ζώου. Ναι, τόσο απλά.

Αυτό συνέβη και στην Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία μίλησε για αυτό το θέμα στο ethnos.gr, αφού έχει μια σκυλίτσα που τη φωνάζουν «Ρίνα» -και τη λατρεύουν στην οικογένειά της- αλλά και την ατυχία να μένει στην ίδια πολυκατοικία με έναν άνθρωπο που μισεί τα τετράποδα…

«Μου συνέβη το εξής τρελό: Ο γείτονας που ενοχλείται από την παρουσία σκυλιού στην πολυκατοικία κατάφερε και έβγαλε (χωρίς έλεγχο, χωρίς αυτοψία, χωρίς τίποτα!) εισαγγελική παραγγελία για “αφαίρεση ζώου”! Την Παρασκευή το πρωί εμφανίστηκε η Αστυνομία (η κανονική, όχι η δημοτική!) συνοδεία κτηνιάτρου να πάρουν τη Ρινούλα! Ευτυχώς η Ρίνα εκείνη τη στιγμή ήταν στο πάρκο βόλτα και γλίτωσε τη σύλληψη… Αυτά την Παρασκευή που ήταν η Ημέρα των Ζώων… Τώρα, έχοντας φυγαδεύσει τη Ρίνα – ο γείτονας έχει άκρες στην Αστυνομία και τους έχει στείλει τρεις φορές, απειλούσαν να με συλλάβουν!) τρέχω Εισαγγελία με την ελπίδα να κάνω ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας».

Έπειτα από πολύ κόπο της κυρίας Ιωαννίδου, (εισαγγελείς, Αστυνομία, δικηγόροι, εκπαιδευτές, κτηνίατροι, φιλοζωική) η εισαγγελέας πείστηκε πως η Ρίνα ανήκει στο σπίτι της, ότι δεν… κακοποιείται και υπέγραψε την άρση της διαταγής «αφαίρεσης σκύλου» που είχε καταφέρει να πετύχει αυτός ο γείτονας.

Αλλά αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ…

«Έβγαλε νέα εισαγγελική παραγγελία ο γείτων. Αυτή τη φορά είπε επιπλέον πως η Ρινούλα είναι και επιθετική. Αποφάσισα να την παραδώσω για έλεγχο να ξεμπερδεύουμε. Ήρθαν και την παρέλαβαν τρεις αστυνομικοί και ένα βαν του κτηνιάτρου. Μπήκα μαζί μέσα και τη συνόδευσα στη φυλακή της κλαίγοντας συνεχώς. Αυτή τη στιγμή είναι σε ένα κλουβί, στον κτηνίατρο που συνεργάζεται με τον δήμο. Πολύ λυπημένη, πολύ αλλαγμένη από το σοκ. Τα έξοδα παραμονής της τα επιβαρύνομαι εγώ. Φως πριν από έναν μήνα μάλλον δεν βλέπουμε. Την επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Όταν πρέπει να ξαναμπεί στο κλουβί της, κάθε φορά αρνείται να προχωρήσει. Δίπλα της σε άλλα κλουβιά, αδέσποτα, άρρωστα, κακοποιημένα ζωάκια που κλαίνε συνεχώς. Έτσι υποφέρουν τα ζωάκια από την σκατοψυχιά των ανθρώπων. Ο νέος νόμος περί ζώων: ΕΓΚΛΗΜΑ».

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, αφού ο -σωστός, κατά τα λοιπά- νόμος περί ζώων θα έπρεπε να περιλαμβάνει συγκεκριμένες δικλείδες για να αποφεύγονται περιπτώσεις σαν αυτή που διαβάσατε παραπάνω.
Και επειδή υπάρχουν αρκετές αντίστοιχες σαν εκείνη με τη Ρίνα, θα επανέλθουμε.

loading...

2 thoughts on “Ο νόμος περί ζώων -και ένας κακός γείτονας- μπορούν να πάρουν τον… σκύλο σου

  1. EXΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ 264 ΚΙΛΑ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 282 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 180 ΚΙΛΑ. ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ? 2 ΣΚΥΛΙΑ? ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΦΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΡΩΤΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΧΕΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΡΟΥΛΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ/ΓΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ? ΚΑΙ ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΛΕΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ.
    ΞΕΚΙΝΑΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ DROWN ΘΑ ΒΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΩ ΞΑΝΑ? ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΑΠΑΩ ΕΓΩ ΤΑ ΖΩΑ? ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΔΕΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ.ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΖΩΑ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ .ΠΕΡΠΑΤΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ.ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Comments are closed.