Η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο μέσα από τη φυλακή: «Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου»!

Για πρώτη φορά για όσα της έχουν συμβεί αλλά και για την αντίδραση του κόσμου μιλά, μέσα από τις φυλακές της Θήβας, η 53χρονη καθαρίστρια που έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξης επειδή πλαστογράφησε ένα απολυτήριο Δημοτικού για να
βρει δουλειά.

Η 53χρονη γυναίκα, μιλώντας στον Ταχυδρόμο Βόλου, τονίζει πως ότι ό,τι έκανε, το έκανε για τα παιδιά της.

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου κοντά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχοντας πλήρη επίγνωση για τον σάλο που προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα η προφυλάκισή της, η γυναίκα έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης, τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και είπε ότι ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη. Από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές της Θήβας.

Η καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη μιας καθαρίστριας επειδή πλαστογράφησε πτυχίο της Ε΄δημοτικού για να βρει δουλειά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με χθεσινή της παρέμβαση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη, καθώς και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση.

Ο δικηγόρος της καθαρίστριας Γιώργος Σινέλης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Ταχυδρόμος 23/11/18

loading...

2 thoughts on “Η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο μέσα από τη φυλακή: «Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου»!

  1. Κοιταξτε τι μεθοδευσαν!!!! Για ολα φταιει τελικα μια καθαριστρια!!!Ο τελευταιος τροχος της αμαξης!!!! Στησανε κανονικη επιχειρηση ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ των προβληματικα διορισμενων (φαυλεπιφαυλων), δια της τεθλασμενης!!!……. Ξεχαστηκε ετσι και η αξιολογηση στο δημοσιο οπως και τοσα αλλα.Το προτεινε η τροικα αρχικα θεωρωντας οτι εχει να κανει με ενα φυσιολογικο κρατος.Αμ δε!!Οι μεν Σαμαροβενιζελοι υποκρινονταν οτι συμφωνουσαν οι δε Τσιπροκαμμενοι ηταν αντιθετοι. Να μην αναφερθω καλυτερα στην λυσσωδη αρνηση των κρατικων συντεχνιων.Κατα την γνωμη μου να να γιατι δεν εγινε: 1)Θα αποδεικνυονταν οτι ισως οι μισοι και παραπανω αν δεν ειχαν πλαστα πτυχια και απολυτηρια σιγουρα ειχαν πλαστα πιστοποιητικα γλωσσομαθιας,οικογενειακης καταστασης και οτι μπορει να χωρεσει ο νους του ανθρωπου. 2)Θα αποδεικυονταν οτι οι μισοι και παραπανω ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.Το κρατος ΠΑΝΤΑ ειχε πλαισιο νομιμοτητας απλα ομως το παραβιαζε καταφωρα. 3)Θα επρεπε εστω και καποιοι να πανε σπιτι τους για την τιμη της αξιολογησης (παιδοφιλ,επιορκοι,ανεπαρκεις,εξαφανισμενοι κλπ) 4)Θα αποδεικνυονταν πολλαπλοι μισθοι επι χρονια και αλλα ασσυληπτα.5)Οποιος μπηκε στο δημοσιο παρανομα η προσκομισε πλαστα πτυχια κλπ θα επρεπε ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ συμφωνα και με παρομοιες νομολογιες δικαστηριων αλλα και να παει φυλακη(συμφωνα με τις διαταξεις περι καταχραστων του δημοσιου) 6)Οι δημοσιοι υπολογοι που υπεγραφαν τις παρανομες αυτες αποφασεις προσληψης η ΔΕΝ ΗΛΕΓΧΑΝ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ τα δικαιολογητικα(ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ) θα επρεπε να διωχθουν ποινικα (για το αδικημα της κακουργηματικης απιστιας περι την υπηρεσια) αλλα και αστικα για την ζημια που προξενησαν στο δημοσιο και στους φορολογουμενους που πληρωναν τους απατεωνες.

  2. Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί και πουλημένοι δικαστές. Εδώ έχουμε πολιτικούς με πτυχία Πανεπιστήμιου που τους χαρίστηκαν λόγω κόμματος και πάτε ρε και χτυπάτε την καθαρίστρια;, Δε ντρέπεστε λίγο …Ευτυχώς που υπάρχουν οι λίγοι με κοινή λογική να μας θυμίζουν τη χώρα του παραλόγου, την Ελλάδα μας.

Comments are closed.