Μητσοτάκης: Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί – Τσίπρας: Έχετε την ίδια εμμονή με τη Χρυσή Αυγή

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η μάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, ύστερα από σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ώρα του
Πρωθυπουργού.

Η συνέπεια δεν είναι το χαρακτηριστικό σας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αφού καθυστέρησε 45 λεπτά για να ξεκινήσει η Ώρα του Πρωθυπουργού. «Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ. Τσίπρα έτσι δεν είναι; 45 λεπτά σας περιμένουμε. Να μάθετε να σέβεστε το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους!», είπε αναφερόμενος στο στήσιμο που του έκανε ο πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις την γνώμη σου είναι το Πανεπιστήμιο», ανέφερε στη συνέχεια.

Έπειτα, επισήμανε ότι «αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο». Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο».

«Την ερώτηση αυτή την υπογράφουν 1.500 φοιτητές, που δηλώνουν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν» είπε ακόμα, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε ποιοι άλλοι την συνυπογράφουν όπως: οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές της Νομικής και άλλοι.

«Μέχρι πότε θα ανέχεστε παρακρατικές, φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων;», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Με ποιους είστε; Με τους φοιτητές ή με τον υπόκοσμο των τραμπούκων; Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία. Είμαστε με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τη νομιμότητα με την κανονικότητα».

Το άσυλο θα καταργηθεί

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όλα αυτά θα τελειώσουν με την επόμενη κυβέρνηση. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από τις συμμορίες. Όσοι ασχημονούν στα πανεπιστήμια θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Αύριο το πρωί παρουσιάζουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Παιδεία. Θα σας το στείλω. Όχι γιατί θα αντιγράψετε κάποιες θέσεις όπως κάνατε στην οικονομία αλλά θα δείτε ότι την ώρα που εσείς πάτε την χώρα πίσω κάποιοι δουλεύουν. Εμείς είμαστε η δύναμη της αλήθειας».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία-απάντηση λέγοντας: «Είμαι ίσως ο μόνος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση και μετά με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω ούτε σε μια ερώτηση. Ο κ. Σαμαράς δεν είχε έρθει ούτε σε μια. Είναι θράσος να με εγκαλείτε ενώ χθες σας περίμενα μια ολόκληρη μέρα. Πόσες φορές έχετε αξιοποιήσει την ώρα του πρωθυπουργού; Τρεις φορές μόνο!».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να… πάει σπίτι του την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη γειτονιά του: «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο η βία και η εγκληματικότητα. Θα έρχομαι να απαντώ κάθε φορά, όσες ερωτήσεις και να κάνετε. Την άλλη φορά που θα επιλέξετε να αποδράσετε από την πραγματικότητα, μην σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου. Και την επόμενη φορά που θα έρθετε χτυπήστε το κουδούνι να πιούμε και κανέναν καφέ…» αφού τόνισε ότι είναι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά υπάρχει πολιτικός πολιτισμός.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και με καταστροφολογία, κ. Μητσοτάκη», ενώ παρέθεσε στοιχεία από έρευνα του ΠΑΜΑΚ αφού «τα περιστατικά ανομίας στα πανεπιστήμια επί των ημερών σας και με καταργημένο το άσυλο ήταν περισσότερα από αυτά επί της δικής μας κυβέρνησης, με το άσυλο να έχει επανέλθει.

Ενδεικτικά και με τα στοιχεία της έρευνας του ΠΑΜΑΚ,

96 περιστατικά το 2012,

39 το 2013

77 το 2014 και μετά

31 το 2015,

31 πάλι το 2016,

46 το 2017».

Όσον αφορά το άσυλο είπε: «Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμφωνία του Κολούμπια με το ΕΜΠ και αναρωτήθηκε: «Είναι τόσο ανόητοι αυτοί του Κολούμπια που έρχονται σε άντρο ανομίας;».

Έχετε την ίδια εμμονή με την Χρυσή Αυγή

«Η ατζέντα που έχετε επιλέξει δεν θα σας ευνοήσει πολιτικά. Αυτούς που θα ευνοήσει είναι αυτούς που ανέδειξαν την ανομία και είχαν εμμονή με αυτό. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής», τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας.

Εξήγησε ακόμα ότι: «Δεν υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης. Στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την διετία 2012-2014, επί ΝΔ, είχαν γίνει 560 συλλήψεις για αδικήματα όπως εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες. 560.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έγιναν 1060 συλλήψεις. Σχεδόν διπλάσιες δηλαδή.

Και έχει χτυπηθεί και το παρεμπόριο, αφού μόνο φέτος έχουν κατασχεθεί 37.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και άλλα 15.500 είδη παρεμπορίου, γυαλιά και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

Στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τώρα, την διετία 2012-2014 έγιναν 141 συλλήψεις. Από το 2015 ως σήμερα έχουν γίνει 605.

Και μόνο φέτος έχουν γίνει ήδη 48 αστυνομικές επιχειρήσεις στο ΑΠΘ για περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και 239 συλλήψεις».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι: «Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πώς η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο. Για αυτό με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας προχωρήσαμε στη μελέτη του προβλήματος. Την οποία λοιδορήσατε. έχετε εμμονή με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Ψαρεύετε σε θολά νερά. Ο κ. Παρασκευόπουλος προχώρησε σε ένα νόμο για να αποσυμφορήσει τις φυλακές.

Κι εδώ έρχεται η άλλη υποκρισία σας που αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, όπως την λέτε. Της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Το πόρισμα το έβγαλε μια επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, ένας αντιεισαγγελέας ως εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μία εκπρόσωπος της αστυνομίας, πανεπιστημιακοί εγκληματολόγοι και επιστήμονες ειδικοί για θέματα ναρκωτικών.

Αυτοί είναι οι «ιδεοληπτικοί και αδιόρθωτοι»;

Αυτοί είναι που τους κατηγορείτε πως θέλουν να ελέγχουν τα πανεπιστήμια οι «συμμορίες»;

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, της εισαγγελίας και της αστυνομίας;».

Το θέμα των ναρκωτικών δεν λύνεται μόνο με αστυνόμευση

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα των ναρκωτικών είπε: «Πιστεύετε ότι το θέμα των ναρκωτικών μπορεί να λυθεί μόνο με την αστυνόμευση; Σε ποια χώρα έχει γίνει αυτό; Κι επειδή κι εδώ είστε αδιάβαστος, ξέρετε τι λέει το πόρισμα της Επιτροπής Ναρκωτικών του ΟΗΕ; Ο μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών, παντού στον κόσμο αλλά και στα Πανεπιστήμια, είναι η συνδυασμένη εφαρμογή πολιτικών κατά της ζήτησης και πολιτικών κατά της προσφοράς, από όλους τους φορείς. Συνδυαστικές δράσεις προτείνουν. Μόνο εσείς σε όλο τον κόσμο πιστεύετε ότι αρκούν οι κατασταλτικές και βίαιες επιχειρήσεις για εξαλειφθεί ως δια μαγείας το φαινόμενο».

Έχετε επιλεκτική όραση

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλεκτική όραση: «Αλλά, ξέρετε κύριε Μητσοτάκη, έχετε ένα ακόμα πρόβλημα. Έχετε όραση επιλεκτική. Τους Ρουβίκωνες, τους βλέπετε. Αλλά δεν βλέπετε το δικό σας πρόσωπο μέσα στα κραυγαλαία περιστατικά ανομίας και διαφθοράς μέσα στα Πανεπιστήμια. Βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτηρίου. Δεν πάει λίγο παραμέσα. Δεν βλέπετε πως στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις. Ολόκληρο σύνθετο σύστημα με smartphones, ενδοεπικοινωνία, τα πάντα. Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξής σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν όλοι σχεδόν την ίδια εργασία!».

loading...

1 thought on “Μητσοτάκης: Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί – Τσίπρας: Έχετε την ίδια εμμονή με τη Χρυσή Αυγή

  1. Σ΄αυτό το σημείο, όπως και σε κάποια άλλα έχει πολύ δίκιο το μουρλό ρε αρχικωλοτούμπα! Αλλά τώρα είναι αργά για να μας πείσει και δαύτος. Το πουλάκι πέταξε και για τούτον, όπως και για το κλεφτοπασοκ. Μυαλό πολύ θέλει ρε για να δούμε την κατάντια των πανεπιστημίων και της δημόσιας περιουσίας; Κάνετε όλοι σας (όπως και επί 41 χρόνια το κλεφτοπασοκ και η κωλοδεξιά) μόκο σε όλα αυτά που κάνει το κάθε είδους τσογλαναριό, γιατί θέλετε να θεωρείστε "προοδευτικοί" μην χέσω! Και άσε Χρυσές Αυγές κλπ κατά μέρος και άνοιξε τα τσιμπλιασμένα σου τα μάτια, μπας και δεις έστω και στα τελευταία σου την πραγματικότητα. "Βλέπετε" και θέλετε τις ψήφους μερικών χιλιάδων ανεγκέφαλων που ζούνε εις βάρος της κοινωνίας και δεν βλέπετε τις ψήφους αυτών που "κρατάνε" την κοινωνία ζωντανή. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν όταν θα δεις τα αποτελέσματα των εκλογών, για το τι μπήγε στραβά για το κόμμα σου. Είναι απλή η απάντηση. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ !!!

Comments are closed.