ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ!

NA ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!


Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία (περίπου τη μόνη φιλική προς την Ελλάδα, από τις μεγάλες δυνάμεις), δεν θα μπορούσε να συμβεί σε…

χειρότερο χρονικό σημείο.

Επιβαρύνει πολύ σημαντικά το περιβάλλον εθνικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ακόμα και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό. 
(Χώρια ότι κινδυνεύει, αν αφεθεί να εξελιχθεί, να πλήξει τον τουρισμό μας και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Αλλά και η Κύπρος, από τους Ρώσους ζει ακόμα).
Ίσως αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που προκλήθηκε αυτή η κρίση.
Όταν ο Τσίπρας τηλεφωνεί στον Πούτιν
Σε δύο από τις πιο κρίσιμες στιγμές της θητείας του ως Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στη Ρωσία για βοήθεια.
Η πρώτη ήταν αμέσως μόλις αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2015. (Βλ. Παράρτημα 1)
Πριν από λίγους μήνες επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε ότι τον πάνε σε πόλεμο με την Τουρκία , πόλεμος που, αν συμβεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, τελείως διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν μεταξύ 1945 και 2016.
Τώρα δεν έχουμε κανένα λόγο να υποθέτουμε ότι θα παραμείνει μια περιορισμένη, ελεγχόμενη σύρραξη, αλλά που, αντίθετα, εμπεριέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε μείζονα, βιβλική καταστροφή και των δύο χωρών, δεδομένων των όπλων που διαθέτουν και της συγκέντρωσης του πληθυσμού και των οικονομικών τους δραστηριοτήτων σε τέσσερα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη).
Πραγματικός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει να σημειωθεί από το 1921-22. Η σύγκρουση στην Κύπρο στα 1974 ήταν ένα είδος “μονομερούς”, “εικονικού δήθεν πολέμου”, αφού ευθύς εξαρχής η Αμερική, το ΝΑΤΟ, η CIA και το Gladio είχαν φροντίσει να μην απαντήσει η Ελλάδα στους δύο Αττίλες.
Οι υπόλοιπες ελληνοτουρκικές κρίσεις προκλήθηκαν κατά βάση με ενθάρρυνση του Λονδίνου και αργότερα της Ουάσιγκτων, που είχαν προηγουμένως εξασφαλίσει ότι δεν θα κλιμακωθούν σε πόλεμο και θα είχαν προβλέψιμα αποτελέσματα.
Ελλάδα και Τουρκία ελέγχονταν μέχρι πρότινος ασφυκτικά από το ΝΑΤΟ. Τώρα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Αυτό καθιστά πιθανό τον πόλεμο κι αυτό μπορεί να τον καταστήσει ανεξέλεγκτο.
Φυσικά δεν είμαστε εκεί, ούτε είναι εύκολο να βρεθούμε. Αλλά σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς κατάρρευσης του συστήματος διεθνών σχέσεων, όλο και μεγαλύτερου χάσματος μεταξύ Αγκυρας και Δύσης, σαφούς προετοιμασίας για ακόμα μεγαλύτερους πολέμους στη Μέση Ανατολή – μόνο κουφοί δεν ακούνε τα τύμπανα που ηχούν γύρω μας στην Αν. Μσόγειο – και μάλιστα πολέμους άγνωστης και απρόβλεπτης έκβασης, δεν μπορεί δυστυχώς να αποκλεισθεί ούτε κι αυτό.
Όπως έγραψαν οι εφημερίδας Παρόν και Εστία, ο Πρωθυπουργός, για να αποτρέψει μια κλιμάκωση με την Τουρκία, δεν πήρε τηλέφωνο τον Πάιατ, τον Τραμπ, την Μέρκελ, τον Ρότσιλντ ή τον Νετανιάχου, αυτή την έξοχη παρέα φίλων που έχει σήμερα το Μαξίμου!
Στον Πούτιν τηλεφώνησε. Πόσο εύκολο θα είναι να ξαναπάρει όμως, αν χρειαστεί;
Οτι κι αν πιστεύει κανείς για τη Ρωσία και τις σχέσεις μαζί της, ένα είναι γεγονός. Είναι το λιγότερο ένα είδος ασφάλειας, όπως αυτές που έχουμε σπίτι μας, για να μην πάθουμε ηλεκτροπληξία.
Αυτός που θέλει να εξουδετερώσει την ασφάλεια, είναι αυτός που θέλει να πάθουμε ηλεκτροπληξία.
Το κυνήγι της αλεπούς
Στην αργκό των μυστικών υπηρεσιών, αυτό το λένε το κυνήγι της αλεπούς. Αφήνεις το θήραμα να πάει σε διάφορες κατευθύνσεις, του κλείνεις σιγά-σιγά όλους τους δρόμους, το κουράζεις και το σκοτώνεις. Εμείς, ο ελληνικός λαός, είμαστε εν προκειμένω το θήραμα.
Κι αν σας μοιάζει τώρα υπερβολικό αυτό που γράφω, παρακαλώ να μου υποδείξετε μία (αρ.1) δυτική πολιτική στη χώρα μας και την Κύπρο, από το σχέδιο Ανάν έως τα Μνημόνια και τις Δανειακές ή την επίθεση στις κυπριακές τράπεζες, που να μην αποβλέπει στην καταστροφή ενός στοιχείου εθνικής ισχύος, στην αρπαγή ενός στοιχείου ελληνικής ιδιοκτησίας ή στην κατάλυση ενός στοιχείου ελληνικής λαϊκής, εθνικής και κρατικής κυριαρχίας. Ένα ή και μισό αν ξέρετε υποδείξτε το κι εγώ θα κάνω ταπεινά την αυτοκριτική μου και θα πάω να μονάσω (όχι στο Αγιον Όρος).






loading...

2 thoughts on “ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ!

  1. Ελάτε ρε παιδιά μην φέρνουμε την καταστροφή , δεν νομίζω ότι και οι Ρώσοι βοήθησαν πολλή την χώρα μας σε δύσκολους καιρούς , ένταξη με μια υπερδύναμη καλό είναι να τα έχεις καλά , όχι όμως και να κατεβάζουμε τα παντελόνια σύμφωνα με τις ορέξεις του καθενός , μην κοιτάτε την Αμερική η την Ευρώπη αυτοί μας τα κατεβάζουν μόνοι τους , ας αφήσουμε τα αστεία έχουμε καταντήσει η χώρα της ΚΑΡΠΑΖΑΣ

  2. σωτήρες των λαών αμερικάνοι και νάτο…

    (τσύριζας)

Comments are closed.