Τράκαρα με όχημα που έχει ξένες πινακίδες τί γίνεται τώρα ; Τί πρέπει να κάνω;

Τι πρέπει να προσέξω;
Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται μία αύξηση στον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους με ξένες πινακίδες.

Σε αυτό συνετέλεσε η γενναία αύξηση του τουρισμού και ειδικότερα από τις Βαλκανικές χώρες που αρχίζουν σιγά σιγά  και ανεβάζουν το βιοτικό τους επίπεδο και έρχονται  οδικώς με τα ιχ στην Ελλάδα για διακοπές .Επίσης έχουμε και αύξηση ξένων οχημάτων που έρχονται και για επαγγελματικούς λόγους όπως Ξένα ΦΔΧ-ΦΙΧ ,Λεωφορεία μικρά και μεγάλα κτλπ. Ολα αυτά συνετέλεσαν στο να έχουμε  στο οδικό μας δίκτυο ένα μεγάλο αριθμό ξένων οχημάτων.
Μέχρι εδώ πολύ καλά έρχονται κάνουν διακοπές, πληρώνουν καύσιμα διόδια κτλπ.
Τι γίνεται όμως άμα εμπλακούμε  σε τροχαίο ατύχημα  με ξένο όχημα;
Η διαδικασία πάνω κάτω είναι  παρόμοια με  τα εγχώρια ατυχήματα, αλλά  ποιο χρονοβόρα (τουλάχιστον 3 μήνες για ξεκάθαρες περιπτώσεις)

Τί κάνουμε εμείς.

1)Φταίμε δε φταίμε ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
2) Την ασφαλιστική μας για καταγραφή του συμβάντος και λήψη φωτογραφιών. Μεγάλη προσοχή στην ορθή καταγραφή των στοιχείων του ξένου οδηγού-αρ κυκλοφορίας, τύπο οχήματος μάρκα χρώμα , και τα στοιχεία της  ξένης ασφαλιστικής και  της πράσινης κάρτας του(Προσοχή στη λεπτομερή καταγραφή τις παραγράφους 3 ,4, 5 και 10 της πράσινης κάρτας.)
3) Καλό είναι και εμείς να βγάλουμε με το κινητό μας μερικές φώτο.

Πώς όμως δουλεύει το σύστημα με τις ξένες ασφαλιστικές;

1) Όλα αυτά τα στοιχεία  που συγκεντρώσαμε θα πάνε στο Ελληνικό γραφείο  διεθνούς ασφάλισης
Το Ελληνικό γραφείο θα έρθει σε επικοινωνία με τη ξένη ασφαλιστική,  συνήθως έχει μία Ελληνική ασφαλιστική εταιρεία  ή ιδιωτικό γραφείο σαν ανταποκριτή εδώ. Εάν δεν υπάρχει διορισμένος ανταποκριτής εδώ τότε το Ελληνικό γραφείο διορίζει  μία Ελληνική ασφαλιστική σαν ανταποκριτή για να διευθετήσει τη ζημιά.
Όπως ανάφερα παραπάνω όλα αυτά αποτελούν μια χρονοβόρα διαδικασία και εκτός από τη σωστή καταγραφή του συμβάντος θα πρέπει να οπλιστούμε με ψυχραιμία και υπομονή, για ν΄ αποφύγουμε όλο αυτό το τρέξιμο και το άγχος που το συνοδεύει ενημερώνουμε τον προσωπικό μας ασφαλιστή και αναλαμβάνει αυτός την όλη διαδικασία. Εάν πάλι έχετε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας  τότε  την όλη διαδικασία την  αναλαμβάνετε εσείς οι ίδιοι και  οπλιστείτε με υπομονή.

Γραφείο διεθνούς  ασφάλισης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεύθυνση : Ξενοφώντος 9, Σύνταγμα – ΑΘΗΝΑ  T.K.: 10557
Τηλέφωνα : 210-3223324 – 210-3236562 – 210-3238402  Fax : 210-3238370
E-Mail : [email protected] : http://www.mib-hellas.gr

loading...