Χαιρέτα την Ελλάδα που ήξερες… Χαιρέτα την Μακεδονία μας… την χάσαμε κι αυτή πατριώτη

Το παρακάτω κείμενο του χρήστη «Νομάς» γράφτηκε ως σχόλιο σε άρθρο του ιστότοπου e-amyna.com αναφορικά με την εκχώρηση ονόματος, αποδοχής υπηκοότητας και «μακεδονικής» γλώσσας στους Σκοπιανούς και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί θεωρούμε ότι περιέχει την ουσία εθνικών υποχωρήσεων 100 ετών:

«Κάποτε ήμουν Ελλην Ηπειρώτης, 1914… υποχώρησα και εδέχθηκα να με ονομάσουν βόρειο-Ηπειρώτη το 1923. Μου είπαν έτσι ότι θα εξασφαλίσουν όλα μου τα δικαιώματα… Να μην φοβάμαι. Επεσα και κοιμήθηκα και ξύπνησα το 1945 να ανακαλύψω ότι πλέον ήμουν Μειονοτικός (το τι μειονότητα δεν το λέγαν). Ξανάκοιμήθηκα και ξύπνησα το 1991 Αλβανός.

Κάποτε ήμουν Έλλην Κύπριος, μου είπαν να δεχθώ ότι υπάρχουν και Τούρκοι στο νησί και δν είναι σωστό να μην νοιώθουν και αυτοί ίσιοι. Το δέχθηκα, τι κι αν ήταν το ίδιο μου το αίμα εξισλαμισμενο με την βία.

Έτσι έπεσα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα Ελληνοκυπριος και ο αδελφός μου Τουρκοκύπριος. Τώρα μου λένε να μην λέω πώς είμαι Έλληνας…

Κάνει κακό στην ειρήνη και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι και γω λέω είμαι Κύπριος σκέτο. Νιώθω όμορφα γιατί μου χαϊδεύουν την πλάτη οι ξένοι.

Κάποτε ήμουν Ίμβριος, Τενέδιος, Κωνσταντινουπολίτης, μου είπαν μην φοβάσαι, έχεις στάτους μειονότητος… Όλα καλά θα πάνε…σήμερα ζω στην Αθήνα. Στο φέισμπουκ μου γράφω τόπο καταγωγής Istanbul, Turkey. Τα ξαδέρφια μου βέβαια ζουν στην Πόλη ακόμα υπό το όνομα Μοχάμεντ και Φατιμά.

Κάποτε ήμουν Μακεδόνας. Μου είπαν πως αυτό δεν ευχαριστεί τους σχεδιασμούς των φίλων μας των Γερμανών (για τα δυτικά Βαλκάνια – νέα γερμανική γιουγκοσλαβια) και πώς είναι εθνικιστικό. Και γω σαν καλό παιδί που είμαι και που αγαπά όλο τον κόσμο άλλαξα όνομα και ευτυχώς μου επέστρεψα με χίλια ζόρια να λέγομαι Νοτιομακεδόνας.

Αλλά θα σας την σκάσω βρε. Για να δείτε ότι είμαι ακόμα καλύτερος απ ότι νομίζετε σκέφτομαι ένα πιο κατάλληλο όνομα: Νομάς».

Τα είπε όλα ο άνθρωπος. Ας διαβαστεί αυτό το κείμενο στη Βουλή. Αρκεί. Και ας πούνε όλοι μαζί «Καληνύχτα Ελλάδα» να τελειώνουμε…

loading...

11 thoughts on “Χαιρέτα την Ελλάδα που ήξερες… Χαιρέτα την Μακεδονία μας… την χάσαμε κι αυτή πατριώτη

  1. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Η ΕΛΛΑΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΩΣ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΡΤΑ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΕ ΠΑΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ *ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ( ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ Α! ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ) ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣΕ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΠΕΤΑΞΕ
    ΚΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ;ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΝΑΙ ! ΦΥΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΛΟΓΟ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΠΕΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙ ΕΤΣΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΥΘΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ

  2. Ερίζουν για το ποιος θα ξεπουλήσει καλύτερα Μακεδονία και Ελλάδα.
    Τα Σκόπια ως αντιπερισπασμός για να περάσουν στα μουλωχτά τα πολύ χειρότερα.
    Άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, επισημαίνει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
    Εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού χώρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
    http://dimitriskazakis.blog

  3. ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ.ΚΚΕ,ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΙΣΤΑ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ,ΠΟΤΕ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΔ 30 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 16 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ?ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ,Ε ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΓΕΙΕΙΣ,ΟΙ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΙ,ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ???????????????????????????????????………….

  4. Οι ψηφοφόροι τι λενε τωρα;καμαρωνουν;τωρα που θα βγει ο Μέγα Αλέξανδρος από το τάφο πρώτα θα πάρει τα δικά σας κεφάλια και μετα Τους προδότες που ψηφίσατε .οι ψηφοφόροι δύο φορές προδότες ήταν ας πρόσεχαν .περαστικά σας καληνύχτα Ελλάδα.

  5. Ο αρθρογραφος τα ειπε ολα.Αυτη ειναι η μοιρα του Ελληνα οταν κυβερναται απο πολιτικα σκυβαλα.Η Ελλαδα απο σημερα μικραινει κι αλλο.Ερχονται τα επομενα,αλλωστε ο εθνομηδενιστης Κοτζιας ειπε δεν θα παει διακοπες αν δεν λυσει και το Αλβανικο.Φοβαμαι πολυ,Τοσο ευκολα και αμαχητι παραδιδομε την πατριδα μας.

  6. ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ;;;;;;

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ;;; ΤΕΛΕΙΩΣΕ;;;;;

    ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ;;;;
    ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ;;;

  7. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;!!!!

  8. πατερ ακη δεν πας να κοψεις τα νυχια των ποδιων σου που εχουν τρυπησει τις καλτες σου και κοντευουνε να βγουνε απο τα παπουτσια σου σαλτιμπαγκοι γελοτοποιοι μαριονετες του τσιπρισταν κανενας δεν μασαει κουτοχορτο γνωριζουμε τα παιχνιδια του σωρρα δεν τον πιασανε παραδοθηκε για να μπορει να βαλει στις εκλογες νομιζοντας πως θα βρεθουν κοροιδα να τον ψηφισουνε χα χα χα χα χα με αυτοτο πλευρο να κοινοσαστε θα του δωσουμε κουραδες οπως και στους συριζα ανελ τα ιδια θα παρετε κουραδες

  9. Εδώ φαίνονται όλα.
    1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    2) Περί πατρίδος
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

    3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

    4) Για την μικρασιατική καταστροφή
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

    5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  10. Ο Αρτέμης Σώρρας έχει ακόμη οπαδούς και αυτοί σήμερα συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν με αφορμή τη σύλληψή του. Δεν είναι πολλοί, αλλά κρατώντας σημαίες και πλακάτ με την φωτογραφία του, φωνάζουν να αφεθεί ελεύθερος. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του αρχηγού των 'Ελληνων Συνελευσις" βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περιμένοντας τον αρχηγό τους να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, καθώς συνελήφθη εχθές σε σπίτι που κρυβόταν στον Άλιμο. Ο Σώρρας συνελήφθη χθες το απόγευμα, με ένταλμα σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναζητούνταν από τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» συνελήφθη σε διαμέρισμα στον Αλιμο, το οποίο νοίκιαζε συγγενικό του πρόσωπο. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν προέβαλε αντίσταση όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι συνελήφθη και ένας 45χρονος οπαδός του, που ήταν μαζί του την ώρα της εφόδου της αστυνομίας. Πηγή: http://www.lifo.gr

  11. Ο Σώρρας Ο Δίας και οι Εβραίοι

    Είναι γνωστό ότι ο Σώρρας εκμεταλλεύτηκε την προβολή που του πρόσφεραν η ελληνική Trash TV και μικρά περιφερειακά κανάλια, καθώς επίσης και το διαδίκτυο, για να προωθήσει την ακροδεξιά σέχτα του και να προσελκύσει «πιστούς».

    Κυρίαρχα χαρακτηριστικά στον λόγο του, η συνωμοσιολογία, το μίσος εναντίον κατηγοριών όπως οι ομοφυλόφιλοι ή τα άτομα με αναπηρία και βέβαια ο αντισημιτισμός.

    Μάλιστα ο Σώρρας δηλώνει ότι δεν έχει θρήσκευμα και βάζει τους οπαδούς του να ορκίζονται στον Δία και τους Ολύμπιους Θεούς, επειδή ακριβώς είναι φανατικά αντισημίτης.

    «Σε όποια λειτουργία υφίσταμαι μιλάει για το γένος των Εβραίων, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Νώε και όλο το συννεφόκαμα του Γιαχβέ […] Ε όχι δεν είμαστε λοιπόν το γένος ούτε του Δαυίδ, ούτε του Νώε, ούτε του Αβραάμ», λέει (ART TV 21-11-2015), ενώ στρέφεται και κατά των κληρικών αποκαλώντας τους «εβραιογενείς με θεωρίες σιωνιστών, μακκαβαίων, μασώνων» για να καταλήξει: «Το εβραϊκό γένος είναι εχθροί των Ελλήνων».

    Βέβαια ο βασικός τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να προσελκύσει οπαδούς δεν είναι άλλος από τη σωτηριολογία.

    Κοινώς υπόσχεται «οριστικό ξεχρέωμα» για το ελληνικό κράτος και τα χρεωμένα νοικοκυριά. Πρώτα μέσω της περιβόητης θεωρίας της Τράπεζας της Ανατολής κι έπειτα τάζοντας τα υποτιθέμενα 600 δισ.

    Φυσικά υπάρχει πλέον το πρόσφατο υπόμνημα που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που επιβεβαιώνει ότι ο Σώρρας δεν έχει φράγκο στις ελληνικές τράπεζες.

    Υπάρχει επίσης και η άσκηση αναίρεσης υπέρ του νόμου από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, στην περίφημη απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013, η οποία αθώωσε τον Σώρρα για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και είναι αυτή που ο «εθνοσωτήρας» κράδαινε ως λάβαρο για να πείσει ότι διαθέτει τα 600 δισ.

Comments are closed.