Στο κυνήγι του DNA του Ιησού: Επιστήμονες και λόγιοι συνεργάζονται για να βρουν ζώντες απογόνους του

Η επιστήμη και η θρησκεία είναι δύο ασύμβατες έννοιες, αλλά στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον Ιησού και τους απογόνους του, ένας βιβλικός λόγιος και ένα γενετιστής συνεργάζονται στην έρευνα για το DNA του Ιησού.

Οι ειδικοί αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία επιχειρούν να αναλύσουν αντικείμενα από τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Σινδόνης του Τορίνο, το Sudarium του Οβιέδο, και ένα σύνολο οστών που πρόσφατα ανακαλύφθηκε και πιστεύεται ότι ανήκει στον ξάδερφο του Ιησού, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Ελπίζουν πως η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε ένα δείγμα DNA που θα μπορούσε να ανήκει στον Ιησού ή σε ένα μέλος της οικογένειάς του, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν δεσμούς με ανθρώπους του σήμερα.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του History Channel, το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ο γενετιστής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζορτζ Μπάσμπι και ο μελετητής της Βίβλου, πάστορας Τζό Μπασίλ, ταξίδεψαν από την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι το Ισραήλ και τη Μαύρη Θάλασσα για να αναζητήσουν το DNA του Ιησού.

Ανάμεσα στα εκθέματα, η ομάδα ερεύνησε αυτά που πιστεύεται πως είναι τα [οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή», τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία το 2010.

Τα ηλικίας 2.000 ετών οστά, που έδειξαν ομοιότητες με πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής, θα μπορούσαν να είναι «εξαιρετικής σημασίας» καθώς πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ενός ξαδέλφου του Ιησού, ή ενός μαθητή του. Σύμφωνα με τον Μπάσμπι, αυτό σημαίνει ότι οι δυο τους μπορεί να έχουν παρόμοιο DNA.

Η ιερά Σινδόνη του Τορίνο

«Μπορούμε να συγκρίνουμε το DNA από ένα κειμήλιο με το DNA από άλλα κειμήλια» έγραψε σε άρθρο του για το The Conservation.

«Αν βρούμε και άλλα κειμήλια που μπορεί να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, ή έναν στενό συγγενή του Ιησού, τότε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γενετική για να τα συγκρίνουμε και να δούμε αν προέρχονται από τους ίδιους ή συναφή άτομα. Επίσης, έχουμε μια μεγάλη συλλογή από δείγματα DNA από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μια εικασία σχετικά με τη γεωγραφική προέλευση των λειψάνων».

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τη Σινδόνη του Τορίνο, ένα αρχαίο ύφασμα που πολλοί πιστεύουν ότι με αυτό τυλίχθηκε ο Ιησούς όταν απομακρύνθηκε από το σταυρό, μαζί με αρχαία κείμενα, και το Sudarium του Οβιέδο, ένα κομμάτι υφάσματος με αίμα.

Ωστόσο, η απόσπαση ενός αγνώστου δείγματος DNA δε σημαίνει απαραιτήτως πως αυτό μπορεί να αποδοθεί σε ένα συγκεκριμένο άτομο, δεδομένου ότι απαιτείται ένα γνωστό δείγμα για να γίνει η σύγκριση.

Τα ευρήματα, όμως διατρέχουν και τον κίνδυνο της μόλυνσης – στην περίπτωση των οστών, για παράδειγμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το DNA ταιριάζει με το άτομο που έβγαλε το δείγμα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι αυτά τα δείγματα να είναι χρήσιμα στην έρευνα για το DNA του Ιησού και της οικογένειάς του, εξηγεί ο ερευνητής.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως αν βρουν ένα δείγμα του DNA του Ιησού, μπορούν στη συνέχεια να εντοπίσουν τυχόν απογόνους του αλλά και να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον ίδιο τον Ιησού. 

loading...

6 thoughts on “Στο κυνήγι του DNA του Ιησού: Επιστήμονες και λόγιοι συνεργάζονται για να βρουν ζώντες απογόνους του

  1. Παρ' ότι την εποχή που υποτίθεται ότι έζησε ο Ιησούς, αλλά και την αμέσως μετά, υπήρχαν τουλάχιστον 40 γνωστοί ιστορικοί και συγγραφείς (μεταξύ των οποίων ο Πλούταρχος, ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, ο Αρριανός, ο Παυσανίας, ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς κ.ά.), εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑΣ απ” αυτούς δεν τον μνημόνευσε.

    Οι λιγοστές πληροφορίες από εξωβιβλικές πηγές, όπως τα έργα των Σουητώνιου, Ιώσηπου και Τάκιτου ή το Ταλμούδ, δεν είναι σύγχρονες του Ιησού και αναφέρονται έμμεσα σ” αυτόν, χωρίς να δίνουν αξιόλογες πληροφορίες, κυρίως όμως, θεωρούνται πολύ αμφίβολης εγκυρότητας.

    -Ο Φίλων ο Αλεξανδρινός (Philo Alexandrinus, ~20 π.Χ.- 54 μ.Χ.), Εβραίος φιλόσοφος με θαυμασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό, έγραψε σημαντικά ιστορικά και φιλοσοφικά έργα, αλλά δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για τον Ιησού και τη διδασκαλία του.

    -Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας που έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, αν και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι” αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στον Ιησού και στους χριστιανούς, παρότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής.

    -Ο Ιώσηπος Φλάβιος (Josephus Flavius, 37-100 μ.Χ.), στρατιωτικός και ιστορικός με αριστοκρατική καταγωγή. Στα βιβλία του «Πόλεμος των Ιουδαίων» και «Ιουδαϊκές Αρχαιότητες» περιγράφει ο Ιώσηπος με λεπτομέρειες διάφορα περιστατικά από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία του λαού του, αναφέρεται σε διάφορες εβραϊκές αιρέσεις κτλ., δεν κάνει όμως ΚΑΜΙΑ αναφορά σε χριστιανούς. Σε κάποιο σημείο των «Ιουδαϊκών Αρχαιοτήτων» αναφέρεται όμως απρόσμενα και μάλλον επαινετικά στη δραστηριότητα κάποιου Ιησού τον οποίο αποκαλεί «μεσσία». Θεωρείται βέβαιο ότι η αναφορά αυτή
    προστέθηκε μεταγενέστερα από κάποιον άγνωστο και σ αυτό συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί.

    Ο Ιησούς για την επιστήμη είναι πρόσωπο ανύπαρκτο. Δεν ανήκει στην ιστορία, αλλά στην πίστη.
    Ας είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε τέτοιες "ειδήσεις".

    Το χριστεμπόριο είναι η μεγαλύτερη οικονομική επιχείρηση.
    Εκκλησίες στο όνομα του Χριστού, σ ανατολή και δύση, είναι στην πραγματικότητα τεράστιες ΑΕ.

  2. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ
    ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ

    ΕΝΩ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΨΩΡΡΑΣ 9666 ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  3. Ο "ΡΑΒΙΝΟΣ" 8.07μ.μ.,

    ΑΠ' ΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ, ΤΡΕΦΕΙ ΜΕΓΑΛΗ…"ΕΚΤΙΜΗΣΗ" ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ…ΑΝΑΡΤΑ "ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ" ΜΕ ΤΟ …ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ…

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ…ΛΙΓΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ…"ΠΟΥΣΤΗ", ΜΕ …"ΞΕΝΟ ΚΩΛΟ"…

    ΝΑ ΤΟΥ …ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ…"ΠΡΟΣΟΧΗ", ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ…"ΚΟΥΣΟΥΡΙ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  4. οσο και να ψαξουν δεν θα βρουν απογονους γιατι πολυ απλα Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ αρα ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ .ας λενε οτι θελουν οι συκοφαντες αθεοι ,αυτοι ειναι παιδια του διαβολου για αυτο βλασθημουν ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ .ΡΟΥΛΑ .

  5. Επιστήμονες και Λογιοι,,,γιατι δεν λετε ότι είναι αντίχριστοι και προσπαθουν να σπειρουν ζιζάνια στους εχοντες χλιαρα πιστη?
    Κακομοίρηδες όταν θα Τον δειτε να ερχεται με την Θεικη Του Δοξα ,τοτε να δειτε τρομαρα που θα παρετε σατανικα ανθρωπακια

  6. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ,

    ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ…"ΡΟΚΦΕΛΕΡ",…"ΑΝΑΘΕΣΕ" ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑ…"ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ" ΤΟ…"D.N.A." ΤΟΥ … ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ… "ΘΕΟΥ".

    Ο "ΘΕΟΣ" ΕΚΑΝΕ…ΘΑΥΜΑΤΑ
    Ο "ΧΡΙΣΤΟΣ" ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ
    Ο "ΜΩΥΣΗΣ" ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ
    ΟΙ "ΠΡΟΦΗΤΕΣ" ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ
    ΟΙ "ΑΓΙΟΙ" ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ
    ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ

    ΑΛΛΑ, ΕΝΑ…"ΘΑΥΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ…"ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ" ΤΟ…"D.N.A." ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ…"ΓΙΝΕΤΑΙ"…

    ΑΣ ΜΗΝ…"ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ" ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ…"ΑΛΛΗ" ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΦΑΝΟΥΜΕ…"ΤΥΧΕΡΟΙ" ΚΑΙ…"ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ" ΤΟ…"ΘΑΥΜΑ"…

    ΜΕΧΡΙ …ΤΟΤΕ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ…"ΤΑΜΑ" ΣΤΟΝ…"ΑΓΙΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΑΛΑ" ΜΕ ΤΟΝ…"ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.