Εκτός ελέγχου η Μέση Ανατολή: Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ!


Η εκτός ορίων βία που άσκησε το Ισραήλ και η απόφαση να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ θέτουν εκτός ελέγχου την Μέση Ανατολή και έτσι σκληροπυρηνικοί Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ για 100.000 δολάρια!Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό ιρανικό κίνημα και προσφέρει σε όποιον ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ το συγκεκριμένο ποσό.

Πολλοί στην Μέση Ανατολή θα το έκαναν και για λιγότερα ή και δωρεάν


Η αιματοχυσία στη Γάζα με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δημιούργησε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.H βία γεννάει βία και δημιουργεί χώρο στους σκληροπυρηνικούς της κάθε πλευράς να ευδοκιμήσουν έτσι λίγες ώρες μετά την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, μια οργάνωση του Ιράν, το «Κίνημα για τη Δικαιοσύνη των Φοιτητών», προσφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων σε όποιον κάνει στάχτη την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπου χθες η Ιβάνκα Τραμπ, η εκλεκτή κόρη του Αμερικανού προέδρου, έκοψε την «κορδέλα» στην τελετή των εγκαινίων, αντικαθιστώντας τον πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ.Μέσω προπαγανδιστικής αφίσας που κυκλοφορεί, η ιρανική σκληροπυρηνική οργάνωση γράφει μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Δικαιοσύνης των Φοιτητών θα υποστηρίξει όποιον καταστρέψει την παράνομη αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ».

Στο Twitter το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο:
«Αηδιαστικό. Το Ιρανικό Κίνημα Φοιτητών Δικαιοσύνης κυκλοφορεί αφίσα προσφέροντας 100.000 δολάρια σε όποιον ανατινάξει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.Άραγε Ε.Ε και ΟΗΕ θα συγκαλέσουν σύνοδο για την ασφάλεια καταγγέλλοντας τους «μετριοπαθείς» Ιρανούς μουλάδες;» διερωτάται η φιλοισραηλινή «Act for Israel»

Χθες,ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ,δεν σημαίνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει θέση σχετικά με τις τελικές διαπραγματεύσεις για το καθεστώς μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης».

Πάντως το μήνυμα που αντιλήφθηκαν οι Παλαιστίνιοι είναι ότι δεν θα είναι και τόσο... αμερόληπτες.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Ίσως δεν το έχουν καταλάβει καλά στην Ουάσιγκτον αλλά η εικόνα τους έχει πληγεί στα μάτια του κόσμου. Καλώς ή κακώς, έτσι έχει γίνει. Ακόμα και η απόσυρση από την συμφωνία με το Ιράν, από τις ΗΠΑ αντί να θέσει στο περιθώριο την Τεχεράνη έθεσε την Ουάσιγκτον.

5 σχόλια :