Η ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΥΠΑΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β

– ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


H ΥΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

 
 
 
Η Φιλοσοφος Υπατια δεν ηταν υπερ του φοινικικου δωδεκαθεου οπως δεν ηταν ποτε κανενας γνησιος Ελληνας φιλοσοφος, σοφιστης, ρητορας, ποιητης, ιστορικος κλπ. 
 
 
 
Ολοι οι μεγαλοι Ελληνες φιλοσοφοι, σοφιστες, ρητορες, ποιητες, ιστορικοι καταδικαζαν το δωδεκαθεο ως ξενοφερτο και αναξιο του ιερου αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. (1)
 
 
 
Η φιλοσοφος Υπατια ηταν συγχρονη των τριων πολυ μεγαλων σοφιστων, φιλοσοφων, ρητορων, των τριων ιεραρχων. 
 
 
 
 
Την εποχη που ζουσε η φιλοσοφος Υπατια ηδη οι τρεις ιεραρχες ειχαν ενσωματωσει ολοκληρη την Πλατωνικη διδιασκαλια στον Χριστιανισμο και εν συνεχεια διδασκαν με μοναδικο τροπο τον Χριστο και τον Πλατωνα. 
 
 
 
 
Η Φιλοσοφος Υπατια η οποια γνωριζε αριστα τον Αριστοκλη και το εργο του αγαπησε αμεσως τον Χριστο και τους Χριστιανους μαθητες στην σχολη της. ενω οι δυο μακραν πιο αγαπημενοι της μαθητες ηταν δυο χριστιανοι.
 
 
 
Η Υπατια ειναι μια φιλοσοφος, με πολυ μεγαλες ηθικές αρχες, ενω αναμεσα στις αρετες της ειναι το θαρρος, η  δυναμης, η  δικαιοσυνη, η  ειλικρινεια, ο σεβασμος και η πιστη στις φιλοσοφικες αξιες.
 
 
 
Η Yπατια ειναι μια απο τις σπανιες γυναικειες μορφες, οπου η ενασχολησή της με τις κατ εξοχην για την εποχη , ανδροκρατουμενες επιστημες, αλλαξε τα δεδομενα τα οποια υπηρχαν μεχρι τοτε.
 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
 
Ο μεγαλυτερος θαυμαστης σε επιστημονικο επιπεδο της φιλοσοφου Υπατιας ηταν ο Χριστιανος επισκοπος και μαθητης ο Συνεσιος.
 
 
 
Δεν ειναι καθολου υπερβολη να σας αναφερω οτι οι σχεσεις της Υπατιας με τον Χριστιανο επισκοπο Συνεσιο σε επιστημονικο επιπεδο ηταν οπως ηταν οι σχεσεις του Σωκρατη με τον Πλατωνα.
 
 
Αυτο ειναι πολυ εμφανες απο την αλληλογραφια την οποια διατηρουσαν ο Συνεσιος με την Υπατια.

 
 
 
 
Ειναι ενδεικτικο οτι ο Συνεσιος σε μια επιστολη προς τον προς τον αδελφο του, αναφερει τους γλυκους καρπους τους οποιους εδρεψε απο την φιλοσοφικη διδασκαλια της Ελληδιδας Υπατιας 
 
Η διδασκαλια της Υπατιας αναφερει ο Συνεσιος αναβαθμισε την σχολη της Αλεξανδρειας. την ιδια στιγμη κατα την οποια οι διδασκαλιες της Αθηναικης φιλοσοφικηςς σχολης ηταν υποβαθμισμενες. 
 
Η φιλοσοφικη διδασκαλια της Υπατιας προερχεται απο δυο μερη την Πλατωνικη και την Χριστιανικη διδασκαλια.
 
Η φιλοσοφια και η ρητορικη ειναι η εικονα του θειου και ειναι η  αντανακλαση του  θεου δημιουργου, αν και ο ανθρωπινος φιλοσοφικος λογος ειναι κατωτερος απο αυτον του Χριστου, διδαξε η Υπατια.
 
 
 
Η Ελληνιδα φιλοσοφος Υπατια δεν δεχεται την απολυτη παντοδυναμια της ανθρωπινης λογικης και της γνωσεως καθως θεωρεί οτι ολα ειναι κατω απο την μεριμνα της προνοιας του Ιησου Χριστου.
 
 
Η Υπατια διδαξε οτι ειναι ύβρη και πολυ μεγαλη αμαρτια να ισχυριζονται οι ανθρωποι  οτι οι γνωσεις τους ειναι τεραστιες-ανεξαντλητες σε σχεση με τον Χριστο-δημιουργο.
 
 
Η Υπατια διδαξε οτι σε καθε ανθρωπο εχει προτεραιοτητα η ψυχή, το πνευμα, η λογικη και η συνειδηση. 
 
Ο φιλοσοφικος λόγος εχει πολυ μεγαλη δυναμη.
 
 
 

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
 
 

Οι αγιοι ιεραρχες ηταν άριστοι διδάσκαλοι του χριστιανισμου και του Πλατωνα. 

 
 
Κανένας δεν εξήγησε όπως εκεινοι, με τόση σαφήνεια τα νοήματα των θείων και ιερεων γραφων και την πλατωνικη διδασκαλια κατά την εποχη της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατορίας.
 
 

 
 
 
Οι αγιοι ιεραρχες υπηρξαν δεινοι ρήτορες και εξαιρετικοι διδασκαλοι Φιλοσοφοι, Ρητορες,
Θεολογοι με πολυ μεγαλη αγαπη για τον Χριστο και την Ελλα,δα. 
 
 
 
 

Σχετικα με την Ελληνικη παιδεια οι ιεραρχες διδαξαν ότι το καθήκον ολων των γονεών να αποκτουν τα παιδια τους Ελληνοχριστιανικη παιδεια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.


Συμφωνα με τους αγιους, οι γονεις που δεν φροντιζουν για τη μορφωση των παιδιων τους, με βαση τον πλατωνα θεωρουνται δολοφονοι και ανθελληνες.
 
 
 
 
Γιατί η μόρφωση είναι εκείνη που θα καλλιεργήσει την ψυχή και κατ επεκτασιν την ηθικη ενος παιδιου.

 
 
 
 
Βέβαια, μας διδαξαν ότι όπως κάθε τι χρησιμο και δημιουργικο στην ζωη χρειαζεται κοπο για να αποκτηθει. 
 
 
 
 
Όμως οσο δύσκολα και αν είναι, αξίζει να κατακτησουμε το πιο υψηλο επιπεδο της αρχαιας Ελληνικης παιδειας. 

 

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι Ελληνες.

 

Οι αγιοι θεολογοι-φιλοσοφοι μας προτρεπουν να στολίσουμε τις ψυχές των παιδιών με τον τις διδαχες του Ιησου Χριστου και του Πλατωνα, ωστε να επιβιώσουμε στο περασμα των αιωνων ως Ελληνικο εθνος. 

 
 
 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ

Οι αγιοι Ιεραρχες μας διδαξαν ότι μεσα από την αρχαια Ελληνικη παιδεια  και τον χριστιανισμο θα αποκτησουμε τον σωστο Ελληνικο χαρακτήρα. 

 
 
Όλα αυτά τα οποια διδασκαν πρωτα τα ειχαν κανει πραξη όπως ολοι οι μεγαλοι αρχαιοι προγονοι.

 

 
Οι φωστηρες της τρισηλιου θεοτητος ειχαν τεραστιο ηθος,  ειλικρινεια, και ψυχικό πλουτο, ενω παραλληλα ειχαν πολυ μεγαλη αγαπη για ολους τους ανθρωπους. 
 
 
Η κάθε τους διδασκαλια αποτελει είναι και μια λύση σε κάποιο πρόβλημα της ζωής, της Ορθοδοξιας και  του Ελληνικου εθνους.

Ο άνθρωπος αποτελείται από δύο στοιχεία, το πνεύμα και το σώμα.
 
 
Αυτά τα δυο πολύτιμα δώρα του θεού πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης από τον καθένα μας. 
 
 
 
 
Όπως οι μελισσες διαλεγουν το νεκταρ από τα λουλούδια, το ιδιο και οι σωστοι Ελληνες θα πρεπει να διαβαζουν μονο Πλατωνα και αγια γραφη, ώστε να εχουν το μεγιστο οφελος. 
 
 
 
 
Παντα από ότι διαβαζεται να κρατατε μονον τα χρήσιμα, αυτά τα οποια σε κανουν καλυτερο ανθρωπο.

 


Για τους Αγιους , η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετες. 
 
 
 
Για αυτο θεωρουν την παιδεία ως το μεγαλυτερο δωρο προς τον ανθρώπο, ενω ταυτοχρονα 
επιτίθονται λεκτικα εναντία σε ολους τους εχθρους της αρχαιας Ελληνικης παιδειας.

Οι αγιοι ιεραρχες ειχαν πολύ μεγαλη προσήλωση στο δίκαιο, την παιδεια και την αλήθεια. 

 
 
 
 
 
 
Οι μεγαλυτερες ηθικες αξιες ειναι για ολους τους 
ανθρωπους ειναι ο συνεχής αγώνας για την
πνευματική ανάπτυξη και την ψυχική τελείωση των Ελλήνων μεσα από τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

 
 
Οι αγιοι  διδαξαν, με βαση το ιερο αξιώμα του υπατου των Ελλήνων φιλοσοφων ότι αξιος τιμης σε μια πολη είναι οποιος δεν αδικει.
 
 
 
 Όμως όλα τα αξιωματα και τις τιμες μιας πολεως της αξιζουν οσοι σταματουν της αδικιες. 
 
 
Για αυτό με την σειρα τους ανεφεραν ότι ολοι οι γνήσιοι Ελληνες πρέπει να πολεμάμε για την αλήθεια και το δίκαιο, να ειμαστε προσηλωμενοι στους στόχους μας, να έχουμε το αίσθημα του καθήκοντος, της ευθύνης και της φιλοπατρίας. 
 
 
 
 

Όταν ενας και μόνο άνθρωπος εχει πιστη στην καρδιά και διαθετει αρχαια Ελληνικη παιδεια μπορεί να διορθώσει μια ολόκληρη πόλη.
 
 
Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, ηταν ξενοφερτο με βαση τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους,σοφιστες, ποιητες, ρητορες κλπ.
 
 
 
 
Φυσικα δεν  ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου κοσμου, διοτι ηταν αστειο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου οπωςς διδαξαν οι αρχαιοι Ελληνες πανεπιστημονες.

 
 
 
Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων.
 
 
 
 
Επισης αντιγραφουν την ιστορια, ποιηση, τεχνη, αφαιρώντας μονον την ασέβεια και την ανηθικότητα των δαιμονων του δωδεκαθεου. 

 

 
 
 
Οι ιεραρχες διδαξαν μετα τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους-σοφιστες ότι ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.

 

 
 
Ο εκχριστιανισμός της Πλατωνικης διδασκαλιας 
από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι ηταν μονοθειστες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.

 
 
 
 
 
 
Από την ημερα που ηρθε ο Χριστος, μεχρι σημερα, σε κανενα άλλο εθνος δεν είχε τοσο μεγαλη αποδοχη ο Χριστιανισμός,παρα μονον στον Ελληνικό λαό. 
 
 
 
Αυτό φυσικα εξαγριωνε ακομη περισσοτερο τους φανατικούς Εβραίους εωσφοριστες του δωδεκαθεου.

Το Ελληνικο εθνος στο περασμα των αιωνων ανεδειξε τους μεγαλύτερους αγιους, Πατέρες και Διδασκάλους.

 
 
 
Αναμεσα στους κορυφαιους είναι και οι αγιοι ιεραρχες.

Οι αγιοι ιεραρχες μεταξυ αλλων εζησαν την βασιλεια του χριστομαχου και απαραδεκτου Ιουλιανου.

Ο Ιουλιανός προσπάθησε να εξαναγκασει τους Ελληνες χριστιανους να αποδεχτουν, πως εαν αποκηρυξουν τον παγανισμο θα έπρεπε παραλληλα να τον αποκηρυξουν και τον ιερο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Ο Ιουλιανος απαγορευε την διδασκαλια στα σχολεια των εργων αρχαιων φιλοσοφων, σοφιστων,που ειχαν γραψει εναντιον της αρχαίας θρησκείας, καιγοντας με μισος τα έργα τους. 

 
 
Δείτε τι είχε γράψει σε επιστολή του ο δαιμονισμενος Ιουλιανος : 
 
 
 
Ας μη φτανει στην ακοη επικουρειος ή πυρρωνειος λογος. 
 
 
Τωρα αληθεια, οι θεοι καλα εκαναν και κατεστρεψαν τα εργα τους, ευτυχως που τα βιβλια τους χαθηκαν (Ιουλιανος, Επιστ.89β, Προς αρχιερέα Θεόδωρο, 301c).

Οι Πατέρες της ορθοδοξίας που τοσο αδικα τους συκοφαντουν ως δήθεν “ανθέλληνες”, έχουν απόλυτη συνείδηση σχετικα με την Ελληνικη Φιλοσοφια.

 
 
 
 
 
Για αυτό διαμαρτύρονται εντονα προς τον εωσφοριστη Ιουλιανο, σχετικα με τις υπουλες-δαιμονικες τακτικες του και ότι δεν είναι δυνατον το ονομα Ελλην, να ταυτίζεται μονον με το εωσφορικο δωδεκαθεο.
 
 
 
 
 

H Ελληνικη Εκκλησία χρησιμοποιησε την πνευματική κληρονομιά της αρχαίας Ελληνικης
φιλοσοφίας για τη διαμόρφωση της Χριστιανικής δογματικής διδασκαλίας και κατ επέκτασιν της Ελληνιικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.
 
 
 
 
Στο περασμα των αιώνων ο χριστιανισμος ειναι ο βασικοτερος παραγοντας που διαμορφώνει τον χαρακτηρα του Ελληνικου κρατους σε σχεση με τα αλλα εθνη. 
 
Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνορωμαικης
αυτοκρατοριας  εδραιωνεται σταθερα μεσα απο  την οικουμενικη χριστιανικη ιδέα.

Ο βασικος σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι  η ενοποιηση του πληθυσμου της μεσω της χριστιανικης πιστεως, βασικο στοιχειο συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

 
 
 
Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας  και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματων.
 
 
Η βασική αρχή της πολιτικης Ρωμαικης θωριας ηταν η Pax Romana.
 
 
 
Η παγκοσμια Ρωμαική Αυτοκρατορία ένωσε ολη την οικουμενη ενω επεφερε την υποταγή ολων των Βαρβάρων, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και σχημάτισε την πατριίδα που γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος.
Οι Ελληνες οι οποιοι ηταν οι κληρονομοι και οι συνεχιστες στην διοκηση του ρωμαικου κρατους από σεβασμο στον κληροδοτη και εθνικο ευεργετη τον αγιο Κωνσταντινο εκαναν  τα εξης :
1) Kρατησαν το ιδιο ονομα για την αυτοκρατορια. 
Για αυτο χαράξουν την ιδια πολιτικη πορεία με βαση το ρωμαικο δικαίο, την ρωμαικη κρατικη οργανωση μαζι με την Ελληνικη χριστιανική ηθική-πίστη και την πνευματική παράδοση του ελληνισμού. 
Η ρωμαικη αυτοκρατορία συνεχισε τον Ελληνικό πολιτισμό (παιδεια, γλώσσα, ήθη, έθιμα), μεσα σε ένα κρατος με τα πολιτικά  αξιωματα των αρχαιων ρωμαιων της ιταλιας. 
Το ρωμαικο κράτος συνεχισε να υπαρχει εξαιτιας του Χριστου, του αγιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και των τριων ιεραρχων μαζι με τον αγιο γρηγοριο τον επισκοπο Νυσσης.
Η αυτοκρατορια ηταν  ηταν το παγκοσμιο κεντρο διάδοσεως της χριστιανικής θρησκείας, με στοχο την εξαπλωση  των χριστιανικων ευαγγελίων και της σωτηρίας ολων των ανθρωπων.
Οι Ελληνες είναι πλεον οι παγκόσμιοι ηγετες όλων των άλλων εθνων. 
Αυτό σημαίνει πως όλοι οι λαοί όφειλαν σεβασμό στους παγκοσμιους Ελληνες και στον παγκοσμιο πολιτισμο τους (Pax romama-pax ellas).
 
 
Οι αλλοι λαοι ειχαν σεβασμο στα επιτεύγματα των Ελλήνων του μεσαιωνα.


Αυτο διοτι από σκλαβοι εγιναν διοικητες του ρωμαικου κρατους χωρις να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

Με μοναδικα στηρίγματα τον Χριστο και τον Πλατωνα, εφτασαν στην κορυφη του κοσμου οι προγονοι μας. 
 
 
Αυτο φυσικα ειχε ως συνεπεια  οι απρογονοι μας να προκαλον δεος στα υπολοιπα εθνη τα οποια αναγνωρίιζαν ως ανωτατη παγκοσμια αρχη την ρωμαικη αυτοκρατορια.
 
 
 
Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο στον Ελληνικο πολιτισμο εφερε την παγκοσμια  οαποδοχη και αναγνωριση των Ευαγγελικων διδασκαλιων.
 
 
 
 
Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε η κορύφωση της ανθρωπινης προόδου και ο οποιος καταστραφηκε από το εωσφορικο δωδεκαθεο.
 
Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.
 
 
 
 
 
Τρια απο τα τεσσερα Ευαγγελια γραφτηκαν απευθειας στα Ελληνικα, οπως επίσης οι πράξεις των Αποστολων, οι επιστολες του Αποστόλου Παύλου και τα πρωτα άρθρα πιστεως και χριστιανικης θεολογιας.
 
 
 
 
 
 
 
 
Την Ελληνικοτητα του ιερου-αγιου χριστιανισμου την διαπιστώνουμε μεσα από την ορθοδοξη Εκκλησια και την χρηση της Ελληνικής γλώσσας στις γραπτές πηγες της χριστιανικης πιστης όπως είναι η Αγια γραφή, και ολη η καινη διαθηκη κλπ
 
 
 
 
 
 
Η ιερη ιστορικη διαδρομή του αρχαιου Ελληνικου κοσμου θα ενωθει με τον Χριστιανισμο και την Εκκλησια ως σωμα Χριστου, οταν οι Ελληνες θα αναλάβουν την ηγεσία της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας και της αγιας ορθόδοξης Εκκλησίας.
 
 
 
 
 
Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας ο υπατος των φιλοσοφων ο Πλατων μαζι με τους τρεις Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.

​Σε πνευματικο επιπεδο την εποχη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ολοι οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και φορεις του ιερου αρχαιου​ Ελληνικου πνευματος.

Οι Αγιοι φωστηρες της τρισηλιου Θεοτητος με την εισαγωγή του υπατου των φιλοσοφων στην χριστιανικη διδασκαλια,​ ​αλλαξαν​ τον μεχρι τοτε εβραικο Χριστιανισμο σε Ελληνικο. 

 

 
Έξω από την Ελληνικη Ορθοδοξία αφησαν οι Ιεραρχες το δωδεκαθεο τον εβραικο παγανισμο ως εωσφορικο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 
 
 
 
 
Προσθεσαν στον χριστιανισμο μονον ότι καλο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος μεσα από τα αξιωματα-διδαδματα του υπατου των Φιλοφοφων του Αριστοκλή. 

 

 
 
Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, δεν υπηρξε το μοναδικο, ουτε ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου κοσμου.

 

 
 
Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων. 
 
 
Επισης αντιγραφουν την ιστορια, ποιηση, τεχνη, αφαιρώντας μονον την ασέβεια και την ανηθικότητα των δαιμονων του δωδεκαθεου.

Οι ιεραρχες διδαξαν μετα τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους-σοφιστες ότι ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι.

 
 
 
 
 
Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.

Ο εκχριστιανισμός των διδασκαλιων του υπατου των φιλοσοφων Πλατωνα από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.

Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετές.

 
 

Οι ευαγγελικες αξιες ενωνονται με τα ιερα αξιωματα του Πλατωνα.
 
 
 
 
Με την εισοδο του Πλατωνα, ο ορθοδοξος Χριστιανισμος, εκτοξευτηκε στα υψη.
 
Παραλληλα εγινε πολύ ευκολα κατανοητος και αποδεκτος από ολους τους Ελληνες.

Με τον Πλατωνα και τα φιλοσοφικα του αξιωματα, ο χριστιανισμος γινεται η κορυφαια θρησκεια σε ολο τον κοσμο.

 
 
Ταυτόχρονα θωρακίζεται χωρις να κινδυνευει από της αμέτρητες αιρεσεις που δημιουργουσαν,
ολους εκεινους τους αιωνες οι εωσαφοριστες με σκοπο να διαλυσουν τον Χριστιανισμο.
 
 

Μεσω του υπατου των Ελλήνων φιλοσοφων του Αριστοκλη ασφάλισαν την πίστη, όρθωσαν φραγμούς στις αιρέσεις και παρερμηνείες και σφυρηλάτησαν την πανοπλία, με την οποία αμύνονται παλιοί και νέοι πρόμαχοι της ορθόδοξης πίστης.

Ηταν τοσο φοβερες ολους εκεινους τους αιωνες, που παρα τον ερχομο, τα θαυματα, τα μαρτυρια και την ανασταση του Θεανθρωπου, ηταν τελειως αδυνατον να επιβιωσει ο Χριστιανισμος, χωρις τον Πλατωνα.

 
 
 
Ταυτόχρονα μεσα από τα πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες.
 
 
 
 
Μεσα απο τον Πλατωνα τους φανηκε από την αρχη, ο Χριστιανισμος οτι είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.

Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση του Χριστιανισμου, στην αυτοκρατορια.



 

Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι.



 
Αυτο εγινε διοτι δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.
 
 
Οι Ελληνες Χριστιανοί της εποχής, δεν καταφεροταν εναντια στον θαυμαστο και ανεκτιμητο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Αντιδρούσαν όμως σε ένα σύνολο από πολυ ακραιες εωσφορικες εκδηλωσεις των σατανιστων του δωδεκαθεου. 

 
Aυτες ηταν οι ανθρωποθυσιες, μερος των οποιων ηταν και η σπλαγχνομαντεια,οπου αποσπουσαν τις κοιλιες των θυματων παρατηρωντας μεσα σε αυτην τα μελουμενα.
 
 

Oλοι οι Ελληνες χριστιανοι ηταν παντοτε καθετα αντιθετοι στα εωσφορικα βασανιστηρια, στους αυτοβασανισμους, στους ευνουχισμους στις σεξουαλικες ανωμαλιες,προς τιμην του εωσφορου, στις μυήσεις με χρηση φόβου και ναρκωτικων ουσιων (βλεπε ως παράδειγμα εωσφορικα Ελευσινια μυστηρια).

Οι ενστασεις ​ολων των γνησιων Ελληνων​ σχετικα με το δωδεκαθεο είναι πολύ συγκεκριμενες. Πρωτον διοτι είναι ξενοφερτο (Ηρόδοτος, Αριστοκλής, Ισοκράτης, Εκαταίος κλπ).

 
 
Δευτερον γιατι εχθρευεται θανάσιμα τον Ελληνισμο. 
 
Τριτον διοτι οι ανθρωποθυσίες, σεξουαλικες ανωμαλίες, κλπ, προκαλουν ανομια, αταξια και καταστροφή σε κάθε εποχη για το Ελληνικο εθνος.
 
 
 
 
Κυριολεκτικα οι συνεπειες είναι τραγικες. 
 
 
Μην ξεχνατε πανω από όλα οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι, σοφιστες κλπ, καταδικαζαν το δωδεκαθεο ως εωσφορικο , αστειο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. 
 
 
 
 Ειχαν απολυτο δικιο οι αρχαιοι προγονοι μας. 
 
 
 
 
Διοτι οι αδικες ανθρωποθυσίες, το φαγωμα των θυσιασμένων, η δια της βιας εκπορνευση των Ελληνιδων γυναικων εναντι αδρας αμοιβης , την οποια εισεπραταν οι μαστροποι εωσφοριστες ιερεις των δαιμονικων θεων.
 
 
 Όπως επισης οι ευνουχισμοι ανδρων, οι θυσιες ζωων ,οι λιτανειες του φαλλου, και οι σεξουαλικες ανωμαλίες , οι τελετες μαυρης μαγειας, όλα αυτά δεν ειχαν κατι το ηθικο, το δικαιο, το λογικο,το αξιολογο.
 
 
Αντίθετος ολες αυτές της ενεργειες από τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα της κανουν ολοι οι λαοι οι οποιοι πιστευουν στον εωσφορο.
 
 
 

 
 
Παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .
 
 
 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.
 
 
 
 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;
 
 
 
 
Τι γινεται όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο αθωων Ελλήνων; Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως;  

    

 
 
 
 

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.
 
 
 
Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται 

  

,
ένα μικρο μερος , βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.  
 
 
 
 
Αναφερομαι παντοτε στους εβραιους που απο μονοθειστες της παλαιας διαθηκς και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
 
 
 
 
 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους εβραιους. 
 
 
 
 
 
 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των εβραιων. 
 
 
 
 
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ 

 
    
                 ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΠΛΑΤΩΝ)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(2) Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΦΟΙΝΙΚΩΝ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 
Ανατρεχοντας στους ιερους αρχαιους Ελληνες τον Εκαταιο Μιλησιο (Στραβων 7, 321), τον Θουκυδιδη (Α, 3 – 9), τον Ηροδοτο (Ιστορια Α 54 – 58), τον Ισοκρατη (Παναθηναικος, Ελένης εγκωμιον 68 – 69, Πανηγυρικος ), τον Διοδωρο (1, 23-24 και 28-29,  Μ, αποσπασμα 3), τον Υπατο των Φιλοσοφων τον Αριστοκλη (Μενεξενος, 245c-d) , θα δειτε οτι ολοι μας αναφερουν ακριβως τα ιδια σχετικα με τους Φοινικες και τους αλλους αλλοδαπους εωσφοριστες του δωδεκαθεου, οι οποιοι εισαβαλαν στην Ελλαδα. 
 
Πριν ακομη  απο τον  Τρωικο πολεμο  το 1500 π.Χ. ξεσπουν στην Αιγυπτο ασθενειες. 
 
 
Οι ντόπιοι τις αποδίδουν στους ασεβείς εβραιους αλλόφυλους. 
 
 
Οι εβραιοι για να αποφυγουν τους εξαγριωμενους Αιγυπτιους, εγκαταλειπουν την Αιγυπτο . 
 
 
Απο αυτους καποιοι εβραιοι με αρχηγο τον Μωυση κατευθυνθηκαν δια ξηρας στο Ισραηλ. 
 
 
Οι Εβραιοι Δαναοι με πλοία και με αρχηγό το Δαναο, πηγαν αρχικα στην Ροδο και εν συνεχεια στο Αργος της Πελοποννησου. 
 
 
 
Οταν έφτασαν στο Αργος ηρθαν σε συγκρουση με τους Ελληνες κατοίκους, που ηταν Αχαιοί στην καταγωγη. 
 
 
 
Εντουτοις ο βασιλιας των Αργειων, ο Γελανωρ, δεν είχε  διάδοχο και παραλληλα δεν ειχε στρατηγικες ικανοτητες για να νικησει τους εβαιρους-Φοινικες δαναους.
 
 
 
Κατω υπο αυτες τις συνθηκες οι Αργειοι καλεσαν τον Δαναο για συνθηκολόγηση ωστε να γινει  κοινος βασιλιας, Ελληνων και Εβραιων. 
 
 
Αυτος ειναι και ο λογος που  οι κατοικοι του Άργους ονομαζονταν Αχαιοι και Δαναοι . 
 
 
 
Συμφωνα με τους ιερους Αριστοκλη, Ισοκρατη,  Θουκυδιδη, οι Δαναοι επιτεθηκαν στην Πελοποννησο το ετος 1511 π.Χ. και ο Καδμος στην Βοιωτία το ετος 1519 π.Χ. 
 
 
 
ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ :
 
Την παλιά εποχη ξεσπασε λοιμωδης ασθενεια στην Αιγυπτο και οι Αιγυπτιοι  απεδωσαν τις ασθενεις στους ασεβείς αλλόφυλους. 
 
Τοτε οι αλλοδαποι εφυγαν και ηρθαν στην Ελλαδα. 
 
Αρχηγοι των αλλοδαπων ηταν ο Καδμος και ο Δαναος. 


Οι υπόλοιποι εβραιοι δωδεκαθειστες πήγαν στην Ιουδαία, που τότε ήταν ακατοίκητη, και των οποίων επικεφαλής ηταν ο Μωυσης, ο οποιος  ειχε φρονηση και ανδρεια (Διοδωρος Σικελιώτης, βίβλος Μ, αποσπασμα 3).
 
 
Oι Εβραιοι που εφυγαν μαζι με τον Δαναο απο την Αιγυπτο εγκατασταθηκαν στο Αργος , ενω οι υπολοιποι πηγαν των Κολχωνστον στην Ιουδαια. 
 
O Φοινικας Κάδμος γεννηθηκε στις Θήβες της Αιγυπτου, και ενα απο τα παιδια του ηταν και η εβραια Σεμελη. 
 
Στα κατοπινά χρόνια, ο Ορφέας, που απόκτησε μεγάλη φήμη ανάμεσα στους Έλληνες για την μουσική, τις τελετές και τα θεολογικά ζητήματα, φιλοξενηθηκε απο τους απογονους του Καδμου. 
 
 
Εκει στην Θηβα απολαμβανε μεγαλες τιμες διοτι ειχε μυηθει στον εβραικο εωσφορισμο (Διοδωρος Σικελιωτης, βίβλος 1, 23-24 και 28-29).
 
Ο Εκαταίος ο Μιλήσιος αναφερει οτι την Πελοποννησο εκτος απο τους Ελληνες την κατοικησαν βαρβαροι.
 
 
Ολοκληρη σχεδόν η Ελλαδα ηταν πλεον κατοικία εβραιων-φοινικων στους παλιούς καιρους.
 
Αυτο διοτι ο Πελοπας εφερε εναν λαο απο στην  Πελοπόννησο, ενω ο Δαναός από την Αίγυπτο,  οι Δρυοπες, οι Καυκωνες  οι Πελασγοι και οι Λελεγες  μοιρασαν τους τόπους πάνω και κάτω από τον ισθμό. 
 
Την Αττικη κατέλαβαν οι εωσφοριστες Θρακες, οι οποιοι εισεβαλν με αρχηγο τον μεγαλο μαγο τον Ευμολπο.
 
Την Βιοωτια και την  Θηβα την κατεκτησαν οι Φοινικες που εισεβαλαν με τον Καδμο.
 
 
 
ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
 
 
 

50

1 σχεδὸν δὲ καὶ πάντων τὰ οὐνόματα τῶν θεῶν ἐξ Αἰγύπτου ἐλήλυθε ἐς τὴν Ἑλλάδα. διότι μὲν γὰρ ἐκ τῶν βαρβάρων ἥκει, πυνθανόμενος οὕτω εὑρίσκω ἐόν· δοκέω δ᾽ ὦν μάλιστα ἀπ᾽ Αἰγύπτου ἀπῖχθαι. 2 ὅτι γὰρ δὴ μὴ Ποσειδέωνος καὶ Διοσκούρων, ὡς καὶ πρότερόν μοι ταῦτα εἴρηται, καὶ Ἥρης καὶ Ἱστίης καὶ Θέμιος καὶ Χαρίτων καὶ Νηρηίδων, τῶν ἄλλων θεῶν Αἰγυπτίοισι αἰεί κοτε τὰ οὐνόματα ἐστὶ ἐν τῇ χώρῃ. λέγω δὲ τὰ λέγουσι αὐτοὶ Αἰγύπτιοι. τῶν δὲ οὔ φασι θεῶν γινώσκειν τὰ οὐνόματα, οὗτοι δέ μοι δοκέουσι ὑπὸ Πελασγῶν ὀνομασθῆναι, πλὴν Ποσειδέωνος· τοῦτον δὲ τὸν θεὸν παρὰ Λιβύων ἐπύθοντο·
 3 οὐδαμοὶ γὰρ ἀπ᾽ ἀρχῆς Ποσειδέωνος οὔνομα ἔκτηνται εἰ μὴ Λίβυες καὶ τιμῶσι τὸν θεὸν τοῦτον αἰεί. νομίζουσι δ᾽ ὦν Αἰγύπτιοι οὐδ᾽ ἥρωσι οὐδέν.
 
 
 
 

51[Επεξεργασία]

1 ταῦτα μέν νυν καὶ ἄλλα πρὸς τούτοισι, τὰ ἐγὼ φράσω, Ἕλληνες ἀπ᾽ Αἰγυπτίων νενομίκασι· τοῦ δὲ Ἑρμέω τὰ ἀγάλματα ὀρθὰ ἔχειν τὰ αἰδοῖα ποιεῦντες οὐκ ἀπ᾽ Αἰγυπτίων μεμαθήκασι, ἀλλ᾽ ἀπὸ Πελασγῶν πρῶτοι μὲν Ἑλλήνων ἁπάντων Ἀθηναῖοι παραλαβόντες, παρὰ δὲ τούτων ὧλλοι. 
 
2 Ἀθηναίοισι γὰρ ἤδη τηνικαῦτα ἐς Ἕλληνας τελέουσι Πελασγοὶ σύνοικοι ἐγένοντο ἐν τῇ χώρῃ, ὅθεν περ καὶ Ἕλληνες ἤρξαντο νομισθῆναι. ὅστις δὲ τὰ Καβείρων ὄργια μεμύηται, τὰ Σαμοθρήικες ἐπιτελέουσι παραλαβόντες παρὰ Πελασγῶν, οὗτος ὡνὴρ οἶδε τὸ λέγω· 
 
3 τὴν γὰρ Σαμοθρηίκην οἴκεον πρότερον Πελασγοὶ οὗτοι οἵ περ Ἀθηναίοισι σύνοικοι ἐγένοντο, [καὶ παρὰ τούτων Σαμοθρήικες τὰ ὄργια παραλαμβάνουσι]. 
 
4 ὀρθὰ ὦν ἔχειν τὰ αἰδοῖα τἀγάλματα τοῦ Ἑρμέω Ἀθηναῖοι πρῶτοι Ἑλλήνων μαθόντες παρὰ Πελασγῶν ἐποιήσαντο· οἱ δὲ Πελασγοὶ ἱρόν τινα λόγον περὶ αὐτοῦ ἔλεξαν, [τὰ ἐν τοῖσι ἐν Σαμοθρηίκῃ μυστηρίοισι δεδήλωται].

52[Επεξεργασία]

1 ἔθυον δὲ πάντα πρότερον οἱ Πελασγοὶ θεοῖσι ἐπευχόμενοι, ὡς ἐγὼ ἐν Δωδώνῃ οἶδα ἀκούσας, ἐπωνυμίην δὲ οὐδ᾽ οὔνομα ἐποιεῦντο οὐδενὶ αὐτῶν· οὐ γὰρ ἀκηκόεσάν κω. θεοὺς δὲ προσωνόμασαν σφέας ἀπὸ τοῦ τοιούτου, ὅτι κόσμῳ θέντες τὰ πάντα πρήγματα καὶ πάσας νομὰς εἶχον. 
 
2 ἔπειτα δὲ χρόνου πολλοῦ διεξελθόντος ἐπύθοντο ἐκ τῆς Αἰγύπτου ἀπικόμενα τὰ οὐνόματα τῶν θεῶν τῶν ἄλλων, (Διονύσου δὲ ὕστερον πολλῷ ἐπύθοντο). καὶ μετὰ χρόνον ἐχρηστηριάζοντο περὶ τῶν οὐνομάτων ἐν Δωδώνῃ· (τὸ γὰρ δὴ μαντήιον τοῦτο νενόμισται ἀρχαιότατον τῶν ἐν Ἕλλησι χρηστηρίων εἶναι, καὶ ἦν τὸν χρόνον τοῦτον μοῦνον). 
 
3 ἐπεὶ ὦν ἐχρηστηριάζοντο ἐν τῇ Δωδώνῃ οἱ Πελασγοὶ εἰ ἀνέλωνται τὰ οὐνόματα τὰ ἀπὸ τῶν βαρβάρων ἥκοντα, ἀνεῖλε τὸ μαντήιον χρᾶσθαι. ἀπὸ μὲν δὴ τούτου τοῦ χρόνου ἔθυον τοῖσι οὐνόμασι τῶν θεῶν χρεώμενοι· παρὰ δὲ Πελασγῶν Ἕλληνες ἐξεδέξαντο ὕστερον.
 
 
 

55[Επεξεργασία]

1 ταῦτα μέν νυν τῶν ἐν Θήβῃσι ἱρέων ἤκουον, τάδε δὲ Δωδωναίων φασὶ αἱ προμάντιες· δύο πελειάδας μελαίνας ἐκ Θηβέων τῶν Αἰγυπτιέων ἀναπταμένας τὴν μὲν αὐτέων ἐς Λιβύην τὴν δὲ παρὰ σφέας ἀπικέσθαι,
2 ἱζομένην δέ μιν ἐπὶ φηγὸν αὐδάξασθαι φωνῇ ἀνθρωπηίῃ ὡς χρεὸν εἴη μαντήιον αὐτόθι Διὸς γενέσθαι, καὶ αὐτοὺς ὑπολαβεῖν θεῖον εἶναι τὸ ἐπαγγελλόμενον αὐτοῖσι, καί σφεας ἐκ τούτου ποιῆσαι. 
 
3 τὴν δὲ ἐς τοὺς Λίβυας οἰχομένην πελειάδα λέγουσι Ἄμμωνος χρηστήριον κελεῦσαι τοὺς Λίβυας ποιέειν· ἔστι δὲ καὶ τοῦτο Διός. 
Δωδωναίων δὲ αἱ ἱρεῖαι, τῶν τῇ πρεσβυτάτῃ οὔνομα ἦν Προμένεια, τῇ δὲ μετὰ ταύτην Τιμαρέτη, τῇ δὲ νεωτάτῃ Νικάνδρη, ἔλεγον ταῦτα· συνωμολόγεον δέ σφι καὶ οἱ ἄλλοι Δωδωναῖοι οἱ περὶ τὸ ἱρόν.
 
 
 
 
 
 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ 
ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 
ΕΒΡΑΙΚΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ :


loading...

31 thoughts on “Η ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΥΠΑΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β

  1. Ανώνυμος9 Απριλίου 2018 – 12:30 μ.μ.
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΧΑ ΣΟΥΒΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΡΝΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΙΜΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
    ΑΛΛΟ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ …. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    http://www.enikos.gr/society/505089/afti-einai-i-syzygos-tou-artemi-sorra-pou-katadikastike-mazi-tou-

    ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

    ======================================

    Ανώνυμος9 Απριλίου 2018 – 5:38 μ.μ.
    Ανώνυμος9 Απριλίου 2018 – 5:36 μ.μ.
    εγω παντως εφορια πληρωνω και με εχουνε σακατεψει

    ο μονος που δεν πληρωνει εφορια ειναι ο σωρρας

    Ο διευθυντής της εφορίας της Πάτρας μάλιστα αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ότι και ο ίδιος ο Σώρρας έχει απλήρωτα χρέη.

    Δείτε στο βίντεο του ΑΝΤ1 πόσα χρωστάει ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος παραμένει άφαντος.

    http://www.topontiki.gr/article/214296/posa-hrostaei-o-sorras-stin-eforia-video

  2. ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ.

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΠΟΥ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ,ΟΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ 120.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΗ ….

    ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ 30 ΑΡΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ….

    ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΞΕΡΟΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΣΤΡΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ….

    http://dimoi.oramaellas.gr/project-ellas/

  3. ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΡΙ.

    ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΑΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ….

    ΕΤΣΙ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ (ΝΑΖΙΣΤΕΣ) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΦΑΚΙΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ…???

    ΜΕ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΛΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΜΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΙΑΛΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ATM ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕ ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ….

    ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ,ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ…!!!! �� �� ��

    ΑΧ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΜΟΥ ΑΧΧΧΧΧΧ…!!!!

    Τι ηταν πριν απο μερικα χρονια;Ενα περιθωριακο κομμα με αρχηγο εναν πρακτορα της ΚΥΠ που το ψηφιζαν μονο οι αστυνομικοι και καποιοι φιλοχουντικοι.Λες και η Χουντα δεν ηταν βαθεια χωμενη στην μασονια;

    ΕΛΛΗΝΑ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    Ε.ΣΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
    ΣΟΥ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ 600 ΔΙΣ
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  4. Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος γ΄. Τὴν ἐν σαρκὶ ζωήν.
    Τὸν θεῖον ἔρωτα τὸν τοῦ Κυρίου σου καὶ τὴν ἐκζήτησιν τοῦ μαρτυρίου σου ᾿Αγγέλων δῆμοι καὶ πιστοὶ ἐθαύμασαν, πανεύφημε· διά τῆς ἀσκήσεως καὶ πολλῆς παῤῥησίας σου ἐν ὁμολογίᾳ τε καὶ φοινίξει αἱμάτων σου, Κυπριανὲ ἀθλοφόρε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

    Κοντάκιον
    Τῆς Κορίτσης βλάστημα Εὐρυτανίας τὸ θεῖον, τοῦ Κλειστοῦ τὸ στήριγμα, Κουτλουμουσίου τὸ κλέος, Κυπριανὸν μακαρίσωμεν, Μαρτύρων νέων καὶ νέον ἀγλάϊσμα.

    Μεγαλυνάριον
    Τέκνον τῆς Κορίτσης τὸ ἐκλεκτόν, σχολῶν τῶν ᾿Αγράφων θρέμμα τίμιον καὶ σεπτόν, μονῆς Κουτλουμουσίου σέμνωμα τὸ θεῖον, Κυπριανὸν τὸν νέον, ἀεὶ γεραίρομεν.

  5. ΑΝΤΕ ΨΟΦΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ.
    ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ ΣΟΥΡΓΕΛΟ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΖΑΝ ΟΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΦΥΤΡΩΣΕ Ο ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΣ.
    ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΦΑΓΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΓΥΦΤΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 70.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
    ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ.

  6. Οἱ ἅγιοι ἔνδοξοι μάρτυρες τοῦ Χριστοῦ Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη ἔζησαν στὴ μεγαλόπολη Ἀντιόχεια τοῦ Ὀρόντου, τὴν πρωτεύουσα τῆς Συρίας1 Καὶ ὁ μὲν Κυπριανὸς ἦταν ἀπὸ πλούσια καὶ ἀρχοντικὴ οἰκογένεια καὶ ἄκρως καταρτισμένος στὴ φιλοσοφία, βυθισμένος ὅμως στὴν πλάνη τῆς εἰδωλολατρίας καὶ ἔκδοτος στὴν τέχνη τῆς μαγείας. Ἡ Ἰουστίνη, ὀνομαζόμενη ἀρχικὰ Ἰοῦστα, ἦταν νεαρὴ παρθένος μὲ ἐξαίσιο φυσικὸ κάλλος, κόρη ἑνὸς ἱερέα τῶν εἰδώλων, ὀνομαζομένου Αἰδεσίου.
    Ἀκούγοντας κάποια μέρα ἡ Ἰοῦστα τὸ εὐαγγελικό κήρυγμα τοῦ διακόνου Πραϋλίου, φλογεροῦ χριστιανοῦ ἱεραποστόλου, ἐπειδὴ τύγχανε καλῆς προαίρεσης, ἄνοιξαν μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ τὰ μάτια τῆς ψυχῆς της καὶ πίστευσε ὁλόψυχα στὸν Χριστό.Ἡ πίστη καὶ ἡ ἀγάπη της πρὸς τὸν Θεὸ τὴ μεταμόρφωσαν σὲ τέτοιο βαθμό, ὥστε ὁδήγησε στὸν Χριστὸ τὴ μητέρα της, ἡ ὁποία μὲ τὴ σειρά της ἔπεισε τὸν σύζυγό της νὰ πιστεύσει στὸν ἀληθινὸ Θεό· καὶ ἔτσι πῆγαν καὶ οἱ τρεῖς στὸν ἐπίσκοπο Ὅπτατο καὶ ζήτησαν νὰ βαπτισθοῦν. Στὴ συνέχεια, ἡ Ἰοῦστα ἀποφάσισε νὰ ἀφιερώσει πλήρως τὸν ἑαυτό της στὸν Κύριο καὶ νὰ περάσει τὸν ὑπόλοιπό της βίο μὲ παρθενία, νηστεία καὶ προσευχή.

    Ὁ περίφημος μάγος καὶ εἰδωλολάτρης Κυπριανὸς ὁδηγήθηκε κατόπιν στὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ κι αὐτός, μὲ τὸν ἀκόλουθο τρόπο. Ἕνας νεαρὸς εἰδωλολάτρης, ὀνόματι Ἀγλαΐδας, ἐρωτεύθηκε σφοδρὰ τὴν Ἰοῦστα. Ἐπειδὴ ὅμως ὅλες του οἱ ἀπόπειρες νὰ ἑλκύσει στὴν ἀγάπη του τὴ νέα ἀποκρούονταν, ἀπελπισμένος, στράφηκε στὸν Κυπριανό, ζητώντας του ν᾽ ἀνάψει στὴν καρδιὰ τῆς Ἰούστας μὲ τὶς ἐνέργειες τῆς μαγικῆς του τέχνης τὸν ἔρωτα πρὸς αὐτόν. Ἀφοῦ λοιπὸν μελέτησε τὰ βιβλία του, ὁ Κυπριανὸς ἐπικαλέσθηκε τὰ δαιμόνια, τὶς ὑπηρεσίες τῶν ὁποίων εἶχε ἐξασφαλίσει. Τίποτα ὅμως δὲν στάθηκε δυνατὸ νὰ προκαλέσει ἁμαρτωλὸ πόθο στὴν κόρη. Τόσο ἔνθερμος ἦταν ὁ ἔρωτάς της γιὰ τὸν οὐράνιο Νυμφίο καὶ τόσο πύρινη ἡ προσευχή της πρὸς αὐτόν! Τρεῖς φορὲς ἔστειλε τὰ δαιμόνια στὴν Ἰοῦστα ὁ Κυπριανός, μὰ καὶ τὶς τρεῖς φορὲς ἡττήθηκαν ἀπὸ τὴν παντοδύναμη χάρη τοῦ Χριστοῦ καὶ τὸ ἀήττητο ὅπλο τοῦ σημείου τοῦ σταυροῦ, μὲ τὸ ὁποῖο σφράγιζε τὸν ἑαυτό της ἡ ἁγία παρθένος. Ἀναγνώρισε τότε ὁ Κυπριανός, ὅτι ἡ πίστη τῶν χριστιανῶν ἦταν πιὸ δυνατὴ ἀπ’ ὅλα τὰ ἔργα τῆς δαιμονικῆς του τέχνης. Πίστεψε κι ἐκεῖνος στὸν Χριστό, πῆγε στὸν ἐπίσκοπο Ἄνθιμο καὶ βαπτίσθηκε, ἐγκατέλειψε τὴ σκοτεινὴ τέχνη του κι ἔκαψε δημοσίως τὰ βιβλία τῆς μαγείας. Στὴ συνέχεια, χειροτονήθηκε βαθμηδὸν διάκονος, πρεσβύτερος καί, τέλος, ἐπίσκοπος, σὲ διαδοχὴ τοῦ ἐπισκόπου Ἀνθίμου, καὶ χειροτόνησε τὴν Ἰοῦστα διακόνισσα τῆς Ἐκκλησίας, δίδοντάς της τὸ ὄνομα Ἰουστίνη. Κατὰ τὸν τελευταῖο μεγάλο διωγμὸ τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ καὶ Μαξιμιανοῦ (285-305), τοὺς συνέλαβαν καὶ τοὺς δύο καὶ τοὺς ὁδήγησαν στὴ Δαμασκό, ὅπου τοὺς ὑπέβαλαν σὲ ποικίλα φρικτὰ βασανιστήρια. Τοὺς μετέφεραν κατόπιν στὴ Νικομήδεια τῆς Βιθυνίας, ὅπου, μὲ διαταγὴ τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ ἀποκεφαλίσθηκαν ἔξω ἀπὸ τὴν πόλη, κοντὰ στὸν παραρρέοντα ποταμὸ Γάλλο. Τὰ τίμιά τους λείψανα, σύμφωνα μὲ τὰ ἀρχαῖα συναξάριά τους, μεταφέρθηκαν στὴν πρωτεύουσα Ρώμη ἀπὸ παρατυχόντες Ρωμαίους ταξιδιῶτες. Ἀργότερα ὅμως, ὅπως ἔγινε καὶ σὲ ἄλλες περιπτώσεις (ὅπως μὲ τὰ λείψανα τοῦ ἁγίου Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου, ποὺ μεταφέρθηκαν κατόπιν ἀπὸ τὴ Ρώμη στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας).

  7. Ο γυφτος απαγορευσε στα ψωρρογιδα να πανε στη θεσσαλονικη και διεγραψε και μερικους που πηγαν, Ο Φυρερισκος του πατσα.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.

    Το Ε.ΠΑ.Μ. για το Σκοπιανό πρόβλημα

    Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής. Η εμμονή σε όνομα που ούτε τους ανήκει και ούτε σχέση έχει ακόμα και με την αρχαία Δαρδανία στο χώρο της οποίας τα Σκόπια ήταν μια εκ των τριών βασικών πόλεων, η εμμονή αυτή είναι τουλάχιστον ύποπτη[1].

    Αφού λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, ποιός λόγος υφίσταται να γίνει και μάλιστα υπό την αιγίδα του διεθνή παράγοντα η ονοματοθεσία του κρατιδίου αυτού με το όνομα Μακεδονία;; Απολύτως κανένας!!!.

    Η πολιτική της δημιουργίας κράτους στα βόρεια σύνορά μας μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ήταν προϊόν της παγκόσμιας διευθυντικής ελίτ στο πλαίσιο πολυδιάσπασης κρατών και της δημιουργίας μικρών προτεκτοράτων που θα εξυπηρετούσαν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την ασφάλεια τους με την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, απέναντι σε κάθε εξ ανατολών κίνδυνο. Ενόψει του κινδύνου όμως να μην μπορεί να σταθεί, ένεκα εσωτερικών κεντρόφυγων τάσεων εκ της ιδιομορφίας του πληθυσμού του, το κρατίδιο αυτό – και προκειμένου να μπορεί να παίξει το ρόλο του ως προτεκτοράτο- το πριμοδότησαν με το όνομα Μακεδονία .
    https://www.facebook.com/metopo/posts/1998466743503798

    ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 ​και ώρα 14.00 – 16.00 στον διαδικτυακό σταθμό e-roi.gr, στην εκπομπή «Στο Μικρόφωνο»,​ ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης και ο Φώτης Λεπίδας, Δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ., θα σχολιάσουν την επικαιρότητα και θα μιλήσουν για το θεσμό της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα των μνημονίων.
    τηλ. 210- 3428676
    http://www.e-roi.gr email εκπομπής: [email protected]
    H εκπομπή θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Radio Marconi 96,1 FM, Βόλος​

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΜ

  8. Ἡ ἰδιαίτερη τιμὴ τῶν ἁγίων Κυπριανοῦ καὶ Ἰουστίνης στὴν Κύπρο ἔχει τὶς ἀπαρχές της πιθανώτατα στὸν 13ο αἰῶνα: Τὰ ἱερά τους λείψανα, ποὺ βρίσκονταν τότε στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας, ἕνεκα τῆς προέλασης τῶν Μαμελούκων καὶ πρὶν τὴν τελικὴ πτώση τῆς Ἀντιόχειας σ᾽ αὐτούς, Τα τίμια λείψανα των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης μεταφέρονται γιὰ ἀσφάλεια στὴν Κύπρο ἀπὸ πρόσφυγες Ἀντιοχεῖς, καὶ κατατίθενται σὲ προϋπάρχοντα βυζαντινὸ ναὸ στὸ χωριὸ Μένικο τῆς Μητροπόλεως Μόρφου, σύμφωνα μὲ τὴ μαρτυρία τοῦ γνωστοῦ τοπικοῦ μεσαιωνικοῦ χρονογράφου Λεοντίου Μαχαιρᾶ (15ος αἰῶνας). Ὁ Μαχαιρᾶς ἀναφέρεται περαιτέρω καὶ στὰ πολλὰ θαύματα, ἰδίως στὶς θεραπεῖες ὀφθαλμικῶν παθήσεων καὶ πυρέξεων (ἐμπύρετης ἑλονοσίας), ποὺ ἐνεργοῦσαν οἱ ἅγιοι, καὶ ὅτι ὁ Φρᾶγκος βασιλιὰς Πέτρος Α´ Λουζινιανὸς (1359-1369), ἐπειδὴ εἶχε θεραπευθεῖ ἀπὸ τοὺς ἁγίους, πίνοντας ἀπὸ τὸ θαυματουργό τους ἁγίασμα, κρήμνισε τὸν προγενέστερο μικρότερο βυζαντινὸ ναὸ καὶ ἔκτισε μεγάλη ἐκκλησία στὸν ἴδιο χῶρο πρὸς τιμή τους, ἐπαργυρώνοντας καὶ τὶς κάρες τους. Ἡ σπουδαιότατη αὐτὴ μαρτυρία τοῦ Λεοντίου Μαχαιρᾶ, ὅπως καταγράφεται στὸ περίφημό του Χρονικὸν (ἔκδ. R. M. Dawkins, Recital concerning the Sweet Land of Cyprus entitled ‘Chronicle’, Oxford 1932, Vol. I, § 39, σελ. 38), ἔχει ἐπὶ λέξει ὡς ἑξῆς:

    «Ἀκόμη εὑρίσκουνται εἰς τὴν Κύπρον οἱ δύο κεφαλάδες τοῦ ἁγίου Κυπριανοῦ καὶ Ἰουστίνης, οἱ (ὁ)ποῖοι ἐμαρτυρῆσαν εἰς τὴν Ἀντιόχειαν, καὶ εἰς τὴν κάκωσιν τῆς Συρίας ἐφέραν τες εἰς τὴν Κύπρον καὶ ἐβάλαν τες εἰς ἕναν ἐκκλησούδιν εἰς τὸ Μένικον. Καὶ εἰς τὸ πλευρὸν τοῦ Βημάτου (Ἱεροῦ Βήματος) πρὸς τὸν νότον ἔχει λάκκον, ὅπου πολομᾷ (ἐνεργεῖ) μεγάλες ἴασες εἰς γαρισούραν καὶ εἰς τὰς πύρεξες. Καὶ εἰς τὸν καιρὸν τοῦ ρὲ Πιὲρ τοῦ μεγάλου εἶχεν τὴν καρτάναν (ἑλώδης πυρετὸς) καὶ δὲν ἠμπόρεσεν ναὔρῃ ὑγείαν· τινὲς εἶπάν του διὰ τὸν ἅγιον Κυπριανὸν καὶ Ἰουστίναν ὅπου εἶνε εἰς τὸ Μένικον κοντὰ τοῦ Ἀκακίου (κοντὰ στὸ χωριὸ Ἀκάκι)· ὁ (ὁ)ποῖος ἦρτεν καὶ ᾽προποτίστην (ἤπιε ἀπὸ τὸ ἁγίασμα)καὶ παραῦθα (ἀμέσως) ἐγίανεν· εἶνε ἀλήθεια ὅτι τὸ νερὸν εἶνε πολλὰ γλυφὸν καὶ κακόποτον, ἀμμὲ θαυμαστὸν εἰς ἰατρείαν· καὶ ὥρισεν καὶ ἐποῖκαν (κατασκεύασαν) ἐκκλησίανἀποὺ γῆς καὶ ἀργύρωσεν τὰς β´κεφαλάς, καὶ εἰς τὴν κορυφὴν ἀφῆκεν τόπον μὲ πόρτες νὰ προσκυνοῦν τὰ λείψανα.»

  9. Τὰ ἅγια αὐτὰ λείψανα φυλάσσονται μέχρι σήμερα στὸν ὁμώνυμό τους ναὸ αὐτὸ στὸ Μένικο, ποὺ κτίσθηκε τὸ ἔτος 1846, στὴ θέση τοῦ πιὸ πάνω μεσαιωνικοῦ κτίσματος τοῦ βασιλιᾶ Πέτρου Α´ Λουζινιανοῦ. Ἐδῶ συντρέχουν ὁλόχρονα πλήθη πιστῶν, ὄχι μόνο Κυπρίων, μὰ καὶ ἀπὸ ἄλλες χῶρες, ἰδιαίτερα Ρώσων, γιὰ νὰ προσκυνήσουν, καὶ νὰ πάρουν ἀπὸ τὸ θαυματουργὸ ἁγίασμα τῶν ἁγίων. Καὶ οἱ περιώνυμοι ἅγιοι Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη, ἀνταποκρινόμενοι ἄμεσα στὸν ἀνθρώπινο πόνο καὶ τὶς θλίψεις αὐτῶν, ποὺ προσέρχονται μὲ πίστη θερμὴ σ᾽ αὐτούς, παρέχουν ἀφθονοπάροχα τὴ χάρη τῶν ἰάσεων καὶ συνεχίζουν νὰ ἐνεργοῦν πλεῖστα ὅσα θαύματα.

    Ἡ μνήμη τους τελεῖται στὶς 2 Ὀκτωβρίου, ὁπόταν λαμβάνει χώραν μέγιστη πανήγυρη, μὲ ἀθρόα προσέλευση πιστῶν.

    [1] Ἐδῶ, πρέπει νὰ τονίσουμε τὴ σύγχυση, ποὺ προῆλθε σὲ νεώτερους χρόνους, σχετικὰ μὲ τὴν πόλη, ὅπου ἔζησαν οἱ ἅγιοι Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη. Ἐπειδὴ δηλ. κάποιοι ἐρευνητὲς πρόσεξαν, ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ ἐν λόγῳ ἁγίου ἱερομάρτυρος Κυπριανοῦ δὲν ὑπάρχει σὲ γνωστοὺς καταλόγους πατριαρχῶν Ἀντιοχείας τῆς Συρίας, ὑπέθεσαν καὶ κατέγραψαν, ὅτι τάχα ὁ ἅγιος Κυπριανός ὑπῆρξε ἐπίσκοπος τῆς Ἀντιόχειας τῆς Πισιδίας στὴ Μικρὰ Ἀσία, καὶ μετέθεσαν ἐκεῖ τὰ δρώμενα τοῦ βίου του, καὶ ἀκολούθως καὶ τῆς ἁγίας Ἰουστίνης. Ὅμως, τὸ σύνολο τῶν ἀρχαίων Βίων καὶ Μαρτυρίων τῶν ἁγίων τούτων εἶναι σύμφωνο καὶ σαφές, ὅτι ἡ Ἀντιόχεια, ποὺ ἀναφέρουν, εἶναι ἡ πρὸς Δάφνην ἢ τῆς Συρίας, ἡ γνωστὴ ἀρχαία πρωτεύουσα τῆς Συρίας, ἡ ἐπὶ τοῦ Ὀρόντου ποταμοῦ. Εἶναι ἐξάλλου γνωστὸ τὸ πόσο ἐλλειπεῖς τυγχάνουν οἱ σχετικοὶ κατάλογοι ἀρχιεπισκόπων καὶ πατριαρχῶν τῶν πόλεων καὶ μητροπόλεων τῆς βυζαντινῆς αὐτοκρατορίας, μάλιστα κατὰ τοὺς πρώιμους χρόνους. Περαιτέρω, τὴν ἐποχὴ ἀκμῆς τῶν ἁγίων Κυπριανοῦ καὶ Ἰουστίνης, ἡ Ἀντιόχεια τῆς Συρίας ἦταν ἀκόμη ἕδρα ἀρχιεπισκόπου, ὁ δὲ ἅγιος Κυπριανὸς εἶναι πιθανὸν νὰ μὴν ἦταν ἀρχιεπίσκοπος, ἀλλὰ χωρεπίσκοπος στὴν Ἀντιόχεια. Τέλος, οἱ ἁγίες κάρες τους ἦλθαν στὴν Κύπρο (κατὰ τοὺς ὑστεροβυζαντινοὺς χρόνους) ἀπὸ τὴν Μεγάλη Ἀντιόχεια τῆς Συρίας, σύμφωνα μὲ τὴν ἀναφορὰ τοῦ Λεοντίου Μαχαιρᾶ

  10. .Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη

    Οι νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου (9 Απριλίου). Ο Άγιος Ραφαήλ – μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη – είναι ο νέος απεσταλμένος του Θεού που ήρθε στη Γη, την κρίσιμη αυτή εποχή, για να προσφέρει τα θαύματά Του και να μας λυτρώσει από τις αρρώστιες και την απόγνωση. Στη μονή Του, την οποία έχτισε η Αγία Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά, συρρέουν όλο το χρόνο χιλιάδες πιστών ζητώντας έλεος από το θαυματουργό Άγιο. Πριν χτιστεί το μοναστήρι, λίγο πιο πάνω από την Λουτρόπολη της Θερμής βρίσκεται ο λόφος των Καρυών που τον ονόμαζαν «Παναγιά της Καρυάς». Εκεί υπήρχαν μερικές πελεκητές πέτρες και ο χώρος αυτός ευωδίαζε. Οι πιστοί άναβαν ένα καντήλι, κρεμασμένο σ’ ένα πρίνο και έκαναν – μια φορά το χρόνο – λειτουργία, την ημέρα της Λαμπροτρίτης από πατροπαράδοτο έθιμο. Επίσης, ο λόφος αυτός φέρει, από παράδοση, και την ονομασία «Καλόγερος». Την ονομασία

    .αυτή την πήρε από μια υπερφυσική οπτασία. Αμέτρητα άτομα έβλεπαν, κατά καιρούς, έναν καλόγερο να περιφέρεται στον τόπο αυτό, με ένα θυμιατήρι στο χέρι και να χάνεται μέσα σε μια λάμψη. Και δεν ήταν μόνο οι Χριστιανοί που είχαν δει αυτόν τον καλόγερο αλλά και οι Τούρκοι.

    Από τα χρόνια, λοιπόν, εκείνα της τουρκοκρατούμενης Λέσβου, ο Άγιος έκανε την εμφάνισή Του στην περιοχή. Κατά την εκσκαφή των θεμελίων μιας μικρής εκκλησίας, στις 3 Ιουλίου του 1959, οι εργάτες – με επικεφαλής τον Δούκα Τσολάκη – βρήκαν μια πέτρα, την οποία, όταν πήγαν να τη βγάλουν, είδαν ότι προχωρούσε καθέτως σε μεγάλο βάθος, σαν να είχε τοποθετηθεί σκόπιμα. Και, τέλος, σταματούσε πάνω σε μια πλάκα, κάτω από την οποία βρήκαν έναν τάφο, μέσα στον οποίο υπήρχε ανθρώπινος σκελετός που ευωδίαζε. Η κεφαλή ακουμπούσε σε στρογγυλή πέτρα, σαν προσκέφαλο. Απείχε, όμως, μέχρι 30 εκατοστά από το σώμα και έλειπε η κάτω σιαγόνα. Στο σημείο του στόματος υπήρχε κεραμίδι βυζαντινής εποχής, που πάνω του ήταν χαραγμένος ένας Σταυρός.

    Τα χέρια του σκελετού ήταν σταυρωμένα στο στήθος. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο εφημέριος του χωριού, πατήρ Ευθύμιος Τσόλος, η Ιερά Μητρόπολη Λέσβου και ο αρχαιολόγος κύριος Χαριτωνίδης. Γιατί, εκτός από τον τάφο, βρέθηκαν και μερικά εκκλησιαστικά μάρμαρα βυζαντινής εποχής.

    Ο αρχαιολόγος διαπίστωσε ότι ο χώρος αυτός ήταν αρχαιολογικός και έδωσε την άδεια να χτίσουν το εκκλη­σάκι. Απαγόρεψε, όμως, να σκάψουν σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από αυτό. Ούτε καν να ξεριζώσουν τα ελαιόδε­ντρα. Η ιστορία του Αγίου Ραφαήλ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, είναι η εξής: Το κατά κόσμον όνομά Του ή­ταν Γεώργιος Λασκαρίδης. Ο πατέρας Του ονομαζόταν Διονύσιος και η μητέ­ρα του Μαρία. Ήταν άνθρωποι ευσε­βείς και έδωσαν στον Γεώργιο χρι­στιανική ανατροφή και μεγάλη μόρ­φωση.

  11. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΣΑΠΕΛΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΧΙΑΣ.

    ΓΙΑ ΚΑΤΙ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ" ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ …ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ …ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΕΧΡΙΔΑ, ΠΑΛΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΑΡΑΠΗΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΙ' ΑΠ' ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ "ΕΛΛΗΝ ΓΑΡ".
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ "ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ" ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ …"ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΚΙ' ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ …ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ Η' ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ …ΠΟΥΛΙΝΤΖΕΡ. ΓΙΑ ΤΟΝ …ΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ.ΕΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ …"ΤΥΧΗ" ΤΟΥΣ.
    ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ…"ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ" ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ "ΦΥΓΩ" ΑΠΟ ΤΟΝ 5ο ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΒΡΑΙΟΙ Η ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΟΜΗ,ΑΓΝΟΙΑ,ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,5-10-20 % ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ…

    ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΨΕΜΑ,ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑΝ ΣΩΡΡΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (ΦΟΡΕΑ ΕΘΝΙΚΟ,ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙ,ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΘΩΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ…

    ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣ ΣΩΡΡΑ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…

    ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,Η ΕΒΡΑΙΟΙ Η ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΛΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ,ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…!!!

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

  12. Σε πολύ νέα ηλικία υπηρέτησε ως αξιωματικός για λίγο διάστημα. Κα­τόπιν έγινε Μοναχός και στη συνέχεια έγινε κληρικός παίρνοντας το όνομα Ραφαήλ, υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στο ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στην Ακρό­πολη των Αθηνών. Έπειτα έγινε Αρχιμανδρίτης και Αρχιερέας στο Οι­κουμενικό Πατριαρχείο της Κωνστα­ντινούπολης. Επειδή είχε τεράστια μόρφωση, το Πατριαρχείο τον έστειλε σε μια γαλλική πόλη για κάποια θεολογική σύσκεψη.

    Εκεί, γνώρισε το νεαρό σπουδαστή Νικόλαο που η καταγωγή του ήταν α­πό τη Θεσσαλονίκη. Ήταν πλουσιόπαιδο. Γιος συμβολαιογράφου. Οι γο­νείς του τον είχαν στείλει να σπουδά­σει σε γαλλικό πανεπιστήμιο. Ο Νι­κόλαος, συγκινημένος από τη χριστια­νική διδασκαλία του Ραφαήλ, εγκατέλειψε την κοσμική ζωή και τον ακο­λούθησε.

    Γύρισε στην Ελλάδα, ασπάστηκε το μοναχικό σχήμα και χειροτονήθηκε διάκονος. Έγινε πιστός συνεργάτης και αφοσιωμένος στον Ραφαήλ και α­πό τότε δεν αποχωρίστηκαν ποτέ. Όταν έγινε η Άλωση της Κωνσταντι­νούπολης, το 1453, ο Ραφαήλ και ο Νικόλαος συνέπεσε να βρίσκονται στη Θράκη.

    Το 1454 αναχώρησαν από το λιμά­νι της Αλεξανδρούπολης, μαζί με άλ­λους πρόσφυγες και πήγαν στη Λέσβο που εκείνη την εποχή ήταν ελεύθε­ρη. Όταν έφτασαν στο νησί, ζήτησαν πληροφορίες για το πού υπάρχει ένα ησυχαστήριο για να μονάσουν. Τους υπέδειξαν την Ιερά Μονή των Γενεθλίων της Θεοτόκου, η οποία προϋπήρξε γυναικεία μονή και καταστράφηκε από τους πειρατές το έτος 1235. Η μονή αυτή βρισκόταν στο λόφο των Καρυών, πάνω από τη Λουτρόπολη της Θερμής, που απέχει από τη Μυτιλήνη 14 χιλιόμετρα. Εκεί, μαζί με το μοναχό Ρουβήμ, δημιούργησαν μια μικρή αδερφότητα.

    Το μοναστήρι των Γενεθλίων της Θεοτόκου το είχε χτίσει μια γυναίκα – ονομαζόμενη Μελπομένη – το 1433, πάνω από τα ερείπια μιας παλαιάς γυναικείας μονής, που καταστράφηκε από τους πειρατές στις 11 Μαΐου του 1235.

  13. Εγω παντως πρωτη φορα ειδα Πασχα να σουβλιζουν τσαπελες. Να πηγε ο τσαπελοφαγος ο Γυφταρακης μια τσαντα τσαπελες που ειχε αφησει πισω απο την Συναγωγη ο Σεβαστος Ραββινος για να φανε και ο Γυφτος τις περασε σε ενα συρμα κατω στον υπονομο και τις εκανε σουβλιστες. Μεγας εισαι Κυριε και θαυμαστα τα Εργα σου. Αντι σουβλιστο οβελια εκανε σουβλιστη Τσαπελια χααα χα χααααααα ο Καταζητουμενοσ Μπατιρογυφτος ξεβρακωτος δισεκατομυριουχος χο χο χο.

  14. Και οι 30 μοναχές, με την Ηγουμένη Ολυμπία, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν. Τις κάρφωσαν στο κεφάλι και στο σώμα με μεγάλα καρφιά. Η Μελπομένη, εκτελώντας ένα ιερό τάξιμο προς τη Θεοτόκο που θεράπευσε το παιδί της – τον Ακίνδυνο – αφιέρωσε μέρος της περιουσίας της και έφτιαξε αυτή τη Μονή αφιερωμένη στα Γενέθλια της Θεοτόκου.

    Σε αυτή έζησαν ειρηνικά εννέα χρόνια ο Άγιος Ραφαήλ, με τον Νικόλαο, γιατί η Μυτιλήνη ήταν ακόμα ελεύθερη. Αλλά, το 1462, την κατέλαβε ο Μωάμεθ ύστερα από πολιορκία που διήρκησε 17 ημέρες, παρ’ όλη την αντίσταση που έφεραν οι κάτοικοί της. Οι Τούρκοι δεν πείραξαν αμέσως το μοναστήρι. Έπειτα όμως από 6 μήνες – τον Απρίλιο του 1463 – τη Μεγάλη Εβδομάδα, έγινε ένα κίνημα στη Θερμή που έφερε αναταραχή.

    Οι Χριστιανοί ανέβηκαν να κρυφτούν στις Καρυές, γιατί φοβήθηκαν τους Τούρκους. Κατέφυγαν στο μοναστήρι αυτό και ο δάσκαλος Θεόδωρος, με τον προεστό Βασίλειο και την οικογένειά του. Ήταν Μεγάλη Πέμπτη. Ο Άγιος Ραφαήλ λειτουργούσε. Τη Μεγάλη Παρασκευή ανέβηκαν στο μοναστήρι οι Τούρκοι. Συνέλαβαν τον Ηγούμενο Ραφαήλ, το διάκονο Νικό­λαο, την οικογένεια του προεστού και του δασκάλου. Όλοι οι άλλοι πρόλα­βαν να κρυφτούν. Άρχισαν να τους βα­σανίζουν, για να ομολογήσουν πού κρύβονταν οι άλλοι Χριστιανοί. Τη δωδεκάχρονη κόρη του προεστού – την Ειρήνη – της έκοψαν το χέρι μπροστά στους γονείς της. Ύστερα την έβαλαν μέσα σε ένα πιθάρι και την έκαψαν. Τον προεστό Βασίλειο – τον πατέρα της Ειρήνης – και το δάσκαλο Θέοδωρο τους κατακρεούργησαν. Η μητέ­ρα της Ειρήνης πέθανε από συγκοπή. Τον Άγιο Ραφαήλ τον χτυπούσαν με ρόπαλα και τον έριξαν κάτω παράλυ­το. Του έκαναν πολλά μαρτύρια.

    Τον έσερναν καταγής στις πέτρες με βία τραβώντας τον από τα μαλλιά και τη γενειάδα. Τον έδειραν με αγριότητα. Τον κεντούσαν με τις λόγχες και μετά τον κρέμασαν ανάποδα σε μια καρυδιά. Του πριόνισαν το στόμα, αποκόπτοντάς Του τη σιαγόνα. Το διάκο­νο Νικόλαο τον είχαν δέσει σε μια κα­ρυδιά. Βλέποντας ο διάκονος να πριο­νίζουν τον αγαπημένο του φίλο έπαθε συγκοπή. Ήταν 9 Απριλίου του 1403. Ύστερα οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά στο μοναστήρι και έφυγαν. Την άλλη μέρα μερικές ευσεβείς Χριστιανές έθαψαν κρυφά τους Μάρτυρες. Τα ιερά λείψα­να βρέθηκαν με τρόπο θαυματουργικό και άπειρα γεγονότα επακολούθησαν σ’ αυτόν τον τόπο.

  15. Άγιος Ραφαήλ, με τη Θεία Χά­ρη, υπέδειξε όλα ακριβώς τα σημεία, ό­που βρίσκονταν οι τάφοι όλων των άλ­λων Μαρτύρων. Αποκάλυψε ακόμα και το σημείο όπου βρισκόταν η σια­γόνα Του. Ο Άγιος Ραφαήλ, επίσης, ήταν εκείνος, που αποκάλυψε σε πι­στούς ότι τους εθανάτωσαν οι Τούρκοι τη νύχτα της 9ης Απριλίου του 1403, ξημέρωμα προς την Τρίτη της Διακαινησίμου που επί αιώνες γιόρταζαν οι κάτοικοι της Θερμής χωρίς να ξέρουν το λόγο.

    Η Ηγουμένη Ευγενία υπάκουσε. Με την πίστη της, την αφοσίωσή της, με το μόχθο της, με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιακώβου, πήγε στις Καρυές και έχτισε το πανέμορφο και περίλαμπρο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ειρήνης. Το μοναστήρι αυτό είναι μια νέα κολυμπήθρα του Σιλωάμ.Η γη εκείνη, επί 500 περίπου χρό­νια, είχε καλύψει τους τάφους και τα άγια λείψανα. Κανένας δεν γνώριζε για την φριχτή και αιματηρή θυσία. Μερικοί έβλεπαν έναν καλόγηρο να περιφέρεται από καιρό σε καιρό και να πλανάται πικραμένος και αμίλητος στην περιοχή. Το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ χτίστηκε από την Ηγούμενη Ευγενία Κλειδαρά, η οποία ήταν Ηγούμενη στη Χίο, στην ιερά Νέα Μονή και στο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης. Με άδεια του Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονα και του γέροντα Κορνήλιου, ήρθε στα Βριλίσσια των Αθηνών για να χτίσει μια εκκλησία στο όνομα της Αγίας Μαγδαληνής. Την ημέρα που επρόκειτο να πάρει την άδεια για το χτίσιμο της εκκλησίας παρουσιάστηκε ολοζώντανος μπροστά της ο Άγιος Ραφαήλ και της είπε: «Δεν θα πραγματοποιήσεις το σχέδιό σου. Σε προορίζω Ηγουμένη για το μοναστήρι μου».

    Τα θαύματα που γίνονται στους προστρέχοντες με πίστη είναι άπειρα.

  16. Χριστος Ανεστη

    θα γελασω λιγο και με το συμπαθειο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αληθεια ψηνει αρνι το Πασχα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τον εχει φωτο ο ενικος gr χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αυτο κι αν ειναι το γελοιο του πραγματος χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααααααχααχαχαχαχαχαχαχα

  17. «Μια νύχτα, ένας άνδρας, είδε ένα όνειρο. Ονειρεύτηκε, ότι περπατούσε κατά μήκος της παραλίας με το ΚΥΡΙΟ, ενώ στον ουρανό αναβόσβηναν εικόνες από τη ζωή του.
    Για κάθε σκηνή, παρατήρησε και δυο ζεύγη βημάτων στην άμμο, ένα δικό του και ένα του ΚΥΡΙΟΥ…

    Όταν και η τελευταία σκηνή της ζωής του αναβόσβησε μπρος του, κοίταξε πίσω τα ίχνη στην άμμο.

    Παρατήρησε, ότι πολλές φορές, κατά την διάρκεια της ζωής του, υπήρχε μόνο ένα ζεύγος από ίχνη.

    Αντιλήφθηκε, ότι αυτό συνέβαινε, κατά την πιο δύσκολη και λυπηρή περίοδο της ζωής του.

    Αυτό, τον ανησύχησε πραγματικά, και ρώτησε τον ΚΥΡΙΟ:
    «Μου είπες, ότι εφόσον αποφασίσω να σε ακολουθήσω, θα περπατούσες μαζί μου σ’ όλη τη διαδρομή, αλλά έχω παρατηρήσει, ότι κατά τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής μου, υπάρχουν μόνο τα ίχνη μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, όταν σε χρειαζόμουν πιο πολύ, με είχες εγκαταλείψει…»….

    Ο ΚΥΡΙΟΣ, απάντησε:
    «Αγαπημένο, αγαπημένο μου παιδί, σε αγαπώ, και ποτέ δεν θα σε εγκατέλειπα.
    Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας σου, κι όταν υπέφερες περισσότερο, εκεί που βλέπεις μόνον ένα ζευγάρι από ίχνη, ήταν τότε που σε … μετέφερα…»

  18. ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΜΩΝ.

  19. ο πατεροκλανιαρακης εχει βρωμισει ολη τη κρητη απο την αρνιλα που εκπεμπουν οι κλανιες του οι κρητικοι κυκλοφορουν με αντισφυξιογονες μασκες οταν περασε μια κοντοχοντρη ζαβη και πορδιζε ασταματητα κοκορετσι

  20. Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου!
    Για σαράντα ημέρες, μετά το Πάσχα και καθημερινά, οι χριστιανοί αντί χαιρετισμού αναφωνούν «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη».

    Στο σημερινό μας άρθρο θα εξετάσουμε, γιατί γίνεται αυτός ο χαιρετισμός μεταξύ των χριστιανών.
    Έχουμε αναφέρει ότι σκοπός της ζωής του χριστιανού είναι η θέωσή του, η ένωσή του δηλαδή με τον Θεό που είναι το Φως. Το μόνο που χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό, το Φως, ως μεσότοιχο, και που βυθίζει τη ζωή του στο σκοτάδι είναι η αμαρτία.
    Ο άνθρωπος, όπως αναφέρει η Αγία Γραφή, ζούσε στον Παράδεισο, μέσα στην χώρα του Φωτός. Ως εντολή από τον Θεό είχε να φτάσει στο καθ’ ομοίωσιν που είναι η θέωσή του. Εκείνος, όμως, με την ανυπακοή που υπέδειξε, αμάρτησε, έχασε δηλαδή το σκοπό και το στόχο του, και έτσι έγινε η μεγάλη του πτώση. Ξέπεσε του Παραδείσου. Ξέπεσε του Φωτός. Ξέπεσε της Ζωής.
    Αποτέλεσμα ήταν να γεννηθεί για πρώτη φορά ο θάνατος, ο οποίος έκτοτε συνοδεύει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο, αλλά και κάθε πλάσμα επί της γης. Ακόμα και η γη θα γευτεί το θάνατό της, διότι ο άνθρωπος με τη πτώση του παρέσυρε ολόκληρη τη φύση στο θάνατο. Αν έμενε μέσα στον Παράδεισο, θα γευόταν την αθανασία, καθότι θα έφτανε στην ένωσή του με τον Θεό που είναι Αθάνατος και πηγή συνεχούς ζωής.
    Η αθανασία γίνεται πλέον για τον άνθρωπο όνειρο απατηλό, διότι με την αμαρτία έχει χωριστεί πλέον από την πηγή της ζωής και της αθανασίας, έχει χωρισθεί από τον Ζωοδότη του.
    Από την ημέρα που γεννιέται, δεν πορεύεται προς τη ζωή, αλλά αρχίζει ν’ απομακρύνεται απ’ τη ζωή και να μετρά ημέρες πιο κοντά στο θάνατό του. Αυτή είναι η πραγματικότητα και κανένας δεν μπόρεσε επί χιλιάδες χρόνια ν’ ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αυτό, όμως, γέννησε και γεννά θλίψη και πόνο σε κάθε ψυχή που ήλθε για να ζήσει και όχι για να οδηγηθεί προς το θάνατο.
    Γεννά οδύνη, δάκρυα και σπαραγμό, διότι χωρίζεται ο άνθρωπος χωρίς τη θέλησή του από αγαπημένα του πρόσωπα, γονείς, αδέλφια, παιδιά, φίλους και συγγενείς.
    Μα πώς αλλιώς, εξάλλου, θα μπορούσε να γίνει; Δύο πράγματα υπάρχουν: ο Παράδεισος και η Κόλαση. Το ένα είναι η ζωή και το άλλο ο θάνατος. Ο άνθρωπος επέλεξε το δεύτερο, το θάνατο. Έτσι ήδη ζει στην κόλαση, αφού είναι εκτός Παραδείσου. Απλά στην επίγεια ζωή βιώνει την αρχή της κολάσεως.
    Η πορεία της ζωής μας ομοιάζει με ένα δρόμο που στο τέλος του έχει μια τεράστια φωτιά. Όσο πλησιάζεις τη φωτιά, τόσο αισθάνεσαι στην αρχή τη θερμότητά της, και καθώς εισέρχεσαι σε αυτή, καίγεσαι και υποφέρεις από φρικτούς πόνους. Αυτή είναι η πορεία της ζωής μας.
    Αλλά ο Θεός, ως στοργικός και φιλεύσπλαχνος Πατέρας, λυπήθηκε τα παιδιά Του που ως άσωτοι γιοί και θυγατέρες απομακρύνθηκαν απ’ το πατρικό τους σπίτι, τον Παράδεισο, και βιώνουν την κόλαση.
    Λυπήθηκε ο Πατέρας μας όλους εμάς και αποφάσισε να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ενώσεως μαζί Του, που θα αποτελέσει τη σωτηρία μας από τον θάνατο και τα δεινά του, γλιτώνοντάς μας έτσι από την κόλαση και ανοίγοντας μας και πάλι το δρόμο για την επιστροφή μας στον Παράδεισο.
    Έτσι, αποφάσισε ο ίδιος ο Θεός να γίνει άνθρωπος, να γίνει όμοιος σε όλα με εμάς, πλην της αμαρτίας. Ήλθε ο Θεός επί της γης, για να σώσει ως Πατέρας τα παιδιά Του από τον πόνο, τη θλίψη και το θάνατο.
    Ήλθε και μας κάλεσε να επιστρέψουμε στον Παράδεισο, που είναι το πατρικό μας σπίτι, εκεί που ο Ίδιος κατοικεί και είναι η χώρα του Φωτός, της Ζωής και της Αθανασίας. Μας υπέδειξε ότι ο δρόμος που ακολουθούμε, οδηγεί όχι μόνο στην προσωρινή καταστροφή μας και στον προσωρινό θάνατό μας, αλλά οδηγεί στην αιώνια καταστροφή μας και στον αιώνιο θάνατό μας.

  21. Μας είπε ότι αν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά τη ζωή και την αθανασία, η λύση είναι μια: η ένωσή μας μαζί Του. Μας υπέδειξε ότι πορευόμαστε σε λάθος δρόμο, γι’ αυτό και βροντοφώναξε ότι «Εγώ ειμί η οδός». Βροντοφώναξε ότι όλοι οι άλλοι μας λένε ψέμματα, μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν, γι’ αυτό και μας είπε «Εγώ ειμί η αλήθεια και η ζωή». Βροντοφώναξε και μας είπε ότι «Όποιος με ακολουθήσει, δεν θα οδηγηθεί στο θάνατο, αλλά στη ζωή, διότι Εγώ είμαι η Ανάσταση». Όλα δε τα ανωτέρω τα επιβεβαίωνε στο λαό, επιτελώντας σημεία θαυμαστά, τα οποία μαρτυρούσαν του λόγου το αληθές.
    Ακούγοντας τα παραπάνω λόγια του Ιησού ξαναγεννήθηκε η ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Υπάρχει πλέον σωτηρία. Το είπε ο «Γεσουά», ο Ιησούς δηλαδή, που το όνομά Του σημαίνει «ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία μας», δηλαδή «ο Θεός είναι η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία του ανθρώπου».
    Το είπε ο «Εμμανουήλ», που το όνομά Του σημαίνει «ο Θεός είναι ανάμεσά μας». Είπε ότι όχι μόνο λέει την αλήθεια, αλλά ότι ο Ίδιος είναι η Αλήθεια. Τους είπε ότι «όποιος με ακολουθήσει, θα τον οδηγήσω ξανά στη χώρα του Φωτός» και «ως απόδειξη της αλήθειας που σας λέγω, σας δίνω το εξής σημείο: Γκρεμίσατε το ναό τούτο και Εγώ σε τρεις ημέρες εγερώ αυτόν», δηλαδή, «σκοτώστε αυτό το σώμα και σε τρεις ημέρες θα το αναστήσω. Αυτό σας δίνω ως σημάδι ότι σας λέγω την αλήθεια».
    Και ο κόσμος που Τον πίστεψε, Τον ακολούθησε.
    Το πλήθος του λαού που Τον ακολουθούσε, αλλά και οι εχθροί Του, παρακολουθούσαν βήμα προς βήμα κάθε στιγμή της ζωής Του. Τα γεγονότα τα περιγράφουν τα Ευαγγέλια. Συκοφαντήθηκε, συνελήφθηκε, φυλακίστηκε, υπέστη μαρτύρια, καταδικάστηκε σε θάνατο και μάλιστα σταυρικό.
    Ήδη τους είχε μιλήσει περί του θανάτου Του. Ήδη τους είχε πει ότι σας δίνω σημείο ότι όσα λέγω είναι η αλήθεια, ότι Εγώ είμαι το Φως, Εγώ είμαι η Ζωή, Εγώ είμαι η Οδός, Εγώ είμαι η Ανάσταση, Εγώ είμαι η Αθανασία.

  22. Τώρα όλοι καρτερούν, αγωνιούν και αναμένουν να περάσουν οι τρεις ημέρες. Ακόμη και οι Αρχιερείς φοβούνται ακόμα και νεκρό τον Ιησού. Αγωνιούν γι’ αυτό το τριήμερο και ζητούν από τον Πιλάτο να στείλει ολόκληρη κουστωδία, δηλαδή 16 στρατιώτες Ρωμαίους να φυλάνε τον Τάφο, μη τυχόν και οι μαθητές του Ιησού έλθουν νύχτα και κλέψουν το σώμα Του και διαδώσουν στον λαό ότι ο Ιησούς βγήκε αληθινός και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε.
    Τι κι αν φυλάνε όμως το μνήμα Του 16 στρατιώτες; Την τρίτη ημέρα μετά τον θάνατό Του, που ήταν η πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο, ο Ιησούς «Ανέστη εκ νεκρών», και άρχισε να εμφανίζεται στους μαθητές Του, στις μυροφόρες, αλλά και σε άλλους 500 ανθρώπους, όπως επιβεβαιώνουν τα Ευαγγέλια.
    «Ο Ιησούς Ανέστη», φώναζε ο λαός. «Αληθινά Αναστήθηκε, Τον είδαμε και εμείς», απαντούσαν οι άλλοι. Έτσι το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού εξαπλώθηκε ξαφνικά σε ολόκληρο το Ισραήλ.
    «Ο Χριστός Ανέστη». «Αληθώς Ανέστη». Άρα τα όσα μας δίδαξε και μας είπε είναι η αλήθεια. Είναι η οδός της σωτηρίας μας. Είναι η ζωή μας. Είναι Εκείνος που νίκησε το θάνατο και υποσχέθηκε σε εμάς ότι θα μας αναστήσει όλους εν τη εσχάτη ημέρα.
    Ο Χριστός ως νικητής του θανάτου, έγινε η απαρχή των κεκοιμημένων. Γι’ αυτό, όποιος ποθεί να γλιτώσει από τον θάνατο, μια οδός υπάρχει: Όσο ζει, να απομακρύνεται από την αμαρτία που τον χωρίζει από τον Θεό, και που τον εμποδίζει να φτάσει στη θέωσή του. Όποιος ενώνεται με τον Θεό, ήδη έχει την ζωή μέσα του και ο θάνατος δεν μπορεί να τον κυριεύσει.

  23. Εάν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί την τρίτη ημέρα, όπως ο ίδιος το είχε υποσχεθεί, σαν σημάδι της αλήθειας των λόγων Του, τότε όλα όσα δίδαξε κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής Του θα γκρεμίζονταν σαν χάρτινος πύργος.
    Η Ανάστασή Του επιβεβαίωσε τα λόγια Του ως αληθινά, γι’ αυτό και όλοι οι εχθροί Του ανά τους αιώνες πολεμούν την Ανάσταση του Ιησού. Προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να πείσουν το λαό ότι ο Χριστός δεν ανέστη εκ νεκρών, και τα όσα κήρυξε και δίδαξε ήταν κίβδηλα.
    Ο Ιησούς όμως Ανέστη! Το επιβεβαιώνουν τόσοι μάρτυρες της Ανάστασής Του, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να το κηρύξουν παντού. Γι’ αυτό και οι χριστιανοί διαλαλούν το μήνυμα αυτό εις τους αιώνες, φωνάζοντας «ο Χριστός Ανέστη» και η απάντηση προς όλους τους εχθρούς του Ιησού είναι ότι «Αληθώς Ανέστη».
    Ο Ιησούς βγήκε αληθινός. Η ελπίδα πήρε ξανά σάρκα και οστά, ο θάνατος καταργήθηκε και μετατράπηκε σε ύπνο, που περιμένει την Ανάσταση, απαρχή της οποίας έγινε ο Ιησούς. Γι’ αυτό και τα νεκροταφεία ονομάζονται κοιμητήρια, διότι δεν φιλοξενούν νεκρούς αλλά κεκοιμημένους.
    Ο Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου! Καλή Ανάσταση σε όλους εμάς εν τη εσχάτη ημέρα.
    Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/04/blog-post_1.html

  24. Μήπως αυτά τα σχόλια, δείχνουν τα επόμενα θύματα του Αρτέμη Σώρρα και της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ;;;;;; Ελευθέριος Ρήνος, Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Μαντές και Καλλιόπη Σουφλή, τα επόμενα θύματα των παρανοϊκών της συμμορίας;;;;;

    Μελετώντας τα σχόλια που μου έστειλαν διάφοροι σχολιαστες, στις αναρτήσεις των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, που αφορούν στο ΕΓΚΛΗΜΑ του πρωτοπαλλίκαρου του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, (π.χ. εδώ), και τις καταγγελίες ΕΛΛΗΝΩΝ, κατά του ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, εύλογα αναρωτιέμαι, μήπως τα επόμενα θύματα της συμμορίας, μετά την ΘΩΜΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ, είμαστε ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΗΝΟΣ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΣ κι ΕΓΩ;;;;

    Η αλήθεια είναι, πως μέχρι πρότινος, θεωρούσα όλα αυτά τα απειλητικά σχόλια που λάμβανα από τους παρανοϊκούς οπαδούς του Σώρρα, ήταν απλοί εκφοβισμοί.

    Πλέον, μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της ΘΩΜΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ, από το πρωτοπαλλίκαρο του Σώρρα, ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ, τις καταγγελίες του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΡΗΝΟΥ, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με την συμμορία και τα σχόλια που μου έστειλαν αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, από το blog ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ, αλλά και τις καταγγελίες του γιατρού ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, και του εκπαιδευτικού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ, καθώς και τα εκατοντάδες απειλητικά και χυδαία σχόλια που έχω λάβει η ίδια, από τους παράφρονες οπαδους του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΩΡΡΑ, ανατρέπεται η … αφελής άποψη που είχα για την συμμορία και έχω την αίσθηση, πως ο κύκλος του αίματος, μόλις άνοιξε… θα υπάρχει και συνέχεια.

    Θέλησα να κοινοποιήσω αυτούς τους φόβους μου, γιατί η Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η Α-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, λαμβάνουν πολύ ελαφρά το ΕΓΚΛΗΜΑ και την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

    ΔΗΛΩΝΩ ΔΕ, ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΡΗΝΟ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ Ή Σ' ΕΜΕΝΑ, ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η Α-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Προσωπικά, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καταθέσω μήνυση κατά της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

    Αυτός είναι και ο λόγος που κοινοποιώ τους φόβους μου… και εύχομαι να διαψευστούν…

    Καλλιόπη Σουφλή

    Διαβάστε τα σχόλια από το blog ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ.

    Αλήθεια, τι ρόλο παίζει το blog;;;;;

  25. ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Μήπως αυτά τα σχόλια, δείχνουν τα επόμενα θύματα του …
    https://attikanea.blogspot.com/2017/01/blog-post_80.html

    Ανώνυμος9 Απριλίου 2018 – 11:02 μ.μ.
    Εάν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί την τρίτη ημέρα, όπως ο ίδιος το είχε υποσχεθεί, σαν σημάδι της αλήθειας των λόγων Του, τότε όλα όσα δίδαξε κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής Του θα γκρεμίζονταν σαν χάρτινος πύργος.
    Η Ανάστασή Του επιβεβαίωσε τα λόγια Του ως αληθινά, γι’ αυτό και όλοι οι εχθροί Του ανά τους αιώνες πολεμούν την Ανάσταση του Ιησού. Προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να πείσουν το λαό ότι ο Χριστός δεν ανέστη εκ νεκρών, και τα όσα κήρυξε και δίδαξε ήταν κίβδηλα.
    Ο Ιησούς όμως Ανέστη! Το επιβεβαιώνουν τόσοι μάρτυρες της Ανάστασής Του, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να το κηρύξουν παντού. Γι’ αυτό και οι χριστιανοί διαλαλούν το μήνυμα αυτό εις τους αιώνες, φωνάζοντας «ο Χριστός Ανέστη» και η απάντηση προς όλους τους εχθρούς του Ιησού είναι ότι «Αληθώς Ανέστη».
    Ο Ιησούς βγήκε αληθινός. Η ελπίδα πήρε ξανά σάρκα και οστά, ο θάνατος καταργήθηκε και μετατράπηκε σε ύπνο, που περιμένει την Ανάσταση, απαρχή της οποίας έγινε ο Ιησούς. Γι’ αυτό και τα νεκροταφεία ονομάζονται κοιμητήρια, διότι δεν φιλοξενούν νεκρούς αλλά κεκοιμημένους.
    Ο Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου! Καλή Ανάσταση σε όλους εμάς εν τη εσχάτη ημέρα.
    Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/04/blog-post_1.html

    Απάντηση

    Ανώνυμος9 Απριλίου 2018 – 11:02 μ.μ.
    Μήπως αυτά τα σχόλια, δείχνουν τα επόμενα θύματα του Αρτέμη Σώρρα και της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ;;;;;; Ελευθέριος Ρήνος, Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Μαντές και Καλλιόπη Σουφλή, τα επόμενα θύματα των παρανοϊκών της συμμορίας;;;;;

    Μελετώντας τα σχόλια που μου έστειλαν διάφοροι σχολιαστες, στις αναρτήσεις των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, που αφορούν στο ΕΓΚΛΗΜΑ του πρωτοπαλλίκαρου του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, (π.χ. εδώ), και τις καταγγελίες ΕΛΛΗΝΩΝ, κατά του ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, εύλογα αναρωτιέμαι, μήπως τα επόμενα θύματα της συμμορίας, μετά την ΘΩΜΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ, είμαστε ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΗΝΟΣ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΣ κι ΕΓΩ;;;;

    Η αλήθεια είναι, πως μέχρι πρότινος, θεωρούσα όλα αυτά τα απειλητικά σχόλια που λάμβανα από τους παρανοϊκούς οπαδούς του Σώρρα, ήταν απλοί εκφοβισμοί.

    Πλέον, μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της ΘΩΜΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ, από το πρωτοπαλλίκαρο του Σώρρα, ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ, τις καταγγελίες του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΡΗΝΟΥ, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με την συμμορία και τα σχόλια που μου έστειλαν αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, από το blog ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ, αλλά και τις καταγγελίες του γιατρού ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, και του εκπαιδευτικού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ, καθώς και τα εκατοντάδες απειλητικά και χυδαία σχόλια που έχω λάβει η ίδια, από τους παράφρονες οπαδους του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΩΡΡΑ, ανατρέπεται η … αφελής άποψη που είχα για την συμμορία και έχω την αίσθηση, πως ο κύκλος του αίματος, μόλις άνοιξε… θα υπάρχει και συνέχεια.

    Θέλησα να κοινοποιήσω αυτούς τους φόβους μου, γιατί η Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η Α-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, λαμβάνουν πολύ ελαφρά το ΕΓΚΛΗΜΑ και την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

    ΔΗΛΩΝΩ ΔΕ, ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΡΗΝΟ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ Ή Σ' ΕΜΕΝΑ, ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η Α-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Προσωπικά, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καταθέσω μήνυση κατά της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

    Αυτός είναι και ο λόγος που κοινοποιώ τους φόβους μου… και εύχομαι να διαψευστούν…

    Καλλιόπη Σουφλή

    Διαβάστε τα σχόλια από το blog ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ.

    Αλήθεια, τι ρόλο παίζει το blog;;;;;

  26. Μετά κι'απο αυτά που διαβάσαμε από την κυρά Σουφλή,ας πούμε όλοι μαζί το τροπάριο…..

    Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου, καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς βασιλεῦσι, κατὰ βαρβάρων δωρούμενος, καὶ τὸ σὸν φυλάττων, διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.
    Δόξα σοι Ο Θεός Σόξα σοι.. Ἀμήν …

  27. Παναγία Τριάς, ἐλέησον ἡμᾶς.
    Κύριε, ἱλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἡμῶν,
    Δέσποτα, συγχώρησον τὰς ἀνομίας ἡμῖν.
    Ἅγιε, ἐπίσκεψαι καὶ ἴασαι τὰς ἀσθενείας ἡμῶν,
    ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου.
    Κύριε, ἐλέησον, Κύριε, ἐλέησον, Κύριε, ἐλέησον.

    Ἔτι καὶ ἔτι ἐν εἰρήνῃ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν.
    Ἀντιλαβοῦ, σῶσον, ἐλέησον καὶ διαφύλαξον ἡμᾶς, ὁ Θεός, τῇ σῇ χάριτι.
    Τῆς Παναγίας, ἀχράντου, ὑπερευλογημένης, ἐνδόξου, Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας, μετὰ πάντων τῶν Ἁγίων μνημονεύσαντες, ἑαυτοὺς καὶ ἀλλήλους καὶ πᾶσαν τὴν ζωὴν ἡμῶν, Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα.

  28. Τὴν Θεοτόκον καὶ Μητέρα τοῦ Φωτός, ἐν ὕμνοις τιμῶντες μεγαλύνωμεν.

    Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον, καὶ ἠγαλλίασε τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ σωτῆρί μου.
    Τὴν Τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ, καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφείμ, τὴν ἀδιαφθόρως Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν, τὴν ὄντως Θεοτόκον, σὲ μεγαλύνομεν.
    Ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ· ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί,
    Τὴν Τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ…
    Ὅτι ἐποίησέ μοι μεγαλεῖα ὁ Δυνατός, καὶ ἅγιον τὸ ὄνομα αὐτοῦ, καὶ τὸ ἔλεος αὐτοῦ εἰς γενεάν, καὶ γενεὰν τοῖς φοβουμένοις αὐτόν.
    Τὴν Τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ…
    Ἐποίησε κράτος ἐν βραχίονι αὐτοῦ, διεσκόρπισεν ὑπερηφάνους διανοίᾳ καρδίας αὐτῶν.
    Τὴν Τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ…
    Καθεῖλε δυνάστας ἀπὸ θρόνων, καὶ ὕψωσε ταπεινούς, πεινῶντας ἐνέπλησεν ἀγαθῶν, καὶ πλουτοῦντας ἐξαπέστειλε κενούς.
    Τὴν Τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ…
    Ἀντελάβετο Ἰσραὴλ παιδὸς αὐτοῦ, μνησθῆναι ἐλέους, καθὼς ἐλάλησε πρὸς τοὺς πατέρας ἡμῶν, τῷ Ἀβραάμ, καὶ τῷ σπέρματι αὐτοῦ ἕως αἰῶνος.

    ᾨΔΗ ΕΝΑΤΗ

    ᾨΔΗ τῆς ΘΕΟΤΟΚΟΥ
    (Ἐκ τοῦ κατὰ Λουκᾶν, Κεφ. α', 47-55)
    Τὸν Υἱὸν ὑμνεῖ καὶ Θεόν, Μήτηρ Κόρη.
    Τὴν Θεοτόκον ἐν ὕμνοις μεγαλύνωμεν.
    Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον, καὶ ἠγαλλίασε τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ σωτῆρί μου.
    Ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ· ἰδού γάρ, ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί.
    Ὅτι ἐποίησέ μοι μεγαλεῖα ὁ Δυνατός, καὶ ἅγιον τὸ ὄνομα αὐτοῦ, καί το ἔλεος αὐτοῦ εἰς γενεάν, καὶ γενεὰν τοῖς φοβουμένοις αὐτόν.
    Ἐποίησε Κράτος ἐν βραχίονι αὐτοῦ, διεσκόρπισεν ὑπερηφάνους διανοίᾳ καρδίας αὐτῶν.
    Καθεῖλε δυνάστας ἀπὸ θρόνων, καὶ ὕψωσε ταπεινούς, πεινῶντας ἐνέπλησεν ἀγαθῶν, καὶ πλουτοῦντας ἐξαπέστειλε κενούς.
    Ἀντελάβετο Ἰσραὴλ παιδὸς αὐτοῦ, μνησθῆναι ἐλέους, καθὼς ἐλάλησε πρὸς τοὺς Πατέρας ἡμῶν, τῷ Ἀβραάμ, καὶ τῷ σπέρματι αὐτοῦ ἕως αἰῶνος.

  29. Δόξα σοι τῷ δείξαντι τὸ φῶς, Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία.
    Ὑμνοῦμέν σε, εὐλογοῦμέν σε, προσκυνοῦμέν σε, δοξολογοῦμέν σε, εὐχαριστοῦμέν σοι, διὰ τὴν μεγάλην σου δόξαν.
    Κύριε βασιλεῦ, ἐπουράνιε Θεέ, Πάτερ παντοκράτορ, Κύριε Υἱὲ μονογενές, Ἰησοῦ Χριστέ, καὶ Ἅγιον Πνεῦμα,
    Κύριε ὁ Θεός, ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ, ὁ Υἱὸς τοῦ Πατρός, ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου, ἐλέησον ἡμᾶς, ὁ αἴρων τὰς ἁμαρτίας τοῦ κόσμου.
    Πρόσδεξαι τὴν δέησιν ἡμῶν, ὁ καθήμενος ἐν δεξιᾷ τοῦ Πατρός, καὶ ἐλέησον ἡμᾶς.
    Ὅτι σὺ εἶ μόνος Ἅγιος, σὺ εἶ μόνος Κύριος, Ἰησοῦς Χριστός, εἰς δόξαν Θεοῦ Πατρός. Ἀμήν.
    Καθ' ἑκάστην ἡμέραν εὐλογήσω σε, καὶ αἰνέσω τὸ ὄνομά σου εἰς τὸν αἰῶνα, καὶ εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος.
    Καταξίωσον, Κύριε, ἐν τῇ ἡμέρᾳ ταύτῃ, ἀναμαρτήτους φυλαχθῆναι ἡμᾶς.
    Εὐλογητὸς εἶ, Κύριε, ὁ Θεὸς τῶν Πατέρων ἡμῶν, καὶ αἰνετὸν καὶ δεδοξασμένον τὸ ὄνομά σου εἰς τοὺς αἰῶνας. Ἀμήν.
    Γένοιτο, Κύριε, τὸ ἔλεός σου ἐφ' ἡμᾶς, καθάπερ ἠλπίσαμεν ἐπὶ σέ.
    Εὐλογητὸς εἶ, Κύριε. δίδαξόν με τὰ δικαιώματά σου (γ').
    Κύριε, καταφυγὴ ἐγενήθης ἡμῖν, ἐν γενεᾷ καὶ γενεᾷ,
    Ἐγὼ εἶπα· Κύριε, ἐλέησόν με, ἴασαι τὴν ψυχήν μου, ὅτι ἥμαρτόν σοι.
    Κύριε, πρὸς σὲ κατέφυγον, δίδαξόν με τοῦ ποιεῖν τὸ θέλημά σου, ὅτι σὺ εἶ ὁ Θεός μου.
    Ὅτι παρὰ σοὶ πηγὴ ζωῆς, ἐν τῷ φωτί σου ὀψόμεθα φῶς.
    Παράτεινον τὸ ἔλεός σου τοῖς γινώσκουσί σε.
    Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς (ἐκ γ').
    Δόξα… Καὶ νῦν… Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς.
    Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος, ἐλέησον ἡμᾶς.

  30. ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ..Η ΥΠΑΤΙΑ!!!!!

    ΚΑΤΑ ΤΟ "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ"….

    ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!!!!!

  31. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?…ΝΑΙΙ ΕΛΑ….ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΗΣ….ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΝΟΝΙΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κο ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ…ΣΩΣΤΑ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ…..ΒΕΒΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΡΟΥΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΔΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ?….ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΜΑ ΤΙ ΓΕΛΩΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΟΛΩΣ ΑΙΞΑΙΦΝΗΣ? ΧΑΑΑ ΧΑΑΑΑΣΑ Ε ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΣΑΠΕΛΟΤΣΟΥΡΕΚΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ Ε ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ….ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕ ΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ Ο ΤΡΙΓΩΝΟΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΡΟΥΡΙΑ ΝΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΚΛΑΝΙΟΥ ΧΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ …..ΑΝΤΕ ΚΙ'ΕΣΥ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΟΛΟ ΓΕΛΩΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ….Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΑΜΕΝΟΣ….ΤΙ? ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? …ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΨΩΦΗΣΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑΝΟ!!…ΩΩΩ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΧΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΓΕΛΩΤΑ ΑΝΤΕ ΦΕΥΓΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΣΥ ΠΕΡΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΤΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ …salom….salom

Comments are closed.