Α. Τσίπρας: Η καθαρή έξοδος το καλοκαίρι από τα μνημόνια, το νοσοκομείο στην Αν. Αττική και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Στο Λαύριο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και μίλησε στο 12ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως το καλοκαίρι φέρνει και το τέλος των μνημονίων στη χώρα μας.
«Είναι τώρα που πρέπει να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την επόμενη μέρα για τη χώρα», υπογράμμισε στην ομιλία με την οποία κορυφώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τον πρωθυπουργό να ζητά να δεσμευθούν όλοι για την Ελλάδα που θα πατά ξανά με σιγουριά στα πόδια της, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, όπως χαρακτηριστικά είπε.Τώρα που, όπως παρατήρησε, αρχίζει να χαράζει, τώρα που η οικονομία υπεραποδίδει και οι στόχοι του προγράμματος έχουν καλυφθεί.

Και, συνέχισε «σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι, βγαίνουμε και τυπικά καθαρά και οριστικά από τα μνημόνια που μας ταλαιπώρησαν οκτώ χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους και τους πολίτες που παρακολουθούν το συνέδριο.

Γεγονός που, όπως παρατήρησε, είναι ήδη ορατό στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο. Διαπίστωση που επέτρεψε στον πρωθυπουργό να ζητήσει η πολιτική αντιπαράθεση να μην διεξάγεται σε στείρο επίπεδο.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που προηγήθηκε, με τον υπουργό να του προτείνει να συνδέσει το όνομά του -όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου- με ένα μεγάλο έργο, εν προκειμένω ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

«Του απάντησα ότι έχουμε και δεύτερη τετραετία, μην τα περιμένεις όλα από την πρώτη τετραετία», απάντησε δημοσίως ο πρωθυπουργός χαμογελώντας, και ενώ σε προηγούμενο σημείο της ομιλίας του είχε επαναλάβει ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο κεφάλαιο εξάλλου, της ομιλίας του για τη Δημόσια Υγεία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι διπλασιάστηκαν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής τα τρία αυτά τελευταία χρόνια.

Απαντώντας, έτσι, και στη μομφή των πολιτικών του αντιπάλων για «κρατισμό», ο Αλέξης Τσίπρας αντέτεινε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το να βοηθήσεις να στηριχτεί στα πόδια του το ΕΣΥ δεν είναι κρατισμός, αλλά υποχρέωση.

Και το σημαντικότερο που πέτυχε η κυβέρνησή του στο χώρο της Υγείας, ήταν «πέρα από την τάξη στα οικονομικά των νοσοκομείων, με πλεονασματικούς πλέον, προϋπολογισμούς, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες».

loading...

5 thoughts on “Α. Τσίπρας: Η καθαρή έξοδος το καλοκαίρι από τα μνημόνια, το νοσοκομείο στην Αν. Αττική και ο Ανδρέας Παπανδρέου

  1. Καταντήσαμε να μας σερβίρουν όλοι τους για όραμα την αναζήτησή ζητιανιάς παγκοσμίως ,σαν κάτι το εξαιρετικό , και εμείς να τους χειροκροτάμε και από πάνω .
    Αντί να τους κρεμάσουμε ανάποδα και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας χωρίς μεσάζοντες και αντιπροσώπους , χωρίς δικαστές και δικηγόρους και χωρίς τα λαμόγια της εξουσίας να είναι πάντα ‘καβάλα ‘ .

  2. ΤΣΙΠΡΑ……ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ……ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ……..ΛΙΓΜΕΝΑ.

  3. ME ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.Μήνυση του ΕΠΑΜ επί Εσχάτη Προδοσία. !!
    Στηρίζουμε ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ την μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία και για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.
    Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί κανείς πια να επικαλείται πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές. Ούτε να κρύβεται πίσω από προσχήματα του τύπου: όλοι ίδιοι είναι. Πώς είναι όλοι ίδιοι, όταν πολιτικές δυνάμεις σαν το Ε.ΠΑ.Μ. δεσμεύονται ως Πολιτική Αγωγή σε μια μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία; Πώς είναι δυνατόν δυνάμεις που συμμετέχουν και δεσμεύονται από μια τέτοια μήνυση, να κάνουν πίσω; Πώς είναι δυνατόν να ανακαλύψουν ξαφνικά μετά την εκλογή τους, ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν τα μνημόνια;
    Η απολυτη δεσμσευση για το Ε.ΠΑ.Μ., καταθεση μηνυσης, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, πως θα μπορουσε να συνεργαστει με πολιτικες δυναμεις που τις θεωρει δωσιλογικες? Είναι ακομα νας τροπος να ΦΩΝΑΞΕΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ"
    http://chn.ge/2H3YAzh

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ πλεον να μας εκπροσωπουν, εχουν διαπραξει ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.!!!!
    https://uploads.disquscdn.com/images/45caddd4b4556f9c7eef4f53cdc203cc9e2f9429f903312421ec6116e40ef42f.jpg

  4. 1974….110.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ….1975…ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 1010 ΨΑΞΕ……1976 ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ[ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ].ΨΑΞΕ…1978 ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ….ΨΑΞΕ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ……………

Comments are closed.