Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ο ΘΡΗΣΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η θρησκεία άν και σχετίζεται με τον φανατισμό δεν ταυτίζεται με αυτόν διότι ο φανατισμός χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να ολοκληρώσει…
τον σκοπό του ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι άθρησκος. Είναι σαφές ότι η σχέση θρησκείας και φανατισμού δεν είναι αμφίδρομη.

Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός (ο θρησκευτικός μαχητικός φανατισμός) έχει αντιεκσυγχρονιστική τάση και οπισθοδρομική αντίληψη, είναι ένα «παράσιτο του πολιτισμού» και απαιτεί την ύπαρξη ιερών κειμένων για να στηρίξει τον φανατισμό του[286].

Οι φονταμενταλιστές θεωρούν τα έθνη ως θρησκευτικές οντότητες αλλά επειδή η θρησκεία σπανίως συμπίπτει με τα συμβατικά έθνη, δημιουργούνται οι υπερεθνικές θρησκευτικές κοινότητες όπως το «έθνος του Ισλάμ»[287].

Ο θρησκευτικός πλουραλισμός σε συνδυασμό με τους νεο-εθνικισμούς είναι πόλος έλξης για πλήθος κοινωνικών ομάδων όπως οι λαϊκές τάξεις, οι μικρομεσαίες τάξεις, ομάδες διανοούμενων αλλά και περιθωριακών στοιχείων. Ο συνδετικός τους κρίκος είναι η έννοια της αλληλεγγύης. Στις κοινωνίες όπου υπάρχει (πραγματική ή υποθετική) κρίση ταυτότητας εμφανίζεται ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός[288].

 Είναι μια «ηθική» διαμαρτυρία ενάντια στην εκκοσμίκευση και αντλεί δύναμη από την παγκοσμιοποίηση. Ένα από τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης είναι η μερική αδυναμία συγκρότησης πολιτικής ταυτότητας των εθνών, δηλαδή μία αποδυνάμωση του πολιτικού εθνικισμού.

 Οι φονταμενταλιστές χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως συλλογική ταυτότητα και οραματίζονται την αντικατάσταση του (αμφισβητούμενου από την παγκοσμιοποίηση) έθνους από την θρησκεία. Συνεπώς, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός είναι μια όψη του εθνοτικού εθνικισμού εφόσον αντικαθιστά τους κοινούς προγόνους με την κοινή θρησκεία.

 Οι φονταμενταλιστές ατενίζοντας το σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον οδηγούν σε «θυσία» υπέρ έθνους και πίστης. Ο φονταμενταλισμός τελικά «φετιχοποιεί και μυθοποιεί» την κάθε θρησκεία. Είναι μία επιστροφή στην προνεωτερικότητα, μία επιστροφή στο παρελθόν της Ιστορίας, είναι μία ολοκληρωτική ιδεολογία[289].

Σημειώνεται ότι για να υπάρξει φονταμενταλισμός θα πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο ιερών κειμένων για να στηρίξει τις απόψεις του, φωτίζοντας μόνο τα τμήματα που τον ανάγουν σε ελευθερωτή[290]. Είναι απαραίτητο μεθοδολογικό εργαλείο των φονταμενταλιστών η – διαστρεβλωμένη – ερμηνεία των ιερών κειμένων.

Η φονταμενταλιστική χρήση βίας συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατία και η αιτιολόγηση είναι ότι, οι μαχητές για να εκπληρώσουν το θέλημα του Θεού πρέπει να εξαλείψουν το κακό, δηλαδή τους απίστους. Ο φόβος του παγκόσμιου πολέμου σχεδόν παραμερίζεται από τον παγκόσμιο τρόμο του επόμενου χτυπήματος της θρησκευτικής τρομοκρατίας, της «νέας νόσου της ανθρωπότητας»[291].

Ο μαχητικός ισλαμισμός, προϊόν της δεκαετίας του 1970, θεωρεί την τρομοκρατία και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ως νομιμοποιημένες και αποδεκτές, από τον Αλλάχ, εκφράσεις πολιτικού και κοινωνικού αγώνα και έχει δημιουργήσει δικό του κατάλογο ανθρώπινων δικαιωμάτων (π.χ. ανελευθερία προσωπικής έκφρασης – το 1989 ο λογοτέχνης Salman Rushdie καταδικάσθηκε σε θάνατο με φετβά του Khomeini, ανελευθερία σωματικής διάθεσης – η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο, ανελευθερία επιλογής θρησκείας – η «αποστασία» τιμωρείται με θάνατο, κ.ο.κ.)[292].

Σήμερα, οι ομάδες τζιχαντισμού του μαχητικού Ισλαμισμού σκορπούν τον θάνατο και τον τρόμο σε ολόκληρη τη γη[293]. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υφίστανται εκτεταμένες μουσουλμανικές κοινότητες.

Συχνά οι κοινότητες αυτές είναι περιθωριοποιημένες κοινωνικά και υποαπασχολούμενες, είναι ουσιαστικά γκετοποιημένες. Δεύτερες και τρίτες γενιές Ευρωπαίων μουσουλμάνων (οι ονομαζόμενοι beurs) συγκροτούν κατά μείζονα λόγο τις κοινότητες αυτές.

Η είσοδός τους στη θρησκεία του Ισλάμ έγινε στο πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι αποκομμένοι από τις χώρες καταγωγής τους, είναι προϊόντα της παγκοσμιοποίησης και δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

2 thoughts on “Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

  1. Η δημοκρατια πληττεται πανταχοθεν!!!Πληττεται στην δυση απο την αντιπροσωπευτικη δημοκρατια που ειναι ολιγαρχια, πληττεται στον τριτο κοσμο κυριως απο τους φανατικους φονταμεταλιστες των θρησκειων και πληττεται παντου απο τους κομμουνιστες που προτασσουν την παλη των ταξεων και την καταργηση των πατριδων-εθνων!!!!!Μη ξεχναμε ποτε οτι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ειναι μονο η Αμεση Δημοκρατια!!!!!Αν θελουμε να υπαρχουμε εθνικα και πολιτισμικα πρεπει να προταξουμε τα κυρια Ελληνικα χαρακτηριστικα μας απ οτι επικτητο και φυτεμενο.Ανεξιθρησκοι πραγματικα.Η Ορθοδοξια ειναι πλεον μερος του συλλογικου μας εγω εδω και δυο χιλιετιες.Νομιζω ομως οτι δεν θα πρεπει να μας καθοριζει.Καθενας ας πιστευει οπου θελει αρκει να ειμαστε πρωτα ΕΛΛΗΝΕΣ.Στις συμπληγαδες των εξωτερικων κινδυνων θα πρεπει να ειμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ανεξαρτητα των αποψεων που εχουμε για τα κοινα η τα θεια.Θελω να πω οτι Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ!!Αν δεν προταξουμε υπερανω καθε τι αλλου το ιδανικο της ΕΛΛΑΔΟΣ μοιραια θα σβησουμε καποια στιγμη.Οπως ηδη διαφαινεται!!Η ανεξιθρησκεια του κρατους ειναι επιβαλλομενη και δεν θα πρεπει να ειναι προσχηματικη!!Δεν μπορει να συνυπαρξει δημοκρατια με επικρατουσα θρησκεια.Ειναι ασυμβιβαστο.Ταυτοχρονα σε ζητηματα ανεξιθρησκειας που θετονται πολλες φορες απο τον διεθνη παραγοντα θα πρεπει να ισχυσει η αρχη της αμοιβαιοτητας.Δεν μπορει να εγκαλειται η χωρα απο οργανωσεις και κρατικες αρχες που ανενδοιαστα καταπατουν τα θρησκευτικα πιστευω των υπηκοων τους.Γιατι δυστυχως και αυτο γινεται!Ο Ελληνισμος μετα την μαχη της Πυδνας σηκωσε κυριαρχα το κεφαλι μολις το 1821.Με χιλιες δυσκολιες και αναποδιες.Δεν πρεπει ποτε να το ξεχναμε αυτο.Εζησε σκλαβος στους Ρωμαιους, στο Βυζαντιο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ στους Τουρκους.Απο το '21 και μετα μοιαζει να μπηκε στην χυτρα ταχυτητας της ιστοριας.Μετηλθε σε δεκαετιες και μετερχεται ακομη (με πισωγυρισματα πολλες φορες) τα πνευματικα σταδια που οι Ευρωπαικοι λαοι διηνυσαν σε αιωνες.Στην συγχρονη Ελλαδα ειναι απαραιτητη η αποσταση του κρατους απο τις θρησκειες τα δογματα και τα υπερβατικα πιστευω τα οποια ομως ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα πρεπει να ειναι ελευθερα και χωρις διακριτη μεταχειριση.Τα υπερβατικα δογματα,τα ιδεολογικα διεθνιστικα πιστευω της αριστερας και ο αμοραλισμος του μεγαλου κεφαλαιου ολα μα ολα θα πρεπει να υποταχθουν στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!Καθε τι που επικρατει καταλυτικα καταστρεφει και πισωγυριζει τον ανθρωπινο πολιτισμο των πολλων αποψεων των πολλων συνιστωσων και των διαφορετικων ανθρωπων!!!!

  2. THALES ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΗΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣ ΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΑΡΗΣΤΟΣ ΠΤΗΧΕΙΟΥΧΟΣ ΟΠΟΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΣΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΙΡΙΕΣ!!! Η ΘΡΗΣΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1.245 ΠΕΡΙΠΟΥ Μ.Χ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΔΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!! ΜΕΤΑ ΕΔΙΜΙΟΥΡΓΗΑΣΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΗΝΕΧΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ!!! ΟΠΟΥ ΣΗΝΓΓΙΒΕΡΝΟΥΝ ΑΘΟΡΗΒΑ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΝ ΚΑΙ ΛΙΤΟΥΡΓΗΣΕ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΗΣΧΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΕΜΗΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΟΧΙ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΟΥΔΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΙΟΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΜΟΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΗΝ ΣΟΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 100% ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΙΟΣΑΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ!!!!!!!!!!! ΠΡΗΝ ΓΡΑΨΗΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΗΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΦΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!!!!!!!!!! ΘΑΛΕΣ!

Comments are closed.