Handelsblatt: Θα πάει σε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας πριν τις νέες περικοπές;

Χάσμα ανάμεσα στα μεταμνημονιακά σχέδια του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στα αντίστοιχα των δανειστών διακρίνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως γράφει σε ανταπόκριση της ηλεκτρονικής της έκδοσης, «τα σχέδια του Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας συγκρούονται». Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «το τέλος επρόκειτο να γίνει θεαματικό: τον Αύγουστο εκπνέει το πρόγραμμα διάσωσης που είχε συμφωνηθεί πριν από τρία χρόνια. Η Αθήνα θέλει να αποδεσμευθεί τότε από τα δάνεια στήριξης και να αποτινάξει τα δεσμά της λιτότητας.

Η μισητή τρόικα να εγκαταλείψει τη χώρα διά παντός και η αποικία χρέους να γίνει και πάλι κυρίαρχο κράτος –επιτέλους. ‘Θα ξαναπάρουμε πίσω τα κλειδιά’ υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους συμπατριώτες του», γράφει ο γερμανός ανταποκριτής, προσθέτοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός φιλοδοξεί να αποσπάσει μέχρι τον Αύγουστο από τους ευρωπαίους εταίρους του μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, να πάει ενισχυμένος σε εκλογές «το αργότερο το φθινόπωρο του 2019» και να τις κερδίσει.

«Αυτό ήταν το σχέδιο», όμως «η πραγματικότητα είναι διαφορετική», επισημαίνει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «η τελική ευθεία μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε αγώνα μετ’ εμποδίων. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση στην Αθήνα καταφέρει να εκπληρώσει το σύνολο των 88 μεταρρυθμιστικών όρων που εκκρεμούν, όπως προβλέπεται μέχρι τον Ιούνιο, η ‘καθαρή έξοδος’, με την οποία ο Τσίπρας ήθελε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, απομακρύνεται (…) ολοένα και περισσότερο».

Η οικονομική εφημερίδα παραπέμπει σε δηλώσεις του προέδρου του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Αμφότεροι έχουν καταστήσει σαφές ότι τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνεπάγονται αυστηρή εποπτεία μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.

Διέξοδος οι πρόωρες εκλογές;

Η Handelsblatt κάνει λόγο για μια ανησυχία που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους δανειστές της Ελλάδας, αναφερόμενη στις επανειλημμένες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρας ότι υπό την πίεση των δανειστών αναγκάζεται να εφαρμόσει μια πολιτική στην οποία ο ίδιος δεν πιστεύει. «Αυτό ενισχύει τους φόβους των δανειστών ότι ο Τσίπρας θα αντιστρέψει μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις και θα τερματίσει την δημοσιονομική πειθαρχία τη στιγμή που θα πάψει να εξαρτάται από δάνεια στήριξης».

Το δημοσίευμα παρατηρεί τέλος τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει στο εσωτερικό ο έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις και η οικονομία δεν αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες. Με δεδομένο ότι επίκεινται νέες περικοπές (μειώσεις έως 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 στις συντάξει και πιέσεις του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις αρχές του 2019 αντί για έναν χρόνο αργότερα) ίσως από τη σκοπιά του Αλέξη Τσίπρα να είναι προτιμότερο να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, πριν δηλαδή γίνουν αισθητές οι νέες περικοπές, εκτιμά ο γερμανός ανταποκριτής και επισημαίνει ότι «ως εκ τούτου είναι πιθανό (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) να καλέσει τους ψηφοφόρους στις κάλπες ήδη έναν χρόνο πριν από το τέλος της κανονικής νομοθετικής περιόδου».

loading...

4 thoughts on “Handelsblatt: Θα πάει σε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας πριν τις νέες περικοπές;

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.

    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΡ4ΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΑ Α Ϋ Λ Ο Υ Σ ΤΤΛΟΥΣ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΣΕΝΤ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΫΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΥΣΚΕΣ !

    ΤΟ ΜΟΝΟ "ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ " ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ !

    ΜΑΣ " ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ" ΦΟΥΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ !

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ " ΑΕΡΑ" ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ …

    ΠΩΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ " ΔΑΝΕΙΖΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ?

    ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ? ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ?

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΤΑΤΕΘΕΙ ΤΑ " ΔΑΝΕΙΚΑ", ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

    ΕΜΠΡΟΣ, ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ " ΣΩΤΗΡΙΑ " ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ?

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ " ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΤΕ" ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ?

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΣΣ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ?

    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ …..

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΠΑΤΗ!

    ΕΜΠΡΟΣ ΑΛΗΤΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ, ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΑΤΑΕΙ !

    ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ?

    ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…..

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΫΛΟ ΑΕΡΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ!

    ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ?

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣΣ. ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ ?

    ΠΟΥΘΕΝΑ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΗΞΟΥΜΕ ΤΣΙΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟ-ΤΟΜΑΡΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΑΦΕΛΗΣ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ?ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΟΙ ΑΘΕΟΒΟΒΟΙ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΣΚΑΣΕ,ΨΟΦΑ,ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ.Ε,ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ………….

  3. ΟΤΙ ΚΙΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ..
    https://uploads.disquscdn.com/images/45caddd4b4556f9c7eef4f53cdc203cc9e2f9429f903312421ec6116e40ef42f.jpg

    Η Απελευθέρωση της χώρας σε 15 βήματα
    http://ka8odon.net/epam/mobile/index.html#p=1
    Ψήφισμα για την Πατρίδα & την αποκατάσταση της Δημοκρατίας…
    https://epamhellas.gr/?p=75418
    Προσυπογραφουμε το ψήφισμα
    http://chn.ge/2H3YAzh

  4. Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το συμβολαιογραφείο της Πανεπιστημίου 56 – 28 Μαρτίου 2018

    Την Τετάρτη 28/3/2018 στις 13.30 έξω από το συμβολαιογραφείο του Αθανάσιου Δράγιου, Πανεπιστημίου 56, διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφανή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εγκαθιδρύθηκαν μέσω νόμων που υλοποιούν μνημονιακές δεσμεύσεις της Χώρας.

    Διαμαρτυρόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να ενημερωθεί και ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι τα μνημόνια έχουν εγκαθιδρυθεί με αντισυνταγματικό τρόπο και δεν δεσμεύουν τη Χώρα.

    Η Βουλή έχει κυρώσει μόνο ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, οπότε και εξουσιοδότησε αντισυνταγματικά τον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει τα πραγματικά μνημόνια, ώστε να ισχύουν αυτά, μόνο, από και με την υπογραφή του και χωρίς να κυρωθούν από τη Βουλή.

    Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι και αυτοί αποτέλεσμα ενός καθεστώτος που επιβλήθηκε με παράνομο τρόπο στη Χώρα.

    Ως εκ τούτου, η προστασία των συμπολιτών μας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είναι δημοκρατικό μας καθήκον.

    Η αποκατάσταση των θυμάτων τους, σύννομη και επιβεβλημένη.

    Το συντονιστικό Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.

Comments are closed.