ΠΕΡΙ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ.

Ελένη Παπουτσή. Εκπαιδευτικός….

Διάλογος πραγματικός συμπυκνωμένος,  της υποκριτικής κοινωνίας

Α-Δε ντρέπεται ο Αμβρόσιος να πει έτσι να φέρνει μίσος, κλπ..

Β-Καλά είπε, συμφωνώ

Γ-Έμενα δε με συμφέρει να πάρω θέση θα χάσω ψήφους ,πάω να βγάλω μισθό, δεν έχω να πληρώσω για τα παιδιά μου, και λεω για την πατρίδα και τέτοια..//

Ως κοινωνία ακλουθούμε τη μόδα, ό,τι μας συμφέρει για να βγάλουμε μισθό και  μέσα μας δεν μας ενδιαφέρει το πρόβλημα. Το βλέπουμε φιλοτομαριστικά, αλλά με πολλή υποκρισία απ έξω. Στα παιδιά μας λέμε άλλα, απ εξω άλλα, λες και δεν το εισπράττει ο κόσμος.

Ο αφελής αστόχαστος κόσμος (που μπορεί να εχει 42 πτυχια)  παρασύρεται.  Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και μια ιση αντίδραση μας λέει η φυσική. Εδώ όμως έχουμε ανθρώπους , δυνάμεις του νου, συναισθήματα, γνώσεις, σκέψεις, δεν είναι τόσο επιδερμικά. (γιατί αν ήταν, τότε και ο Αμβρόσιος έκανε την αντίδραση στη δράση που επιβάλλει η κοινωνία)

Επειδή δεν είναι μόδα, κανένα άτομο  δεν μιλαει για ουσιαστική θεραπεία αυτών των ατόμων και εξυγίανση της κοινωνίας. Αντι να ενημερώνονται οι γονείς ώστε να θεραπεύουν,  τους συμφέρει να επαινούν μερικοί και να το αφήνουν ως πρόβλημα για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων κλπ..(Ναι παντα υπήρχε, αλλά όχι με τόση ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση) 

Να υποψιάζεστε τα αστοχαστα άκρα και την ανελευθερία.  Την καταδίκη με μισος (που κάτι κρύβει από πίσω , εκτός του ότι πληρώνεται από εμάς για να διδάσκει αγάπη και θεραπεία)  η το πολύ παίνεμα, το οποίο δείχνει εσωτερικές αλυσίδες  και υποκρισία. Αγωνιζόμαστε με το <εν οιδα ότι ουδεν οιδα> μας, να εξυγιαίνουμε και όχι να καταδικάζουμε η να παινεύουμε η να χασκογελάμε για  να παίρνουμε ψήφους. Μέσα στη νοσηρότητα ρίχνουμε πιο υγιείς σπόρους (όσο μπορεί να είναι…)  .

 Για ψηφους.Προσέχουμε ιδιαίτερα τα ανασφαλή  άτομα που παινεύονται μόνα τους σαν να είναι θεοι,  και λένε εγώ λέω αλήθειες. Το λένε για να πείσουν. Ξέρουν ότι λένε ψέματα και πάνε για το συμφέρον τους, αλλά σκέπτονται με το πες πες θα πείσω. Δεν έχουν σοβαρότητα και ασφάλεια μέσα τους.

loading...

4 thoughts on “ΠΕΡΙ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ.

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ,ΟΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ,ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ(ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΣΗΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΝΕΙ ΛΟΓΟ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ(ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ!!!

  2. Ο Μητροπολίτης είναι υπέρμαχος της Ορθοδοξίας και του Έθνους. Αυτό νομίζετε ότι αρέσει σε όλους;;

  3. Τιμή σε εκείνους που αγωνίζονται για τα ιερά και όσια του Έθνους.

  4. ΤΥΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΧΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Κα ΑΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.

Comments are closed.