ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Του Στέλιου Τάτση…..

Από μικρό παιδί παρακολουθώ την πολιτική κατάσταση  της Πατρίδας μου . Σε γενικές γραμμές δεν έχει αλλάξει  απολύτως τίποτα. Κόμματα , κόμματα, κόμματα καταραμένα που το μόνο που επιδιώκουν  η εξουσία και με ότι αυτό συνεπάγεται……….

Μόλις τελειώσουν οι εκλογές , από την άλλη μερα οι αντιπολιτευόμενοι ζητούν εκλογές, δεν θυμάμαι  πόσες κυβερνήσεις τα κατάφεραν να τελειώσουν τετραετία, αν υπάρχουν θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Από τα μαθητικά μου χρόνια  , τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση , ενθυμούμαι που κάθε τόσο και λιγάκι  οι πολίτες στρυμοχνώντουσαν στους καφενέδες για ν´ακούσουν τα νέα , μάλιστα τα περισσότερα ήταν κομματικοποιημένα και το κάθε κομματόσκυλο πήγαινε στό δικό του. Αν σε κάποιο χωριό υπήρχε μόνο ένα καφενείο που πήγαιναν όλοι οι χωριανοί, άρχιζαν οι διαξιφισμοί και πολλές κατέληγαν σε καυγάδες . Οι αντίθετοι της κάθε κυβέρνησης παρακαλούσαν να πέσει η κυβέρνηση και να πάνε σε εκλογές χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι τα έξοδα βαραίνουν τους ίδιους.
Το σπουδαιότερο νέο ήταν όταν άκουγαν τους πλανόδιους εφημεριδοπώλες  που πούλαγαν  τις διάφορες Αθηναϊκές εφημερίδες και φώναζαν : « τελευταία ώρα, έπεσε η κυβέρνηση.» Με την δικτατορία και λίγο μετά την δικτατορία όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος κάπως είχαν ησυχάσει τα πράγματα. Όταν όμως ανέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου, άρχισαν ξανά τα ίδια. Η πολιτική του Ανδρέα ήταν η κοινοβουλευτική δικτατορία πράγμα που μέχρι κάποιο βαθμό το είχε πετύχει γι’αυτό και ο αντιπολευτικός τόνος ήταν τόσο έντονος που έφερε την πολιτική πόλωση, αυτό ακριβώς που γίνεται και σήμερα ,που όμως λόγω των εκτάκτων γεγονότων  είναι πολύ επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες. Δυστυχώς στο θέμα της κοινοβουλευτικής δικτατορίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ολοφάνερο πως  μελετά συστηματικά τις οποιεσδήποτε παροχές με αντίκρυσμα την ψηφοθηρία. Στόχος του είναι να τελειώσει την τετραετία και να κερδίσει την δεύτερη. Μέχρι τώρα φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά, αφού και με τα τόσα προβλήματα  τα ποσοστά του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.
Σκευωρίες, σκάνδαλα και προδοσίες  σε ολόκληρη  την ηλικιακή διαδρομή  της πολιτικής ζωής  που ταλάνισαν και ταλανίζουν την άμοιρη μας Πατρίδα με κατάληξη τον διχασμό.
Επί των ημερών μας ξαναζούμε κατάσταση που οι μεν κυβερνητικοί αποκαλούν σαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο , οι δε αντιπολιτευόμενοι  ονομάζουν σκευωρία .Μιλάμε για το (σκάνδαλο )Νovartis. Οι μάρτυρες κατηγορίας φοράνε κουκούλες  που προκαλούν το μένος και την αντίδραση των κατηγορουμένων . Οι κυβερνητικοί επικαλούνται την νομιμότητα της κουκούλας η οποία δήθεν προστατεύει τον μάρτυρα. Δεν γνωρίζω αν πράγματι ειναι νόμιμη, αλλά έστω και αν παραδεχτούμε ότι είναι, προσωπικά αδυνατώ να παραδεχθώ πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της Novartis με γύρισαν πίσω σε εικόνες της κατοχής τότε που οι Γερμανοί αραδιαζαν τα παληκάρια της Ελλάδας που θεωρούσαν ύποπτα για αντίσταση  εναντίον των Ναζί κατακτητών  και έφερναν τους Έλληνες προδότες φορόντας κουκούλες για να δείξουν με το χέρι τους, τους αδελφούς τους που πολεμούσαν τον εχθρό της κοινής τους Πατρίδας . Σε μια τέτοια εικόνα που ήταν στημένος και ο Μίκης Θεοδωράκης γνώρισε τον κουκουλοφόρο ποιός ήταν  και του τράβηξε την κουκούλα, τον απεκάλυψε και τον έφτυσε.
Δεν ανήκω  πουθενά σε κανένα απολύτως κόμμα παρά μόνο στην Πατρίδα  και επιθυμώ όποιος καταχράστηκε το δημόσιο να τημωρηθεί παραδειγματικά , όμως οι δίκες να μην είναι στημένες να είναι καθαρές σαν το γάργαρο νερό. Το να παρουσιάζονται μάρτυρες με κουκούλα , αυτό και μόνο από μόνο του είναι ύποπτο , πως μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όταν δεν γνωρίζω αυτόν που με κατηγορεί; ύστερα είναι αίσχος , εντελώς αναξιοπρεπές για τον ίδιο τον μάρτυρα  που δέχεται να είναι μάρτυρας κατηγορίας φορόντας κουκούλα. Η δικαιολογία της προστασίας του είναι μπούρδα……..διότι αργά η γρήγορα κάποια μέρα θα γίνει γνωστός οπότε η κατάληξη θα είναι η ίδια.
Αυτήν την στιγμή η Πατρίδα μας κινδυνεύει να πολτοποιηθεί …..
από τρείς η τέσσερις κακούς γείτονες και από το παγκόσμιο ανθελληνικό κατεστημένο  και εάν ακόμη είναι αληθινό το μέγεθος της διαφθοράς, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί , εκτός και εαν οι ενδιαφερόμενοι δήθεν για την πάταξη της διαφθοράς , συμμετέχουν  στο παγκόσμιο ανθελληνικό κατεστημένο.
Αυτήν την στιγμή η Πατρίδα μας χρειάζεται ενότητα, ομοψυχία όχι διχασμό , είμεθα που είμεθα ξεβράκοτοι …..και υπερχρεωμένοι, το να κυνηγάμε ο ένας τον άλλον δεν θα μας βγεί σε καλό . Δεν χάθηκε οκόσμος για την πάταξη της διαφθοράς , αυτό μπορεί να αναβληθεί , εκείνο που προέχει και δεν μπορεί να αναβληθεί είναι η άμεση υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τους εχθρούς  οι οποίοι περιμένουν τέτοιες ευκαιρίες για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Εάν δε όλη αυτή η ιστορία γίνεται για πολιτική εκμετάλλευση , λόγω εκλογών , είναι πράξη ακατανόμαστη και διαβολική και εύχομαι οι Έλληνες πολίτες που είναι τα παντοτεινα θύματα να το αντιληφθούν και επιτέλους να αλλάξουν και από οπαδοί κομμάτων να γίνουν  οπαδοί της Πατρίδας , να γίνουν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και να ψηφίζουν κατά συνείδηση και υπέρ των συμφερόντων  της Ελλάδας, το συμφέρον του συνόλου και όχι  για το προσωπικό συμφέρον.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορει να συνεχίζεται , είναι καιρός το πολιτικό κατεστημένο να αλλάξει, και φυσικά η απάντηση είναι πως θα αλλάξει.
Η μόνη μελλοντική λύση που υπάρχει, είναι οι Έλληνες του Εξωτερικού, να μπορούν να ψηφίζουν  και να ψηφίζονται, με λίγα λόγια να πάρουν την τύχη της Πατρίδας στα χέρια τους . Όλα τα μεγάλα κεφάλια …….του κόσμου , επιστήμονες και επιχειρηματίες είναι Έλληνες , αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν δεν ξέρουν να δέσουν ούτε τις βρακοζώνες τους.
Δυστυχώς όμως δεν το βλέπω να γίνεται για δυό λόγους.
Ο ένας είναι η καρέκλα ……και ο άλλος ο παγκόσμιος ανθελληνισμός που δεν θα αφήσει ποτέ την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, εκτός κα εάν σύσσωμος ο Ελληνικός λαός  βροντοφωνάξει , ελάτε αδέλφια Έλληνες του εξωτερικού να μας σώσετε. Αν η επανάσταση του 1821 ευοδώθηκε ήταν διότι υποστηρίχθηκε από τους Έλληνες του Εξωτερικού  και ανταμοιφθησαν….. με την δολοφονία του  παγκόσμιου γίγαντα της πολιτικής και ανθρώπου……Ιωάννη Καποδίστρια.
Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που έχουμε  εκλογές στην Πατρίδα όλα τα κόμματα προεκλογικά μας υπόσχονται πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα περάσουν νόμο του « εκλέγειν και εκλέγεσθαι» για τους ομογενείς και όταν γίνουν κυβέρνηση μας γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων των. Τι αίσχος τι ντροπή ……!
Ας ευχηθούμε να το κατανοήσουν πως το πολιτικό κατεστημένο πρέπει να αλλάξει πριν όμως να είναι πολύ αργά.

Best Regards,

Capt. Stelios Tatsis

loading...

2 thoughts on “ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  1. Εάν δοθεί δικαίωμα ψήφου, στον απόδημο Ελληνισμό, τότε θα έρθει και η καταστροφή του.
    Επειδή όλα τα κόμματα θα κάνουν τα δικά τους αντιπροσωπευτικά γραφεία[κομμάτων] σε κάθε χώρα και πόλη, με αποτέλεσμα, τον φανατισμό τον αλληλοσπαραγμό, την φαγωμάρα και το χωρισμό των φίλων για λογαριασμό των συμφερόντων του κάθε,,,,κόμματος,
    Χρειάζεται πολύ μεγάλη και Πατριωτική Σκέψη, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, και ας επιμένουν μερικοί που έχουν κάτι Αλλο στο Μυαλό τους, Ειμαι μετανάστης και διαφωνώ, επειδή δεν θέλω να δω τους φίλους μου να τρώγονται για τα συμφέροντα όχι τα δικά τους αλλά των κομματαρχών, και στο κάτω κάτω τι και πόσο μπορεί να γνωρίζω εγώ που ζω τόσες χιλιάδες μίλια μακρυά από την πραγματική ουσία των γεγονότων που μαστίζουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας την Ελλάδα,
    Αυτοί όμως που ζουν μέσα στη χώρα ζουν το πραγματικό πρόβλημα και αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους και τους πολιτικούς που πρέπει να έχουν στο κεφάλι τους και όχι ΕΓΩ,.Αυτοί που ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιός κατάστρεψε τη Πατρίδα μας γιατί τους βλέπουν. οι απόδημοι μόνο το πληροφορούνται και πιθανός να μην το πιστεύουν,
    Γι'αυτό και για την αγάπη των φίλων μου και για το καλό της Πατρίδας μας σας λέω και πάλη , ΟΧΙ Στη κατάρα του φανατισμού και του μίσους του Ελληνισμού για το όφελος της Ψηφοθηρίας των
    κομμάτων, Αφήστε τον Εξω Ελληνισμό να ζεί με την Αγάπη για την Πατρίδα και τη δική τους γιατί τους αξίζει , μην τους Μολύνετε με το δηλητήριο του κομματικού σας φανατισμού,,ga,,

  2. Δεν απαντω σε ανωνυμους, ειναι σαν να μην υπαρχουν.Ειναι σαν να μην ειναι σιγουροι για την γνωμη τους.

Comments are closed.