Οι Σκαπανείς Της Κυβερνητικής Τραγωδίας Και Οι Ανερμάτιστοι Της ΝΔ

Ο υπάρχων πολιτικός κόσμος είναι απογοητευτικά αδύναμος, φοβισμένος, συρρικνωμένος και ενδοτικός

γραφει ο Γιώργος Τράγκας,,,,


Είναι τόσο μικρός και άνους ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Είναι τόσο πολύ αποσυντεθειμένη η πολιτική κατάσταση που ένα πρωί ξαφνικά και ίσως σύντομα, θα ξυπνήσουμε με χαμένα τα μισά νησιά του Αιγαίου.

Το βίντεο που έπαιξε στις ειδήσεις με τα τουρκικά πολεμικά να φράζουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιμίων και της κανονιοφόρου Νικηφόρος, όπου επέβαινε ο υπουργός Άμυνας, αποδεικνύει ότι τα Ίμια δεν είναι καν γκρίζα ζώνη. Είναι de facto τουρκικά χορικά ύδατα. Ο υπουργός δεν κατάλαβε πόσο μεγάλο επικοινωνιακό λάθος ήταν να δείχνει ότι ανάμεσα σε αυτόν και στις δύο βραχονησίδες ήταν τουρκικά πολεμικά σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με αυτούς που έχουμε επάνω, με αυτούς που συμπλέκονται για το ποιος θα δώσει περισσότερα, ενώ η κοινωνία καίγεται από τις φοροεπιδρομές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι οδεύουμε προς εθνική τραγωδία και αλλαγή συνόρων. Ο χρόνος είναι σχετικός.

Μια μόλις ημέρα μετά τα γεγονότα στα Ίμια και ενώ ο υπουργός Άμυνας την κοπανάει επειγόντως στο Εξωτερικό, για να μην είναι στο γιγαντιαίο συλλαλητήριο, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν χθες 40 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα αεροσκάφη. Συνολικά, έξι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμό. Ανάμεσά τους 2 F-16. Δώδεκα φορές παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ 4 τουρκικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα παραβίασαν 28 φορές όλες τις περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο διαψεύδονται από την εικόνα που μετέδωσαν τόσο η ελληνική, όσο και η τουρκική τηλεόραση, όπως και από την προειδοποίηση των Τούρκων, ότι ο Νικηφόρος κινείται εντός τουρκικών χορικών υδάτων.

Δυστυχώς, φίλες και φίλοι ο υπάρχων πολιτικός κόσμος πέραν της υποταγής του, απέναντι σε μία βασανιστική οικονομική κατοχή και εκτός από την προσομοίωσή του με τις Κατοχικές Κυβερνήσεις και τα Τάγματα Ασφαλείας που μάζευαν το βιός των Ελλήνων για λογαριασμό των Γερμανών, είναι απογοητευτικά αδύναμος, φοβισμένος, συρρικνωμένος και ενδοτικός.

Όλοι τους φοβούνται μη χάσουν ή δεν πάρουν μια καρέκλα στην κατοχική εξουσία. Στη δοσιλογική εξουσία, που αποβλέπει μόνο στην υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου.

Από τη μια μεριά έχουμε τους σκαπανείς της κυβερνητικής Τραγωδίας, Τσίπρα – Καμμένο – Τσακαλώτο και Κοτζιά και από την άλλη τους ανερμάτιστους της ΝΔ Μητσοτάκη – Γεωργιάδη που δεν έχουν καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τις αρχές της.

Η χθεσινή μέρα ήταν αρκετά διαφωτιστική. Είχε μια καλή στιγμή, τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κος Προκόπης Παυλόπουλος ενώπιον του φίλου Προέδρου του Ισραήλ.

Η χθεσινή εμφάνιση του κου Καμμένου ήταν πλήρως απογοητευτική. Εφάνη ότι η ομάδα των ΑΝΕΛ, όχι μόνο θέλει τις καρέκλες στην κυβέρνηση και τίποτα περισσότερο αλλά ότι ουσιαστικά είναι μια δεξιά κλαδική μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι μας είπε ο υπουργός της Άμυνας; Ο οποίος την Κυριακή δεν θα είναι στο Συλλαλητήριο, γιατί έχει δουλειά εκτός Ελλάδος αλλά θα στείλει τους συγγενείς του. Μας είπε ότι θα υπηρετήσει μέχρι τέλους την έντιμη συμφωνία με τον Τσίπρα, και ότι εμπιστεύεται τον κο Κοτζιά. Ο κος Καμμένος δεν έχει αντιληφθεί ότι με τις οβίδιες μεταμορφώσεις του έχει εξαερώσει πλήρως τους ΑΝΕΛ. Έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον Τσίπρα που ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι το κάνει για να παραμείνει στην Καρέκλα!

Σήμερα φθάνει στην Αθήνα ο Νίμιτς και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Σκόπια, αλλά όπως λένε οι αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας, μετά από 25 χρόνια διαπραγμάτευσης δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω σε όσα έχουν συζητηθεί. Ήδη χθες στα Σκόπια έκαναν συλλαλητήριο με πλακάτ και πανό που έλεγαν ότι είναι οι μοναδικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εδώ στην Αθήνα, ο κος Κοτζιάς που θα περάσει στην ιστορία και φυσικά το Μαξίμου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από όσα είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Προσπαθούν με παλαιά βίντεο να μας θυμίσουν τι έλεγαν Μητσοτάκης, Σαμαράς και Μπακογιάννη. Λένε δηλαδή, εμείς δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από όσα έκαναν εκείνοι. Με μια διαφορά.. ότι όσα έλεγαν έπεσαν στο κενό και επικρατούσε τόσα χρόνια η απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992. Ο πονηρούλης Κοτζιάς και οι σκαπανείς του Μαξίμου δεν αναφέρουν τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 92, όπου παρίσταντο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, η Μαρία Δαμανάκη και η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο κος Κοτζιάς χθες το βράδυ την ΕΡΤ μας είπε ότι αυτά είναι κρατικά μυστικά και ότι είναι αρμοδιότητα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, χωρίς να μας πει γιατί τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να μην αποδεχτούν τελικά καμία σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

Όλοι αυτοί οι Σκαπανείς της εξωτερικής πολιτικής που θα συρρικνώσουν το κράτος και θα επιφέρουν αλλαγές συνόρων, αποκαλύπτουν ότι θα πάνε ουσιαστικά σε συμφωνία, χωρίς να υπάρξει καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ο σκαπανεύς του υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι ο Ζάεφ δεν έχει πλειοψηφία για να κάνει αλλαγή του Συντάγματος.

Επίσης, ο σκαπανεύς υπουργός είπε ότι θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά το περιεχόμενο μιας συμφωνίας εντός Φεβρουαρίου και ότι αν υπάρξει συμφωνία από την άλλη πλευρά, το προϊόν αυτό θα περάσει από την ελληνική βουλή.

Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι ο σκαπανεύς του υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρεται καθόλου στα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του ’92 και λέει ότι είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι είναι κρατικά μυστικά.

Είναι εκπληκτικό βέβαια, ότι ο υπουργός μας κάποια στιγμή είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι πέραν της δικής μας Μακεδονίας, υπάρχει η Μακεδονία του Πιρίν…

Το ωραίο είναι ότι ο Αριστερός Σκαπανεύς που χειρίζεται κακή τη μοίρα τα εθνικά θέματα έριξε διάφορες μπηχτές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι εμείς δεν διαπραγματευτήκαμε χρησιμοποιώντας στελέχη της ΕΥΠ. Εννοούσε το συγχωρεμένο το φίλο του Καμμένου, το Γρυλλάκη και άλλους.

Πάντως, δεν μου φάνηκε να ξέρει και πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή, αφού συνεχώς έλεγε την οδό που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια: «Λεωφόρο …Αγίου… Αλεξάνδρου!»

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι και αυτός προσπάθησε να μας πείσει, πως η ένταξη των Σκοπίων στους ευρω- ατλαντικούς θεσμούς θα ανακόψει την τουρκική επεκτατική πολιτική, που θέλει να έχει μια βαλκανική σπάθα γύρω από την Ελλάδα.

Προφανώς, όπως έχει ανακόψει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Σε όλο το ανατολικό Αιγαίο έχει χαθεί η ελληνική πολιτική κυριαρχία και ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, έλεγε χθες ότι είναι σε συνεννόηση με τους Τούρκους, να είναι χαλαρή η θερμοκρασία γύρω από τα Ίμια. Πρόκειται περί διεθνούς σκαπανέως.

Την ίδια ώρα, ο ΣΚΑΙ έδωσε δελτίο ειδήσεων μεγαλύτερο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος εξέφρασε τους φόβους του για ένα ατύχημα στο Αιγαίο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που βγάζει γλώσσα στην Ουάσιγκτον. «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στις σχέσεις σας» δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης.

πηγη

loading...

1 thought on “Οι Σκαπανείς Της Κυβερνητικής Τραγωδίας Και Οι Ανερμάτιστοι Της ΝΔ

  1. "Σκαπανέας" και πίτσες μπλε! Πες "Σαρσέμης" να το καταλάβουμε! Ο Σαρσέμης ο κοτζιάς! Τι πιο εύηχο, πιο αληθινό και πιο περιεκτικό ;

Comments are closed.