ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ!

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Γράφει ο  Βασίλης Βιλιάρδος
.
Όταν οι Πολίτες δεν διαμαρτύρονται, σκύβουν δουλικά το κεφάλι, θεωρούν πως είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία που βιώνουν,

εθελοτυφλούν και παραμένουν απαθείς, το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο – χωρίς καμία ελπίδα να αποφύγουν τη αναξιοπρεπή σκλαβιά τους στο διηνεκές.

.«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή: Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. 
Χωρίς τη δράση βέβαια, δεν υπάρχει αντίδραση, οπότε επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών – η οποία «προσλαμβάνεται» από την εξουσία ως συμφωνία με τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει. Τίποτα όμως δεν διαρκεί αιώνια».
.
Ανάλυση
Ασφαλώς είχε δίκιο ο J.P. Sartre όταν έλεγε ότι, μία χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που πιστεύει κανείς πως έχει χαθεί. Σημαίνει όμως κάτι τέτοιο πως η ελληνική μάχη στο πεδίο της οικονομίας δεν είναι χαμένη, εάν δεν το αποδεχθούμε; 
Δυστυχώς όχι, αφού σχεδόν όλοι έχουν συμβιβασθεί με το καθεστώς της κυλιόμενης χρεοκοπίας που έχει επιβληθεί στην χώρα – με τον αργό και βασανιστικό θάνατο της οικονομίας, με την καταστροφή της μεσαίας τάξης, με τη δικτατορική διακυβέρνηση, καθώς επίσης με τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο.
Αυτοί τώρα που επιμένουν πως θα πρέπει να ξυπνήσουν και να αγωνισθούν οι Πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον, αφού η χώρα θα καταστραφεί εντελώς με την πολιτική που της επιβάλλεται, κατηγορούνται ότι αναλώνονται σε διαπιστώσεις, χωρίς να προτείνουν λύσεις – παρά το ότι ασφαλώς δεν ισχύει. 
Η αιτία του έωλου αυτού ισχυρισμού είναι η ηττοπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας, η αίσθηση της συλλογικής ενοχής με την οποία έχουν μολυνθεί οι Έλληνες, τα συναισθήματα κατωτερότητας, η απελπισία και η απάθεια – τα οποία προσλαμβάνονται πλέον ως φυσικά γεγονότα, αυταπόδεικτα και de facto τεκμηριωμένα, μετά την αναμφίβολα τραγική πραγματικότητα των οκτώ χρόνων εξοντωτικής κρίσης και μεθοδικής χειραγώγησης.
Περαιτέρω, παρά το ότι βιώνουμε όλοι για πολλοστή φορά το κακόβουλο παιχνίδι των αξιολογήσεων, καθώς επίσης των σταθερά αρνητικών εκθέσεων του ΔΝΤ, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που πιστεύουν πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων – ενώ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία έχει τεκμηριωθεί δεκάδες φορές, ειδικά κατά τη Μεγάλη Ύφεση του 1930 στις Η.Π.Α. ότι, καμία χώρα δεν μπορεί να εξέλθει από μία τέτοια κρίση χωρίς τα αντίθετα ακριβώς μέτρα, από αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, με κέντρο βάρους τις δημόσιες επενδύσεις.
Η μοναδική αποτελεσματική συνταγή είναι η αύξηση των δημοσίων δαπανών και η μείωση των φόρων – ενώ στη χώρα μας επιβάλλεται η μείωση των δημοσίων δαπανών και η αύξηση των φόρων με την αιτιολογία του χρέους (το οποίο όμως «θεραπεύεται» μόνο με την ονομαστική διαγραφή μέρους του), οπότε είναι δεδομένη η συνέχιση της καταστροφή της. 





loading...

2 thoughts on “ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ!

  1. Τι άλλο μας περιμένει και τι μπορούμε να κάνουμε;
    Ερωτήσεις και απαντήσεις στον Δημήτρη Καζάκη:

    Ερώτηση: Η χώρα ήδη οδεύει στην εφαρμογή του 4ου μνημονίου το οποίο βέβαια συνεπάγεται σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, "ακρωτηριασμό" των εργασιακών σχέσεων, περαιτέρω φτωχοποίηση μισθωτών και συνταξιούχων και πολλά άλλα. Πού θα οδηγήσει τελικά τη χώρα μας αυτή η συνεχόμενη ύφεση συναρτήσει του δανεισμού είτε τελικά κλείσει η αξιολόγηση της 15ης Ιουνίου είτε όχι;
    Απάντηση: Η ύφεση στην οποία έχει καταδικαστεί η Ελλάδα έχει σαν βασικό στόχο την υποτίμηση του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων και την μαζική τους εκποίηση. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ενδιαφέροντος από τους δανειστές και εταίρους μας για το αν θα ανακάμψει η χώρα. Μας μεταχειρίζονται όπως τις κατεστραμμένες μετααποικιακές χώρες της Αφρικής, που έχουν καταδικαστεί εσαεί στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική αποσύνθεση. Είμαστε εν ολίγοις η Αφρικανική ενδοχώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι προοπτικές μπορεί να έχει μια τέτοια χώρα;

    Πρέπει λοιπόν να πάρουμε μια απόφαση. Τι θέλουμε να είμαστε. Λεύτεροι στη χώρα μας, να διαφεντεύουμε εμείς την πατρίδα μας; Ή δουλικά και ραγιάδες, παρείσακτοι και μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα;
    ————————————————————————–
    Προσυνεδριακός Διάλογος του Ε.ΠΑ.Μ. – 15 Οκτωβρίου 2017
    Το Ε.ΠΑ.Μ διοργανώνει προσυνεδριακό διάλογο για δημόσια συζήτηση της πρότασής του για μία Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική.
    Πρόταση που μόνον μία Πατριωτική, Δημοκρατική, Κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει και να δώσει άμεσα λύση.
    Μέλη ​και φίλοι που επιθυμούν να συμβάλουν στον προσυνεδριακό διάλογο, προσκαλούνται να προσέλθουν στην ανοικτή συζήτηση με τις προτάσεις τους για να ανταλλάξουμε απόψεις.
    Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11.00
    Ξενοδοχείο "Royal Olympic", Αίθουσα "KALLIRROHE"
    Οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μακρυγιάννη (Απέναντι από στύλους Ολυμπίου Διός, σταθμός «ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη») Αθήνα
    http://1.bp.blogspot.com/-Nr34urLYr8U/WduuPwt0xII/AAAAAAAACUc/5PHAWTJT7BAbezdXYa6xEiTVqlfYSR0zQCK4BGAYYCw/s1600/Prosynedriaki%2B6o%2Bsynedrio.png

Comments are closed.