Εξευτελισμός Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ο Ν.Τραμπ αρνήθηκε ακόμα και την καθιερωμένη κοινή συνέντευξη

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμο ή δεν συμπαθεί ιδιαίτερα ή δεν υπολογίζει καθόλου τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά το φιάσκο της ακύρωσης της συνάντησής τους με απόφαση του Αμερικανού ηγέτη, κυριολεκτικά στο «παρά 5’» τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τώρα αποφάσισε να μην υπάρξει καν κοινή παρουσία και δηλώσεις των δύο ανδρών προς τον Τύπο!

Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό (η γνωστή συνέντευξη που δίνεται στον κήπο του Λευκού Οίκου επάνω σε πόντιουμ και αποτελεί πάγια πρακτική για όλους τους επίσημος προσκεκλημένους του Αμερικανού προέδρου).

Θα είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης, ο Ντόναλτ Τραμπ, μετά την περίπου «αναγκαστική» όπως δείχνει, η συμπεριφορά του, συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δείπνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό των Εξωτερικών, που και αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο αλλά στο State Department.

Πάλι καλά που του έδωααν βίζα, δηλαδή…

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η Ελλάδα δεν υπάρχει για τους σχεδιασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η έκλειψη του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επί εποχής Μ.Ομπάνα, αλλά τώρα πλέον έχει κορυφωθεί.

Δυστυχώς, αντίστοιχα, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Τουρκία.

Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία  δέσμευση του Τραμπ για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική πλευρά, με κορυφαία αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις απειλές Ερντογάν, την ανακήρυξη ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και όλα αυτά που «καίνε» την Ελλάδα!

Οσο για τις «επενδύσεις»: Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας. Χώρες σαν την Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον μόνο αν έχουν κάτι μεγάλο να δώσουν. Και τα «μεγάλα» τα έχουν πάρει οι Γερμανοί ή οι άνθρωποι των Γερμανών.

Αντίστοιχα και οι «μενταλιτέ» Τραμπ και Μητσοτάκη απέχουν όσο περισσότερο μπορεί να απέχουν οι χαρακτήρες δύο ανθρώπων.

Τι πραγματικά πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από την συνάντηση; Τίποτα!

loading...