ΣΟΚ στα Ιωάννινα:Ξυλοδαρμός μαθητών από Σύρους: Τι έγινε σε σχολείο στα Ιωάννινα


Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στις 29-10-2019 στις δώδεκα το μεσημέρι περίπου μεταξύ μαθητών σε σχολείο των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικής καταγωγής μαθητές 14 ετών  δέχθηκαν επίθεση από δύο Σύριους «μαθητές» ηλικίας 13 και 15 ετών.

Στο σχολείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και στις δωδεκάμισι το μεσημέρι κλήθηκε η Αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες μαθητές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές καθώς γονείς και κηδεμόνες επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί ένταση μεταξύ των αλλοδαπών μαθητών με αποτέλεσμα  τότε να παρέμβει η διεύθυνση του σχολείου

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό των δύο συμμαθητών τους. Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από προτροπή των γονιών τους., Έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον Σύλλογο Γονέων να ζητά, ωστόσο, μέτρα για την προστασία των παιδιών και την τιμωρία των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Σύριοι πρωταγωνιστές της επίθεσης  δεν ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό, αλλά ήταν παλιότερα μαθητές, που απομακρύνθηκαν από το σχολικό περιβάλλον, αλλά εξακολουθούν να πηγαίνουν τις ώρες των διαλειμμάτων και να εισέρχονται στην αυλή.

Φανερή είναι η διάθεση να παρουσιάσουν το γεγονός με άλλα χαρακτηριστικά, από αυτά που συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Διαβάστε και τις πρωτοφανείς δηλώσεις:

δηλώσεις «Πρέπει να καταδικάζονται τέτοια περιστατικά βίας. Δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα, ούτε με την εθνικότητα, ούτε με την καταγωγή των παιδιών (σ.σ. δηλαδή επειδή ήταν... Έλληνες;)

Είναι θέμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει μέτρα, από τη στιγμή που έχει ενημερωθεί από τον διευθυντή και τους καθηγητές για το γεγονός».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :