Κατάλαβες τώρα..;; Η μαθήτρια με τη μαντήλα «έφαγε» τον Διευθυντή του σχολείου

Ακριβά πλήρωσε την πρωτοβουλία του ο Διευθυντής του σχολείου στην Κύπρο, ο οποίος θεώρησε σωστό να ζητήσει από μαθήτρια – πρόσφυγα από την Συρία να μην πηγαίνει με την μαντήλα στο σχολείο.

Και αυτό γιατί αντί η μαθήτρια να βγάλει τη μαντήλα το Υπουργείο Παιδείας τον μετέθεσε σε θέση…ψυγείο!

Όλα αυτά παρά τη δήλωση… μετανοίας που υποχρεώθηκε να κάνει και μάλιστα δημόσια ο διευθυντής του Λυκείου!

Σήμερα το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία ξεκίνησε με τη μαθήτρια Άλαα κανονικά στο θρανίο (και με τη μαντίλα της), αλλά χωρίς τον διευθυντή Λοΐζο Σέπο που μετακινήθηκε χθες στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Η Άλαα Χαράρα, η 17χρονη Σύρια πρόσφυγας που εκδιώχθηκε από τον κ. Σέπο από το λύκειο την Παρασκευή επειδή φορούσε μαντίλα, θα βρίσκεται κανονικά στο σχολείο της σήμερα. Οι συμμαθητές/τριές της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της. Δεν πείστηκαν ότι το «θέμα λύθηκε», κατά τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος το Σάββατο ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε στο γραφείο του τη μαθήτρια, τον πατέρα της και τον διευθυντή του σχολείου. Δεν πείστηκαν ούτε από την… εκδήλωση αγάπης του κ. Σέπου προς τη μαθήτρια, μπροστά στις κάμερες. Αλλά ούτε από τις διαβεβαιώσεις του ότι θα τη στηρίξει. Και, για σήμερα, ετοίμαζαν διαμαρτυρία για «να φράξουν την είσοδο στον ρατσισμό». Θα εμπόδιζαν, όπως ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον «ρατσιστή διευθυντή» να εισέλθει στο σχολείο. Ζητούσαν δε από το υπουργείο τη μετακίνησή του. Εντός ολίγων ωρών η ανακοίνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας συγκέντρωσε εκατοντάδες προτάσεις ενδιαφέροντος από τους χρήστες του facebook ενώ γύρω στους 400 χρήστες δήλωναν ότι θα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, όπως πληροφορείται ο «Π», θορυβήθηκε έντονα από την αντίδραση των μαθητών/τριών και επιχειρούσε μαζί με τους συνεργάτες του από το πρωί χθες να βρει λύση για την εύρυθμη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του σχολείου. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο κ. Χρήστος Ζαντήρας». Το υπουργείο αναφέρεται σε «κάποιους που προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους» και σημειώνει για άλλη μία φορά ότι η πολιτική του στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέρα από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/τριας.

Σήμερα το πόρισμα

Σήμερα, στο μεταξύ, στα χέρια του υπουργού Παιδείας αναμένεται να φτάσει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει ο επιθεωρητής Σωκράτης Μυλωνάς σε σχέση με το περιστατικό. Εν αναμονή της έρευνας βρίσκεται και η ΟΕΛΜΕΚ, εκπρόσωποι της οποίας θα βρίσκονται σήμερα στο λύκειο για να διαπιστώσουν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Όπως ανέφερε στον «Π» ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας, τελικές τοποθετήσεις από την οργάνωση θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ωστόσο, όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας εμπράκτως θα πρέπει να αποδείξει πως δεν αποδέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την προσωπική αξία του κάθε παιδιού. Ο κ. Χατζησάββας τόνισε την ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Κανονισμών της λειτουργίας των σχολείων ώστε να διευκρινιστούν, εάν υφίστανται, οι οποιεσδήποτε ασάφειες.

Με πληροφορίες από τον Πολίτη

ΠΗΓΗ

loading...

6 thoughts on “Κατάλαβες τώρα..;; Η μαθήτρια με τη μαντήλα «έφαγε» τον Διευθυντή του σχολείου

  1. Σέ λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε Κύπριοι ούτε Ελληνες ,θα αντικατασταθούν από λαθρομετανάστες με μαντήλες και ακριβά Κινητά που δεν πρόλαβαν να χάσουν κατά την μεταφορά τους ,άντε τώρα να μοιράσετε το φυσικό αέριο με τούς μογγόλους για να μην σας κάνουν ντά.

  2. γαμημενοι προσφυγεσ, εμεισ τουλαχιστον δεν καναμε τετοια α;λητες πολιτικοι καποτε θα ΞΥΠΝΗΣΕΙ ο κοσμος και τοτε τα λεμε

  3. Πρέπει πάση θυσία να περάσει η άποψη ότι οι έννοιες πατρίδα, έθνος, ιδανικά, είναι συνυφασμένες με το φασιστικό ιδεολόγημα. Ενώ η αλήθεια είναι ότι το φασιστικό ιδεολόγημα καταβάλει προσπάθειές να καπηλευτεί αυτές τις έννοιες. Έτσι το αποτέλεσμα είναι με τους κατάλληλους λεκτικούς χειρισμούς της Ελληνικής γλώσσας, να επιχειρείτε η διαμόρφωση της κοινής γνώμης, κατά τέτοιο τρόπο και με σταθερά βήματα να υπάρξει ευρεία συναίνεση στην σταδιακή εδρεοποίηση καθολικά της ισλαμοποίησης την Ελλάδας.

    Ο σιωπών δοκεί συναινείν.

  4. Κύπριοι, τον λάκκο σας τον ανοίγετε όλο και πιο πολύ. Οι Τούρκοι θα σας καταπιούν μαθηματικά και θα πείτε και ευχαριστώ στο τέλος. Ο ελληνισμός βρίσκεται σε άγνοια κινδύνου λόγω βλακείας. Και οι βλακώδεις χώρες μέλλον δεν έχουν.

  5. …με τις αμέτρητες βλακείες όλων των πολιτικών μας, σε λίγο, ούτε τον εθνικό μας ύμνο θα μας αφήνουν να ακούμε, ούτε τον σταυρό μας να κάνουμε ούτε και την ιστορία μας να διδάσκονται τα ελληνόπουλα.Και αυτό είναι ο πολυπολιτισμός των πάσης φύσεως Αλητών. Και τον δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.

  6. Νομίζω εκεί στην Κύπρο έχουν χάσει την μπάλα. Οι τουρκικές δυνάμεις κάνουν νέο Αττίλα, και αυτοί ασχολούνται με μάΛ…Σ. είναι για γέλια οι για κλάματα, δεν ξέρω

Comments are closed.