11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά εσύ τα κάνεις


Παρακάτω βρίσκονται 11 πράγματα που τεχνικώς απαγορεύονται από την Αγία Γραφή.
1. Κουρέματα. Θα σας δω στην κόλαση Beatles… και εσάς παιδιά με τα καρφάκια, τις μοϊκάνες και τα άλλα περίεργα κουρέματα. Και όλες εσάς τις γυναίκες που περιποιείστε και στολίζετε τα μαλλιά σας..
Λευιτικό 19:27 – «Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.»

2. Ράγκμπι. Τουλάχιστον η αρχική μορφή του ράγκμπι που παίζεται με δέρμα χοίρου. Οι σύγχρονες μπάλες ράγκμπι είναι άσχημες και ολισθηρές έτσι και αλλιώς.
Λευιτικό 11:08 – «από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε· είναι σε σας ακάθαρτα.»
Και θα έχεις αμαρτάνει εις διπλούν αν ξυπνήσεις, φας ένα λουκάνικο και μετά πας να παίξεις ποδόσφαιρο.

3. Μαντεία. Πριν καλέσεις έναν αριθμό 090 (αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να καλούν τέτοια νούμερα για να ακούσουν το μέλλον τους;), διαβάσεις το ωροσκόπιο σου ή πας να σου πουν το φλιτζάνι, συνειδητοποίησε ότι θα έχεις τεράστιο πρόβλημα αν το κάνεις.
Λευιτικό 19:31 – «Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.»
Η ποινή για αυτό:
Λευιτικό 20:06 – «Και η ψυχή που θα ακολουθήσει αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας, και τους επαοιδούς, για να πορνεύει πίσω απ” αυτούς, θα στήσω το πρόσωπό μου ενάντια σ” εκείνη την ψυχή, και θα την εξολοθρεύσω από μέσα από τον λαό της«
Από ότι φαίνεται, μια εφ’ όρου ζωής εξορία είναι πολύ σκληρή τιμωρία επειδή μίλησες με την Λίτσα Πατέρα.

4. Τράβηγμα πριν «τελειώσεις». Η Βίβλος δεν ασχολείται και ιδιαίτερα με τον έλεγχο των γεννήσεων… είναι σαφώς πληθυσμιακό θέμα αλλά και πάλι όταν γράφτηκε, κανείς δεν είχε προβλέψει τα προφυλακτικά.
Μια από τις πιο διάσημες αναφορές σεξουαλικού προσανατολισμού στην Αγία Γραφή, αυτή που χρησιμοποιείται ως ρητορικό για τον αυνανισμό, αναφέρεται στην πραγματικότητα στο «τράβηγμα».
Γένεση 38:9-10 – «Αλλ” ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι” αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι” αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.»

5. Τατουάζ. Όχι τατουάζ.
Λευιτικό 19:28 – «Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος«
Ούτε μια μικρή πεταλούδα στον αστράγαλο σου ή ένα tribal σχέδιο. Ούτε καν έναν σταυρό.

6. Πολυεστέρας ή οποιοδήποτε άλλο μείγμα υφάσματος. Η Βίβλος δεν θέλει να φοράς πολυεστέρα. Όχι μόνο επειδή φαίνονται φθηνά. Είναι αμαρτωλά και αφυσικά.
Λευιτικό 19:19 – «[]Θα τηρείτε τα δικαιώματά μου· δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή· στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα· ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή«
Έλεγξε την ετικέτα στο πουκάμισο σου αμέσως. Δεν είχες συνειδητοποιήσει ότι είσαι μέσα στην αμαρτία, έτσι δεν είναι;

7. Διαζύγιο. Η Αγία Γραφή είναι πολύ σαφής σε αυτό το σημείο: Απαγορεύεται το διαζύγιο. Δεν μπορείς να το κάνεις. Γιατί, όταν παντρεύεσαι κάποιον, σύμφωνα με το κατά Μάρκον 10:08 – «Ώστε δεν είναι πλέον δύο, όπως προηγουμένως, αλλά ένα σώμα» και 10:09 – «Αυτό λοιπόν το ανδρόγυνον, το οποίον εις ένα σώμα έχει συνδέσει ο Θεός, ο άνθρωπος ας μη το χωρίζη«
Ο Μάρκος γίνεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικός μερικούς στίχους αργότερα.
Κατά Μάρκον 10:11-12 – «Και εκείνος τους είπε· «Οποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του», » Και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν«

8. Είσοδος σε ανθρώπους χωρίς όρχεις στην εκκλησία. Είτε έχεις ευνουχιστεί ή έχεις χάσει ένα ή δυο μπαλάκια από καρκίνο δεν είναι σημαντικά. Η Βίβλος δεν γίνεται τόσο συγκεκριμένη. Λέει απλά ότι δεν μπορείς να προσευχηθείς.
Δευτερονόμιο 23:01 – «Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου«
Α, και το επόμενο εδάφιο αναφέρει ότι, αν είσαι μπάσταρδος… ή ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ παππούς σου ήταν μπάσταρδος, δεν μπορείς να μπεις στην εκκλησία ή την συναγωγή.
Δευτερονόμιο 23:02 – «Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου«

9. Φορώντας χρυσά κοσμήματα και ακριβά ρούχα. Απαγορεύεται να φοράς χρυσά ή μαργαριταρένια κολιέ. Επίσης απαγορεύεται να φοράς οποιαδήποτε ρούχα δεν τα πήρες από τα H&M ή τα Zara.
Προς Τιμόθεο Α” 2:09 – «Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα«

10. Οστρακοειδή.
Λευιτικό 11:10 – «Και όλα όσα δεν έχουν πτερύγια και λέπια, στις θάλασσες και στους ποταμούς, από όλα όσα κινούνται στα νερά, και από κάθε έμψυχο ζώο, που είναι στα νερά, θα είναι σε σας βδελυκτά· 11 αυτά θα είναι εξάπαντος βδελυκτά σε σας και από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους θα το σιχαίνεστε.»
Και τα οστρακοειδή βρίσκονται μέσα σε αυτά..
Το Λευιτικό 11 απαγορεύει ένα τόνο ζώα να φαγωθούν. Εκτός από τα οστρακοειδή και τα γουρούνια, λέει επίσης, δεν μπορείς να φας καμήλα, ασβό, λαγό, αετό, γύπα, γεράκι, κοράκι, στρουθοκάμηλο, κουκουβάγια, γλάρο, πελεκάνο, πελαργό, ερωδιό, νυχτερίδα, φτερωτά έντομα που περπατούν σε τέσσερα πόδια εκτός αν έχουν αρθρώσεις (όπως οι ακρίδες), αρκούδα, τυφλοπόντικα, ποντίκι, σαύρα, κροκόδειλο, χαμαιλέοντα και σαλιγκάρι.

11. Η γυναίκα σου υπερασπιζόμενη την ζωή σου σε ένα καυγά αρπάζει τα γεννητικά όργανα αυτού που σου επιτίθεται. Δεν πρόκειται για φάρσα. Το Δευτερονόμιο αφιερώνει στην πραγματικότητα δύο στίχους σε αυτό το ακριβές σενάριο:
Δευτερονόμιο 25:11-12 – «Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα τού ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του, τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί.»
Αυτό είναι αδύνατο να παρερμηνευτεί. Κυρίες μου, εάν ο σύζυγος σας έχει πέσει θύμα ληστείας, φροντίστε να κλοτσήσετε τον ληστή στα αχαμνά. Μόνο μην του τα πιάσετε με το χέρι και του τα ζουλήξετε. Αλλιώς το χέρι σας θα πρέπει να κοπεί…
Ως τελική παρατήρηση, γνωρίζω ότι εννέα από τις έντεκα αυτές αναφορές είναι στην Παλαιά Διαθήκη, την οποία οι χριστιανοί δεν είναι απαραίτητο να τηρούν σαν νόμο.
Και λέω: Αν πρόκειται να αγνοήσεις το τμήμα του Λευιτικού που απαγορεύει τα τατουάζ, το χοιρινό κρέας, τα οστρακοειδή, τα περίεργα κουρέματα, τον πολυεστέρα και το ποδόσφαιρό, πως μπορείς να δέχεσαι το 18:22 στίχο του Λευιτικού «Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα» ως άρρητο νόμο;
Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή εγώ προσπαθώ να εισάγω την λογική στον θρησκευτικό φανατισμό (ή τουλάχιστον, προσπαθώ να αντιμετωπίσω ένα μείγμα άγνοιας, μισαλλοδοξίας και ναρκισσισμού με την λογική).
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. Για ποιά Ευρώπη μιλάμε; Eυρωπαϊκή απαίτηση της η μετατροπή της χώρας μας σε απέραντο καταυλισμό μουσουλμάνων προσφύγων

  Μασκαρεύουν την γενοκτονία των Χριστιανών σε Ιράκ-Συρία με τον όρο «κατακλυσμιαία κρίση»


  Η ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
  Ενώ στη Μέση Ανατολή συντελείται «εθνοκάθαρση» από το Ισλάμ,
  στην Ελλάδα τα κόμματα συναινούν στην εγκατάσταση μουσουλμάνων

  Από τον
  Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
  Σύμφωνα με την αναφορά της αμερικανικής οργάνωσης Ανοικτές Θύρες, 4.136 χριστιανοί πολίτες δολοφονήθηκαν το προηγούμενο έτος σε 50 διαφορετικές χώρες λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, 2.625 συνελήφθησαν και κρατούνταν σε φυλακές χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και 1.266 εκκλησίες καταστράφηκαν, γκρεμίστηκαν ή κάηκαν [1].
  Στην κλίμακα των διωγμών πρωτοστατεί η Βόρειος Κορέα, ενώ η Ινδία και η Τουρκία καταλαμβάνουν τη 10η θέση και την 26η θέση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα βίαιης αποχριστιανοποίησης χωρών αποτελούν η Αιθιοπία και ο Λίβανος. Η πρώτη, από μία αμιγώς χριστιανική χώρα στο παρελθόν, σήμερα βρίσκεται στην 28η θέση της αντιχριστιανικής βίας λόγω της ραγδαίας αύξησης της επιρροής του Ισλάμ στη χώρα και της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης από τη γειτονική Σομαλία. Στη δεύτερη, 1.000.000 χριστιανών κατοίκων εκδιώχτηκε από τους μουσουλμάνους, κυρίως μετά την εγκατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων στη χώρα. Ενώ πριν από έναν αιώνα οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού, σήμερα ο αριθμός τους μόλις υπερβαίνει το 3%. Τα 2.000.000 των χριστιανών που ζούσαν στο Ιράκ πριν από την εισβολή των Αμερικανών στη χώρα συρρικνώθηκαν σε 250.000, ενώ εκτιμάται ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε ένας χριστιανός για δείγμα στο Ιράκ [2].
  Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη Συρία και στο Ιράν, όπου ο αριθμός των χριστιανών λόγω των φόνων και των μαζικών διωγμών μειώθηκε από 22% και 0,9% σε 11% και 0,3 % αντίστοιχα. Επίσης στην Αίγυπτο και τη Λιβύη τα πραξικοπήματα της Αραβικής Ανοιξης οργανώθηκαν από τη Δύση με τη βοήθεια των Αδελφών Μουσουλμάνων, φανατικών διωκτών των Κοπτών.

  συνεχεια εδω https://ellinonea.blogspot.com/2019/05/blog-post_72.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ************************************************************
  1) Εσύ που έγραψες αυτό το άρθρο, έχεις αντιληφθεί ότι αυτά που γράφεις αφορούν τα ήθη και έθιμα των τότε Εβραίων, δηλαδή των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης; ; ;

  2) Οι νόμοι και οι εντολές που καλούνται να εφαρμόσουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι καταγεγραμμένοι στη διδασκαλία του Χριστού, δηλαδή στην Καινή Διαθήκη κι όχι στην Παλαιά Διαθήκη.

  3) Αναφέρεις και δύο περιπτώσεις από την Καινή Διαθήκη.

  α) Περί διαζυγίου. Ο Χριστός ήταν σαφής στο θέμα αυτό. Δεν πρέπει το ζευγάρι να χωρίζει για ψύλλου πήδημα, αλλά μόνο στην περίπτωση μοιχείας.

  β) Περί πολυτελούς περιβολής. Όσα αναφέρονται στην επιστολή προς τον Τιμόθεο αφορούν την περιβολή που πρέπει να είναι σεμνή και λιτή, να αποφεύγεται δηλαδή η επίδειξη πλούτου και πολυτέλειας. Εσύ τι προτείνεις πάνω σ' ατό το θέμα; ; ;
  ***********************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προς 9.26
   Μήπως σ΄ έχουν ποτίσει ψέματα; Αντέχεις την αλήθεια;
   Άνοιξε την Α. Γραφή.

   Επί του Όρους ομιλία
   Ιησούς:
   ".....Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο του Μωυσή ή τη διδασκαλία των Προφητών. Δεν ήρθα για να καταργήσω αλλά για να συμπληρώσω. Συνεπώς σας διαβεβαιώ ότι, όσο υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα αλλάξει στον νόμο,.........."

   Κατά Ιωάννην 5.39
   Ιησούς:
   "ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς,
   [εννοεί προφανώς την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή ΔΕΝ είχε ακόμα γραφεί]
   ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·"

   "Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ."


   Ο Ιησούς λοιπόν, ως γνήσιος Ιουδαίος (προσήρχετο στην Συναγωγή, υπέστη και περιτομήν), όχι μόνον αποδέχεται πλήρως την ιουδαϊκή Π.Διαθήκη αλλά μας προτρέπει να την μελετούμε.

   Ο Ιησούς δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ, απλά την συμπληρώνει την Π. Διαθήκη.

   Διαγραφή