Πόσο θα κοστίζει η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης;

Το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ φέρνει σοβαρές αλλαγές στη διαδικασία ανανέωσης διπλώματος για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους επαγγελματίες οδηγούς.


Εκτός από τις βεβαιώσεις των αρμόδιων γιατρών (οφθαλμιάτρου, παθολόγου κτλ) οι πολίτες άνω των 74 ετών θα καλούνται να περνούν από εξέταση ανά τρία χρόνια (οι άνω των 80 ετών κάθε δύο χρόνια) , προκειμένου να διαπιστώνεται αν όντως είναι σε θέση να οδηγούν. Το ίδιο θα ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς άνω των 55 ετών.

Η ανανέωση για όσους είναι άνω των 65 ετών και κάτω των 74 ετών γίνεται χωρίς θεωρητική και πρακτική εξέταση, έπειτα από ιατρική εξέταση, κατά την οποία πρέπει να κριθεί ότι ο ενδιαφερόμενος πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις υγείας.

Χρειάζονται τρία παράβολα ανανέωσης τα οποία κοστίζουν 50 ευρώ, 30 ευρώ και 18 ευρώ.

Είναι απαραίτητα πιστοποιητικά παθολόγου και οφθαλμίατρου, τρεις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σε ότι αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 74 ετών που πρέπει να δώσουν εξετάσεις δεν έχει καθοριστεί το κόστος σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ. Ηλιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ?ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ^ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ^

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τέτοιοι μαλάκες είναι οι πιο πολλοί αρθρογράφοι εδώ μέσα..
  Για να βρεις ένα σωστό άρθρο, πρέπει να ψάχνεις με μεγεθυντικό φακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...