ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ – Μητροπολίτης Κηφισιάς: Ο Χόκινγκ έφυγε θαμπωμένος από τα επιτεύγματα του και γεμάτος έπαρση

Τουλάχιστον απορία δημιουργούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλου καθώς στο κείμενό του που διαβάστηκε στις εκκλησίες περιέλαβε και τον Στίβεν Χόκινγκ.

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Σημειώνεται ότι ο διάσημος αστροφυσικός που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο ήταν δηλωμένος άθεος καθώς σε ομιλία του σε φεστιβάλ στην Τενερίφη της Ισπανίας το 2014 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Πριν την κατανόηση της επιστήμης, είναι φυσικό να πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν. Αλλά τώρα η επιστήμη μας προσφέρει μια πιο πειστική εξήγηση. Αυτό που ενοούσα όταν έλεγα ότι “θα γνωρίζαμε τη σκέψη του Θεού” ήταν ότι θα γνωρίζαμε όλα όσα ο Θεός θα ήξερε αν υπήρχε Θεός, που δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

loading...

16 thoughts on “ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ – Μητροπολίτης Κηφισιάς: Ο Χόκινγκ έφυγε θαμπωμένος από τα επιτεύγματα του και γεμάτος έπαρση

  1. Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας, δίδαξε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Η προσφορά του στην επιστήμη, στην ανθρωπότητα, είναι τεράστια. Αγωνίστηκε γιά να ξεπεράσει την αναπηρία του, δημιούργησε οικογένεια, μεγάλωσε, σπούδασε και απεκατέστησε τρία παιδιά.
    Εσύ κύριε Κύριλλε τι έχεις κάνει στην ζωή σου;
    Που εργάστηκες;

    Τρυφηλή ζωή.
    Από τις μαξιλάρες στον καναπέ, την πολυθρόνα, την μερσεντές, τον θρόνο και τούμπαλιν.
    Παχυλό μισθό του δημοσίου.
    Ταϊζεις κοιλιές και προγούλια;

  2. Εάν μπορούσαμε να αναγκάζουμε με κάποιο τρόπο τους ανθρώπους να λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ελέγχαμε πόσοι παπαδες σήμερα πιστεύουν πραγματικά στο Θεό.

  3. Η Παγκοσμιοποίηση αγκαλιάζει και ανεβάζει όσους την υπηρετούν, κατακρίνει όσους δεν την υπηρετούν.
    Ο ένας δεν πίστευε στην ύπαρξη του Θεού, ο άλλος πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού.
    Ο νοών νοείτω.

  4. Εάν πιστεύεις εσύ πραγματικά στον Θεό, αυτό αρκεί. Δεν χρειάζεται να πιστεύει κανείς άλλος.

  5. Mην κουράζεστε άδικα..!..Οι…ιερές μπίζνες πάνω απ' όλα…

    …και ο νοών νοήτω.

  6. Ευριπίδης Μπίλλης
    Αξίζει να ασχοληθούμε για την αθεΐα του Stephen Hawking και όχι βέβαια με αυτούς που έφαγαν μπριζόλες τη Μεγάλη Παρασκευή.

    Ο γράφων, ίσως όσο κανείς άλλος μελέτησε και ανέλυσε τα γραφόμενα του Stephen Hawking. Τα περισσότερα εξαιρετικά. Όμως …

    Στη σελίδα 14 (χαρτόδετη Ελληνική έκδοση του3/2000, ISBN-960-7778-18,
    Καταλήγει: «Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο χρόνος είχε μία αρχή, στη Μεγάλη έκρηξη, με την έννοια ότι οι προηγούμενες χρονικές στιγμές απλώς δεν είναι ορισμένες».

    Δηλαδή δέχεται ότι εκτός από τον χρόνο έναρξης του σύμπαντος υπήρξαν χρονικές στιγμές που δεν μπορούν να οριστούν.

    Στη συνέχεια συνδέει και αυθαιρετεί λέγων ότι σε ένα αμετάβλητο σύμπαν η αρχή του χρόνου είναι κάτι που πρέπει να επιβληθεί από ένα ον έξω από το Σύμπαν, αφού όπως λέει, δεν υπάρχει «φυσική» αναγκαιότητα να επιβάλλει την ύπαρξη της.

    Επειδή όμως, γράφει, το σύμπαν διαστέλλεται «μπορεί», λέει, «να υπάρχουν φυσικοί νόμοι που επιβάλλουν μιαν αρχή του χρόνου», και ένα διαστελλόμενο σύμπαν «βάζει», λέει, «χρονικούς περιορισμούς στη παντοδυναμία ενός Θεού».

    Παρατηρούμε ότι η Θεωρία της Μεγάλης έκρηξης στην οποία κατέληξε αργότερα και ο ίδιος προκύπτει και από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Αφού ο Αϊνστάιν απέδειξε την σχετικότητα του χρόνου και απεδείχθη ότι όλοι οι κινούμενοι παρατηρητές μετρούν πάντα την ίδια ταχύτητα του φωτός .

    Ως αναφέρει (σελίδα 62) για αντικρουστεί η ύπαρξη ενός Θεού της θεωρίας της Μεγάλης έκρηξης, προτάθηκε από επιστήμονες η ονομαζόμενη «θεωρία σταθερής κατάστασης» (από τουςHerman Bondi kai Fred Hoyle). Όπως όμως αναφέρει στη σελίδα 63 λόγω πειραματικών δεδομένων (μετρήσεων) η θεωρία σταθερής κατάστασης έπρεπε να εγκαταλειφθεί.

    Στη σελίδα 66 γράφει ότι ο ίδιος και ο Penrose απέδειξαν ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις η στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης υπήρξε. Πράγμα που όπως λέει σήμερα (το 1996) όλοι δέχονται τη Μεγάλη Έκρηξη, εκτός από εκείνον που «άλλαξε γνώμη». Ισχυριζόμενος ως προϋπόθεση, γράφει, ότι το Σύμπαν «περιέχει πλήρως τον εαυτόν του». Οπότε δεν υπάρχει λόγος, καταλήγει, στην ύπαρξη δημιουργού. Περίπου δηλαδή επανέρχεται σε τροποποιημένη θεωρία σταθερής κατάστασης.

    Για να αποδείξει την αυθαιρεσία του ισχυρίζεται ότι με συνδυασμό της Γενικής Θεωρίας της σχετικότητας με την αρχή της απροσδιοριστίας της κβαντικής θεωρίας θα οδηγήσει σε μία Ενοποιημένη Θεωρία της Φυσικής που θα εξηγεί τα πάντα και λέει αυθαίρετα, θα αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε η Μεγάλη Έκρηξη που οδηγεί σε Δημιουργό.

    Θα πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από το είδος πλύσης εγκεφάλου, ότι πριν τη μεγάλη έκρηξη ουδέν υπήρξε, χρησιμοποιούνται και άλλα παρόμοια.

    Πχ ότι το σύμπαν επεκτείνεται σε «μηδενικό» χώρο και δημιουργεί χώρο μαζί με δημιουργία χρόνου. Ως αποτέλεσμα του ότι το σύμπαν μας έχει το δικό του χώρο και χρόνο. Η επέκταση του όμως σε μηδενικό χώρο δεν στέκει σε ανθρώπινη λογική. Δεκτόν το ότι ο χώρος και ο χρόνος όπου επεκτείνεται ανήκουν στον σύμπαν μας αλλά ο μηδέν πριν χώρος μη αντιληπτός λογικά.

  7. ΚΑΘΕ ΑΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ,ΑΙΣΧΡΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ,ΤΙΜΙΟ,ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..

  8. ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟΝ ΚΛΑΨΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΔΗΛΩΝΕ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΥΤΩΝ ΚΛΠ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ. ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ? ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΜΕ ΤΙΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟ ΜΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΛΛΗΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ΕΤΣΙ? ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΡΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΟΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΞΑΛΟΥ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝΕ ΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ?

  9. Ουαί υμιν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Κατά τα άλλα ο Θεός σας είναι ο Θεός της Αγάπης.

  10. @11.28
    Αυτά να τα πεις στους παπαδες. Που κατηγορούν τον καθένα ως νέοι ιεροεξεταστές.

  11. Είναι φανερό. Ο τελευταίος/α που σε παράτησε ήταν άθεος/η.

  12. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΌ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;

  13. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ.
    ΟΛΟ ΜΑΜ, ΚΑΚΑ, ΝΑΝΙ, ΠΛΗΤΤΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ….ΓΑΛΛΙΚΑ.

  14. Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε. Αυτοί που μιλάνε για Θεό κάνουν και τα αισχη

Comments are closed.