Πώς το Ντουμπάι κατάφερε να γίνει τόσο πλούσιο;

Το Ντουμπάι είναι σήμερα ένα παγκόσμιο εμπορικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, καθώς επίσης και δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η υπερβολή του αραβικού νεοπλουτισμού έχει γίνει συνώνυμο του.
Πώς όμως κατάφερε από ένα Εμιράτο στο οποίο οι κάτοικοι του πεινούσαν και αναγκάζονταν να το εγκαταλείψουν για να επιβιώσουν να εξελιχθεί σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα;

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον μικρό βίντεο απ’ το CNBC που καταγράφει την πορεία του Εμιράτου και τις καθοριστικές επιλογές που έκανε η ηγεσία του τις τελευταίες δεκαετίες αλλάζοντας τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού  

loading...

3 thoughts on “Πώς το Ντουμπάι κατάφερε να γίνει τόσο πλούσιο;

  1. Μεχρικαι τα εκατομμυρια απο τις πειρατειες που γινονται ακομα και σημερα μεχρι και τα ναρκοδολλαρια ολα εκει κατεληγαν απο πολυ παλια μεχρι και σημερα.
    Πριν απο το Ευρω πηγα στο ντουμπαι για να ξεφορτωσουμε με το πλοιο που δουλευα τοτε.
    Βγηκα εξω και πηγα σε ενα 'σαραφη' για να χαλασω δολλαρια να παρω ντοπια γιατι ηθελα να αγορασω κατι πραγματα που εκει ειναι αφορολογητα (τριχες κατσαρες) οποτε ακομα θυμαμαι την εμβληματικη θωρια του γερου σαραφη με την γκελεμπια που μολις χαλασα καμια 200 δολλαρια απο οτι θυμαμαι με ρωταει η μαλλον ειπε μια λεξη με το που ειδε την φατσα μου Γιουναν? (Ελλημας?) Ναι του λεω και με ρωταει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τελις τσουβαλα? ψιλοτρελενομαι εγω τι ειναι τσουβαλα προσπαω να σκεφτω καμια τσουβαλα κοκα η χασισι? και πριν πω οτιδηποτε σηκωνετε τραβαει μια κουρτινα και μου δειχνει καμια 30αρια να πω λιγα ητανε τσουβλια γεματα με χιλιαρικα Ελληνικα!! Πηγα πιο μεσα τα επιασα τα κυτταζα στο φως Ελληνικα χιλιαρικα ηταν!!!
    Ποσο τον ρωταω? τοσα μου λεει στο δολλαριο οποτε παιρνω το μηχανακι απο το γραφειο του το χτυπαω εβγαινε 400 δρχ σε συγκριση με τα δολλαρια που μου ζηταγε δηλάδη ενα χιλαιρικο για να το αγορασω κοστιζε 400 δρχ! Δεν ειχα πολλα δολλαρια μαζι μου ειχα αλλα 600 ακομα οποτε του λεω βαλε τα μετρησε γεμισα τις τσεπες αλα εβαλα και σε μια χαρτοσακουλα που μου εδωσε τελειωσα με τα ψωνια και γυρισα στο καραβι. Ημουν ο μονος που βγηκε εξω τι εγινε μεγαλε οι συναδελφοι τι ψωνισες? τους εδειξα την καμερα που ειχα παρει μετα αρχισα να βγαζω χιλιαρικα απο τισ τσεπες απο την χαρτοσακκουλα τρελαθηκαν τι ειναι αυτα που τα βρηκες και τα λοιπα μολις τουσ εξηγησα αρχισανε ολοι αμαν δεν το ξεραμε αρχισαν να λενε τα δικατους τρελαθηκανε. την αλλη μερα φυγαμε αφου ειχαμεξεφορωσει τα κοντεινερ και αρχισανε οι θεωριες για το ΠΩΣ βρεηκν τοσα τσουβαλια ελληνικα χιλιαρικα στο Dubai? Ακομα δεν εχω καταλαβει.

  2. ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ
    ΕΤΡΙΒΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ
    ΚΑΛΛΟΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ
    ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ ΛΑΙ ΟΙΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΤΑ ΞΥΝΕΙ

  3. ΣΩΣΤΟΣ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. (Ο ΑΝΩΘΕΝ ΕΙΜΑΙ)
    ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ''ΒΙΤΣΑ'' ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΜΑΘΗΜΑ -ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΡΓΑ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΟΛΗΣΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΥΦΥΟΣΚΟΠΙΑ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥ ΣΕ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΡΧΙΔΟΚΛΑΝΙΕΡΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΣΑΜΗ!!! ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 3-4 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ. ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ….ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

Comments are closed.