Ο καρκίνος πεθαίνει όταν τρώμε αυτές τις 7 τροφές. Ώρα να τις βάλουμε στη διατροφή μας!

Ένα ιατρικό portal ισχυρίζεται ότι αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δρουν κατά των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη όγκων. Τα τρόφιμα αυτά μπορούμε εύκολα να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας μενού, και δεν είναι άλλα από τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το κάρι, τα βατόμουρα, το πράσινο τσάι, τη μαύρη σοκολάτα και τον καφέ.

Οι επιστήμονες είναι επίσης βέβαιοι ότι αυτά τα 7 τρόφιμα είναι πιο αποτελεσματικά από τη χημειοθεραπεία.

Ποια είναι η κρυφή τους δύναμη;

Υπάρχει μια απλή εξήγηση: Εμποδίζουν την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα και έχουν αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες. Η αγγειογένεση είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία σχηματίζονται στο σώμα. Σε ορισμένες περιόδους της ζωής αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται, όπως στα νεογέννητα μωρά για παράδειγμα, ενώ στους ενήλικες η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις- όταν το άτομο είναι τραυματίας και οι ιστοί του πρέπει να αποκατασταθούν.

Με αυτή τη διαδικασία τα καρκινικά κύτταρα τροφοδοτούνται επίσης με θρεπτικές ουσίες και εξαπλώνονται μέσω του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται όλο και περισσότερα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, διεγείρουν τη διαδικασία της αγγειογένεσης. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα καρκινικά κύτταρα απελευθερώνουν τους ενεργοποιητές της αγγειογένεσης. Τα μόριά τους ωθούν το σώμα στη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων τα οποία θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό των καρκινικών κυττάρων με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

Υπάρχουν κοινά φάρμακα τα οποία δρουν ως αναστολείς της αγγειογένεσης, τα οποία σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, δεν προσβάλλουν τα υγιή κύτταρα. Απλώς αποτρέπουν το σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων.

Το σημαντικό ερώτημα είναι: Πώς μπορούμε να δράσουμε κατά του καρκίνου;

Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά αρχικά θα πρέπει να επιλέξουμε τα σωστά τρόφιμα που θα σταματήσουν την ανάπτυξη των όγκων σε πρώιμο στάδιο.

Τα τρόφιμα που σταματούν την αγγειογένεση:

Οι ντομάτες

Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μαγειρεμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας πάνω από 4 φορές το μήνα είχαν 50% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που έχει αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες.

Σε αντίθεση με τη βιταμίνη C, το ποσό του λυκοπενίου στη ντομάτα αυξάνεται όταν επεξεργάζεται σε υψηλές θερμοκρασίας ή όταν μαγειρεύεται με λάδι.

Το κάρυ

Το μπαχαρικό που λιώνει το λίπος και είναι εξαιρετικά υγιεινό.

Το κόκκινο κρασί

Ο φλοιός του σταφυλιού περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Επιβεβαιώνεται ότι σκοτώνει τα βακτηρίδια, προλαμβάνει τον καρκίνο, αυξάνει την διάρκεια ζωής των ζώων, απομακρύνει τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, δρα ενάντια σε μύκητες και ιούς, βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία, βελτιώνει τη συγκέντρωση και πολλά άλλα. Τα 225ml κόκκινου κρασιού περιέχουν περίπου 640mcg ρεσβερατρόλης.

Δύο αγαπημένα ποτά που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες είναι ο καφές και τοπράσινο τσάι.

Τα βατόμουρα προστατεύουν, επίσης, από διάφορες μορφές καρκίνου. Εμποδίζουν τη διαδικασία της αγγειογένεσης και να μειώνουν το οξειδωτικό στρες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών.

Αν θέλετε να καταναλώνετε κάτι γλυκό και υγιεινό, τότε η μαύρη σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή, δεδομένου ότι κάνει καλό στην καρδιαγγειακή υγεία, βοηθάει στην καλή διάθεση και ταυτόχρονα δρα κατά των καρκινικών κυττάρων.

loading...