ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος

Διαστάσεις εθνικής κρίσης έχει πάρει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και "ELDORADO GOLD".
1. Ως γενική αρχή διαφωνούμε με τις μεγαλοστομίες και με τον πόλεμο των δηλώσεων.
Η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα κάνει συνεχή λάθη και βέβαια τα ίδια και ακόμη χειρότερα κάνει η εταιρεία, η οποία δεν διστάζει να εκβιάζει καταστάσεις και να αξιοποιεί επικοινωνιακά όσες δυνατότητες έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
2. Όλα αυτά σε μία ευνομούμενη χώρα θα είχαν ελαχιστοποιηθεί στις απολύτως αναγκαίες ανακοινώσεις, για την ενημέρωση των μετόχων και των επενδυτών και για την σταθερότητα του οικονομικού περιβάλλοντος, εάν κινδύνευαν όλες οι πλευρές να
υποστούν κυρώσεις για όσα δημοσιοποιούν ανεύθυνα.
3. Η “κοινωνία αξιών” είχε εκφράσει έγκαιρα τις αντιρρήσεις της για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις κακές συμφωνίες που υπέγραψαν και οι οποίες δέσμευαν το Ελληνικό δημόσιο.
( https://koinoniaaxion.gr/…/%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%…/ )
4. Η εταιρεία αδιαφορώντας για τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες (ακόμη και από αυτές τις κακές) που υπέγραψε, και με την διαπίστωση ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα έχει μία από τις μεγαλύτερες περιεκτικότητες σε χρυσό από όλα τα μεταλλεία της, θεώρησε ότι ακολουθώντας μία παρελκυστική στρατηγική σταδιακών παράνομων επεκτάσεων και διεκδικήσεων, θα επέβαλε “de facto” την θέλησή της σε μία χώρα που χειμάζεται επιχειρηματικά και επενδυτικά. Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια φορο-αποφυγής.
5. Πέραν όλων αυτών, είναι ανήκουστο να γίνονται εσφαλμένες αναφορές (από όλους, εταιρεία-κυβέρνηση & αντιπολίτευση), όσον αφορά τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στις δραστηριότητες της εταιρείας στην περιοχή, οι οποίες είναι ανακριβείς και κυμαινόμενες με διαφορά χιλίων και πάνω ανθρώπων!
6. Όλα αυτά δεν αποσείουν τα σφάλματα της κυβέρνησης η οποία είχε εκτεθεί από την αρχή, όταν με την ψηφοθηρική της πολιτική και την δογματική της ιδεολογία αντιπαλεύτηκε σκληρά το σύνολο της επένδυσης.
7. Σήμερα καλείται να ορθολογικοποιήσει την πολιτική της προς όφελος της οικονομίας της χώρας, να αφήσει κατά μέρος τα ψηφοθηρικά επικοινωνιακά παιχνίδια και να κινηθεί με βάση τους νόμους.
Ο στόχος της δεν μπορεί να είναι να σταματήσει η επένδυση και η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως διατείνονται και μεθοδεύουν κορυφαία στελέχη της και σύμβουλοι.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει χωρίς τεχνητά προσκόμματα και γελοία γραφειοκρατία την τήρηση των υποχρεώσεων της εταιρείας επί τη βάσει των συμφωνιών, την συμμόρφωσή της με τους περιβαλλοντικούς όρους (ας αναθέσει συγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη -πέραν αυτήν της εταιρείας - στο Πανεπιστήμιο ή σε έγκυρο διεθνή ανεξάρτητο φορέα), και την αντιμετώπιση της επιτελούμενης φορο-αποφυγής.
8. Και όσον αφορά την τοπική κοινωνία, πολύ αργά την σκέφθηκαν όλοι τους (παλαιές και νέες κυβερνήσεις), αφού θα μπορούσαν να την έχουν ρωτήσει έγκαιρα, ακόμη και με τοπικό δημοψήφισμα.
Γιατί αυτή είναι που θα υποστεί τις οιεσδήποτε επιβαρύνσεις και έχει ζωτικότερα ενδιαφέροντα (και ωφελήματα) από οιονδήποτε άλλον.
Τα τοπικά δημοψηφίσματα προβλέφθηκαν στο Σύνταγμα και γι ανάλογες (και όχι μόνο) περιπτώσεις. Κι εάν κάποιος πει: «τι γίνεται εάν το δημοψήφισμα έβγαζε παραπλήσια ποσοστά για το υπέρ ή το κατά (π.χ. 48% -52% κλπ)», θα πρέπει να γνωρίζει ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και το συνολικό θεσμικό πλαίσιο έχουν σκοπό να προστατεύουν κάθε πολίτη της χώρας και από την τυραννία της πλειοψηφίας.
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ
9. Οι οιεσδήποτε συμφωνίες συνάπτονται θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε σύννομες , αλλά και να μην εφαρμόζονται καταχρηστικά, και γι αυτό πρέπει να διενεργούνται τακτικά έλεγχοι, για το εάν τηρούνται ή όχι.
10. Τότε και μόνο τότε δεν θα επιτρεπόταν σε οιαδήποτε εταιρεία να καταστρατηγήσει τις συμφωνίες, ούτε θα υπήρχε αμφισβήτηση στο πολιτικό μας σύστημα και τότε η χώρα δεν θα ήταν μπανανία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]