Μήνυμα Lavrov προς Ελλάδα, Kύπρο: «Περίεργη» αλλαγή στάσης – Από φίλοι εχθροί, δεν είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων

 

Σημαντικό μήνυμα προς την Ελλάδα και την Κύπρο απέστειλε μέσω Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov… εκφράζοντας σειρά ερωτημάτων για την αλλαγή στάσης… της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες.

Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων.

Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη.

Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».  

«Υβριδικός πόλεμος»

Στο μεταξύ, νωρίτερα, νέα βέλη κατά της Δύσης για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία εκτόξευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, σε δηλώσεις του από τη Νότια Αφρική, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ειδικότερα, ο Lavrov δήλωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως «υβριδικός πόλεμος», αλλά πλησιάζει σε πραγματικό, καθώς κατηγόρησε τη Δύση διότι έστειλε όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως οι όροι «λίγο-πολύ εκπληρώνονται», ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την εξαγωγή των δικών της αγροτικών προϊόντων.

Την ίδια στιγμή, ο Lavrov σημείωσε πως η Ουκρανία απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και όσο περισσότερο αυτό συνεχίζεται τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η επίλυση του ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, αλλά η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι δεν βλέπουν κανένα σημάδι από τη Μόσχα ότι εννοεί τις διαπραγματεύσεις και υποπτεύονται ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ανασυνταχθεί έπειτα από μια σειρά ήττες.

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής

Τέλος, ο Lavrov ανέφερε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί «σκάνδαλα» σχετικά με τις κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας κατά επίσκεψή του στην Πρετόρια, όπου ρωτήθηκε για την κριτική σχετικά με τις ασκήσεις, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τα στρατιωτικά γυμνάσια.

loading...