Μας κυβερνούν έξυπνοι που μας κοροϊδεύουν ή ηλίθιοι;

Είναι αυτονόητο η κάθε κυβέρνηση να θέλει να παρουσιάζει ένα success story. Ο κ.Τσακαλώτος όμως το τερμάτισε. Όταν περιγράφει μια τέτοια εικονική πραγματικότητα (ΑΝΤ1) δύο τινά συμβαίνουν.
‘Η όντως τα πιστεύει αυτά που λέει οπότε δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες ως προς την αντιληπτικότητα του στην διαχείριση ενός τόσου κρίσιμου υπουργικού χαρτοφυλακίου που είναι η ελληνική οικονομία, μετά από οχτώ χρόνια κρίσης. ‘Η θέλει πάση θυσία να παραμείνει στη θέση του οπότε χορεύει στους ρυθμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ένθερμος θιασώτης των ξένων επενδύσεων, έτοιμος να τους στρώσει red carpet. Λίγες ημέρες μετά Ελληνικό, Σκουριές, επενδύσεις από το ΚΑΤΆΡ, Αφάντου κλπ αποκαλύφθηκε ότι βρίσκονται σε αποδρομή.
Τυχαίο είναι ότι ο ίδιος υπουργός –ο κ.Τσακαλώτος- είχε απειλήσει ότι αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 9.000 ευρώ θα αρνηθεί να στείλει τη ρύθμιση στη βουλή και θα παραιτηθεί από τη θέση του; Το αφορολόγητο κατρακύλησε στα 5.600 ευρώ και δεν μάτωσε μύτη. Success story ήταν και αυτό.
Σήμερα είναι τόσο βαρύ το κλίμα στον τομέα των επενδύσεων που κανένας σοβαρός οικονομικός αναλυτής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πρόβλεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή την υπεραισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα. Ολοι συμφωνούν –κυβέρνηση και αντιπολίτευση- ότι στην ελληνική οικονομία μπορεί να έχει εφαρμογή η ιδιότυπη θεωρία του ελατηρίου. Να υπάρξει μία έκρηξη επενδύσεων. Μόνο που η παρούσα κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι πως θα σφηνώσει ακόμη περισσότερο το ελατήριο. Ο Αλέξης Τσίπρας όμηρος των συνιστωσών και να θέλει, δεν τον αφήνουν. Με εξαίρεση κάποιες φωτεινές αναλαμπές του, υποκύπτει στις πιέσεις τους και επιδίδεται σε επικοινωνιακά άλματα για να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα της κυβέρνησης και του κόμματος του.
Ο Αμερικανός συγγραφέας Μάρκ Τουέιν είχε πει «μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά». Θέλω να πιστεύω ότι στην δική μας περίπτωση τουλάχιστον συμβαίνει το πρώτο…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Τσακαλώτος είναι πράγματι ένας έξυπνος άνθρωπος που νομίζει ότι απευθύνετε σε ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , θεωρεί ότι όλοι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και αυτός είναι ένας χαρισματικός ηγέτης ,χωρίς να μπορεί να καταλάβει ότι είναι η επιτομή του ΓΥΜΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]