Πρόκληση Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί «de facto» καταστάσεις στο Αιγαίο, διαμηνύει ο ΥΠΕΞ της γείτονος - Θέτει ζήτημα κυριαρχίας νησίδων στο
Αιγαίο και αφοπλισμού νησιών - Τζανακόπουλος: Δεν επιτρέπουμε αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών και των ελληνικών συνόρων

Στη ρητορική αμφισβήτησης των διεθνών Συνθηκών επιμένει η Τουρκία, δια στόματος, αυτή τη φορά, του υπουργού της των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, απαντώντας σε επερώτηση στην τουρκική Βουλή, είπε ότι υπάρχουν σειρά αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είναι και το καθεστώς κυριαρχίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, καθορισμένα από μια διεθνή συμφωνία, η οποία να είναι σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα» υποστήριξε συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως ανέφερε, οι διεθνείς Συνθήκες που αφορούν στην κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, ενώ υπογράμμισε πως οι Συνθήκες αυτές περιέχουν αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη κυριαρχία και τον αφοπλισμό των νησιών.

«Υπό την έννοια αυτή, το πρόβλημα αφορά στην ερμηνεία των άρθρων που αναφέρονται στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα στο Αιγαίο συζητούνται στο πλαίσιο των υφιστάμενων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί δίκαιη λύση σε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά δικαιώματα και συμφέροντά της».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως από το 1996 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φέρνει στην επικαιρότητα τα ζητήματα αναφορικά με το Αιγαίο και τις θέσεις του για λύση με διάφορες ανακοινώσεις και σημείωσε.

«Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξαγγείλει ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε de facto καταστάσεις που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει η Ελλάδα πάνω σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με αμφισβητούμενο καθεστώς και ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν μπορούν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα από νομική άποψη. Παράλληλα με τις εξαγγελίες αυτές, οι απόψεις μας διατυπώνονται σε κάθε επίπεδο προς τις ελληνικές αρχές, ενώ διαβιβάζονται από το υπουργείο Εξωτερικών διαβήματα διαμαρτυρίας με σκοπό να καταγραφεί και γραπτώς η στάση μας».

Τζανακόπουλος: Δεν επιτρέπουμε αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών και των ελληνικών συνόρων

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμιά αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, ούτε των ελληνικών συνόρων, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει ότι, δήθεν, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, ούτε διεθνείς συνθήκες σε ισχύ, ισχυρισμό τον οποίο ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ακραία άποψη» που δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αυτές είναι απόψεις, οι οποίες είναι ακραίες, είναι απόψεις οι οποίες δεν βοηθάνε στο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο εμείς θέλουμε να εμπεδωθεί» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε: «Και θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και διεθνείς συνθήκες οι οποίες ορίζουν και νομικά και τελεσίδικα όλα αυτά τα ζητήματα. Βεβαίως η Τουρκία, κατά την προσφιλή της τακτική, αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, αμφισβητεί νομικά κεκτημένα, όμως από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε καμία τέτοια αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, αλλά ούτε και των ελληνικών συνόρων. Η δική μας προσπάθεια είναι πάντοτε σε ένα κλίμα συνεννόησης και σε ένα κλίμα διαλόγου να προσπαθούμε να επιλύουμε όποια ζητήματα τίθενται, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση νομικών τετελεσμένων αλλά και διεθνών συνθηκών».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ Ο ΡΗΜΑΔΟΥΡΟ..!..ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΙΧΤΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΑΧΤΟΙ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ....ΔΥΣΤΡΥΧΖΩΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλέξη πες αλεύρι,
  Ο Τσαβούσογλου σε γυρεύει ...
  Γαμω το συριζανελ σας, αυτό το ανθελληνικό έκτρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]