Νωρίτερα έρχεται η ψυχρή εισβολή – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Το κρύο που αναμενόταν για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, φαίνεται πως θα έρθει νωρίτερα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, η «ψυχρή εισβολή» θα πραγματοποιηθεί από ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως έγραψε στο προφίλ του στο facebook ο κ. Αρναούτογλου «Οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Αρναούτογλου έγραψε ότι ο καιρός θα είναι «χριστουγεννιάτικος» στις 25 Δεκεμβρίου, σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Βόρεια ορεινά.

Την Τρίτη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθεί και παγετός.

O καιρός σήμερα
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Παγετός θα σημειωθεί έως και το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου στα κεντρικά ορεινά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 9, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 11, στα κεντρικά από 3 έως 14, στα νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 16, και στην Κρήτη από 7 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Παγετός θα σημειωθεί έως και το πρωί στα ορεινά του νομού. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Παγετός θα σημειωθεί έως και το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς.

loading...