ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

ΓΙΑΤΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;  

Η Ευρώπη ως μέτοχος της Ελληνικής ιδέας
Μέρος Β΄


Γράφει ο Στέργιος Π. Ζυγούρας


Πώς χτίζεται η προπαγάνδα: Σύμφωνα με τον Finlay, την εποχή του Ηράκλειου η Γραικία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή (χριστιανική) κατοχή, ενώ μετά το 717 η αυτοκρατορία μετατρέπεται σε Γραικική ή Βυζαντινή (ελληνοχριστιανική).

Το 1821 ανασταίνεται η αρχαία Γραικία! Άραγε, την ίδια γνώμη είχε και ο Ανδρούτσος, στον οποίο αρχικά είχε προσκολληθεί;

Υπάρχει άλλη εξήγηση στην σύγκρουση δημοκρατίας-τραπεζών;

Ένα από τα βασικότερα κομμάτια του παρελθόντος που λείπει, τόσο στους Έλληνες όσο και στους λοιπούς Ευρωπαίους, είναι η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης. Ενός γεγονότος που ξεκίνησε και εξελίχθηκε ως διεθνές γεγονός για να καταλήξει και να αποτυπωθεί, τελικά ως εθνικό (με την στενή έννοια).

 Η γνώση της διεθνούς σύγκρουσης γύρω από το κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονός του 21 θα ήταν καταλυτική για την αποσαφήνιση τόσο των δυο συγκρουόμενων πλευρών, όσο και των όρων “αναγέννηση-διαφωτισμός-παράδοση-νεωτερικότητα”. Κι αν οι Έλληνες έχουν δυνατότητες να καταλάβουν ευκολότερα το τι συνέβη πριν δυο αιώνες, οι δυτικοί έχουν σοβαρότατη αδυναμία, καθώς η Επανάσταση θεωρείται γι’ αυτούς κεφάλαιο της “ξένης” ιστορίας και η γνώση τους είναι καθαρά μονόπλευρη. Και η πλευρά που αποτυπώνει την ιστορία έχει αποκρύψει, έχει αντιστρέψει, έχει ρίξει τόνους ψεμάτων στο θέμα “Ελληνική Επανάσταση / Αναγέννηση”, προβάλλοντας αναπόδεικτα κεντρικά τσιτάτα ψυχολογικού τύπου και αποφεύγοντας την πλούσια τεκμηρίωση που καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα και ο τίτλος στην Δύση είναι διαφορετικός (και ως ένα σημείο έχει επιβληθεί στην ελληνική βιβλιογραφία). Λέγεται “Αγώνας / Πόλεμος της Γραικικής Ανεξαρτησίας” και περιγράφεται ως νεωτερικός κοινωνικός αγώνας για ανεξαρτησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συγκρότηση έθνους (κράτους) ελληνόφωνων που έπαψαν να έχουν κρατική υπόσταση όταν ο Φίλιππος Β΄ νίκησε στην μάχη της Χαιρώνειας Αθηναίους, Θηβαίους και συμμάχους.

Τα σημερινά ψέματα τα βλέπουμε, έστω με δυσκολία. Τα παλιότερα; Ένας πόλεμος ξεκινάει με βολές από μακριά, ώστε να φθαρεί κατά το δυνατόν περισσότερο ο εχθρός, πριν ξεκινήσει η κύρια -εκ του συστάδην- μάχη. Κάποτε ξεκινούσε με τόξα, βαλίστρες, καταπέλτες, αργότερα με το πυροβολικό, την αεροπορία και τους πυραύλους. Στο πλαίσιο ενός προκαταρκτικού προπαγανδιστικού πολέμου λειτούργησε το 2011 η πυροβολαρχία των ευρω-μμε κατά των “διεφθαρμένων” Κυπριακών Τραπεζών.

Ακολούθησε η κατάσχεση μέρους του διεφθαρμένου προϊόντος. Αντίστοιχη λειτουργία είχε για την Ελλάδα η προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ κατά των διεφθαρμένων-τεμπέληδων Ελλήνων που “εξουσιοδότησαν” τους Σημίτη-Χριστοδουλάκη να αλλοιώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία, να κοροϊδέψουν τον τίμιο βορρά και να ξοδεύουν τα ευρώ του χωρίς να παράγουν τίποτε. Ακολούθησε ο εκβιασμός του κρατικού δανεισμού με αντάλλαγμα τις “μεταρρυθμίσεις”. Το πλέον σημαντικό: Η επίθεση αυτή που συνδυάστηκε με χυδαιότατη επίθεση εναντίον του ελληνικού πολιτισμού, διέφερε από την αντίστοιχη του 1750-1850.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. je ne sui pa Europe
  je sui iaslamofasistaria e tsirakia de Amerikien

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Παγκοσμιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο για τις λαϊκές μάζες.
  Θα μετατρέψει τις λαϊκές μάζες σε εξαθλιωμένες μάζες.
  Το σχέδιο εφαρμόζεται. Δεν το βλέπετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]