Χάθηκε η "μάχη" για τη φέτα και τις ελιές Καλαμών - Οριστικά εκτός πλαισίου προστασίας


Οριστικά εκτός πλαισίου προστασίας από την εμπορική συμφωναία της ΕΕ με τον Καναδά φαίνεται πως βρίσκονται φέτα και ελιές...
Καλαμών. Υπάρχουν φόβοι ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ως μία μορφή "δεδικασμένου", με ανάλογες επιπτώσεις στα ελληνικά προϊόντα και στις συμφωνίες της...

ΕΕ με Νότια Αφρική και ΗΠΑ.

Με τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά, που αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσες καναδικές εταιρείες παράγουν και εμπορεύονται ήδη λευκά τυριά με την ονομασία «φέτα» θα μπορούν να διατηρήσουν τον χαρακτηρισμό υπό τον όρο ότι θα απαλείψουν από τις συσκευασίες των προϊόντων τους τα σύμβολα που παραπέμπουν στην Ελλάδα και θα αναγράφουν τη χώρα παραγωγής.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα έχασε τη "μάχη" για τη φέτα και τις ελιές Καλαμών, σε αντίθεση με άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, οι οποίες διασφάλισαν την προστασία περίπου 140 προϊόντων, όπως το ροκφόρ και το γκούντα καθώς και μια σειρά άλλων τροφίμων και ποτών.

Πηγή
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

  1. σκατα στη φετα.καλα εκαναν.σταματατε να τρω τε αυτο το γαμοπροιον που ειναι γεματο λιπη και παιθενη ο κοσμος καθε μερα απο τα πολλα λιπαρα.οπως και τα σκατοροφορ τα γκουντα και ολα τα αλλα βρωμοπροιοντα που ειναι πανω απο 70 τοις εκατο λιπαρα.τωρα στην υπερκαταναλωση αυτα τα προιοντα δολοφονοι δεν χρειαζονται.πρωτα δεν ειχε ο κοσμος να φαη και εξαναγκαστικα φτιαχναν τη φετα για να τρωνε ενα κοματακι και να μπορουν οι ανθρωποι να στηλονονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, τι μαλ@κες είναι οι Ολλανδοι και οι Γάλλοι !!! Δεν βλέπουνε εμάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή