Δήλωση βόμβα από Καραμανλή!


Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στη βουλή αναφέρθηκε στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τόνισε ότι ουσιαστικά «χάθηκαν 24,5 δις ευρώ».

Αναλυτικά είπε: “Όταν εμείς της μείζονος αντιπολίτευσης λέμε το αυτονόητο ότι τελικά φέρατε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, μας απαντάτε – με έναν απίστευτα κυνικό τρόπο – ότι ο λαός το ήξερε αυτό το Σεπτέμβριο και παρόλα αυτά μας ψήφισε. Γι’ αυτό κι εγώ σήμερα θα αναφερθώ σε κάτι το οποίο σίγουρα δεν ήξερε ο ελληνικός λαός όταν σας ψήφιζε στις εκλογές: στο πώς κάνατε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Γεγονότα και μόνο:
Πρώτον. Οι τράπεζες δεν θα χρειάζονταν νέα ανακεφαλαιοποίηση, αν προηγουμένως δεν τις είχε κλείσει και δεν είχε επιβάλει capital controls, αφού είχε γίνει εκροή καταθέσεων της τάξης των 40 δισ..
Δεύτερον. Πριν 2 χρόνια, η τότε κυβέρνηση έκανε μια επένδυση 25 δισ. ευρώ, χάρη στην οποία σώθηκε το τραπεζικό σύστημα και ταυτόχρονα το ελληνικό δημόσιο βρέθηκε να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των 4 συστημικών τραπεζών. Τώρα, αυτή η επένδυση έχει εξανεμισθεί. Η αξία των ίδιων μετοχών σήμερα είναι 500 εκατομμύρια. Δηλαδή χασούρα 24,5 δισ. με μία μόνο κίνηση.
Τρίτον. Δεν χάσαμε μόνο τα 24,5 δισ. Χάσαμε και το πλειοψηφικό πακέτο των τραπεζών. Η συμμετοχή του Δημοσίου μειώθηκε δραματικά. Μαζί, φυσικά, χάθηκε και κάθε πιθανότητα να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω, ακόμα και αν κάποια στιγμή στο μέλλον ανέβουν πάλι οι αξίες των μετοχών.
Τέταρτον. Καταβάλλοντας μόνο 5 δισ., τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχουν κάποιοι ξένοι – προσέξτε – όχι σοβαροί θεσμικοί επενδυτές, αλλά distressed funds έχουν στόχο τους το γρήγορο κέρδος με κάθε τρόπο.
Πέμπτον. Η ανακεφαλαιοποίηση ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτών ακριβώς των distressed funds. Δηλαδή χωρίς όριο στην τιμή. Χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής της διαδικασίας. Χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου. Χωρίς συμμετοχή των εγχώριων επενδυτών. Χωρίς ούτε καν συμμετοχή εγχώριων μικροεπενδυτών.
Ο ισχυρισμός ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένα έγκλημα που έγινε εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι λοιπόν σε καμιά περίπτωση υπερβολικός. Και ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς ότι αυτή ακριβώς η ανακεφαλαιοποίηση είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάθηκαν 24.5 δισ. ”
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

10 σχόλια :

 1. ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΕΓΑΣΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mας αποκαρδιωσαν κι αυτοι με την ηττοπαθεια τους.
  Λουζερς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=GGyzhxQw8FE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ''ΕΥΛΟΓΗΣΩ'' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Κώστας Καραμανλής το 2004 έχασε μια μοναδική ευκαιρία για να κάτσει 50 χρόνια Πρωθυπουργός. Την Δευτέρα των εκλογών έπρεπε να πει "παιδάκια αφήστε τα μολύβια κάτω να δούμε ΠΟΣΑ χρωστάμε και ΓΙΑΤΙ χρωστάμε¨. Είχε γνώση του πράγματος αφού προεκλογικά, για αρκετά χρόνια, φώναζε σαν Αντιπολίτευση ότι γίνονται οργιάκα με το δανεικό χρήμα και άνετα μπορούσε να τους χώσει μέσα. Αλλά ... τον έφαγε η "Αυλή", ως συνήθως !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο καταλληλότερος ήταν κουρασμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο καταλληλότερος ήταν κουρασμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ασε της μαλακιες ανιψιε του προδοτη που τον κανατε εθναρχη και πες καλιτερα πως προδοσες την πατριδα και παρεδοσες την εξουσια στο γαπ για να μας παει στα μνημονια .....
  Υξερες πολυ καλλα τι θα ακολουθσει γιατι απλα ειξερες τι ειχες κανει και εση και ο αλλος προδοτης ο κοντος με της ελιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΝΗΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΛΛΟΙΩΣ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή