Μην φοβάστε για το πότε θα έρθει το χάραγμα….. ΤΡΟΜΑΞΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ !

Η Γκάνα έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε βιομέτρηση χωρίς επαφή στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού

H Γκάνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμοστεί εμβολιασμός με ταυτοποίηση προσώπου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ‘χωρίς επαφή’. Ο λόγος; Γιατί εκεί υποστηρίζουν πως δεν έχουν όλοι ταυτότητες είναι το ‘παραπέτασμα’. Ο πραγματικός λόγος όμως είναι το φακέλωμα και η αποφυγή παραχάραξης διαβατηρίων αλλά και η μελλοντική εφαρμογή αποκλεισμού από την κοινωνία..
Δείτε τους χορηγούς. Μπιλ κ Μελίντα, Γκάβι (Ιδρύθηκε το 1999, με δωρεά 750 εκατομμύρια δολλάρια του Μπιλ). Και βεβαίως ο τεχνολογικός κολοσσός Αρμ, που φτιάχνει, επεξεργαστές, αισθητήρες με τεχνητή νοημοσύνη..

Η Υπηρεσία Υγείας της Γκάνα σε συνεργασία με την Gavi και την Arm θα ξεκινήσει ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που βασίζεται σε βιομετρικά στοιχεία τον Οκτώβριο του 2021 χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανέπαφων επικοινωνιών από την Simprints . Ξεκινώντας από την Ανατολική περιοχή, το έργο φέρεται να είναι το πρώτο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία χωρίς επαφή.
Μετά την αρχική διανομή των εμβολίων COVID-19, το σύστημα θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση άλλων εμβολίων ρουτίνας ως συνάρτηση της υπηρεσίας υγείας της Γκάνας με στόχο την καθολική κάλυψη της υγείας.
Η Gavi, η συμμαχία εμβολίων, φέρνει την τεχνογνωσία ανοσοποίησης για τη χορήγηση εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, με τρόπο που μπορεί να εντοπιστεί μέσω βιομετρικών αρχείων που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία Simprints, υποστηριζόμενα από την είσοδο της Arm, τη χρηματοδότηση και το παγκόσμιο δίκτυο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του Gavi στο Arm’s blog.
Μετά από δοκιμαστικές  τεχνολογίες για ανέπαφα δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου, το έργο θα χρησιμοποιήσει smartphone χαμηλού κόστους Android στο χώρο για να κάνει την πρωτοβουλία όσο πιο εύκολη και φθηνή γίνεται.
Το σύστημα δεν απαιτεί υπάρχον επίσημο έγγραφο ταυτότητας. Θα δημιουργηθεί μια βιομετρική ταυτότητα για άτομα και στοιχεία της πιο πρόσφατης βάσης δεδομένων που θα ληφθούν στα ακουστικά των εργαζομένων υγείας, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν τον εμβολιασμό εκτός σύνδεσης και να μεταφορτώσουν όταν γίνει διαθέσιμη μια σύνδεση. Η ελπίδα είναι ότι αυτή η προσέγγιση θα είναι αποτελεσματική όσον αφορά την προσέγγιση πληθυσμού καθώς και τα χαμηλά ποσοστά σπατάλης.
Για τη δεύτερη δόση για τα εμβόλια COVID-19, τα βιομετρικά στοιχεία του ατόμου θα επαληθευτούν ώστε να ανακαλέσουν το αρχείο τους και να ελέγξουν την καταλληλότητα για τη δεύτερη και, εάν χορηγηθεί, να ενημερώσουν τα αρχεία.
Η Simprints συνεργάζεται ήδη με τις Υπηρεσίες Υγείας της Γκάνας ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενσωμάτωση της βιομετρίας στην καθολική κάλυψη υγείας στη χώρα. Ένας άλλος τομέας που αναπτύσσεται είναι οι παιδικοί εμβολιασμοί μαζί με την υγεία της μητέρας, τη φυματίωση και τη φροντίδα του HIV.
Η δημοσίευση Gavi αναφέρει ότι χίλιοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα εκπαιδευτούν για το τριετές πρόγραμμα.
Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από τη Cisco, η οποία υποστηρίζει τα Simprints στην ανάπτυξη βιομετρικών στοιχείων χωρίς επαφή από το 2018, η προσέγγιση χωρίς επαφή έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή προσέγγιση: είναι πιο υγιεινή, πιο ακριβής, ταχύτερη, δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι πιο πολιτιστικά αποδεκτή σε ορισμένες περιοχές.
Η ανάρτηση αναφέρει ότι η εργασία πεδίου με το στοιχείο αναγνώρισης προσώπου στη βιομετρική του Simprints διαπίστωσε ότι ήταν 98 τοις εκατό ακριβής.
Σχεδόν 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής στη Γκάνα σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της Γκάνας.
loading...