Βρετανία & Γαλλία προτείνουν σε Ρωσία 1 μήνα εκεχειρία πριν στείλουν Στρατό – Μόσχα: «Όχι»

«Επιλογή σας το πώς θα πεθάνετε» δηλώνει η Μόσχα στο ενδεχόμενο αποστολής αγγλογαλλικού Στρατού
Χάος η έκτακτη σύνοδος του Λονδίνου για την Ουκρανία στη «σκιά» της επεισοδιακής συνάντησης του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ.Τραμπ.
Γαλλία και Βρετανία προτείνουν μια κατάπαυση του πυρός ενός μήνα στην Ουκρανία που θα αφορά επιθέσεις από «αέρος, στη θάλασσα και σε ενεργειακές υποδομές», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Le Figaro.
Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας εκεχειρίας είναι ότι «ξέρουμε πώς να την μετράμε», καθώς το εμπόλεμο μέτωπο είναι τεράστιο, σε έκταση «αντίστοιχη της γραμμής από Παρίσι σε Βουδαπέστη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Επομένως, η παύση των εχθροπραξιών δεν θα αφορά αρχικά τις χερσαίες μάχες. Διότι «σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός, θα είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί ότι η εκεχειρία στο μέτωπο τηρείται», εξήγησε.
«Παράλληλα τόνισε πως ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων, στην οποία είναι έτοιμες να συμμετάσχουν η Γαλλία και Βρετανία, θα έρθει μόνο σε δεύτερο στάδιο».
Η Ρωσία ήδη απέρριψε την ευρωπαϊκή πρόταση και προκαλεί τους Αγγλογάλλους να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία: «Εσείς επιλέγετε πώς θέλετε να πεθάνετε» δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος στο Telegram.
H Ρωσία έχει την πρωτοβουλία κινήσεων σε όλα τα μέτωπα και σίγουρα δεν θέλει να την χώσει, οπότε ήταν λογικό να απορρίψει την εκεχειρία από τον φόβο αναδιοργάνωσης των ουκρανικών δυνάμεων που είναι τώρα παντελώς καταπονημένες.
Οι 15 ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιοντάν ο οποίος εκπροσωπεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, ουσιαστι8κά συναντώνται για να δώσουν ψυχολογική υποστήριξη στον Ζελένσκι μετά το «στραπάτσο» στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου και να πουν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, παρά τις δηλώσεις περί «ειρήνης» οι οποίες δεν πείθουν κανένα.
Ουσιαστικά 15 ηγέτες και επικεφαλής οργάνων ΕΕ και ΝΑΤΟ μαζεύτηκαν εκτάκτως στο Λονδίνο για να στηρίξουν ψυχολογικά τον Ζελένσκι μετά την «κακοποίηση» που υπέστη στο Λευκό Οίκο΄θέλοντας να μιλήσουν για «ειρήνη» μέσω της αύξησης των αμυντικών δαπανών.
Ο στόχος της Τουρκίας όμως είναι διαφορετικός: Θέλει να παρουσιαστεί ως δύναμη «σταθερότητας» στο ευρισκόσαστε γίγνεσθαι έχοντας προσφερθεί να στείλει στρατεύματα ως ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.
Η Βρετανία, η Ουκρανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία,η Φινλανδία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Τσεχία, η Τουρκία, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Υποτίθεται, ότι μετά το πέρας της διάσκεψης τα συμπεράσματα (ουσιαστικά για συνέχιση του πολέμου) θα παρουσιαστούν και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος όμως έχει διαμηνύσει πως στόχος του είναι να σταματήσει ντον πόλεμο και όχι να τον συνεχίσει και φυσικά ούτε θα κάνει καν τον κόπο να τα διαβάσει.
Το σχέδιο της… μεγαλοφυΐας Στάρμερ
Σύμφωνα με τον Στάρμερ, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις για την «ειρήνη» οι οποίες θα συζητηθούν στην διάσκεψη:
Μια Ουκρανία «σε ισχυρή θέση για διαπραγμάτευση» (προφανώς μετά από ακόμα περισσότερη αιματοχυσία και δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια).
Ένα «ευρωπαϊκό στοιχείο» στις εγγυήσεις ασφαλείας (δηλαδή, να βάλουν υπογραφή οι Βρυξέλλες και να ελπίζουν ότι κάποιος θα τις πάρει στα σοβαρά).
Η «αμερικανική κάλυψη», διότι φυσικά η Ευρώπη είναι τόσο ανήμπορη που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα μόνη της.
Το ερώτημα παραμένει: Ποιος ακριβώς θα πειστεί από αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο εκτός των ίδιων;