ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ
Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου
Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες, που έγιναν στις 26 Ιανουαρίου και στις 7 Φεβρουαρίου σε όλες τις πόλεις της χώρας με το σύνθημα “Δεν έχω οξυγόνο” για την τραγωδία των Τεμπών, δείχνουν περίτρανα, ότι ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, ομοθυμαδόν, ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή κομματική του ένταξη, δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στα όργανα, ούτε του δικαστικού σώματος, ούτε του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις όπου το 27% των πολιτών δεν θεωρεί κανέναν πολιτικό κατάλληλο για Πρωθυπουργό , οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο έχουν την εμπιστοσύνη του 1 έως 36% των πολιτών , 9 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ελληνική Δικαιοσύνη χρειάζεται σοβαρές αλλαγές και απαισιοδοξία βασιλεύει για το μέλλον της χώρας.
Ένα σημαντικό ερώτημα αναδύεται από τις ανωτέρω πραγματικότητες. Πως διαμορφώθηκε αυτή η άσχημη πολιτικά και άρρωστη κοινωνικά κατάσταση και πως θα απαλλαγούμε από αυτήν; Πάνω σε αυτό το ερώτημα οφείλουμε να προβληματιστούμε , να τοποθετηθούμε και να αντιδράσουμε όλοι οι πολίτες με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας.
Χρονολογικά από πότε άρχισε η διαμόρφωσή της και ποια είναι τα δημιουργικά της αίτια;
Κατά την γνώμη μου η αφετηρία της ανάγεται σε γεγονότα που συνέβησαν τουλάχιστον από το το 2008 και μεταγενέστερα. Ανατρέχοντας στα τα γεγονότα μπορούμε να επισημάνουμε τις εξής καίριες αιτίες.
Α. Τον Μάϊο του 2010, ο Λαός μας σοκαρίστηκε και απογοητεύθηκε από τα οικονομικά μέτρα που απαίτησαν και του επέβαλαν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ