ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΝ : ΕΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΟΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1966!*
Με αφορμή το θέμα των τελευταίων ημερών γύρω από την διακοπή εγκυμοσύνης (έκτρωση) , θα ήθελα να αναπτύξω μια θέση-άποψη φιλοσοφικά τεκμηριωμένη πιστεύω γύρω από αυτό το θέμα.
Αφορά τον άνθρωπο – ανθρώπινο ων και την ειδική θέση που κατέχει στον έμβιο κόσμο.
Ο άνθρωπος διακρίνεται ως έλλογο ον , κάτι που τον διαχωρίζει από τα υπόλοιπα έμβια όντα και αυτό είναι η λογική σκέψη εν πρώτοις και ο λόγος ως εκφορά επικοινωνίας.
Το θέμα της έκτρωσης παρακολουθήσαμε μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ότι τίθεται βασικά ως θέμα αποκλειστικά της γυναίκας να ορίζει το σώμα της. Και εδω αρχίζει να παίρνει λάθος δρόμο το όλο αφήγημα..
Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του αφηγήματος οι ‘’λαμπεροί -χρωματιστοί αστέρες’’ του καθημερινού θεάματος των ΜΜΕ ΟΠΩΣ η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ παρουσιάστρια , η οποία μέσα από τον δημόσιο λόγο ,χωρίς καθόλου ντροπή μα είπε στο παρελθόν ότι έχει καταπιεί ουκ ολίγους ΦΑΛΛΟΥΣ. Αναφαίρετο δικαίωμα της φυσικά να το κάνει ,αλλά ας προσέχει μην πνιγεί από τα απόνερα!!
Η σεξουαλική πράξη είναι μια πράξη ευχαρίστησης, μια πράξη σύσφιξης της σχέσης ,αλλά παράλληλα μια πράξη δημιουργίας, δημιουργίας ΖΩΗΣ.
Η λογική σκέψη λέει ότι το βαρύνον – κυρίαρχο στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιακά είναι η δημιουργία ζωής.
Η σεξουαλική πράξη στο ζωικό βασίλειο έχει περιοδικότητα που ταυτίζεται με την αναπαραγωγική περίοδο. Στον άνθρωπο βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά ,και γι’ αυτό έχει ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ από την αρχαιότητα την λήψη μέτρων προφύλαξης για την αποφυγή εγκυμοσύνης. Ο πολιτισμός και η επιστήμη σήμερα μας δινουν πληθώρα ασφαλών μέσων προφύλαξης.
Η ΛΟΓΙΚΗ ακόμη και σ΄ αυτόν τον αρχαίο ‘’απολίτιστο’’ άνθρωπο κυριάρχησε. Αντίθετα οι άναρθρες κραυγές για το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της όπως και η υποστήριξη από διαφόρους ,δείχνει έκπτωση λογικής για το εκφραζόμενο τοιουτοτρόπως ανθρώπινο στοιχείο. Αν η γυναίκα η οποιοσδήποτε που ασπάζεται αυτή την άποψη έχει την απαίτηση να αντιμετωπίζεται ως υγιώς σκεπτόμενο άτομο ,έχει έκπτωση του ανθρώπινου στοιχείου. Μόνον σε περίπτωση βιασμού μπορεί να γίνει αποδεκτό το αντίθετο.
Ο ΛΟΓΟΣ τώρα ως εκδήλωση της ΛΟΓΙΚΗΣ δεδομένου ότι έχει κανόνες δόμησης και παρουσίασης , ως έκφραση του νοήμονος ανθρώπινου όντος ,είναι ένα άλλο στοιχείο που στη περίπτωση μας είναι σε λάθος δρόμο.
Απλά δεν δείχνει άτομα με χαρακτηριστικά ελλόγου όντος. Αποτελεί λεκτικό συνονθύλευμα μόνο και μονό προς τέρψιν και ικανοποίηση μαζών όχλου χωρίς νοητικό υπόβαθρο ,έρμαια του τρέχοντος κύματος.
Υ.Γ
Ακόμη και στην περίπτωση καμένου δάσους απαγορεύεται αυστηρά η βόσκηση από τα ζώα (Γ Ι Δ Ι Α) ώστε να μπορέσει η φύση να ξαναγεννηθεί.
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ,της φανταχτερής εικόνας για τον σύγχρονο κόσμο, να παγιώσουν την θέση τους.
ΝΑΙ .
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ,ΑΣ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΜΒΡΥΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ‘’ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ‘’ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΣΥΣΤΟΛΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ,ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ ,ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1966!!!!!!!!!!!!!!!!!!