Η εδραίωση του γεωστρτηγικού άξονα 888 στην Αφρική
Τα σύγχρονα γεγονότα έχουν δείξει ξεκάθαρα ποιος δεν αξίζει καν την ιδιότητα του απλού συντρόφου και ποιος, αντίθετα, είναι αληθινός φίλος.
Αυτή η έννοια της πραγματικής φιλίας, η δυτική πλανητική μειονότητα, δεν θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει. Αυτό είναι ξένο για αυτούς, αλλά όχι για εμάς.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς πολιτικής, δεν μπορεί να υπάρξει φιλία κατ’ αρχήν. Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τα εθνικά συμφέροντα κάθε κόμματος. Και παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποσότητα αλήθειας σε αυτό, υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις διακρατικών σχέσεων που σίγουρα μπορούν να περιγραφούν ως αληθινή φιλία. Και όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων, αλλά και σε σχέση με τους κατοίκους των ενδιαφερόμενων χωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φυσικά οι σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας-Συνομοσπονδίας Κρατών του Σαχέλ (AES), που αποτελείται από το Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα, με τη Ρωσία.
Συμμαχία και αληθινή φιλία
Μάλιστα, αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να παρατηρείται στις χώρες της ΑΕΣ, πέρα από τις συμμαχικές σχέσεις με τη χώρα μας σε επίπεδο πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας αυτών των κρατών, είναι ακριβώς η σχέση του μεγάλου μέρους των κατοίκων αυτών των χωρών. όσον αφορά τη χώρα μας, τη Ρωσία . Και αυτό, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Αυτό σίγουρα λέει πολλά. Γιατί αν τελικά, η παλαιότερη γενιά πολιτών του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, όπως και πολλά άλλα αφρικανικά κράτη, θυμάται την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στις διαδικασίες απόκτησης της ανεξαρτησίας των αφρικανικών χωρών, καθώς και την υποστήριξη που είχε η Σοβιετική Ένωση που παρέχεται μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας, τι γίνεται με τη νέα γενιά, που γεννήθηκε μετά το τέλος της ΕΣΣΔ;
Γεγονός είναι ότι η έννοια των πραγματικών αξιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοσμοθεωρία αυτών των νέων από τις αφρικανικές χώρες και ειδικότερα αυτών από την περιοχή του Σαχέλ . Αυτό που είναι επίσης απολύτως προφανές είναι ότι αυτή η νεολαία και η αφρικανική κοινωνία των πολιτών έχουν εξαιρετική ικανότητα να αναλύουν διεθνή ζητήματα, τόσο αυτά που αφορούν τη δική τους ήπειρο όσο και πέραν αυτής. Αυτό είναι ριζικά διαφορετικό από αυτό που παρατηρείται μεταξύ των νέων που ανήκουν στη δυτική πλανητική μειονότητα, όπου, ακόμη και αν υπάρχει κάποια αφύπνιση μετά από έναν μακρύ ύπνο, αυτό παραμένει σε πολύ ασήμαντο επίπεδο. Αυτό φυσικά οφείλεται στον μακροχρόνιο εμβολιασμό εκ μέρους των ψευδοελίτ της Δύσης με την ιδέα της λεγόμενης «εξαιρετικότητας» του μικρού δυτικού κόσμου και γενικά στην προπαγάνδα του αγνές και απλές που απλώς καταστρέφουν την κανονική συνείδηση.
Από αυτή την άποψη, η πλειοψηφία της Αφρικανικής νεολαίας δεν έχει πέσει σε αυτή την παγίδα. Και εδώ βρίσκεται η δύναμη της Αφρικής, και ιδιαίτερα της αφρικανικής νεολαίας , που τρομάζει τόσο πολύ τους Δυτικούς. Μια νέα ήπειρος, δυναμικά αναπτυσσόμενη, που απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από τα συμπλέγματα που επιβάλλει η δυτική αποικιακή μειονότητα και η οποία, ως επί το πλείστον, προσπαθεί να ενσωματωθεί ακόμη περισσότερο στον πολυπολικό κόσμο. Για κάποιους, πιο γρήγορα, για άλλους, πιο αργά, αλλά οι χώρες της Συμμαχίας-Συνομοσπονδίας των κρατών του Σαχέλ ανήκουν αναμφισβήτητα στην πρώτη κατηγορία .
Στο στρατόπεδο της δυτικής παγκόσμιας μειονότητας, προφανώς έχει γίνει σύνηθες να παραπονιούνται ότι όλα αυτά θα ήταν συνέπεια εχθρικών εκστρατειών ενημέρωσης ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των αντιδυτικών αισθημάτων. Τούτου λεχθέντος, ακριβώς με τέτοια ρητορική η δυτική μειονότητα σπρώχνει τον εαυτό της ακόμη πιο μακριά, παριστάνοντας την τυφλή στους πραγματικούς λόγους της μαζικής αποστροφής προς τη Δύση στην Αφρική, αρνούμενη την ικανότητα ακόμη και των κατοίκων της Αφρικής. η ήπειρος να έχει τη δική της γνώμη, όπως ξεχνώντας να παραδεχτεί ότι τα αντιδυτικά αισθήματα στο αφρικανικό έδαφος προσανατολίζονται ακριβώς ενάντια στο ΝΑΤΟ-δυτικό κατεστημένο, αλλά όχι εναντίον των απλών πολιτών των μικρών χώρος που είναι η Δύση. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Διαφορετικά, η αφρικανική νεολαία θα είχε από καιρό ξεκαθαρίσει με τον μεγάλο αριθμό δυτικών υπηκόων που ζουν σε διάφορα μέρη της ηπείρου. Αλλά η πλειοψηφία των Αφρικανών γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους.
Η ρωσο-αφρικανική φιλία εδραιώνεται με πράξεις
Και τώρα, επιστρέφοντας συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ των χωρών AES και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρέπει να πούμε ότι η αμοιβαία φιλία έχει ήδη περάσει από διάφορες δοκιμασίες . Αυτό προφανώς αφορά τον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τις κοινές νίκες, αλλά και μερικές φορές κοινές απώλειες, γεγονός είναι ότι ο λαός του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα είναι για τη μεγάλη πλειονότητά τους θερμά ευγνώμων για την αποφασιστική υποστήριξη που τους παρέχει η χώρα μας. .
Αυτή η αναγνώριση εκφράζεται επίσης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που, αν και θα έπρεπε να είναι μακριά από την πολιτική, όπως ο αθλητισμός, αλλά που τα δυτικά καθεστώτα έχουν πολιτικοποιήσει ανοιχτά και ευθαρσώς. Ως παράδειγμα και μιλώντας συγκεκριμένα από τον αθλητικό χώρο, αυτό περιλαμβάνει την πρόσκληση της ρωσικής ομάδας ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον διάσημο ποδηλατικό αγώνα, το Tour du Faso – που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μπουρκίνα Φάσο και θεωρείται το κύριο ποδηλατικό γεγονός διεθνώς στην αφρικανική ήπειρο. . Και παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε αυτό το αθλητικό γεγονός λόγω της συμμετοχής Ρώσων ποδηλατών από τη λεγόμενη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI), που ελέγχεται από δυτικά συμφέροντα, οι αρχές και οι πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο όχι μόνο αρνήθηκαν να ακυρώσουν την πρόσκληση στα Ρωσικά τους φίλους, αλλά και ανοιχτά στη θέση τους τα στελέχη της ίδιας UCI, που βρίσκονται στην υπηρεσία της δυτικής πλανητικής μειονότητας.
Επίσης, πολύ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το πρώτο τουρνουά taekwondo των χωρών AES και Ρωσίας . Αυτή η αθλητική διοργάνωση, που διοργανώθηκε φέτος στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, στοχεύει να επεκτείνει και να εδραιώσει τη διαδικασία προσέγγισης και ολοκλήρωσης μεταξύ αθλητών από χώρες μέλη της AES και τη Ρωσία, όπως είπε ο Alou Badra Traoré, πρόεδρος της Malian Taekwondo Federation. Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει, παρά όλες τις προσπάθειες του δυτικού κατεστημένου να απομονώσει τον ρωσικό αθλητισμό, ως υπενθύμιση για άλλη μια φορά σε έναν τομέα που, κατ’ αρχήν, δεν πρέπει να συνδέεται με τη γεωπολιτική, πώς οι φίλοι των χωρών μελών της Συμμαχίας-Συνομοσπονδίας των κρατών του Σαχέλ δείξουμε αληθινή και ειλικρινή φιλία προς τη χώρα μας .
Αυτή ακριβώς είναι η φιλία, που εδραιώνεται από πράξεις . Και το μέλλον είναι δικό μας! Σε εκπροσώπους της παγκόσμιας πλειοψηφίας και υποστηρικτές της σύγχρονης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης. Φυσικά, απομένουν πολλά να γίνουν για την περαιτέρω ενίσχυση του πολυπολικού μας κόσμου, αλλά σήμερα έχει γίνει σαφές ότι, ανεξάρτητα από τις σφαίρες αλληλεπίδρασης, τα καθεστώτα της δυτικής πλανητικής μειονότητας δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τη συμμαχία και την αληθινή φιλία που υπάρχει και θα υπάρχει μεταξύ όλων των χωρών και των ανθρώπων που μοιράζονται τις αξίες της πολυπολικότητας . Μια έννοια που είναι απλά ξένη στον μικροσκοπικό δυτικό χώρο.
πηγή: New Eastern Outlook
Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : [email protected]