The Guardian για το ένταλμα σύλληψης για Νετανιάχου
Η βρετανική εφημερίδα The Guardian εκτίμησε ότι τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του κατοχικού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου,.
Kαι κατά του απολυθέντος υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, « αντιπροσωπεύουν έναν σεισμό στη σκηνή του παγκόσμιου νομικού συστήματος, καθώς αυτό είναι το πρώτη φορά που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον δυτικού συμμάχου για τέτοιου είδους εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από ένα παγκόσμιο δικαστικό όργανο .
Ο Guardian πρόσθεσε: « Μακροπρόθεσμα, οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ θα μπορούσαν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας τον χώρο που τους είναι ακόμα ανοιχτός στον κόσμο. Είναι δύσκολο να αποτινάξουμε τη ντροπή των κατηγορουμένων για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου ».
Η βρετανική εφημερίδα συνέχισε: « Στον κόσμο που φαίνεται από τη Χάγη, η έγκριση των ενταλμάτων σύλληψης από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα άλλαζε για πάντα το καθεστώς του Δικαστηρίου », σημειώνοντας ότι « οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιδρούν βίαια, αλλά εις βάρος της διεθνούς αξιοπιστίας της και της εναπομείνασας διεκδίκησής της για την υπεράσπιση της παγκόσμιας δικαιοσύνης .
Ο Guardian τόνισε ότι ” οι άλλοι σύμμαχοι του Ισραήλ, όπως η Γερμανία, θα αποστασιοποιηθούν από την απόφαση ” (και ότι η βρετανική κυβέρνηση Στάρμερ θα πρέπει να διατυπώσει μια ουδέτερη απάντηση), σημειώνοντας ότι ” μια ομάδα χωρών σκοπεύει να επικροτήσει αυτήν την απόφαση γνωρίζοντας ότι σκέφτηκε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ήταν σαν εργαλείο στα χέρια του δυτικού κόσμου .
« Αν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει κάνει ελάχιστα για να αμβλύνει τον πόλεμο στη Γάζα », σύμφωνα με τον Guardian , « το ΔΠΔ θα θεωρηθεί ευρέως, ιδιαίτερα στον Παγκόσμιο Νότο, ως μια πιο αποτελεσματικότητα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών .
Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα The Financial Times ανέφερε ότι « η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Νετανιάχου και του Γκάλαντ σημαίνει ότι τα 124 κράτη μέλη του θα υποχρεωθούν να συλλάβουν τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ εάν εισέλθουν στο έδαφός τους ».
Όσον αφορά την αμερικανική εφημερίδα The New York Times , επιβεβαίωσε ότι τα εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού της κατοχικής κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Ασφαλείας της « κινδυνεύουν να επιδεινώσουν την παρακμή της νομιμότητας του Ισραήλ στον κόσμο, καθώς αντιμετωπίζει ολοένα και πιο σκληρή καταδίκη για τη συμπεριφορά του στον πόλεμο της Γάζας .
Σήμερα, Πέμπτη, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ , που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.
Το Πρώτο Τμήμα Προδικασίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απέρριψε τις προσφυγές που κατέθεσε το Ισραήλ, τονίζοντας ότι « δεν είναι απαραίτητη η αποδοχή της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου από το Ισραήλ ».
πηγή: Al-Manar
από το PressTV
Η Ολλανδία δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει την απόφαση του ΔΠΔ σχετικά με τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης αυτή την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Στρατιωτικών Υποθέσεων, Γιόαβ Γκάλαντ, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Kasper Veldkamp, επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του Άμστερνταμ να εφαρμόσει την απόφαση του ΔΠΔ.
Απηχώντας το Άμστερνταμ, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βελγίου Petra De Sutter κάλεσε την Πέμπτη την Ευρώπη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η Ευρώπη « πρέπει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, να αναστείλει τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ και να εκτελέσει αυτά τα εντάλματα σύλληψης », έγραψε σχετικά , μπορεί να μείνει ατιμώρητη », προσθέτει ο De Sutter.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, δήλωσε επίσης ότι η απόφαση του Δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή και να εφαρμοστεί.
Όσον αφορά τη Γαλλία, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Christophe Lemoine, υπενθύμισε τη σημασία της διεθνούς δικαιοσύνης για την εγγύηση της παγκόσμιας σταθερότητας.
« Η καταπολέμηση της ατιμωρησίας είναι προτεραιότητά μας », δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αυτήν την Πέμπτη, ενώ τόνισε ότι η Γαλλία υποστηρίζει πλήρως την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του εισαγγελέα του ΔΠΔ. Σχετικά με το ενδεχόμενο σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γαλλία, απάντησε ότι ήταν ένα « νομικά περίπλοκο ερώτημα » που απαιτεί εις βάθος ανάλυση.
Αυτή η απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε άμεση αγανάκτηση από το καθεστώς του Τελ Αβίβ.
Απορρίπτοντας την έκκληση του Σιωνιστικού καθεστώτος, το ΔΠΔ είπε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Νετανιάχου και ο Γκάλαντ επέβλεψαν τις επιθέσεις σε άμαχους πληθυσμούς και χρησιμοποίησαν την πείνα ως πολεμικό όπλο στη Λωρίδα της Γάζας.
πηγή: PressTV
από την TRT French
Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Εδώ είναι τα κυριότερα:
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, επιβεβαίωσε ότι τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν την Πέμπτη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) πρέπει να « τηρούνται και να εφαρμόζονται ». « Η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή και να εφαρμοστεί », είπε ο Μπορέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμμάν με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.
Παλαιστίνη
Ο απεσταλμένος της Παλαιστίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε να εφαρμοστεί η « πλήρης ισχύς του νόμου » και στους « Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου ».
Ο πρεσβευτής Houssam Zomot χαιρέτισε τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ, αποκαλώντας τα « ένα βήμα προς τη λογοδοσία και τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη ».
« Ας εφαρμοστεί η πλήρης ισχύς του νόμου και στους ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου, και όχι μόνο για τις τελευταίες 412 ημέρες, αλλά για τις τελευταίες 28.000 ημέρες », έγραψε στο X, αναφερόμενος στη Nakba («Καταστροφή») του 1948 , την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων που προκάλεσε τον βίαιο εκτοπισμό και την εκποίηση των εδαφών, της περιουσίας και των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η Χαμάς
Η Χαμάς χαρακτήρισε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ « σημαντικό βήμα προς τη δικαιοσύνη ».
” Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη δικαιοσύνη, που μπορεί να επιτρέψει στα θύματα να λάβουν αποζημίωση, αλλά παραμένει μέτριο και συμβολικό εάν δεν υποστηρίζεται πλήρως από όλες τις χώρες του κόσμου “, δήλωσε ο Μπασέμ Ναίμ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σε δελτίο τύπου.
Türkiye
« Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το ΔΠΔ για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ δημιουργούν ελπίδες ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτή η απόφαση είναι ένα κρίσιμο βήμα για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ισραηλινές αρχές που διέπραξαν γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων », δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.
Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου χαιρέτισε επίσης την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ένδειξη ότι η «προστατευτική ασπίδα » των ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων θα τελειώσει επιτέλους.
« Το ένταλμα σύλληψης φέρνει ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας, γιατί είναι σημάδι ότι η προστατευτική ασπίδα του Νετανιάχου και της συμμορίας του θα αρθεί », είπε ο Νουμάν Κουρτουλμούς στο X.
Γαλλία
Η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ενέργειες του ΔΠΔ κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το Δικαστήριο είναι εγγυητής της « διεθνούς σταθερότητας » και πρέπει να μπορεί να ενεργεί « σε όλες τις καταστάσεις με ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο », δήλωσε ο Christophe Lemoine κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.
« Στηρίζουμε τη δράση του εισαγγελέα που ενεργεί εντελώς ανεξάρτητα και η καταπολέμηση της ατιμωρησίας είναι προτεραιότητά μας. Παρέχουμε συνεχή υποστήριξη στη δράση του ΔΠΔ, η απάντησή μας θα είναι ευθυγραμμισμένη με αυτές τις αρχές », πρόσθεσε.
Ισπανία
Η δεύτερη αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαζ, χαιρέτισε επίσης την απόφαση.
« Πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου », είπε ο Ντίαζ στο X, πριν προσθέσει: « Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη ».
Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική είπε ότι ήταν «ένα σημαντικό βήμα προς τη δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη ».
« Αυτές οι ενέργειες σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς τη δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη », δήλωσε ο Chrispin Phiri, εκπρόσωπος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής.
Ιορδανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι είπε ότι οι αποφάσεις του ΔΠΔ πρέπει να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοστούν, προσθέτοντας ότι ” οι Παλαιστίνιοι αξίζουν δικαιοσύνη “.
Ολλανδία
Η Ολλανδία απάντησε λέγοντας ότι θα συλλάβει τον Νετανιάχου εάν πατούσε το πόδι του στη χώρα.
« Η Ολλανδία σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Αν έρθει στο ολλανδικό έδαφος, θα συλληφθεί », είπε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κάσπερ Βέλντκαμπ στο κοινοβούλιο της χώρας.
Νορβηγία
Ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Espen Barth Eide δήλωσε: « Είναι σημαντικό το ΔΠΔ να εκπληρώσει την εντολή του με σύνεση. Είμαι βέβαιος ότι το Δικαστήριο θα συνεχίσει την υπόθεση με βάση τα υψηλότερα πρότυπα δίκαιης δίκης .»
Ιρλανδία
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις χαρακτήρισε τα εντάλματα « εξαιρετικά σημαντικό βήμα » και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία σέβεται τον ρόλο του ΔΠΔ και ότι όποιος θα μπορούσε να το βοηθήσει να εκτελέσει το ουσιαστικό του έργο θα πρέπει να το κάνει « επειγόντως ».
Διεθνής Αμνηστία
Ο Νετανιάχου είναι « επισήμως σήμερα καταζητούμενος », αντέδρασε η γενική γραμματέας της ΜΚΟ International Amnesty International, Agnès Callamard. « Τα κράτη μέλη του ΔΠΔ και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα άτομα θα εμφανιστούν ενώπιον των ανεξάρτητων και αμερόληπτων δικαστών του ΔΠΔ », τόνισε.
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
« Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το ΔΠΔ κατά ανώτερων ισραηλινών ηγετών και ενός αξιωματούχου της Χαμάς αποδεικνύουν ότι κανένα άτομο δεν είναι υπεράνω του νόμου », δήλωσε ο Balkees Jarrah, αναπληρωτής διευθυντής δικαιοσύνης στο Human Rights Watch.
Ιταλία
« Υποστηρίζουμε το ΔΠΔ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το Δικαστήριο πρέπει να έχει νομικό και όχι πολιτικό ρόλο », δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. « Θα αξιολογήσουμε με τους συμμάχους μας πώς να αντιδράσουμε και να ερμηνεύσουμε αυτή την απόφαση ».
Αργεντίνη
Τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu και του πρώην υπουργού Άμυνας Yoav Gallant « αγνοούν το νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι συνεχών επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων » .
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
« Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν κατηγορηματικά την απόφαση του (Διεθνούς Ποινικού) Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων », απάντησε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε την έκδοση από το ΔΠΔ διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ ως « αντισημιτική απόφαση δίκης Ντρέιφους ». Ο Gallant κατήγγειλε ένα « επικίνδυνο προηγούμενο » που « ενθαρρύνει την τρομοκρατία ».
« Είναι μια μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη. Μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα », έγραψε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog στο X.
« Το Ισραήλ υπερασπίζεται τις ζωές των πολιτών του ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτέθηκαν, σκότωσαν και βίασαν τον λαό μας. Αυτά τα εντάλματα σύλληψης είναι ένα μπόνους για την τρομοκρατία », δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yaïr Lapid.
πηγή: TRT French
από την TRT French
Το ΔΠΔ εξέδωσε τρία εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων δύο κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Άμυνας του, Γιόαβ Γκάλαντ, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.
Τελικά εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης. Οι δικαστές του Δικαστηρίου χρειάστηκαν έξι μήνες για να κάνουν το βήμα. Τι αποτέλεσμα όμως έχουν αυτές οι εντολές;
Καταρχάς, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που υπόκειται σε ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ.
Ο Omar Béchir, πρώην πρόεδρος του Σουδάν (2009), ο Laurent Gbagbo, ο πρόεδρος της Ελεφαντοστού (Δεκέμβριος 2011) και ο Vladimir Putin, ο Ρώσος πρόεδρος (Μάρτιος 2023) επηρεάστηκαν επίσης από την ίδια διαδικασία.
Αυτό το ένταλμα σύλληψης στοχεύει στην ατομική ποινική ευθύνη των αρχηγών κρατών για διεθνή εγκλήματα και τα 124 κράτη που έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης έχουν νομική υποχρέωση να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στο ΔΠΔ.
Ωστόσο, η εκτέλεση αυτών των ενταλμάτων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την καλή θέληση των υπογραφόντων χωρών και το ΔΠΔ δεν μπορεί να υποχρεώσει ουσιαστικά ένα κράτος να συλλάβει άτομα βάσει εντάλματος.
Έτσι, στις 25 Οκτωβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε στη Μογγολία, αλλά δεν συνέλαβε τον αρχηγό του ρωσικού κράτους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης
Τα κράτη συχνά προσπαθούν να αποφύγουν αυτή την υποχρέωση επικαλούμενοι τη δυσκολία εκτέλεσης της σύλληψης ή επικαλούμενοι τη φυλετική κυριαρχία και την ασυλία. Αυτό έκανε η Ιορδανία το 2017, όταν αρνήθηκε να συλλάβει τον Αλ Μπασίρ, υποστηρίζοντας ότι ωφελήθηκε από την ασυλία και ότι δεν μπορούσε να τον συλλάβει χωρίς να παραβιάσει αυτήν την αρχή του εθιμικού δικαίου.
Πρέπει να προστεθεί ότι το Ισραήλ δεν έχει επικυρώσει τη συνθήκη του ΔΠΔ, στοιχείο που τα κράτη μπορούν να εκμεταλλευτούν. Όταν επικυρώνουν τη συνθήκη του ΔΠΔ, τα κράτη εγκαταλείπουν την ασυλία των ηγετών τους. Αυτά τα κράτη όπου θα μπορούσε να πάει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσαν επομένως να υποστηρίξουν ότι επωφελείται από την ασυλία λόγω της λειτουργίας του.
Ως εκ τούτου, οι δύο Ισραηλινοί πολιτικοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης.
Γνωρίζοντας καλά τα όρια αυτών των ενταλμάτων σύλληψης, οι δικηγόροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι έχουν σημαντική συμβολική σημασία. Απομονώνουν το Ισραήλ και απειλούν την ατιμωρησία που απολαμβάνει το ισραηλινό κράτος στη διεθνή σκηνή.
Ο νομικός μελετητής Γκέρχαρντ Κεμπ είπε στο Anadolu ότι η απόφαση του ΔΠΔ να εκδώσει εντάλματα σύλληψης ασκεί πίεση στα έθνη που υποστηρίζουν το Ισραήλ παρά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στη γενοκτονία στη Γάζα.
« Ίσως το πιο σημαντικό, αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει την αρχή του ΔΠΔ ότι η επίσημη ιδιότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και, εν τέλει, στο σύρσιμο ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, στην προκειμένη περίπτωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώπιον του ΔΠΔ », είπε. .
πηγή: TRT French
GREAT VOULGAROKTONOS .BLOGSPOT.COM. EVANGELOS F. GIANNOPOULOS OFFICIAL WEBSITE.
Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : [email protected]