Τρελάθηκαν – Το κοπάδι του ΝΑΤΟ τρόμαξε, έριξε βόμβα… την Greenpeace που εκπλήσσει με μελέτη – Η Γερμανία το γυρνάει

Συνέβη και αυτό και είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Ανέθεσαν στην Greenpeace την περιβαλλοντική οργάνωση που ασχολείται με το περιβάλλον προφανώς… να συντάξει έκθεση… παρουσιάζοντας την δύναμη των στρατών του κόσμου και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Η Greenpeace υποστηρίζει ότι τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ από την Ρωσία… οπότε έχουμε 32 μέλη του ΝΑΤΟ να συγκρίνονται με μια χώρα την Ρωσία… ήμαρτον μεν αλλά ας την δεχθούμε και αυτή την σύγκριση… όλοι και μόνη της…
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… εστιάζοντας αρχικά στην Γερμανία… που τώρα την χαρακτηρίζουν… επικίνδυνη, προδοσία, απειλεί την σταθερότητα της Ευρώπης και άλλα κοσμητικά επίθετα…

«Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ευρώπη ο Olaf Scholz»

Η γερμανική οικονομία κατευθύνεται στην άβυσσο, ο κυβερνών συνασπισμός έχει καταρρεύσει, η ακροδεξιά απειλεί να καταλάβει την εξουσία, το επίπεδο υποστήριξης της ηγεσίας της χώρας βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, αλλά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ευρώπη – και ίσως στον κόσμο – είναι πλέον ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
Ο επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Hebestreit, είπε ότι ο Scholz είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Trump….
Στη συνομιλία, τα μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη και να γίνουν φίλοι με κάθε δυνατό τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά ο Olaf Scholz, για τον οποίο όλη αυτή η ιστορία με την υποστήριξη της Ουκρανίας ήταν μια ανάγκη που δεν την έκανε με πάθος, μπορεί να χαλαρώσει: τώρα όλα θα κριθούν από τα μεγάλα παιδιά και έχει ακόμα την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ο «Καγκελάριος του Κόσμου».

Η «Φινλανδοποίηση» της Ουκρανίας

Πρόσφατα, διέρρευσαν πληροφορίες στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι o Γερμανός καγκελάριος, μετά τη νίκη του Trump, άρχισε να συζητά μια διέξοδο από την ουκρανική παγίδα ….
Μία από τις κύριες επιλογές είναι η «Φινλανδοποίηση» της Ουκρανίας, δηλαδή η άρνηση της ένταξης στο ΝΑΤΟ και η διατήρηση του ουδέτερου καθεστώτος της χώρας, παρόμοια με την ουδέτερη Φινλανδία κατά την αντιπαράθεση μεταξύ ΕΣΣΔ και ΝΑΤΟ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Σύμφωνα με κορυφαίους παρατηρητές, αυτή η θέση υποδηλώνει «σοβαρή αλλαγή διάθεσης σε σχέση με τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια» και «διάσπαση σε σχέση με την ουκρανική σύγκρουση».

Σε υστερία οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με την Γερμανία…

Το να πούμε ότι οι σύμμαχοι της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ ήταν υστερικοί απέναντι στην νέα στάση της Γερμανίας… είναι απλά αυτονόητο.
Στο πλαίσιο της προδοτικής διαρροής του δεύτερου πιο σημαντικού μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας της Γερμανίας, τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ οργάνωσαν ένα κίνημα επίδειξης δύναμης:

1) Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Salivan είπε ότι ο Biden θα πείσει τον Trump «Να μην εγκαταλείψουμε» την Ουκρανία.
2)Ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας John Healey έγραψε ένα ολόκληρο μήνυμα στον Trump, όπου τον προέτρεψε με κάθε τρόπο να «παραμείνει αφοσιωμένος στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία».
3)Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έχουν δεσμευτεί να πείσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει πυραύλους Storm Shadow εναντίον στόχων βαθιά στη ρωσική επικράτεια όσο υπάρχει χρόνος.
4)Η Πολωνία αποφάσισε, για κάθε ενδεχόμενο, εκτός από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να δημιουργήσει μια ξεχωριστή στρατιωτική συμμαχία με τη Γαλλία και τη Βρετανία, «φοβούμενη τον αντίκτυπο του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών στην πορεία της ουκρανικής σύγκρουσης».
5)Τα φιλοουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν λίβελους κά του Scholz:
«Η θέση του Scholz υπονομεύει όχι μόνο την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά και τη σταθερότητα της Ευρώπης».
«Η στάση του Scholz είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Γερμανία και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο».
6)Σε ρόλο πυροσβέστη για την φωτιά που άναψε, ο Rutte ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, έσπευσε στο Βερολίνο και έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Scholz.
Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της εκδήλωσης στον ιστότοπο του ΝΑΤΟ, ο Rutte μιλούσε και τα λόγια του σε ποσοστό 99%, είχαν σκοπό να τρομάξουν το κοινό:
«Αν ο Putin κερδίσει στην Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί»… και ούτω καθεξής.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι «η Ουκρανία βρίσκεται σε έναν αμετάκλητο δρόμο προς το ΝΑΤΟ» και είναι «απόλυτα σίγουρος ότι μια μέρα η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας».
Το τι απάντησε ο χαμογελαστός Scholz σε αυτό είναι άγνωστο, αφού μόνο ένα σημείο του αναφέρθηκε ο «Olaf Scholz, Καγκελάριος της Γερμανίας».

Το κοπάδι του ΝΑΤΟ τρόμαξε και τότε… έριξαν την βόμβα… Greenpeace

Έγινε σαφές ότι το κοπάδι, σκορπισμένο στο φόβο και τη σύγχυση, έπρεπε με κάποιο τρόπο να συγκεντρωθεί, να συνέλθει και να εμπνευστεί.
Και τότε τα γεράκια του ΝΑΤΟ, έριξαν έναν ολοκαίνουργιο άσο στο τραπέζι: μια έκθεση αφιερωμένη στη σύγκριση του στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, και η έκθεση ανατέθηκε – προσοχή… στην περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.
Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο οι ανιδιοτελείς υπερασπιστές των φαλαινών και των γατών έγιναν μεγάλοι ειδικοί σε στρατιωτικές υποθέσεις, αλλά η έκθεση από τον νέο ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε κομψή, και πειστική.

Το κύριο συμπέρασμα: «Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, η Ρωσία είναι ισχυρή».

Η Greenpeace δεν μπήκε σε μεγάλο κόπο και το έκανε εύκολο… και το αποτέλεσμα….
«…ο συνολικός στρατιωτικός προϋπολογισμός του ΝΑΤΟ είναι δεκαπλάσιος από αυτόν της Ρωσίας και το ΝΑΤΟ διαθέτει πέντε φορές περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και φαίνεται να υπάρχουν περισσότεροι στρατιώτες, αλλά δεν είναι απολύτως σαφές πού βρίσκονται τώρα…»
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν ισοτιμία μόνο στα πυρηνικά όπλα, επομένως είναι επειγόντως απαραίτητο να «ξεκινήσουμε μια πολιτική ελέγχου των πυρηνικών όπλων, η οποία θα αποτελέσει πηγή νέας εμπιστοσύνης», δηλαδή πρέπει από όλους σημαίνει ότι περιορίζουν τις δυνατότητες της Ρωσίας προς αυτή την κατεύθυνση υπό το πρόσχημα μιας «νέας προσέγγισης».
Αλλά γενικά, αν θέλει το ΝΑΤΟ μπορεί να νικήσει την Ρωσία…αναφέρει η Greenpeace
Ωστόσο το ΝΑΤΟ προσπάθησε να νικήσει την Ρωσία στην Ουκρανία αλλά ηττήθηκε αλλά η Greenpeace… απλά το προσπέρασε…

Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει παντού…

Δεν είναι γνωστό πόσο ανύψωσε το θάρρος των Ευρωπαίων μελών του ΝΑΤΟ η έκθεση της Greenpeace, αλλά ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Stano, κατά κάποιο τρόπο ανακοίνωσε πένθιμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αποφάσεις για την αποστολή στρατιωτικών ή ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία».
Ενώ τα μέλη του ΝΑΤΟ, με τη βοήθεια της Greenpeace, αποφασίζουν τι να κάνουν τώρα και πώς να νικήσουν τη Ρωσία, ο στρατός της Ρωσίας προχωρά μπροστά, χωρίς να περιμένει τις διαπραγματεύσεις… για το Ουκρανικό.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τη διοργάνωση συνομιλίας μεταξύ του Putin και του Trump (η αναφορά για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ τους ήταν παραπληροφόρηση).
Δεν γίνονται προετοιμασίες για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του Γερμανού Καγκελάριου.

Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να πείσουν την κυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Biden να επιτρέψει πυραυλικές επιδρομές βαθιά στη Ρωσία πριν αποχωρήσει από την εξουσία, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία.
Η Ρωσία θα συνεχίσει την ειδική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της και η προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη δυναμική της.
Ο χρόνος και οι συνθήκες ειρήνης στην Ουκρανία θα υπαγορευθούν σε καθοριστικό βαθμό από τον Ρωσικό στρατό όχι από τις ΗΠΑ και καμία στάση… δεν θα βοηθήσει τους αντιπάλους της Ρωσίας, ακόμα κι αν ορδές από ποντικούς και τσακάλια έρθουν σε βοήθειά τους.

Η μελέτη της Greenpeace λέει ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας

Μια μελέτη που ανατέθηκε από το ΝΑΤΟ στην Greenpeace καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ διατηρεί στρατιωτική υπεροχή έναντι της Ρωσίας, παρά τις προσπάθειες επανεξοπλισμού υπό τον Πρόεδρο Putin.
Η μελέτη υπογραμμίζει το σημαντικό πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές δαπάνες, μεγάλα οπλικά συστήματα και ανθρώπινο δυναμικό, με ισοτιμία μόνο στα πυρηνικά όπλα.
Η αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ συνεχίζει να έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας, παρά τον επανεξοπλισμό υπό τον πρόεδρο Putin, σύμφωνα με μελέτη που ανατέθηκε από το ΝΑΤΟ στην Greenpeace.
Μια ανάλυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της δυτικής συμμαχίας και της Ρωσίας “δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη συνολική στρατιωτική υπεροχή του ΝΑΤΟ.
Μόνο σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όπλα, οι δύο πλευρές έχουν ισοτιμία”, κατέληξαν οι Herbert Wulf και Christopher Steinmetz, οι συγγραφείς της μελέτης της Greenpeace.
Με βάση την μελέτη «δεν δικαιολογούν την ανάγκη για περαιτέρω και μόνιμη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στη Γερμανία», έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι μια «λογική συνέπεια» ενός υψηλότερου στρατιωτικού προϋπολογισμού θα ήταν περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση ή την προστασία του κλίματος.
Για τη μελέτη, οι Wulf και Steinmetz συνέκριναν το στρατιωτικό δυναμικό του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας με βάση έξι κεντρικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δαπανών.
Διαπίστωσαν ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ μαζί δαπανούν επί του παρόντος 10 φορές περισσότερα για τις ένοπλες δυνάμεις τους από τη Ρωσία (1,19 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Ακόμη και αφαιρώντας τις αμερικανικές δαπάνες και λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην αγοραστική δύναμη, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα (430 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ρωσίας).
Το ΝΑΤΟ έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν πρόκειται για μεγάλα οπλικά συστήματα, με τα μέλη της αμυντικής συμμαχίας να μετρούν συνολικά 5.406 μαχητικά αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένων 2.073 στην Ευρώπη) σε σύγκριση με τα 1.026 της Ρωσίας.
Μόνο όταν πρόκειται για στρατηγικά βομβαρδιστικά, η Ρωσία φτάνει σχεδόν στην ισοτιμία με τις Ηνωμένες Πολιτείες (129 προς 140), λέει η μελέτη της Greenpeace.
Η Ρωσία υστερεί έναντι του ΝΑΤΟ σε πολλούς τομείς όπλων και είναι απίθανο να μπορέσει να καλύψει τη διαφορά σε λιγότερο από μια δεκαετία, λένε οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι η αμυντική συμμαχία έχει επίσης μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών εν ενεργεία, καθώς και μεγαλύτερη δεξαμενή εφέδρων.

www.bankingnews.gr