Συνεργάτες του Bibi από το Κάιρο μέχρι το Βερολίνο

Μια σειρά πρόσφατων περιστατικών ανέδειξε δύο από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ισραήλ.

  Την Αίγυπτο, την πρώτη αραβική χώρα που «ομαλοποίησε» την κατάσταση και τώρα ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός εμπορικός εταίρος του Τελ Αβίβ, και τη Γερμανία, το έθνος που όρισε τον όρο «γενοκτονία» για την 20η αιώνας.

 

Το 1973, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου και της Συρίας εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, η οποία θα ονομαζόταν «Οκτωβριανός Πόλεμος». Σε μια ομιλία που έδωσε ο πρώην Αιγύπτιος Πρόεδρος Gamal Abdel Nasser σε Άραβες συνδικαλιστές  στις 26 Μαΐου 1967 , ο Abdel Nasser δήλωσε: « Η μάχη εναντίον του Ισραήλ θα είναι γενική και ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι να καταστρέψουμε το Ισραήλ ».

Περισσότερες από πέντε δεκαετίες αφότου η Αίγυπτος ξεκίνησε τον πόλεμό της και δεσμεύτηκε να καταστρέψει το κράτος κατοχής, αναφορές αποκάλυψαν ότι το Κάιρο παρέχει τώρα οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του Λιβάνου και της Λωρίδας της Γάζας.

Αιγυπτιακά λιμάνια: μια πλατφόρμα logistics που εξυπηρετεί το Ισραήλ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων  Marine Traffic και την εταιρεία οικονομικών δεδομένων LSEG Data & Analytics, το γερμανικό πλοίο MV Kathrin ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στις 28 Οκτωβρίου. Ναυτικά δεδομένα ανοιχτού κώδικα και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι το πλοίο μετέφερε εκρηκτικά υλικά που προορίζονταν για τον ισραηλινό στρατό και ξεφορτώθηκε σε μια αιγυπτιακή στρατιωτική αποβάθρα αφού του αρνήθηκαν τα δικαιώματα ελλιμενισμού από πολλές χώρες.

Ο ιστότοπος του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα, αναφέρει ότι το Αιγυπτιακό Ναυτιλιακό Συμβουλευτικό Γραφείο (EMCO) ανέλαβε την παραλαβή του πλοίου και την «εκφόρτωση» του «στρατιωτικού» φορτίου του. Περαιτέρω πληροφορίες αποκάλυψαν αργότερα ότι τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν την ίδια μέρα από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στο ισραηλινό λιμάνι Ashdod της Μεσογείου.

Το σκάφος MV Katherine θα μεταφέρει οκτώ εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν 150.000 κιλά εκρηκτικών RDX για την Ισραηλινή Στρατιωτική Βιομηχανία, η οποία είναι ο κλάδος παραγωγής πυρομαχικών της Elbit Systems, του μεγαλύτερου στρατιωτικού κατασκευαστή του Ισραήλ. Τον Σεπτέμβριο,  ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Paulo Rangel είπε ότι ενημερώθηκε από τον πλοιοκτήτη ότι το μισό του φορτίου αποτελούνταν από αντικείμενα διπλής χρήσης που προορίζονταν για μια ισραηλινή εταιρεία όπλων.

Είναι ενδιαφέρον ότι το πλοίο εμποδίστηκε να ελλιμενιστεί στη Ναμίμπια, τη Σλοβενία, τη Μάλτα και το Μαυροβούνιο, καθώς αυτές οι χώρες φοβήθηκαν ότι το Τελ Αβίβ θα χρησιμοποιούσε τα εκρηκτικά για να διαπράξει περαιτέρω σφαγές εναντίον αμάχων.

Στη συνέχεια, η Αίγυπτος παρενέβη για να λύσει το δίλημμα του MV Kathrin, προσφέροντας ένα μέρος για να ελλιμενιστεί και να εκφορτώσει το φορτίο του. Σε μια εκτενή έκθεση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Διεθνούς Αμνηστίας , η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γράφει:

« Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επέτρεψε στο υπό γερμανική σημαία πλοίο MV Kathrin, που πιστεύεται ότι μετέφερε εκρηκτικά στο Ισραήλ, να ελλιμενίσει και να ξεφορτώσει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, παρά τον κίνδυνο αυτό το φορτίο να συμβάλει στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα .

Να σημειωθεί εδώ ότι η υποδοχή του πλοίου από την Αλεξάνδρεια έγινε μετά από  δήλωση  της Natasha Bussell, επικεφαλής της Αμνηστίας στη Σλοβενία: « Το θανατηφόρο φορτίο που φέρεται να βρίσκεται στο πλοίο MV Kathrin δεν πρέπει να φτάσει στο Ισραήλ, γιατί υπάρχει σαφής κίνδυνος τέτοιο φορτίο θα μπορούσε να συμβάλει στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά των Παλαιστινίων αμάχων ».

Σε αυτές τις κατηγορίες, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εκπρόσωπος  απάντησε σε δήλωση  που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook:

« Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις διαψεύδουν κατηγορηματικά όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ύποπτους λογαριασμούς και όσα προωθούνται σχετικά με τη βοήθεια προς το Ισραήλ στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις γενικά και αναλυτικά… και τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία μορφή συνεργασίας με το Ισραήλ .

Παρά αυτή την άρνηση, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι η Αλεξάνδρεια παρέλαβε το πλοίο, είτε μέσω παρακολούθησης τοποθεσιών αποστολής, εταιρειών παγκόσμιων δεδομένων ή αναφορών από πολλά μέρη και κυβερνήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της 13μηνης βίαιης στρατιωτικής επίθεσης του Τελ Αβίβ στη Γάζα, πέντε αιγυπτιακά λιμάνια μετατράπηκαν σε  κόμβους για ισραηλινές εξαγωγές και εισαγωγές . Το να επιτραπεί στο MV Kathrin να ελλιμενιστεί σε οποιοδήποτε από αυτά τα αιγυπτιακά λιμάνια είναι απλώς μια συνέχεια του ρόλου που έχει αναλάβει το Κάιρο για να εξυπηρετήσει τα πολεμικά συμφέροντα του Ισραήλ.

Τα στοιχεία του ισραηλινού εξωτερικού εμπορίου δείχνουν  ότι τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, το εμπόριο του κράτους κατοχής με πέντε αραβικές χώρες αυξήθηκε ταχύτερα: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η αξία του ισραηλινού εμπορίου με το Μπαχρέιν δεκαπλασιάστηκε, του Μαρόκου κατά 53%, της Αιγύπτου κατά 52% και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατά 4%. Το συνολικό εμπόριο με την Ιορδανία μειώθηκε ελαφρά κατά 1 τοις εκατό λόγω της πτώσης των ιορδανικών εισαγωγών από το Ισραήλ, αλλά αυτή η μείωση μετριάζεται από μια τεράστια αύξηση 45% στις ισραηλινές εξαγωγές προς την Ιορδανία. Η αξία του συνολικού εμπορίου του Ισραήλ με τις πέντε αραβικές χώρες αυξήθηκε στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 12%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το σημαντικό χάσμα μεταξύ των εμπορικών στοιχείων που δημοσιεύουν το Ισραήλ και οι αραβικές χώρες. Η αξία του εμπορίου που ανέφερε η Αίγυπτος ήταν πολύ υψηλότερη από αυτή που ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, υποδηλώνοντας ότι το Κάιρο δεν ανησυχεί για τη δήλωση της έκτασης των αυξανόμενων εμπορικών σχέσεών του με το Ισραήλ, παρά τις θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας, του Λιβάνου, των κατεχόμενων Δυτική Όχθη, Συρία, Υεμένη και άλλες χώρες της περιοχής.

Τα στοιχεία εξωτερικού εμπορίου της Αιγύπτου αποκαλύπτουν ότι από την αρχή του έτους έως τον Ιούλιο, το εμπόριο του Καΐρου με το Ισραήλ έφτασε συνολικά τα 1,883 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 155 εκατομμυρίων δολαρίων από εξαγωγές και 1,728 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εισαγωγές. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έφτασε συνολικά μόνο τα 431 εκατομμύρια δολάρια, μια διαφορά 1,452 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 242 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές στα 189 εκατ. δολάρια.

Καθώς ο ρόλος της Αιγύπτου στη βοήθεια των Ισραηλινών στον πόλεμο έχει μόλις αποκρυσταλλωθεί, το Κάιρο δέχεται έντονη κριτική στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα βίντεο που δείχνει το πέρασμα του ισραηλινού πολεμικού πλοίου Sa’ar 5 στη Διώρυγα του Σουέζ – υψώνοντας την αιγυπτιακή και ισραηλινή σημαία ενώ η αιγυπτιακή Το Ναυτικό παρείχε προστασία στο ισραηλινό στρατιωτικό σκάφος.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) απάντησε λέγοντας ότι όλα τα πλοία – εμπορικά ή στρατιωτικά – έχουν το δικαίωμα να διέρχονται από το κανάλι, προσθέτοντας ότι είναι ρυθμιστικό να υψώνεται η αιγυπτιακή σημαία σε όλα τα πλοία που διέρχονται από το κανάλι.

Τι γίνεται με τη Γερμανία;

Το πλοίο MV Kathrin έφερε τη γερμανική σημαία, δηλαδή τη σημαία του κύριου ευρωπαϊκού προμηθευτή όπλων και διεθνούς υποστήριξης στο Ισραήλ.  Μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου , η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να εξάγει όπλα αξίας 94 εκατομμυρίων ευρώ στο Τελ Αβίβ. Είναι ενδιαφέρον ότι το Βερολίνο εξήγαγε μόνο όπλα αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ στο Ισραήλ τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024, υποδηλώνοντας ότι η τεράστια αύξηση στις μεταφορές όπλων συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου.

Οι γερμανο-ισραηλινές σχέσεις στο στρατιωτικό θέατρο του Λιβάνου συνεχίζονται. Αφού οι ειδικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν επιχείρηση απόβασης στην πόλη Μπατρούν του βόρειου Λιβάνου για την απαγωγή ενός Λιβανέζου ναύτη, του Imad Amhaz, προέκυψαν αναφορές ότι οι γερμανικές ναυτικές δυνάμεις παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη στην παράνομη ισραηλινή αποστολή. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η επιτυχία του Ισραήλ στη διέλευση των χωρικών υδάτων του Λιβάνου απαιτούσε είτε εσκεμμένο συντονισμό είτε εσκεμμένη αμέλεια εκ μέρους του γερμανικού ναυτικού που ενεργούσε ως μέρος των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL). Η UNIFIL Maritime Task Force – υπό γερμανική διοίκηση – ανατέθηκε με την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσει τον Λίβανο να προστατεύσει τις θαλάσσιες οδούς και τα χωρικά ύδατά του.

Το φόντο αυτής της ιστορίας είναι, φυσικά, η ανοιχτά προκλητική πολιτική, μέσα ενημέρωσης και διπλωματική υποστήριξη του Βερολίνου προς το Ισραήλ – παρά τις κατάφωρες παραβιάσεις των διεθνών νόμων και συμβάσεων από το Τελ Αβίβ – και ο άνευ προηγουμένου έλεγχος από τις ανώτατες δικαιοδοσίες του κόσμου της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα και τη μη βιώσιμη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Σήμερα, το Βερολίνο δεν είναι πλέον απλώς ένα κόμμα που υποστηρίζει το κράτος κατοχής, αλλά έχει γίνει εταίρος που διασφαλίζει ότι το Ισραήλ θα καταφέρει να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Al Akhbar , οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξεκίνησαν ξανά τις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών στη Βηρυτό και η ομάδα των Διεθνών Δυνάμεων Έκτακτης Ανάγκης καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες με το πρόσχημα της ασφάλειας της θαλάσσιας περιοχής.

Οι γερμανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα ραντάρ τους στον Λίβανο όχι για να παρακολουθούν, να αποτρέψουν ή ακόμα και να αποτρέψουν ισραηλινές παραβιάσεις, αλλά για να παράσχουν στο Τελ Αβίβ δεδομένα έγκαιρης προειδοποίησης σχετικά με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ – ιδιαίτερα drones που το Ισραήλ δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να καταστρέψει.

Αναμφισβήτητα το πιο σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου, όταν ένα γερμανικό πλοίο κατέρριψε ένα drone της Χεζμπολάχ που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.

Πρόσφατα, πολυάριθμες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Χεζμπολάχ έχει λάβει την απόφαση να διακόψει κάθε επαφή με τη Γερμανία και να απορρίψει κάθε μελλοντικό ρόλο εντός της UNIFIL. Η εντολή της UNIFIL ήταν αρχικά να παρακολουθεί τις ισραηλινές παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου – στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Ωστόσο, πρόσφατα επεισόδια, ιδίως στα οποία εμπλέκονται γερμανικές δυνάμεις, έχουν εγείρει ανησυχίες στον Λίβανο, ιδιαίτερα μεταξύ των αντιστασιακών φατριών. Ο ρόλος της UNIFIL στον περιορισμό της ισραηλινής επιθετικότητας τίθεται τώρα υπό αμφισβήτηση, καθώς οι ενέργειές της έχουν δείξει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι αντίθετα ευνόησε την ισραηλινή βία στον Λίβανο.

 

 

πηγή: The Cradle

του Ντομινίκ Ντελαουάρ

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των άμεσων παλαιστινιακών απωλειών , που συνδέονται με τις επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων, που υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη Δύση του ΝΑΤΟ, αυξάνεται καθημερινά στην παθητική και υπαίτια αδιαφορία των δυτικών κυβερνήσεων και μέρους της κοινής γνώμης, αναισθητοποιημένη από την mainstream media: Ακολουθεί η αξιολόγηση από τις 8 Νοεμβρίου 2024:

Για τη Γάζα:  43.508 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 16.859 παιδιών, περισσότεροι από 102.684 τραυματίες

Για τη Δυτική Όχθη : 779 νεκροί, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 167 παιδιά, περισσότεροι από 6.250 τραυματίες

Συνολική Παλαιστίνη :  44.287 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 17.000 παιδιών, περισσότεροι από 108.934 τραυματίες

• https://www.aljazeera.com/2023/10/9/israel-hamas-war-in-maps-andcharts-live-tracker

Αν προσθέσουμε έμμεσες απώλειες (πείνες, επιδημίες, έλλειψη φροντίδας, εφαρμογή του παράγοντα 4 του Lancet), το συνολικό ποσό των απωλειών των Παλαιστινίων θα ήταν πάνω από 221.435 νεκροί.

« Γυναίκες και παιδιά αντιπροσώπευαν «σχεδόν το 70%» των θανάτων στη Λωρίδα της Γάζας κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2023 έως Απριλίου 2024, λέει ο ΟΗΕ μετά από προσεκτική επαλήθευση του μερικού αριθμού των θυμάτων του πολέμου υπό την ηγεσία του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς .

• https://peacekeeping.un.org/pres-de-70-des-victimes-de-la-guerre-gaza-sont-des-femmes-et-des-enfants-onu

Εκτίμηση των απωλειών του Λιβάνου στις 10 Νοεμβρίου 2024

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, αυτός ο πόλεμος έχει ήδη γίνει κάτω από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και από τις 8 Οκτωβρίου 2023 περισσότεροι από 3.136 θάνατοι , συμπεριλαμβανομένων 812 γυναικών και παιδιών που σκοτώθηκαν και 13.979 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 3.802 γυναικών και παιδιών, και τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν .

• https://www.aa.com.tr/le-bilan-de-lgression-israélienne-sur-leliban-salourdit-à-3136-morts

Εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά, οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να απολαμβάνουν μεγάλη χαρά, όπως στη Γάζα, να χτυπούν ιατρικές υποδομές και να σκοτώνουν ή να τραυματίζουν το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο τομέας της υγείας του Λιβάνου εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια 180 μελών , καθώς και για 306 τραυματίες μεταξύ του ιατρικού προσωπικού. Επηρεάστηκαν άμεσα 244 ιατρικά οχήματα, 86 κέντρα εξωτερικών ασθενών και 40 νοσοκομεία . Οι επιθέσεις σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί, φτάνοντας τις 64 καταγεγραμμένες απεργίες και έχουν καταγραφεί 212 επιθέσεις κατά των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Και εν τω μεταξύ, σε μια πραγματική πρόκληση που δεν λέει το όνομά της, μια μικρή ομάδα Γάλλων φονταμενταλιστών Σιωνιστών ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ισραηλινό γενοκτονιστή πρώτης τάξης Bezalel Smotrich, Υπουργό Οικονομικών και Κατεχόμενων Εδαφών, ώστε να εκτοξεύσει το μίσος του για τους Παλαιστινίους. με πλήρη ατιμωρησία, όπου νιώθει σαν στο σπίτι του, στη Γαλλία, όπως είχε ήδη κάνει τον Μάρτιο του 2023. Σε απλά γαλλικά, αυτό το λέμε υποτροπή.

• https://www.francetvinfo.fr/israel-palestine-paris-etwashington-denoncent-les-propos-du-ministre-israelien-des-financesniant-l-existence-des-palestines

Επιπλέον, η πολιτική μας τάξη και τα καλά μας μέσα ενημέρωσης, διεφθαρμένα από τα χρήματα και την επιρροή της Σιωνιστικής διασποράς, προσποιούνται ότι είναι αγανακτισμένα που οι Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί δεν γίνονται όλοι πολύ καλοί στο Άμστερνταμ.

Ξεχνούν, ως συνήθως, να αναφέρουν την εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας που μπορεί αναμφίβολα να εξηγήσει τις εναλλαγές της διάθεσης εναντίον των Ισραηλινών χούλιγκαν, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

• https://x.com/GuiraudInd/status/1854893154497114177

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν οι Ισραηλινοί μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ευρώπη, όπου είναι μόνο φιλοξενούμενοι, όπως στις κατακτημένες χώρες, και ειδικά όπως συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους, στη Μέση Ανατολή.

από το PressTV

Ο Ιρανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Νομικές και Διεθνείς Υποθέσεις Kazem Gharibabadi δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για την αποβολή του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, λόγω του γενοκτονικού πολέμου του Σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα και της επιθετικότητάς του κατά του Λιβάνου.

Οι δηλώσεις έγιναν την Κυριακή (10 Νοεμβρίου) στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητήσουν τον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο από το Ισραήλ. τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Gharibabadi επιβεβαίωσε ότι είναι καιρός να προχωρήσουμε στην απέλαση του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, λόγω των εχθρικών ενεργειών του καθεστώτος προς τη νομιμότητα του οργανισμού, όπως η παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο ορισμός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ως πρόσωπο non grata και την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της UNRWA στα κατεχόμενα.

Τόνισε επίσης ότι η απέλαση του Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη δικαιολογείται από τη δολοφονία εκατοντάδων υπαλλήλων του ΟΗΕ από το ισραηλινό καθεστώς, την πλήρη αδιαφορία του για τις προσωρινές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔΔ), καθώς και την παραβίαση του τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τα πρόσφατα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο «ντροπή» για την ανθρωπότητα, αντιπροσωπεύοντας διπλή αδικία για έναν καταπιεσμένο και επιτιθέμενο λαό, που έχει αφαιρεθεί τα βασικά του δικαιώματα για περισσότερες από επτά δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών στο ισραηλινό καθεστώς του επιτρέπει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εθνοκάθαρση, φυλετικές διακρίσεις και γενοκτονία κατά του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού.

« Ως νόθο παιδί της Δύσης, το Σιωνιστικό καθεστώς έχει απαλλαγεί από κάθε ευθύνη για τα εγκλήματά του », είπε.

Ο Γκαριμπαμπάντι επανέλαβε το νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αντισταθεί στην κατοχή και την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζονται την άδεια κανενός για να ασκήσουν αυτό το εγγενές δικαίωμα.

Χαιρετίζοντας τις συλλογικές και ατομικές προσπάθειες, αν και θεωρούνται ανεπαρκείς, των κρατών μελών του OIC και του Αραβικού Συνδέσμου για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, επέμεινε ότι το Ιράν αναμένει πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για τον τερματισμό των εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος.

Ο Ιρανός Υφυπουργός Εξωτερικών προέτρεψε τους συμμετέχοντες να επικεντρωθούν σε κρίσιμα ζητήματα όπως η άμεση καθιέρωση εκεχειρίας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, το άνοιγμα των σημείων διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας, η απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων και η αξιοπρεπής επιστροφή των προσφύγων στις χώρες καταγωγής τους. καθώς και αποστολή διεθνούς βοήθειας για την έναρξη της ανοικοδόμησης στη Γάζα.

Κάλεσε επίσης τα κράτη-μέλη να καθιερώσουν ολοκληρωμένα εμπάργκο όπλων, οικονομικών και εμπορικών όπλων στο Ισραήλ και σε όλους τους θεσμούς που υποστηρίζουν την κατοχή της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό καθεστώς.

Ο Γκαριμπαμπάντι σημείωσε τη σημασία της επανενεργοποίησης της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών κατά του ισραηλινού καθεστώτος του Απαρτχάιντ για τη διερεύνηση των εγκλημάτων του.

Κάλεσε για σθεναρή καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας εναντίον άλλων χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, της Συρίας και της Υεμένης, η οποία αποτελεί μέρος της σκόπιμης πολιτικής του σιωνιστικού καθεστώτος για διάδοση πολέμου πλήρους κλίμακας σε όλη την περιοχή.

Σε επιστολή του τον περασμένο μήνα προς τον Γενικό Γραμματέα του OIC Hissein Brahim Taha, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araqchi κάλεσε για συλλογικές διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των θηριωδιών του ισραηλινού καθεστώτος κατά των αθώων πληθυσμών της Γάζας και του Λιβάνου, την εγγύηση κατάπαυσης του πυρός και τη διευκόλυνση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας βοήθεια.

Από την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά από επιχείρηση αντιποίνων από κινήματα αντίστασης στα παλαιστινιακά εδάφη, τουλάχιστον 43.603 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν και 102.929 τραυματίστηκαν.

 

 

πηγή: PressTV

από το RT France