Πολυπολικός κόσμος ενάντια στην δυτική προπαγάνδα

Όλα τα τρέχοντα γεγονότα όχι μόνο συνεχίζουν να ενισχύουν την πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων της παγκόσμιας πλειοψηφίας, αλλά και καταστρέφουν ταυτόχρονα όλες τις πρωτόγονες προπαγανδιστικές θέσεις της δυτικής πλανητικής μειονότητας.

Η ατζέντα που συνδέεται με τη νεολαία σε διάφορες περιοχές του κόσμου επιβεβαιώνει αυτό.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο – μετά τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS του 2024 στο Καζάν – που απέδειξε περίφημα για άλλη μια φορά  τι είναι η αληθινή διεθνής κοινότητα  – η υστερία στον μικρό δυτικό χώρο δεν υποχωρεί. Και δεν ηρεμεί όχι μόνο σε σχέση με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των BRICS στη Ρωσία, αλλά και λόγω άλλων γεγονότων που συνέβησαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη και τα οποία απλώς καταστρέφουν τα έργα της πλανητικής μειονότητας, όπως και όλων των νοσταλγών για την μονοπολική εποχή.

Ένας ακόμη πρωτογονισμός της δυτικής προπαγάνδας

Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία προκάλεσαν ένα νέο κύμα υστερικών κραυγών από Δυτικούς. Και από το πολιτικό κατεστημένο και από τη δυτική προπαγάνδα. Αυτό επίσης δεν προκαλεί έκπληξη – στη χώρα που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό ως αποφασιστικά ρωσοφοβικό όργανο –  ολόκληρος ο φιλοδυτικός συνασπισμός που αποτελείται από πολλές λεγόμενες πολιτικές δυνάμεις έχει ανοιχτά αποτύχει . Οι εκλογές κέρδισαν με σαφές προβάδισμα το κυβερνών κόμμα – Γεωργιανό Όνειρο. Μια πολιτική δύναμη που δεν είναι φίλος της Ρωσίας, όπως η Δύση προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν, αλλά απλώς ένα πολιτικό κόμμα που αποτελείται από πραγματιστές που ξέρουν πώς να υπολογίζουν, να αναλύουν και να βασίζονται στα δικά τους εθνικά συμφέροντα – πρώτα και κύρια οικονομικά .

Αλλά και αυτό το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει στα καθεστώτα της δυτικής πλανητικής μειονότητας. Σήμερα, έχει γίνει πιο προφανές από ποτέ τι και ποιον χρειάζονται πραγματικά τα εν λόγω καθεστώτα. Δηλαδή – εντελώς υπάκουες μαριονέτες και κανονιοτροφές μεταξύ πολιτών μη δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γεωργίας. Επιπλέον, οι πρόσφατες δηλώσεις του ιδρυτή του πολιτικού κόμματος του Γεωργιανού Ονείρου, Bidzina Ivanishvili, το επιβεβαίωσαν πλήρως. Τα καθεστώτα του ΝΑΤΟ και της Δύσης χρειάζονταν πολύ ένα νέο πολεμικό μέτωπο κατά της Ρωσίας και την παροχή τροφής για κανόνια για άλλη μια φορά, σε πλήρη συμφωνία με τη σύγχρονη Ουκρανία μετά το Μαϊντάν. Αυτά τα δυτικά πλανητικά μειονοτικά καθεστώτα δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη από συμμάχους με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ούτε καν απλούς εταίρους.

Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα ανέκδοτο σε αυτή την κατάσταση είναι ο τρόπος με τον οποίο η δυτική προπαγάνδα επιχειρεί να δικαιολογήσει τις αποτυχίες του μικρού κόσμου που ονομάζεται Δύση – επιπλέον των κατηγοριών που έχουν ήδη γίνει παραδοσιακές κατά της Ρωσίας. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ισχύει μόνο για το θέμα της Γεωργίας, αλλά και, για παράδειγμα, σε σχέση με τη Μολδαβία. Δηλαδή ότι όσοι δεν ψηφίζουν τις φιλοδυτικές μαριονέτες είναι δήθεν οι εκπρόσωποι της παλιάς γενιάς νοσταλγοί της ΕΣΣΔ. Όσο για τους νέους, είτε είναι Γεωργιανοί είτε Μολδαβοί, σύμφωνα με αυτή την προπαγάνδα είναι «όλοι ευνοϊκοί» για τις δυτικές «αξίες».

Φυσικά, αυτό αντιπροσωπεύει ένα άλλο παράδειγμα απόλυτου δυτικού παραλογισμού. Αν και είναι δύσκολο να πούμε σε ποιο μέρος της δυτικής προπαγάνδας της νεολαίας αναφέρεται – μάλλον πρόκειται για εκείνους που δεν ντρέπονται να ζουν με απλωμένα τα χέρια τους μπροστά σε κάθε είδους δυτικές δομές που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση κυρίαρχων χωρών. Αλλά από τη δική μου εμπειρία, είναι δυνατόν να πούμε ότι οι πολυάριθμοι εκπρόσωποι της νεολαίας στον μετασοβιετικό ευρασιατικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Κεντρικής Ασίας και της Υπερκαυκασίας, ακόμη και ως τμήμα της Γεωργίας και της Μολδαβίας, είναι ακριβώς ελεύθεροι άνθρωποι και επιχειρηματίες , των οποίων τα έργα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα συνδέονται πολύ συχνά με τη Ρωσία, την Τουρκία, την Κίνα, το Ιράν και άλλα ευρασιατικά έθνη – νέους που δεν βλέπουν καμία απολύτως ενδιαφέρουσα οικονομική προοπτική για τον εαυτό τους με τη Δύση. Ειδικά εφόσον αυτό ισχύει τόσο για όσους ανήκουν στην τελευταία γενιά που γεννήθηκαν στην ΕΣΣΔ όσο και για όσους γεννήθηκαν μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Επιπλέον, όχι μόνο αυτοί οι ελεύθεροι και επιχειρηματικοί νέοι δεν βλέπουν κανένα ενδιαφέρον για τη Δύση, αλλά, αντίθετα, πολλοί από αυτούς τους νέους κοιτάζουν με ενθουσιασμό την ευρασιατική ολοκλήρωση και τις διεθνείς δομές όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και οι BRICS , και πολύ απλά προσκολληθείτε στον πολυπολικό κόσμο. Δεν χρειάζονται χυδαία δώρα, ούτε ελεημοσύνη, από τον μίζερο μικρό δυτικό κόσμο, αλλά αντίθετα – με χαρά βλέπουν πώς φαίνεται σε αυτόν τον μικρό κόσμο η μόνη αληθινή του θέση – αυτή μιας προφανούς πλανητικής μειονότητας.

Η συνολική πλειοψηφία για την πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Φυσικά, αυτές οι πραγματικότητες δεν περιορίζονται στον ευρασιατικό μας χώρο. Μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί ξεκάθαρα σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Δηλαδή, για άλλη μια φορά – σύμφωνα με την παγκόσμια πλειοψηφία. Οι μύθοι του μικροσκοπικού δυτικού χώρου εντυπωσιάζουν όλο και λιγότερο. Και για αυτό γιατί πρέπει να εντυπωσιάσουν όσους, είτε στην Αφρική είτε σε άλλα μέρη του κόσμου, ασκούν επιτυχώς επιχειρηματικές δραστηριότητες στις χώρες τους, στις αντίστοιχες περιοχές και στην ήπειρό τους ή/και με την Κίνα, τη Ρωσία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα κράτη μέλη ή εταίρους των BRICS; Η απάντηση είναι προφανής.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι οι Δυτικοί δεν χρειάζονται εταίρους ή συμμάχους στις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας, αλλά μάλλον σκλάβους, ζητιάνους και υπάκουες μαριονέτες – το σημερινό καθεστώς του Κιέβου είναι μια «τέλεια» διαδήλωση. Και αν έπρεπε να μιλήσουμε συγκεκριμένα για την αφρικανική ήπειρο που γνωρίζω καλά – αυτό είναι ακριβώς ένα εξαιρετικό παράδειγμα όπου η πλειοψηφία των νέων όχι μόνο παρακολουθεί με ενθουσιασμό τις διαδικασίες του πολυπολικού κόσμου, αλλά συμμετέχει και ενεργά σε αυτές τις διαδικασίες.

Αυτό υπενθυμίζει επίσης η  αφρικανική πύλη  Afrik.com  σχετικά με την Μπουρκίνα Φάσο – μία από τις τρεις χώρες μέλη της Συμμαχίας-Συνομοσπονδίας των  κρατών του Σαχέλ (AES) . Το εν λόγω άρθρο πραγματεύεται τον περίφημο εν εξελίξει ποδηλατικό γύρο της Μπουρκίνα Φάσο – όπου προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν Ρώσοι ποδηλάτες από την ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας – μια πρόσκληση που οδήγησε σε κυρώσεις από τη λεγόμενη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI).

Ωστόσο, αυτή η περήφανη και ελεύθερη χώρα δεν σκοπεύει να απαρνηθεί την ειλικρινή φιλία της με τη Ρωσία. Και όπως γράφει  το Afrik.com  – αυτός ο ενθουσιασμός γύρω από τους Ρώσους μπορεί να εξηγηθεί από την τρέχουσα φύση των σχέσεων της Μπουρκίνα Φάσο με τη Ρωσία. Πράγματι, από την άνοδο στην εξουσία του λοχαγού Ibrahim Traoré (36 ετών) – η Μπουρκίνα Φάσο όπως και οι δύο άλλες χώρες της Συμμαχίας των Κρατών του Σαχέλ (AES) ενίσχυσε τους δεσμούς της με τη Ρωσία. Στην περιοχή, η δημοτικότητα της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν αυξάνεται, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων που επικρίνουν ολοένα και περισσότερο τη Δύση – καταλήγει  το Afrik.com

Σχετικά με το ζήτημα της νεολαίας – πρώτα και κύρια αυτό των χωρών της παγκόσμιας πλειοψηφίας – ότι η πρωτόγονη δυτική προπαγάνδα συνεχίζει να προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της πολίτες που ανήκουν στην πλανητική μειονότητα, αν και το ποσοστό των επαρκών ανθρώπων στη Δύση αυξάνεται σήμερα – το κυριότερο είναι ότι δεν προσπαθεί να πει μύθους για τη νεολαία της παγκόσμιας πλειοψηφίας της ανθρωπότητας – μιας νεολαίας σαφώς προσανατολισμένης προς την πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

πηγή: New Eastern Outlook

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytinenepress. Contact : [email protected]6945294197.