Μεντβέντεφ σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Ανύπαρκτοι, πάτε ενάντια στη θέληση των λαών σας»

«Τους έπιασε μία φθινοπωρινή κατάθλιψη λόγω Τραμπ».
Την… μαεστρική μανία που έχουν οι ηγετίσκοι των χωρών της Ευρώπης να θέλουν να φέρουν έναν μεγάλο πόλεμο στα εδάφη τους σχολίασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πρόκειται για το δεύτερο σχόλιο του πρώην προέδρου της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ε.Ε. στην επανεκλογή Τραμπ.

Χαρακτηρίζει «ανύπαρκτους» τους Ευρωπαίους πολιτικούς που πηγαίνουν ενάντια στη θέληση των ίδιων των λαών τους, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πολεμήσουν τη Ρωσία του Πούτιν.

Αναλυτικά η ανάρτησή του.

«Μετά τη νίκη του Τραμπ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να βιώνουν μια φθινοπωρινή κατάθλιψη. Στόχος είναι να οδηγηθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία σε μια μη αναστρέψιμη φάση.

Είτε ο Γάλλος λαλάει να υποστηρίξει το Κίεβο σε περίπτωση αμερικανικής οπισθοδρόμησης, είτε τα αφεντικά του ΝΑΤΟ είναι έξυπνα για το πώς να διεξαγάγουν πιο ενεργά τον πόλεμο μαζί μας περαιτέρω.

Και τώρα ο υποψήφιος Γερμανός καγκελάριος παρέδωσε νέο τελεσίγραφο στη Ρωσία. Ή, λένε, τελειώστε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση SVO, ή την επόμενη μέρα θα δώσω στους Ουκρανούς βλήματα γερμανικά Taurus. Είναι σαφές ότι τέτοια «τελεσίγραφα» έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι σαφές ότι αυτοί οι πύραυλοι δεν είναι ικανοί να αλλάξουν σημαντικά τίποτα κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων.

Η προμήθεια τους είναι μόνο ένας τρόπος να παραταθεί η αγωνία του καθεστώτος Μπαντέρα. Όμως τα χτυπήματα με πυραύλους κρουζ αυξάνουν τον κίνδυνο να φτάσει η σύγκρουση στο πιο επικίνδυνο στάδιο της πολλές φορές. Για αυτό προειδοποίησε και ο Πρόεδρός μας.

Σε γενικές γραμμές, είναι απλώς έκπληξη σε ποιο βαθμό η σημερινή γενιά ευρωπαίων πολιτικών θέλει να σύρει τον πόλεμο στο έδαφός της. Επιπλέον, προς προφανή χαρά των Αμερικανών και σε αντίθεση με τις επιθυμίες των δικών τους λαών.

Το εμβόλιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει σταματήσει εντελώς να λειτουργεί. Έμπειροι και απλά έξυπνοι ηγέτες της Ευρώπης έχουν γίνει ιστορία.

Ήρθαν οι μη οντότητες (σ.σ. ανύπαρκτοι) με διογκωμένη αυτοεκτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι ένα κακό σενάριο εξακολουθεί να είναι το πιο πιθανό».

EL.GR